Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie? Cz.2

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
ODPOWIEDZ
bobinka102
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 15 lut 2015, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie? Cz.2

Post »

witam
Również posiadam balkon południowy, bardzo słoneczny latem i zastanawiam się co w tym roku posadzić do skrzynek.

Wysiałam sobie w pojemniku nemezję i jeśli mi uda się ją utrzymać w dobrym stanie po pikowaniu to zastanawiam się czy poradzi sobie ona na tym balkonie?

Co byście jeszcze polecali na taki balkon, poza petuniami, pelargoniami i surfiniami?
javier
200p
200p
Od: 15 sie 2014, o 19:47

Post »

A czy dalia karłowa da sobie rade na słonecznym balkonie zachodnim?
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pewnie że da sobie radę.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
Asik1
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 6 lut 2016, o 16:53

Post »

Na południowym balkonie dobrze sobie radzi werbena i smagliczka. Miałam w ubiegłym roku i przetrwały największe upały. Jedyny minus smagliczki to to, że bardzo się "obsypuje" i wszędzie pełno jej płatków ale za to ładnie pachnie :)
Pozdrawiam,
Asia
"Wszystko jest możliwe, a co nie jest, zajmuje tylko trochę więcej czasu." (Arre Dahl)
Awatar użytkownika
Saskja
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 15:01
Kontakt:

Post »

Ja po kilku latach prób i błędów uznałam, że na południowy balkon niestety TYLKO pelargonie. Werbena miała długie przestoje, wszystko inne schnie, żółknie, brzydnie, tylko pelargonie trzymają fason.
Awatar użytkownika
*Kasia
500p
500p
Od: 27 sie 2009, o 09:28

Post »

Moja mama ma balkon południowo-zachodni i takie same doświadczenie jak Saskja. Tylko pelargonie dają radę.
lilbee
200p
200p
Od: 15 cze 2014, o 00:27

Post »

Ja mam południową patelnię, i kompozycja będzie taka : pelargonia z czerwonymi kwiatami, lobelia i do tego albo wilec ziemniaczany albo tojeść rozesłana dla kontrastu, jak myślicie która bardziej wytrzyma na słońcu?
Pozdrawiam,
Weronika
Moje Słoneczne Uprawy
selli7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 gru 2008, o 17:55

Post »

Wilec ziemniaczany bordowy powinien dać radę, do czerwieni pasuje.Lobelia na silnym w słońcu w lipcu zawsze mi padła, a jeśli nawet nie to ma pełno suchych i przekwitłych kwiatków, szpecących niestety, a przycinanie bezsensowne.
U mnie w zeszłym sezonie na południowej wystawie świetnie wyglądała biało- czerwona pelargonia i do tego biały wilczomlecz Diamond Frost.W tym roku też tak będzie.
Anastazja80
500p
500p
Od: 20 mar 2014, o 19:59

Post »

A ja mam okna z wystawą południową i co roku zarzekam się ze nie kupię petunii ani surfinii a potem i tak w ogrodniczym ulegam ich urokowi. Skwar ;:3 jest tam niemożliwy ale zawsze dają radę ,niestety podlewanie dwa a nawet trzy razy dziennie.
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
bobinka102
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

witam
Również posiadam balkon południowy, bardzo słoneczny latem i zastanawiam się co w tym roku posadzić do skrzynek.

Wysiałam sobie w pojemniku nemezję i jeśli mi uda się ją utrzymać w dobrym stanie po pikowaniu to zastanawiam się czy poradzi sobie ona na tym balkonie?

Co byście jeszcze polecali na taki balkon, poza petuniami, pelargoniami i surfiniami?
Awatar użytkownika
minia821
500p
500p
Od: 20 wrz 2010, o 13:48
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie też okna od południa. Co roku mam pelargonie, petunie i mrozy. Aksamitki też wytrzymują i begonie stale kwitnąca.
Pozdrawiam Kaśka
bobinka102
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

właśnie może spróbuję jak poradzi sobie aksamitka na balkonie.
Awatar użytkownika
Pawel42
500p
500p
Od: 6 maja 2014, o 12:36
Kontakt:

Post »

Jak czytam niektóre posty to cieszę się jednak że mam wystawę zachodnią a nie patelnie od południa.Przy patelni musiał bym chyba wodociąg podłączyć ;:oj U mnie obsadzenie zróżnicowane w tym sezonie.Postawiłem na podwójne petunie serii Sylvana Double King i Double Queen,Million Bells choć tu marzy mi się odmiana Kameleon o niesamowitych mazanych kwiatach,niebieskie podwójne petunie,pelargonie angielskie (mało doceniane a szkoda bo piękne) odmiany Aristo Beauti,Burgund i Alba.Facelia dzwonkowa,Porcelanka błękitna,Wilec odmiany Heavenly Blue,Torenia,Godecja wielkokwiatowa,Begonia wielkokwiatowa w czterech odmianach kolorystycznych.Pewnie też coś złapie jeszcze pod wpływem emocji. ;:124 ;:333
Paweł
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”