Jest już wiosna!
- pela11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jest już wiosna!
Marysiu ,Twój wątek tak pędzi , że ja za nim nie nadążam .Z receptur mniszkowych też chętnie skorzystam .Zazdroszczę że możesz oglądać wiosnę u siebie w ogrodzie bo ja mam przerwę do przyszłej soboty . Pozdrawiam serdecznie .
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Moje kury też biedne zmoknięte, słoneczka brak, zimno, z nieba kapie brrr...
Dzisiaj posiałam dynie i tykwy, jutro będę pikować pomidorki, chyba że się wypogodzi to wyskoczę na ogród.
Marysiu, na razie przy karczochach nie widzę nowych dziur, więc może, może..., a młodziki rosną jak na drożdżach
http://images72.fotosik.pl/382/36c4d0284c3a01c6gen.jpg
Dzisiaj posiałam dynie i tykwy, jutro będę pikować pomidorki, chyba że się wypogodzi to wyskoczę na ogród.
Marysiu, na razie przy karczochach nie widzę nowych dziur, więc może, może..., a młodziki rosną jak na drożdżach
http://images72.fotosik.pl/382/36c4d0284c3a01c6gen.jpg
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam wieczorem!
Irenko ja też walczę z tymi głęboko wrastającymi korzeniami, ale najczęściej lądują na kurzym wybiegu. Jednak w tym tygodniu zrobię gnojówkę, bo na przyniesionych żonkilach zauważyliśmy mszyce to pryśniemy ogród jak przestanie padać Od rododendronów mamy specjalistów na FO to może wytłumaczą objawy i może też trzeba czymś prysnąć
Dobrego tygodnia Irenko
Zeniu jakaś sprzeczność w Tobie jest pies ogrodnika
Karolino oczywiście miałam na myśli mój bez, ale kupiłam go z Kaliną koralową Nanum Viburnum Opulus i ciągle je mylę No to życzę żeby Heptakodium ładnie rosło
Beatko ooo! ja też nie wyrosłam i powiem, że coraz bardzo wrastam Ciągle znajduję jakieś nowe nazwy i oryginalności których pożądam
Ciepłej i pogodnej wiosny
Iwonko ucałuj ciocię U mnie było nieprzyjemnie i mimo że wyszłam parę razy to wracałam szybko, bo jak się ociepli to na pewno bez narażania się na przeziębienie zrobię więcej
Danusiu ale resztek nie możesz wylać pod rośliny no chyba, że czekasz do całkowitego rozkładu roślin. Nie łączę gnojówek
Bea ale szkoda ścinać ozdobnych krwawników skoro te dzikie rosną wszędzie
Nie wiem czy mają takie same właściwości
Elu ja nie zmuszam nikogo do biegania za mną tu wszyscy są z dobrej woli Wiem że masz przerwę ale już jeden tydzień minął i niedługo zobaczysz swoją wiosnę. Chyba że znowu wpadniesz na kilka godzin i będziesz gonić własny.... Pozdrawiam cieplutko
Iwonko o to muszę zajrzeć do Eli, bo od niej mam nasiona tykw i mam siać wtedy co ona. Patrz jak siać ciepłoluby jak tak zimno Ja też czekam na wypogodzenie, bo w paru miejscach podagrycznik się panoszy Bez uroku karczoszki
Wszystkim odwiedzającym dobrej nocy!
Irenko ja też walczę z tymi głęboko wrastającymi korzeniami, ale najczęściej lądują na kurzym wybiegu. Jednak w tym tygodniu zrobię gnojówkę, bo na przyniesionych żonkilach zauważyliśmy mszyce to pryśniemy ogród jak przestanie padać Od rododendronów mamy specjalistów na FO to może wytłumaczą objawy i może też trzeba czymś prysnąć
Dobrego tygodnia Irenko
Zeniu jakaś sprzeczność w Tobie jest pies ogrodnika
Karolino oczywiście miałam na myśli mój bez, ale kupiłam go z Kaliną koralową Nanum Viburnum Opulus i ciągle je mylę No to życzę żeby Heptakodium ładnie rosło
Beatko ooo! ja też nie wyrosłam i powiem, że coraz bardzo wrastam Ciągle znajduję jakieś nowe nazwy i oryginalności których pożądam
Ciepłej i pogodnej wiosny
Iwonko ucałuj ciocię U mnie było nieprzyjemnie i mimo że wyszłam parę razy to wracałam szybko, bo jak się ociepli to na pewno bez narażania się na przeziębienie zrobię więcej
Danusiu ale resztek nie możesz wylać pod rośliny no chyba, że czekasz do całkowitego rozkładu roślin. Nie łączę gnojówek
Bea ale szkoda ścinać ozdobnych krwawników skoro te dzikie rosną wszędzie
Nie wiem czy mają takie same właściwości
Elu ja nie zmuszam nikogo do biegania za mną tu wszyscy są z dobrej woli Wiem że masz przerwę ale już jeden tydzień minął i niedługo zobaczysz swoją wiosnę. Chyba że znowu wpadniesz na kilka godzin i będziesz gonić własny.... Pozdrawiam cieplutko
Iwonko o to muszę zajrzeć do Eli, bo od niej mam nasiona tykw i mam siać wtedy co ona. Patrz jak siać ciepłoluby jak tak zimno Ja też czekam na wypogodzenie, bo w paru miejscach podagrycznik się panoszy Bez uroku karczoszki
Wszystkim odwiedzającym dobrej nocy!
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Gdzieś w swoim wątku pisałaś Marysiu, o piwonii drzewiastej, której pędy zamierają na zimę. To jest piwonia ITOH. Rośnie jak drrzewiasta, ale kwitnie na jednorocznych pędach w odróżnieniu od drzewiastej, która kwitnie na pędach dwuletnich. Przynajmniej tak wyczytałam u dobrego wujka googla
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Marysiu, niektórzy dzielą sianie dyniastych na te o długiej i krótszej wegetacji, ale ja nie mam czasu na takie kombinacje więc wysiałam wszystko naraz, w zasadzie można jeszcze poczekać do 15-20, ale ja mam ten tydzień zawalony lekarzami, weekend też, bo przyjeżdża do mamy rodzina z...Krakowa , a moja mama chorutką osobą jest, na pierwszej grupie inwalidzkiej, więc muszę tam być i zapewnić obsługę, brat mi będzie pomagał, ale wiadomo jak to chłop
A przy okazji siania dyniek wrzuciłam do ziemi cukinię, jedną, bo reszta pójdzie od razu do gruntu, ale dostałam kilka nasionek cukinii Rugosa Friulana i chciałabym jej spróbować, a że u mnie już ślimory w najlepsze się panoszą, wolę zrobić rozsadę, i patisonka też wrzuciłam do ziemi, i jeszcze cucamelona
Dobrej nocy
A przy okazji siania dyniek wrzuciłam do ziemi cukinię, jedną, bo reszta pójdzie od razu do gruntu, ale dostałam kilka nasionek cukinii Rugosa Friulana i chciałabym jej spróbować, a że u mnie już ślimory w najlepsze się panoszą, wolę zrobić rozsadę, i patisonka też wrzuciłam do ziemi, i jeszcze cucamelona
Dobrej nocy
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko tak pisałam bo ktoś pytał, a ja to wyczytałam u nas na FO w wątku o piwoniach drzewiastych
Iwonko to będziesz gościć Krakusów Pomóż mamie a to przecież i Twoja rodzina
To ja Ci się pochwalę, że kiedyś zrobiłam próbę kiełkowania na wacikach i jakieś stare nasiona cukinii czy patisona oraz jakichś ogórków wrzuciłam do ziemi, a jako że wyrosły spore poszły do tunelu i zobaczymy co z tego będzie Dyńki też posieję hurtem No to żeby Ci rodzinach nie dała zanadto w kość
Iwonko to będziesz gościć Krakusów Pomóż mamie a to przecież i Twoja rodzina
To ja Ci się pochwalę, że kiedyś zrobiłam próbę kiełkowania na wacikach i jakieś stare nasiona cukinii czy patisona oraz jakichś ogórków wrzuciłam do ziemi, a jako że wyrosły spore poszły do tunelu i zobaczymy co z tego będzie Dyńki też posieję hurtem No to żeby Ci rodzinach nie dała zanadto w kość
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,nasiona ogórków czym są starsze tym lepiej kiełkują ,u mnie bardzo zimno i leje cięgiem ,nie da się nic robić w ogrodzie ,więc po południu,pojechaliśmy do koleżanki na urodziny ,rodzina zrobiła jej niespodziankę i przyjęcie ,jak weszła i zobaczyła tyle gości to się biedna popłakała ze szczęścia ,bo nic nie wiedziała o imprezie ,było bardzo sympatycznie ,nie wiem jak jutro będę robić te paczki jak tak będzie dalej lało,a bardzo chciałabym je skończyć jak najszybciej,pozdrawiam i dobrej nocki życzę
Znów mi się Marysiu zgubiłaś,ale już Cię znalazłam Teraz sobie pooglądam Twoją wiosnę
Pozdrawiam Amelia
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu ciocia ucałowana, pięknego tygodnia życzę
- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Kontakt:
Marysiu witaj w poniedziałek . Pogoda nam się nie udała ...ale co tam ciepła kurtka i można coś iść robić ;). A pytałaś może o namiary na mąkę?
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
-
- 100p
- Od: 10 kwie 2016, o 18:22
Marysiu, pozwol ze sie przywitam i przyznam ze czytam regularnie i ogladam Twoj ogrod i Twoje spostrzezenia:) milego dnia!
Ryzykowna inwestycja- kupno starego domu na wsi - zapraszam Asia.
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Znowu bezcenne rady, poczytałam o mniszku lekarskim .Dzięki Marysiu.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu jak się czujesz?, pewnie odpoczywasz po ciężkim dniu