Co, gdzie i za ile w ofercie sprzedaży storczyków
Re: Co, gdzie i za ile w ofercie sprzedaży storczyków
Tomaszewski w Warszawie ma stały dział z napisem "dobra cena", w którym są piękne storczyki po 10 zł - dwupędowe w pełni kwitnienia, inne gatunki też. Ile razy tam chodzę zawsze są jakieś w promocji.
- Sandersk
- 100p
- Od: 2 kwie 2016, o 11:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na wstępie- przepraszam za umieszczenie pytania w nie do końca odpowiadającym dziale.
Poszukuję hybryd rodzaju Phalaenopsis o nazwach handlowych Golden Beauty oraz Piccolo Red. Czy ktoś orientuje się, gdzie można takie dostać?
Poszukuję hybryd rodzaju Phalaenopsis o nazwach handlowych Golden Beauty oraz Piccolo Red. Czy ktoś orientuje się, gdzie można takie dostać?
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 20 kwie 2014, o 15:40
Golden Beauty lub hybrydę bardzo podobną, kupisz tak naprawdę w każdym sklepie który prowadzi sprzedaż kwiatów.
Piccolo Red poprzez allegro. Dość często się pojawia w sprzedaży.
Piccolo Red poprzez allegro. Dość często się pojawia w sprzedaży.
Pozdrawiam Magda!
- Sandersk
- 100p
Mag-i-k, dziękuję za wskazówki. Chyba w niefortunnej okolicy mieszkam, bo nie udało mi się do tej pory trafić ani na "oryginalną" GB ani na podobną w wyglądzie hybrydę, ale dobrze wiedzieć, że popularnością przebija Piccolo. Dzięki raz jeszcze
- Sandersk
- 100p
Nie wiem czy oferta dotyczy wszystkich sklepów sieci Tesco, ale w moim pojawiły się storczyki wszelkiej maści: żółte, pomarańczowe i nakrapiane storczyki Brassica, białe i fioletowe Dendrobia Nobile, białe, różowe i zielone Dendrobia typu Phalaenopsis, rozmaitie Cambrie, drobne, ale obsypane kwiatami żółte Oncidium i kilka innych, o nazwach których nie mam zielonego pojęcia. Wszystko za 19,99zł.
W Tesco piękne phalaenopsisy w różnorakich kolorach po 19.99. Polecam, mają chyba dobrego dostawcę, gdyż mam z tesco kilka egzemplarzy od paru lat i naprawdę pięknie rosną, bujnie kwitną i nie ma z nimi żadnych problemów.
Rozczarowanie to gniew dla mięczaków ...
W Leroy Merlin w Krakowie (Bonarka) mnóstwo świeżych storczyków - głównie phalaenopsisy, duże, mini oraz średnie w pięknych wersjach kolorystycznych. Ceny niezbyt zachęcające, ale być może jak przekwitną to będą przecenione - na to przynajmniej liczę ;)
- Sandersk
- 100p
Sieć sklepów Tesco: od 23.06 dostępne będą różne hybrydy Phalaenopsis, dwupędowe w cenie 22,90 zł/szt. W praktyce w niektórych sklepach są już dzisiaj.
Jak byłam dzisiaj w Tesco to babka powiedziała, że dostawę mieli już we wtorek.
- Sandersk
- 100p
Kiepska wiadomość. Szkoda, że nawet w oficjalnych gazetkach informacje są tak mylne.
Przy okazji dodam jeszcze, że Phalaenopsisy pojawiły się także w sieci Biedronka, w mojej okolicy od 21 czerwca. Cena trochę szalona jak na tę sieć: 29,99.
U mnie po 27 zł chyba, że w doniczce ceramicznej wtedy po 30 zł ale 4 pędowych nie widziałam.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
W Castoramie dendrobia nobile białe, żółte, różowe i pomarańczowe Firebird wszystkie po 19.98
W LM w ostatni weekend widziałam P. Liodoro przecenione o 50% z 55 zł
W LM w ostatni weekend widziałam P. Liodoro przecenione o 50% z 55 zł
- Sandersk
- 100p
Tesco- nawiązując do oferty z aktualnej gazetki, od dzisiaj dostępne są miniaturki Phalaenopsis za 9,99 zł. /w praktyce w niektórych sklepach były już dostępne najprawdopodobniej 2-3 dni wcześniej/.
Dodatkowo dostępne Phalaenopsisy w 'normalnych' rozmiarach, (o których w gazetce nie wspomniano) cena : 19,99zł za sztukę, niby opisane jako dwupędowe, w praktyce wiele egzemplarzy ma 3 lub 4 pędy.
Pędem, bo warto.
Dodatkowo dostępne Phalaenopsisy w 'normalnych' rozmiarach, (o których w gazetce nie wspomniano) cena : 19,99zł za sztukę, niby opisane jako dwupędowe, w praktyce wiele egzemplarzy ma 3 lub 4 pędy.
Pędem, bo warto.