Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Marysiu ,Twój wątek tak pędzi , że ja za nim nie nadążam .Z receptur mniszkowych też chętnie skorzystam .Zazdroszczę że możesz oglądać wiosnę u siebie w ogrodzie bo ja mam przerwę do przyszłej soboty . Pozdrawiam serdecznie . ;:167
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Moje kury też biedne zmoknięte, słoneczka brak, zimno, z nieba kapie brrr...
Dzisiaj posiałam dynie i tykwy, jutro będę pikować pomidorki, chyba że się wypogodzi to wyskoczę na ogród.
Marysiu, na razie przy karczochach nie widzę nowych dziur, więc może, może..., a młodziki rosną jak na drożdżach :D
http://images72.fotosik.pl/382/36c4d0284c3a01c6gen.jpg
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam wieczorem!

Irenko ja też walczę z tymi głęboko wrastającymi korzeniami, ale najczęściej lądują na kurzym wybiegu. Jednak w tym tygodniu zrobię gnojówkę, bo na przyniesionych żonkilach zauważyliśmy mszyce ;:oj to pryśniemy ogród jak przestanie padać :D Od rododendronów mamy specjalistów na FO to może wytłumaczą objawy i może też trzeba czymś prysnąć ;:224
Dobrego tygodnia Irenko Obrazek

Zeniu jakaś sprzeczność w Tobie jest ;:oj pies ogrodnika ;:302

Karolino oczywiście miałam na myśli mój bez, ale kupiłam go z Kaliną koralową Nanum Viburnum Opulus i ciągle je mylę :;230 No to życzę żeby Heptakodium ładnie rosło ;:215

Beatko ooo! ja też nie wyrosłam i powiem, że coraz bardzo wrastam :D Ciągle znajduję jakieś nowe nazwy i oryginalności których pożądam ;:306
Ciepłej i pogodnej wiosny :wit

Iwonko Obrazek ucałuj ciocię ;:333 U mnie było nieprzyjemnie i mimo że wyszłam parę razy to wracałam szybko, bo jak się ociepli to na pewno bez narażania się na przeziębienie zrobię więcej ;:173

Danusiu ale resztek nie możesz wylać pod rośliny no chyba, że czekasz do całkowitego rozkładu roślin. Nie łączę gnojówek ;:131

Bea ale szkoda ścinać ozdobnych krwawników skoro te dzikie rosną wszędzie :D
Nie wiem czy mają takie same właściwości ;:185

Elu ja nie zmuszam nikogo do biegania za mną tu wszyscy są z dobrej woli ;:306 Wiem że masz przerwę ale już jeden tydzień minął i niedługo zobaczysz swoją wiosnę. Chyba że znowu wpadniesz na kilka godzin i będziesz gonić własny.... :;230 Pozdrawiam cieplutko Obrazek

Iwonko o to muszę zajrzeć do Eli, bo od niej mam nasiona tykw i mam siać wtedy co ona. Patrz jak siać ciepłoluby jak tak zimno ;:202 Ja też czekam na wypogodzenie, bo w paru miejscach podagrycznik się panoszy ;:124 Bez uroku karczoszki ;:167

Wszystkim odwiedzającym dobrej nocy!
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Gdzieś w swoim wątku pisałaś Marysiu, o piwonii drzewiastej, której pędy zamierają na zimę. To jest piwonia ITOH. Rośnie jak drrzewiasta, ale kwitnie na jednorocznych pędach w odróżnieniu od drzewiastej, która kwitnie na pędach dwuletnich. Przynajmniej tak wyczytałam u dobrego wujka googla ;:306
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Marysiu, niektórzy dzielą sianie dyniastych na te o długiej i krótszej wegetacji, ale ja nie mam czasu na takie kombinacje więc wysiałam wszystko naraz, w zasadzie można jeszcze poczekać do 15-20, ale ja mam ten tydzień zawalony lekarzami, weekend też, bo przyjeżdża do mamy rodzina z...Krakowa :D , a moja mama chorutką osobą jest, na pierwszej grupie inwalidzkiej, więc muszę tam być i zapewnić obsługę, brat mi będzie pomagał, ale wiadomo jak to chłop :wink:
A przy okazji siania dyniek wrzuciłam do ziemi cukinię, jedną, bo reszta pójdzie od razu do gruntu, ale dostałam kilka nasionek cukinii Rugosa Friulana i chciałabym jej spróbować, a że u mnie już ślimory w najlepsze się panoszą, wolę zrobić rozsadę, i patisonka też wrzuciłam do ziemi, i jeszcze cucamelona :D
Dobrej nocy ;:19
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko tak pisałam bo ktoś pytał, a ja to wyczytałam u nas na FO w wątku o piwoniach drzewiastych :D

Iwonko to będziesz gościć Krakusów ;:306 Pomóż mamie a to przecież i Twoja rodzina :D
To ja Ci się pochwalę, że kiedyś zrobiłam próbę kiełkowania na wacikach i jakieś stare nasiona cukinii czy patisona oraz jakichś ogórków wrzuciłam do ziemi, a jako że wyrosły spore poszły do tunelu i zobaczymy co z tego będzie :lol: Dyńki też posieję hurtem ;:218 No to żeby Ci rodzinach nie dała zanadto w kość ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,nasiona ogórków czym są starsze tym lepiej kiełkują ,u mnie bardzo zimno i leje cięgiem ,nie da się nic robić w ogrodzie ,więc po południu,pojechaliśmy do koleżanki na urodziny ,rodzina zrobiła jej niespodziankę i przyjęcie ,jak weszła i zobaczyła tyle gości to się biedna popłakała ze szczęścia ,bo nic nie wiedziała o imprezie ,było bardzo sympatycznie ,nie wiem jak jutro będę robić te paczki jak tak będzie dalej lało,a bardzo chciałabym je skończyć jak najszybciej,pozdrawiam i dobrej nocki życzę ;:196
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Znów mi się Marysiu zgubiłaś,ale już Cię znalazłam :wink: Teraz sobie pooglądam Twoją wiosnę :D
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu ciocia ucałowana, pięknego tygodnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Marysiu witaj w poniedziałek :). Pogoda nam się nie udała :(...ale co tam ciepła kurtka i można coś iść robić ;). A pytałaś może o namiary na mąkę?
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
asikowo
100p
100p
Od: 10 kwie 2016, o 18:22

Post »

Marysiu, pozwol ze sie przywitam i przyznam ze czytam regularnie i ogladam Twoj ogrod i Twoje spostrzezenia:) milego dnia!
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Znowu bezcenne rady, poczytałam o mniszku lekarskim :wink: .Dzięki Marysiu. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu jak się czujesz?, pewnie odpoczywasz po ciężkim dniu ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”