Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Pilnuj Marysiu, lepiej dmuchać na zimne ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Dzień dobry, Marysiu!
Jak widać, Twoje tulipaniki aż rwą się do kwitnienia. ;:63 W zasadzie to już kwitną, tylko pełnego słońca potrzebują, by szeroko otworzyć kielichy. ;:3
Znowu czarujesz pięknym wschodem słoneczka. ;:15 Niech Ci świeci przez cały dzień, byście wspólnie z M mogli przypilnować wykonawców inwestycji, po pierwsze by porządnie wykonali robotę, za którą niemało kasy musicie wybulić, a jednocześnie żeby podczas prac nie zniszczyli Twoich roślinek, które przecież gdzieś tam w pobliżu mieszkają. ;:218

Dobrego, spokojnego dnia, Marysiu, jak najmniej, a najlepiej zero nerwówki podczas tego "rujnowania". ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu, oby się panowie szybko uwinęli z tym kopaniem. Czeka Cię potem wielkie porządkowanie.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, życzę Ci wytrwałości i spokoju w tym trudnym dniu :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu :wit
Kwiaty, roślinki masz ładne, wiadomo :D
Ale i wschody, zachody słońca,Chmurki u ciebie też pięknie są zaprezentowane.
z przyjemnością ogląda sie takie miłe widoczki . ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś i co udało się dopilnować. A ja dziś pilnowałam też he, he murek oporowy na małej skarpie zaczął rosnąc oczywiście okraszany piwkiem :oops:
Jak roślinki po nocy , no nic już druga noc idzie .
Dobrej nocki ;:19
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, mam nadzieję, że nie padłaś z wycieńczenia .... ;:196 ;:196
Panowie skończyli, czy rozplantowali robotę, a końca nie widać?
Spokojnego odpoczynku Ci życzę i dobrej nocki. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Wybaczcie jestem wykończona całym dniem z ekipą, wykurzeniem mnie przez M i na koniec rozprysnęła mi się półka z lodówki. Prześpię się z problemami i jutro obiecuję poprawę!

Dziękuję za wpisy i serdecznie pozdrawiam mówiąc Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No tak, ciężki dzień to był dla Ciebie, Marysiu ;:168
Problemy niech odejdą w cień i już tam pozostaną.
Pozdrawiam ;:3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witak Marysiu,ja też nie lubię takich prac ,ale my możemy sobie nie lubić ,a życie swoje,ale już wszystko poza Tobą ,teraz pewnie góra sprzątania ,ja też dzisiaj w ogrodzie z doniczkowaniem roślin urzędowałam ,też bym już chciała skończyć ,a dopiero zaczęłam ,a ogród na mnie przecież czeka ,jak tylko będzie po wszystkim to zaraz do Ciebie jadę odpocząć ;:306 ,śpij słodko po dniu pełnym emocji ,pozdrawiam ;:196
justysia138
50p
50p
Od: 19 wrz 2015, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Marysiu. Nie zazdroszczę robót ziemnych w ogrodzie ale jak są nieuniknione to po prostu trzeba je przeżyć i oby strat było jak najmniej. Wiosna u Ciebie w pełni, kwiaty i fotki tylko podziwiać.
W jakiej rozstawie sadzisz ogórki i pomidory w tunelu?
Czy można przyspieszyć robienie się gnojówki z pokrzyw wstawiając wiadro do tunelu?
Pozdrawiam i życzę miłego i słonecznego dnia.
Pozdrawiam Justyna
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu ;:196 już dziś na pewno lepiej :wit no powiedz, że tak ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w nowym dniu!
Już trochę ochłonęłam i odpoczęłam po wczorajszych emocjach :D Prawie cały dzień spędzony z kilkoma facetami 6 obcymi, 1 własnym i jeszcze sąsiad za płotem Obrazek Na ekipę pracującą nie mogę powiedzieć ani jednego złego słowa, bo prace wykonywali z zegarmistrzowską dokładnością nie robiąc prawie żadnych szkód. Chociaż jak zobaczyłam wjeżdżającą, a właściwie wdzierającą się koparę to zamknęłam oczy, a może szeroko otworzyłam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Koparka kroiła ziemię na milimetry co widać u dołu po prawej stronie gdzie bez i rośliny koło niego rosnące pozostały nietknięte. Uratowana jest i hortensja i skalniak Kasi, jedynie okryłam je plandeką ;:333
Największą atrakcją dnia była parka kochinów, bo panowie mają albo do czynienia w inwentarzem albo mają ogrody i kury wzbudziły nie lada sensację ;:202 Kogut przede wszystkim ilością mięsa do ogryzienia Obrazek

Iwonko przypilnowane bardzo dokładnie ale i ze strony panów wykonawców była ogromna troska Obrazek

Lucynko pogoda była wymarzona, bo nie dość że nie padało to świeciło słońce i było cieplutko! Deszcze przy mojej glinę byłby masakrą, bo nawet ta woda która była niezbędna do użycia zrobiła pod koniec ślizgawkę na glinie ;:202
Szkody w roślinach prawie żadne, jakaś otarta forsycja którą i tak po kwitnieniu się skraca czy przysypana roślina to naprawdę przy takiej inwestycji żadna strata. Panowie przyjeżdżają jeszcze dzisiaj do wykonania kominka i kosmetyki czyli dokończenia zakopywania Obrazek Dziękuję za życzenia i troskę i mam nadzieję że już widziałaś swoje kwiatuszki na działce ;:196

Danusiu panowie sporo uporządkowali a jeszcze dzisiaj zobaczymy jak dokończą, kwiatki nie wrócą na miejsce bo postanowiłam inaczej urządzić grządkę i dosadzać jeszcze przez jakiś czas. Cebule siedzą w donicach i wiadrach, więc po straceniu zielonego dopiero wykopię i dosadzę. Dwukrotne ruszanie mogłoby je wykończyć ;:224

Aguś dziękuję było nieźle gdyby nie mój domowy facet co mnie wp..... a na koniec rozbita półka z lodówki chociaż nawet nią nie stuknęłam, a rozprysnęła się na pół kuchni w drobne szklane okruchy ;:oj Teraz wiem że lepiej jakby została brudna ;:131

Aniu dziękuję Ci bardzo za miłe słowa ;:180

Misiu dziękuję za troskę ;:196 Cieszę się że znalazłaś pomoc do realizacji swoich wizji ogrodowych Obrazek

Bea ;:196 noc przynosi dobre rady i przespanie się z problemami właściwie je rozwiązuje Obrazek I ja Cię serdecznie pozdrawiam ;:168

Martusiu bardzo się ucieszyłam jak przeczytałam właściwie już wczoraj Twoje słowa o odwiedzinach ;:196 Kocham ogród, ale jego nieodłączną częścią są nasze spotkania, rozmowy o roślinach i możliwość pokazania swoich nowych dokonań, bo któż je lepiej doceni Obrazek Prace w ogrodzie przebiegły nadzwyczaj spokojnie i właściwie bez żadnych strat w roślinach o nawierzchnia szybko wróci do normy ;:333 Dobrego dnia i szybkiego ukończenia przygotowywania wystawy ;:196

Justysiu dziękuję wszystko przebiegło łagodnie a zysk będzie wymierny Obrazek . Nie mogę udzielić Ci informacji o odstępach sadzenia w tunelu, bo tylko w pierwszym roku robiłam to przepisowo. Potem z roku na rok się zagęszczało i teraz sadzę właściwie na oko. Tych przepisowych odległości dowiesz się na wątkach pomidorowych a w wątkach tych co sadzą bez opamiętanie poznasz jak dokonać cudu żeby zmieścić jak najwięcej krzaków nawet w najmniejszym tunelu Obrazek
Gnojówka w tunelu to średni pomysł, bo nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak to śmierdzi ;:oj Miłego dnia pełnego dobrych pomysłów :wit

No to żeby wrócić do tematyki ogrodowej parę zdjęć

Kwitnie epimedium!
Obrazek

Miesięcznica
Obrazek

serduszka
Obrazek

prześliczna prymulka od Ewci ;:167
Obrazek

tulipanki od Ani ;:167
Obrazek

To zdjęcia dla Jurka, sempervivum-oddity
Obrazek

kiepsko wygląda opuncja
Obrazek

kwitnie ostatni żonkil z kilkoma kwiatkami na gałązce!

Obrazek

Już Iwonko wszystko ok ;:196

Dobrego dnia!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”