Słoneczko wychodzi zza chmur...sucho jest,nie padało...byłam przedwczoraj na działce,pogoda słoneczna i energetyczna.
Pojechałam z nowymi nabytkami bylinowymi,które podarowała mi Tolinka

Dziękuję,już posadzone w kilku miejscach.Bodziszków miałam za mało,a teraz ładnie za różyczkami będą rosły:)
Na moich parapetach zrobiło się zielono i już bym chciała to całe towarzystwo wysadzić na rabaty,dziś wyniosę na balkon na początek.
Powojniki balkonowe przemarzły po przycięciu i suche nadal,więc do dwóch donic posadzę kobeę na kratce,cóż począć?
Wiolu tak to Galaxy,oszalała w tym roku i zachwyciła nas wszystkich,mogłabym tak na nią patrzeć bez końca...
Yellow B mam już chyba ze 4 lata,otrzymałam ją w prezencie z pąkami kwiatowymi,czekam na kwiaty...
No tak...przejrzałam siewki u Sonii i moje tak nie wyglądają,nie mają fioletu.Zatem czekam dalej...szałwia trio wysiała się,ale czy się utrzyma i zacznie rosnąć? Byłabym szczęśliwa,bo ją uwielbiam na rabatach...Nigdzie w sprzedaży gotowych nie można kupić...
Sabinko otóż to,pamiętam jak zeszłej wiosny na parapecie w pojemniku miałam siewki werbeny usianej bez liku
Szałwią Trio nie pogardzę,oby tylko nie zmarzła
Żółte magnolie od dawna mnie kusiły,kiedyś jedną straciłam,ale kupiłam na all i słaba widocznie była,a ta miała już otwierające się kwiaty
Soniu tak ...rzeczywiście,przypomniałam sobie ją widząc u innych...wypatrujemy nadal,Margo pisała,że u niej w maju się pokazują...
Zuza ja już Edenowi nie pozwolę się tak wspinać,trudno nisko będę przycinała,skoro on taki delikatny.
Pędy dotykające zimnych prętów...hmm może to przyczyna przemrożeń?
Przymrozku na szczęście nie było,ale 1 stopień na plusie,każdej nocy martwię się o roślinki,bo kilka siewek już rośnie na rabatach...
Aniu-Zara o tak,można się zauroczyć żółta magnolią,choćby dlatego,że rzadko można ją spotkać w ogrodach
Pąki coraz bardziej nabrzmiałe,czekam aż się rozwinie

Miałaś przymrozek? tego się boję,wiadomo,że roślinki się kulą zamiast rozkwitać,życzę Ci słoneczka
Małgosiu dziękuję,czekamy na kwiaty słonecznej magnolii...
Iwonko żółta trochę kosztuje,ale warto

Jeszcze mam w planach Genie
Czekam na kilka swoich kęp tulipanów,zwłaszcza tych nowych cebul,co kupowałam, najbardziej na strzępiaste
Dla róż pnących chyba drewniana jest lepsza,moje GdF i Veichenblau oraz Perennial Blue dobrze się mają co roku i pięknie kwitną...
Marlenko Exotic kupowane w B,dokupię jesienią,są świetne,jak w slońcu rozczochrane,a wieczorkiem zamykają talerzyki:)
Trzymam kciuki i sekunduję Twojemu Edenowi
Grażynko magnolie szybko przekwitają to fakt,ale ja się tym nie zamartwiam,bo liście tworzą fajny parawan
Wiosna gna i kwiecień niedługo się skończy,a przed nami maj i różaneczniki i azalie
Maryna witaj po przerwie,zapraszam
Jadziu to czekamy razem na werbenę...naparstnice fajne mają te utkane dzwoneczki:)
Kasiu magnolie z tego co wiem to nie lubią przesadzania,a jeśli już to konieczne to potem długo nie kwitną obrażalskie.
Życzę Ci,abyś uporządkowała w miarę możliwości swoje włości,a może potem skusisz się na jedno drzewko?
Auarell ma śliczne,tęczowe kolorki,ale nie kupiłam jej,jakoś inne odmiany ciągle dokupuję.A ta chętnie popodziwiam u Ciebie
Madziu my już tak mamy,że chciałybyśmy mieć u siebie to co ładne u innych,ja tez tak mam
Żółtej magnolii nie masz,bo nie chcesz,czy jest inna przyczyna?
U mnie wieje,chyba dziś nici z działki,ale jutro muszę pojechać podlać bodziszki,złocień maruna i dzwoneczka oraz nowe róże ostatnio posadzone
Tulipany spacerują,a w tym roku to takie miejscówki sobie wybrały...np na środku ścieżki
Elwi sama się dziwię,że takie zjawisko u mnie...spacerujące cebulowe

Jedna odmiana Washington żółta z czerwonym paskiem,co ją kupowałam 8 lat temu w Castoramie to po całej działce ją widzę,nawet to zabawne jest...
Tulipany staram się sadzić blisko,choć na etykietach jest,że co 10 cm.W pierwszym roku sadziłam w koszyczkach,potem jak się mnożyły to miejsca im brakowało i ginęły.Teraz sadzę prosto do gruntu i nie zaprawiam już Kaptanem
Różowe to z Bie odmiana Pink Impression...
Czekam na Yellow B ...a ona jeszcze zamknięta,ale zgubiła już futerko ...
Pink Impression w słonku
Flaming Flag
Exotic E rozchylają na maxa swe cytrynowe płatki
Ten jest ciekawy,ale nie wiem co to za odmiana,nie ma przy nim znacznika...
Grubaski bardzo lubię...niska odmiana
Azalia w pąkach
Bylinowe górą...
Ta lilia chyba się podzieliła...
Stawiam na ciemne żurawki,rosną u mnie lepiej niż jasne...
Czekoladowa ...
Rabatka przy oczku
Mariatheresa jak zwykle mega szybka
Yellow B z czwartku kusicielka jedna
Miłego weekendu wszystkim...