Sałata,odmiany,wysiew, uprawa,wymagania, problemy cz.3
- Biotit
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Sałata: łatwo czy trudno? cz.3
Ja swoja podlewam biohumusem i robię deszcz spryskując deszczówką. Wg mnie więcej nic nie potrzebuje.
- LaKamila
- 200p
- Od: 20 lut 2016, o 12:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ludwik, nie wiem co Ty im dajesz, ale chcę to samo z nicka wnioskuję, że to coś ekologicznego
Moje niestety stoją na balkonie i słabo rosną. Przepikowane właściwie wcale nie urosły, a te, które zostały w zbiorczym pojemniku, są 3-4 razy większe. Nie nawożę ani jednych, ani drugich, bo wydają mi się jeszcze za małe, ale może jutro jednak dodam im trochę biohumusu. Może one nie lubią wielodoniczek?
Moje niestety stoją na balkonie i słabo rosną. Przepikowane właściwie wcale nie urosły, a te, które zostały w zbiorczym pojemniku, są 3-4 razy większe. Nie nawożę ani jednych, ani drugich, bo wydają mi się jeszcze za małe, ale może jutro jednak dodam im trochę biohumusu. Może one nie lubią wielodoniczek?
-
- 50p
- Od: 5 sty 2016, o 15:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie raczej ślimaki, znalazłam dziady pod deską się chowały, a sałaty wysadziłam bardzo małe i to chyba był błąd. Zostało kilka w doniczce i rosną na balkonie.ekopom pisze:Aneta Ka, u mnie problem był z myszami, mimo że mam trzy koty. Nawet nasiona świeżo wysianych ogórków były wyjadane przez myszy, też polubiły świeże sadzonki kapusty.
Sałatę odpuściła, bo w końcu dała się złapać na wędzonkę.
- LaKamila
- 200p
- Od: 20 lut 2016, o 12:24
- Kontakt:
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Gicor, słabo to wygląda. Możesz próbować reanimować, jeśli zapewnisz jej warunki odpowiednie. Ale jak ona się będzie zbierać do rośnięcia, to ciężko powiedzieć. Ja bym siała nowa. Trzymając się porad z tego wątku. ;)
-
- 50p
- Od: 21 lut 2015, o 00:53
Może wsadzić głębiej do gruntu parę sztuk?
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Możesz próbować. Ale wysiej też coś nowego. Albo na rozsadę, albo na dniach w grunt.
- Teresa Pszczola
- Od: 6 sty 2016, o 17:28
Ja taką wybiegniętą sałatę wystawiłam na pole, po kilku dniach była mocniejsza, wtedy rozpikowałam do wielodoniczki i zostawiłam w ogrodzie. Do gruntu wysadzę jak będzie chociaż trochę cieplejsza ziemia.
Kochane zawitaj na dłużej.
Pszczoła
Kochane zawitaj na dłużej.
Pszczoła
-
- 200p
- Od: 18 lut 2016, o 13:42
Ja taką sałatę 2 kwietnia dałam do gruntu. Trochę może większa jest, ale nadal wątła. Tego samego dnia posiałam do gruntu świeżą, ale nic jeszcze nie widać
Zostawiłam w doniczce kilka siewek sałaty i ona lepiej wygląda niż ta w gruncie, ale jest mniejsza. Cały czas stoi na balkonie.
Zostawiłam w doniczce kilka siewek sałaty i ona lepiej wygląda niż ta w gruncie, ale jest mniejsza. Cały czas stoi na balkonie.
Pozdrawiam
Dorota
Dorota
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
A ja myślałam, że u mnie sałata taaaka wielka Wspaniałe!
A lodowa w ogóle super wielka, nie wiem czy to taką odmianę mam powolną (brasiliana), ale dopiero się rozkręca. Masłowa powoli zaczyna wyglądać, jak sałata, nie rozcapirzone listki:
A lodowa w ogóle super wielka, nie wiem czy to taką odmianę mam powolną (brasiliana), ale dopiero się rozkręca. Masłowa powoli zaczyna wyglądać, jak sałata, nie rozcapirzone listki:
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka