aerator w płynie
-
- 10p - Początkujący
- Od: 29 lis 2010, o 12:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
aerator w płynie
Aerator w płynie do trawy.. spotkał się ktoś może z czymś takim? wypróbował? jakieś opinie?
Ja podchodzę jak na razie sceptycznie. Grabienia, rozcinania, nakłuwania pewnie nie zastąpi ale z drugiej strony sam producent bardzo chwali produkt jako taki w sam raz dla "leniuchów" czy takich co nie mają czasu, siły, sprzętu, pieniędzy... a więc cud-miód.
Szukałam wątków, nie znalazłam, a że budzi ciekawość to pytam..
Ja podchodzę jak na razie sceptycznie. Grabienia, rozcinania, nakłuwania pewnie nie zastąpi ale z drugiej strony sam producent bardzo chwali produkt jako taki w sam raz dla "leniuchów" czy takich co nie mają czasu, siły, sprzętu, pieniędzy... a więc cud-miód.
Szukałam wątków, nie znalazłam, a że budzi ciekawość to pytam..
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: aerator w płynie
Moją ciekawość budzą kapsułki VitaSlim. Będę leżał przed telewizorem,pił piwo i jadł czipsy ,a i tak schudnę 17 kg w miesiąc
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 4 cze 2014, o 09:36
To nic innego jak mieszanka pożytecznych mikroorganizmów i pożywki startowej. Taniej wyniesie kupienie samych PM, bo w podobnej cenie będzie ich więcej. A już na pewno nie należy tego stosować zgodnie z tym co znalazłem w opisie producenta, czyli podłączając do kranówki, bo chlor z wody skutecznie wyeliminuje większość PM i okaże się, że wydaliśmy 30 zł za spryskanie ziemi odrobiną słodyczy ;)
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 4 cze 2014, o 09:36
Właśnie minęło 1,5 miesiąca od pierwszego zastosowania EM na trawniku. Części trawnika nie wertykulowałem, w tym roku, i tę część podzieliłem na cztery kawałki (taka szachownica). Na dwóch stosowałem EM (2 opryski: w połowie kwietnia i drugi na początku maja). Efekt jest taki, że nikt nie jest w stanie powiedzieć gdzie przebiega różnica pomiędzy ćwiartkami, cały wydzielony kawałek wygląda identycznie nawet dla mnie, który wie gdzie biegną granice. Za to widać granicę z tą częścią, którą przejechałem wertykulatorem na początku kwietnia.
-
A nie mówiłem?Nie da się wsadzić "amerykanów" do butelki.
Witam. Temat jak najbardziej na czasie. Sam należę do osób którym brakuje czasu, a jak już pojadę na działkę to chciałbym trochę odpocząć. Dla tego też jestem ciekaw skuteczności tego typu środków. Mam ten komfort że nie korzystam z wodociągu i dla tego chlor mnie nie dotyczy. Nie jestem taki biegły w tych sprawach i dla tego chciałbym się dowiedzieć co to za środki opisane jako PM czy FM. Może u mnie by się sprawdziły tym bardziej że ziemia zawiera glinę i jak długo nie ma deszczu, to robi się twarda.
-
I pewnie myślisz,że jak opryskasz czymś drogim i reklamowanym to zmięknie bez wody?
Wody ci u mnie pod dostatkiem ale muszę ja pompować ze studni lub jeziora. Chodziło mi o wyjaśnienie tych skrótów.
Dzięki za link ale do niczego nie prowadzi. Może lepiej po prostu powiedz co oznacza EM i PM
-
A otworzyłeś chociaż podany link? Masz całą stronę artykułów o PM (pożyteczne mikroorganizmy ) i EM (efektywne mikroorganizmy) i ich działaniu (?).
Chętnie bym sobie poczytał ale nie wiedzieć czemu link się nie uruchamia wyświetla się pusty ekran. Nawet jak go skopiowałem i wkleiłem do przeglądarki. Może jest jakiś błąd. Jak możesz to prześli go jeszcze raz. Pozdrawiam
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... oorganizmy
Mamy taki wątek na forum,zapraszam
Mamy taki wątek na forum,zapraszam