Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Marysiu :wit
Fajnie tak,jak na dworze kwitnie i w domciu.
Toka na róznych frontach przyjemnie ;:108 ;:108
Kliwia ma ładny kolorek .co roku ona kwitnie ???
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu. Zazdroszczę Ci tego szaleństwa na grządkach ;:131 . U mnie ciągle pogoda nie fajna , mam nadzieję, że w końcu jutro wyjdzie słoneczko. Pozdrawiam :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Marysiu! ;:196
Kliwia i mnie za serducho chwyta. ;:167 Zaiste, piękna i tak bogata w kwiecie! ;:215
Zazdroszczę możliwości działania w ogrodzie. Ja w domu i na balkonie. Deszcz na dworze, ale potrzebny, więc nie płaczę.
Mimo wszystko jednak wolałabym na działce. ;:108
Miłego wieczoru. ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu ciekawa jestem, co do tej pory na ogrodzie robiłaś, a mówiłam nie szalej ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam wieczorem! cały dzień z przerwą na obiad deptałam po ogrodzie Obrazek Sporo roślin zmieniło swoje miejsce i bardzo przydałby się deszcz w nocy Obrazek . Pod wieczór zrobiło się tak jak lada moment miało padać ale zobaczymy ;:219

Podoba się Wam kliwia, a to jest kliwia która sąsiad niósł na kompost jak remontował mieszkanie po rodzicach. Uratowałam ją przed kompostem i teraz się odwdzięcza kwitnąc co roku, a w tym nawet dwoma kwiatostanami ;:215

Justynko jak nic nie stanie na przeszkodzie to jutro wyślę to co chciałaś. Szykuj miejsce pod hibiskusy ;:333

Iwonko nie było za ciepło, ale temperatura w sam raz do pracy w ogrodzie . Myślisz że ja zdążę do jesieni Obrazek Miłego wieczoru ;:196

p.s. Iwonko szalałam pomalutku Obrazek

Zeniu widzę że nie marudzisz to znaczy, że wyżyłaś się na chwastach ;:306 Krwawniki te kolorowe odmianowe rozrastają się w kępę ale nie zauważyłam żeby się siały. Może tylko biały, ale ja białego nie mam. Ciekawa jestem czy pobiegłaś na działkę, bo ja do samego wieczora coś robiłam :D

Aguś a ja mam jeszcze jedną od forumki, ale jakoś nie rozrasta się i nie kwitnie, a może jest w innym kolorze :D

Renatko rozsypałam dolomit po ogrodzie i jakoś nie może sobie dać rady z mchem i najlepiej zbierać go ręcznie Obrazek

Aniu w domu tylko kliwia kwitnie i w tym roku coś mało w domu kwiatów. Ta kliwia kwitnie co roku.
Toka na róznych frontach przyjemnie ;:108 ;:108
nie bardzo wiem o co chodzi?

Ewelinko to sobie troszeczkę odpoczniesz, a rośliny mają darmowe podlewanie :D Życzę Ci na jutro słoneczka a przynajmniej niech nie pada ;:168

Lucynko i Ty sobie odpoczniesz, tym bardziej że deszcz potrzebny, u mnie na razie jest dość mokro ale nowo przesadzone może podlać troszkę ;:215 Wierzę Ci że co ruch po działce to nie to samo co po balkonie Obrazek Miłego wieczoru Obrazek

No to zamówione parę zdjęć!

Taki dzień ale momentami wychodziło nawet słońce ;:3
Obrazek

Moje głodomory'

Obrazek

Rozwijają się hiacynty kupione w megapaczce jesieniąObrazek

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek

Z dedykacją dla EwyKory
Obrazek

Ewciu i posłonek przeżył

Obrazek

I jeszcze parę roślin na skalniaku

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

i na Dobranoc zakwitła biała niezapominajka ;:4
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Marysiu widzę, że hiacyntów masz całą paletę barw. Super są i pewnie pachną nieziemsko . Biała niezapominajka urocza . Dobranoc :wit.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

,,Skalniakowatości" są śliczne. Muszę u siebie posadzić w innym miejscu (jedną kompozycję już zrobiłam), bo na ,,zwykłych" grządkach dawno mi popadały.
Mech tępię mechanicznie, ale miałam sporo popiołu z drewna i chciałam go efektywnie wykorzystać, a że doczytałam iż ponoć na mech ma działać, to postanowiłam odrobinkę sobie pomóc. Taki popiół jest bardzo mocno zasadowy. Utrafiłam z tym wysiewem dosłownie przed samym deszczem, więc zobaczymy jakie będą efekty.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196 Pracujesz , pracujesz i pracujesz ;:180 szaliczek przekopiesz cały :D
Ja tez staram się coś zrobić na działeczce .
Kliwia śliczna ;:333 Hiacynty tez pięknie się rozkręcają ;:215
Niezapominajka biała śliczna - ja mam nasionka różowej , muszę wysiać ;:108
Skalniaczek super ;:63 a co to takie śliczne jako pierwsze ??
Posłonek wysiałam , coś tam wzeszło - może i ja się doczekam takiej kępki .
Bardzo serdecznie pozdrawiam i życzę w nocy deszczyku a na jutro ;:3 i oczywiście zdrówka ;:196
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Coraz więcej kwitnień :D
U mnie pierwszy tulipan się szykuje ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,już masz tulipanki ,u mnie jeszcze ani jeden nie zakwitnął,ale też będą ,pracy w naszych ogrodach tyle ,że aż się denerwuję ,bo ja dalej nic nie robię i nie prędko będę coś robić ,może przez weekend troszkę ,ale ja nie wiem w które miejsce najpierw iść ;:145 ,myślę ,że jakoś poradzę a ogród daje radę i beze mnie ,może dlatego ,że tak jest nasadzony,u mnie była wielka burza z wielkim deszczem ,Bogdan zasilił malinki i borówkę i troszkę zwapnował moje byliny ,to też już do przodu :uszy ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Dziękuję Marysiu za wywary i napary ;:196
Właśnie o mszycach pomyślałam z tym krwawnikiem.
Ten biały też mam ozdobny, a tych zwykłych białych też u mnie pełno. Więc fajną sprawą byłoby je wykorzystać w ogrodzie.
Ładna wiosenka u Ciebie i na skalniaku już tyle się dzieje ;:3
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witaj Marysiu. ;:196
Cieszę się, że roślinki dobrze się mają, ale to nie dziwota, bo mają wspaniałą opiekę. :D Widzę, że mocno działasz w ogrodzie. U mnie dopiero dzisiaj można było coś podziałać i usiłowałam, ale niewiele zrobiłam :oops: , bo sobie poparzyłam prawą rękę. Teraz ledwo jednym palcem klikam, ale mam nadzieję, że jutro jakoś da mi się nałożyć rękawiczki i do roboty, bo działam powoli i niewiele tego w ogrodzie widać.
Pozdrawiam serdecznie i życzę pogodnego dnia jutrzejszego. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witajcie ! słońcu na chwilę udało się wydrzeć zza chmur, deszczu w nocy nie było więc trzeba będzie dzisiaj wodę lać na przesadzone rośliny.

Ewelinko to jesienna oferta Lyl... a wybór przez nich przypadkowy. Niezapominajkę dostałam jakiś czas temu i sama się ładnie sieje i przekwita jakoś ładniej od niebieskiej :D Pogody Ci życzę ;:196

Renatko bardzo mi się podobają takie płaskie skalniaki i coś takiego ma Beatka Juni całe połacie obrośnięte rojnikami....cudo! Popiół może chociaż trochę utrudnia przemarsz tych obślizłych lokatorów ;:14 A poza tym ma sporo właściwości nawożących ;:333

Tereniu ciągły ruch w ogrodzie, dlaczego człowiek stale coś rozsadza, przesadza....no jak to dlaczego żeby było ładniej ;:306 Niezapominajki dostałam dwie sadzonki od Zosi i teraz już same się rozsiewają i mam z dala od niebieskiej ;:333
Skalniak się rozrasta, a o nazwy nie pytaj bo nawet kupowane rojniki nie mają nazwy odmianowej. ten akurat zmienia wygląd bo będzie kwitł ;:215 Posłonek przywieziony przez Ewcię, wysiałam też nasionka ale jeszcze nic nie wyszło :uszy
Serdeczności posyłam ;:196

Agusiu pokaż swojego tulipanka i pilnuj przed grzebiącymi ;:168

Martusiu spokojnie teraz wysyłki, potem jeszcze kiermasz i już będziesz mogła się zająć swoim królestwem. Masz pomocnika i to ważne....wapnujesz bylinki? a przecież niektóre lubię kwaśną glebę :wink: Burzy to u mnie jeszcze nie było siąpił tylko delikatny deszcz. Nie denerwuj się a wszystko zdążysz a w ostateczności masz kogo kto Ci pomoże. Dobrego słonecznego dnia ;:196

Bea to biały krwawnik musi mieć sporo cech dzikiego, moje się mocno rozrastają i w większości są już różowe albo czerwone, żółty i terakota zginęły. Siewek jak dotąd nie zauważyłam ...a może je plewię ;:306 Właśnie zauważyłam te zmiany na skalniaku ;:333 Ja wczoraj wyrwałam sporo mniszka i też zrobię miksturę na mszyce, bo one zaraz zaatakują ;:163

Ewuniu co tam troskliwa ręka jak coś dane nie od serca ;:167 O Ty moja sirotko łapkę poparzyłaś ;:4 Kiedyś też ciągle parzyłam sobie szczególnie cedząc pyrki dla kurek, ale jak ostatnio nie mogłam rany wyleczyć to teraz mocno uważam i da się nie poparzyć ;:306 Może zabezpiecz plastrem, żeby rękawiczka nie zrobiła rany ;:oj
Ściskam i słoneczka na jutro ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”