Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Galaxy pięknie przyozdobiła się kwiatami, ale to na Yellow Bird czekam niecierpliwie. Podglądnęłam ją w necie, piękna jest ;:oj Ale i cena niczego sobie ;:224
Już za chwileczkę na rabatach zaroi się od kolorowych tulipanów.
Miałam do pnących róż robić metalową podporę, ąle z tego co piszecie, raczej nie jest to dobry pomysł. moje jeszcze niewielkie, jeszcze nie mam zmartwienia. Jednak będę musiała podpatrzeć jak z tego wybrniecie.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tulipany Exotic E są przepiękne.
Edenem i ja zachwycam się nieustannie, w zeszłym roku moja miała tylko 1 kwiat, w tym roku liczę na efekt WOOOW !!!
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Te magnolie są przecudnej urody.
Szkoda tylko że tak szybko przekwitają.
U mnie już prawie wszystkie przekwitnięte a sąsiedzka dopiero zaczyna.
Ech.....gdyby tak szło zatrzymać wiosnę...... ;:170
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Chyba odwiedzałam ten ogród ;:7 ...kiedyś :) ..dawno nie byłam to fakt..żółta magnolia bardzo mi się podoba! Jest urocza i rzadko ją widać...Zajrzę podejrzeć jak rozkwitnie! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Werbeny chyba jeszcze śpią bo u mnie tez ich jeszcze nie zauważyłam .Cudnie kwitną magnolie .Wiesz zbytnio się nie przejmuję naparstnicami,chociaż nie powiem podobają mi się
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, magnolie boskie. Wyobrażam sobie jak cudnie będzie kwitła Yellow Bird. Niestety, ja jeszcze nadal jestem w fazie sprzątania gruzowiska z nawiezionej przez poprzednią właścicielkę góry - trochę mnie to przerosło. Może uda się w tym roku uporządkować to i wtedy będę mogła zaplanować już jakieś miejsce dla niej. Nie chciałabym z magnolią wędrować po ogrodzie jak z innymi roślinami. Ale oglądając Twoje zdjęcia nabieram na nią coraz większej ochoty.
Tulipany prześliczne. Wiosna ma swój urok ;:3
Aniu czy dobrze pamiętam, że zastanawiałaś się nad Aquarell? Znalazłam kilka zdjęć i wstawiam u siebie, więc zapraszam. Ja jestem nią oczarowana.
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Piękne te magnolie. Żółte pąki mi się najbardziej podobają bo jeszcze ich u siebie nie widziałam. No poza lekko pastelową Sunrise.
Zimnica u mnie też jest. Dzisiaj ledwo 5 stopni. Trochę bez sensu ta pogoda.
Ojj jak ja bym chciała żeby u mnie tulipany tak spacerowały po działce. No masz Ty szczęście moja Droga... no i piękne tulipany :).
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, naprawdę tulipany Ci wędrują po ogrodzie??? ;:oj Pierwszy raz się z tym spotykam ;:218 Może się wysiały?
W tym roku tulipany masz posadzone trochę bliżej siebie niż w ubiegłym, i co, lepiej tak wyglądają, prawda? Bardzo słodkie te różowe, co to za odmiana?
Pogoda faktycznie kaprysi i od lata do zimy funduje nam temperatury. Oby tylko nie było mrozów, szkoda by było stracić kiełkujące lub kwitnące roślinki.
Galaxy piękna, a ja jestem bardzo ciekawa Yellow Bird ;:65
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ach ta wiosna!!!, gdzie nie wejdę to pięknie.
Magnolki pieknie ukwiecone.
Tulipankowych kolorów, kształtów mnóstwo.
I to jeszcze jakieś wędrowniczki, hmm?U mnie jakieś spokojne, grzeczne nie chodzą po ogrodzie, ;:306
Zdjęcia cudne ;:63
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Słoneczko wychodzi zza chmur...sucho jest,nie padało...byłam przedwczoraj na działce,pogoda słoneczna i energetyczna.
Pojechałam z nowymi nabytkami bylinowymi,które podarowała mi Tolinka ;:196 Dziękuję,już posadzone w kilku miejscach.Bodziszków miałam za mało,a teraz ładnie za różyczkami będą rosły:)
Na moich parapetach zrobiło się zielono i już bym chciała to całe towarzystwo wysadzić na rabaty,dziś wyniosę na balkon na początek.
Powojniki balkonowe przemarzły po przycięciu i suche nadal,więc do dwóch donic posadzę kobeę na kratce,cóż począć?

Wiolu tak to Galaxy,oszalała w tym roku i zachwyciła nas wszystkich,mogłabym tak na nią patrzeć bez końca...
Yellow B mam już chyba ze 4 lata,otrzymałam ją w prezencie z pąkami kwiatowymi,czekam na kwiaty...
No tak...przejrzałam siewki u Sonii i moje tak nie wyglądają,nie mają fioletu.Zatem czekam dalej...szałwia trio wysiała się,ale czy się utrzyma i zacznie rosnąć? Byłabym szczęśliwa,bo ją uwielbiam na rabatach...Nigdzie w sprzedaży gotowych nie można kupić...

Sabinko otóż to,pamiętam jak zeszłej wiosny na parapecie w pojemniku miałam siewki werbeny usianej bez liku ;:oj
Szałwią Trio nie pogardzę,oby tylko nie zmarzła ;:224
Żółte magnolie od dawna mnie kusiły,kiedyś jedną straciłam,ale kupiłam na all i słaba widocznie była,a ta miała już otwierające się kwiaty :D

Soniu tak ...rzeczywiście,przypomniałam sobie ją widząc u innych...wypatrujemy nadal,Margo pisała,że u niej w maju się pokazują...

Zuza ja już Edenowi nie pozwolę się tak wspinać,trudno nisko będę przycinała,skoro on taki delikatny.
Pędy dotykające zimnych prętów...hmm może to przyczyna przemrożeń?
Przymrozku na szczęście nie było,ale 1 stopień na plusie,każdej nocy martwię się o roślinki,bo kilka siewek już rośnie na rabatach...

Aniu-Zara o tak,można się zauroczyć żółta magnolią,choćby dlatego,że rzadko można ją spotkać w ogrodach ;:108
Pąki coraz bardziej nabrzmiałe,czekam aż się rozwinie ;:65 Miałaś przymrozek? tego się boję,wiadomo,że roślinki się kulą zamiast rozkwitać,życzę Ci słoneczka ;:3

Małgosiu dziękuję,czekamy na kwiaty słonecznej magnolii...

Iwonko żółta trochę kosztuje,ale warto ;:333 Jeszcze mam w planach Genie ;:oj
Czekam na kilka swoich kęp tulipanów,zwłaszcza tych nowych cebul,co kupowałam, najbardziej na strzępiaste :D
Dla róż pnących chyba drewniana jest lepsza,moje GdF i Veichenblau oraz Perennial Blue dobrze się mają co roku i pięknie kwitną...

Marlenko Exotic kupowane w B,dokupię jesienią,są świetne,jak w slońcu rozczochrane,a wieczorkiem zamykają talerzyki:)
Trzymam kciuki i sekunduję Twojemu Edenowi ;:215

Grażynko magnolie szybko przekwitają to fakt,ale ja się tym nie zamartwiam,bo liście tworzą fajny parawan ;:108
Wiosna gna i kwiecień niedługo się skończy,a przed nami maj i różaneczniki i azalie ;:108

Maryna witaj po przerwie,zapraszam :)

Jadziu to czekamy razem na werbenę...naparstnice fajne mają te utkane dzwoneczki:)

Kasiu magnolie z tego co wiem to nie lubią przesadzania,a jeśli już to konieczne to potem długo nie kwitną obrażalskie.
Życzę Ci,abyś uporządkowała w miarę możliwości swoje włości,a może potem skusisz się na jedno drzewko?
Auarell ma śliczne,tęczowe kolorki,ale nie kupiłam jej,jakoś inne odmiany ciągle dokupuję.A ta chętnie popodziwiam u Ciebie :)

Madziu my już tak mamy,że chciałybyśmy mieć u siebie to co ładne u innych,ja tez tak mam :oops:
Żółtej magnolii nie masz,bo nie chcesz,czy jest inna przyczyna?
U mnie wieje,chyba dziś nici z działki,ale jutro muszę pojechać podlać bodziszki,złocień maruna i dzwoneczka oraz nowe róże ostatnio posadzone ;:108
Tulipany spacerują,a w tym roku to takie miejscówki sobie wybrały...np na środku ścieżki ;:306

Elwi sama się dziwię,że takie zjawisko u mnie...spacerujące cebulowe ;:oj Jedna odmiana Washington żółta z czerwonym paskiem,co ją kupowałam 8 lat temu w Castoramie to po całej działce ją widzę,nawet to zabawne jest...
Tulipany staram się sadzić blisko,choć na etykietach jest,że co 10 cm.W pierwszym roku sadziłam w koszyczkach,potem jak się mnożyły to miejsca im brakowało i ginęły.Teraz sadzę prosto do gruntu i nie zaprawiam już Kaptanem ;:218
Różowe to z Bie odmiana Pink Impression...
Czekam na Yellow B ...a ona jeszcze zamknięta,ale zgubiła już futerko ...

Pink Impression w słonku

Obrazek

Flaming Flag

Obrazek

Exotic E rozchylają na maxa swe cytrynowe płatki

Obrazek

Ten jest ciekawy,ale nie wiem co to za odmiana,nie ma przy nim znacznika...

Obrazek

Grubaski bardzo lubię...niska odmiana

Obrazek

Azalia w pąkach

Obrazek

Bylinowe górą...

Obrazek

Ta lilia chyba się podzieliła...

Obrazek

Stawiam na ciemne żurawki,rosną u mnie lepiej niż jasne...

Obrazek

Czekoladowa ...

Obrazek

Rabatka przy oczku

Obrazek

Mariatheresa jak zwykle mega szybka

Obrazek

Yellow B z czwartku kusicielka jedna

Obrazek

Obrazek

Miłego weekendu wszystkim...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu słońce prześwitujące przez płatki tulipanów, cudnie. ;:oj Azalia już z takimi pąkami. ;:215 Moja śpi w najlepsze. Jak znajdziesz chwilę, ;:196 pokazałam na 36 str. Pomponellę z szarym, zmarzniętym, ;:218 przyrostem.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Magnolie żółte mam dwie, tylko jeszcze nie widziałam ich kwiatów. Zapowiada się że jedna z nich zakwitnie w tym roku ale pewności nie mam bo pąki podmarzły. Jeśli się otworzą pewnie będą zdeformowane. Mam Yellow River i Yellow Lantern.
Azalia będzie miała sporo kwiatków. Tulipany jak zwykle piękne. A lilie i u mnie się rozmnożyły.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu, azalia ślicznie zapączkowana, jaki kolor będzie miała?
U siebie też widzę niektóre podzielone lilie, ciekawe czy wszystkie zakwitną :roll:
Żurawki i u mnie te ciemniejsze lepiej się spisują, one lepiej znoszą słońce ;:108
Na kwiaty Twojej Yellow B czekam niecierpliwie, ślicznie wygląda ;:108
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Aniu, śliczne tulipanki. Moja magnolia YB jeszcze w futrzanych ubrankach. Jak kupowałam Galaxy to z przekonaniem, że ma czerwone kwiaty.
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Po takiej prezentacji Aniu obowiązkiem jest pilnować Twego wątku aby nacieszyć oczy pięknościami i naładować baterie wiosenne.
Z butów wyrywa kochana od takich widoków ;:oj
Słonko przesyłam na cały tydzień ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”