Jest już wiosna!
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jest już wiosna!
Pilnuj Marysiu, lepiej dmuchać na zimne
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Dzień dobry, Marysiu!
Jak widać, Twoje tulipaniki aż rwą się do kwitnienia. W zasadzie to już kwitną, tylko pełnego słońca potrzebują, by szeroko otworzyć kielichy.
Znowu czarujesz pięknym wschodem słoneczka. Niech Ci świeci przez cały dzień, byście wspólnie z M mogli przypilnować wykonawców inwestycji, po pierwsze by porządnie wykonali robotę, za którą niemało kasy musicie wybulić, a jednocześnie żeby podczas prac nie zniszczyli Twoich roślinek, które przecież gdzieś tam w pobliżu mieszkają.
Dobrego, spokojnego dnia, Marysiu, jak najmniej, a najlepiej zero nerwówki podczas tego "rujnowania".
Jak widać, Twoje tulipaniki aż rwą się do kwitnienia. W zasadzie to już kwitną, tylko pełnego słońca potrzebują, by szeroko otworzyć kielichy.
Znowu czarujesz pięknym wschodem słoneczka. Niech Ci świeci przez cały dzień, byście wspólnie z M mogli przypilnować wykonawców inwestycji, po pierwsze by porządnie wykonali robotę, za którą niemało kasy musicie wybulić, a jednocześnie żeby podczas prac nie zniszczyli Twoich roślinek, które przecież gdzieś tam w pobliżu mieszkają.
Dobrego, spokojnego dnia, Marysiu, jak najmniej, a najlepiej zero nerwówki podczas tego "rujnowania".
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Marysiu, oby się panowie szybko uwinęli z tym kopaniem. Czeka Cię potem wielkie porządkowanie.
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, życzę Ci wytrwałości i spokoju w tym trudnym dniu
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Marysiu
Kwiaty, roślinki masz ładne, wiadomo
Ale i wschody, zachody słońca,Chmurki u ciebie też pięknie są zaprezentowane.
z przyjemnością ogląda sie takie miłe widoczki .
Kwiaty, roślinki masz ładne, wiadomo
Ale i wschody, zachody słońca,Chmurki u ciebie też pięknie są zaprezentowane.
z przyjemnością ogląda sie takie miłe widoczki .
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś i co udało się dopilnować. A ja dziś pilnowałam też he, he murek oporowy na małej skarpie zaczął rosnąc oczywiście okraszany piwkiem
Jak roślinki po nocy , no nic już druga noc idzie .
Dobrej nocki
Jak roślinki po nocy , no nic już druga noc idzie .
Dobrej nocki
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu, mam nadzieję, że nie padłaś z wycieńczenia ....
Panowie skończyli, czy rozplantowali robotę, a końca nie widać?
Spokojnego odpoczynku Ci życzę i dobrej nocki.
Panowie skończyli, czy rozplantowali robotę, a końca nie widać?
Spokojnego odpoczynku Ci życzę i dobrej nocki.
Pozdrawiam. Lucyna
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Wybaczcie jestem wykończona całym dniem z ekipą, wykurzeniem mnie przez M i na koniec rozprysnęła mi się półka z lodówki. Prześpię się z problemami i jutro obiecuję poprawę!
Dziękuję za wpisy i serdecznie pozdrawiam mówiąc Dobrej nocy!
Dziękuję za wpisy i serdecznie pozdrawiam mówiąc Dobrej nocy!
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
No tak, ciężki dzień to był dla Ciebie, Marysiu
Problemy niech odejdą w cień i już tam pozostaną.
Pozdrawiam
Problemy niech odejdą w cień i już tam pozostaną.
Pozdrawiam
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witak Marysiu,ja też nie lubię takich prac ,ale my możemy sobie nie lubić ,a życie swoje,ale już wszystko poza Tobą ,teraz pewnie góra sprzątania ,ja też dzisiaj w ogrodzie z doniczkowaniem roślin urzędowałam ,też bym już chciała skończyć ,a dopiero zaczęłam ,a ogród na mnie przecież czeka ,jak tylko będzie po wszystkim to zaraz do Ciebie jadę odpocząć ,śpij słodko po dniu pełnym emocji ,pozdrawiam
-
- 50p
- Od: 19 wrz 2015, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Marysiu. Nie zazdroszczę robót ziemnych w ogrodzie ale jak są nieuniknione to po prostu trzeba je przeżyć i oby strat było jak najmniej. Wiosna u Ciebie w pełni, kwiaty i fotki tylko podziwiać.
W jakiej rozstawie sadzisz ogórki i pomidory w tunelu?
Czy można przyspieszyć robienie się gnojówki z pokrzyw wstawiając wiadro do tunelu?
Pozdrawiam i życzę miłego i słonecznego dnia.
W jakiej rozstawie sadzisz ogórki i pomidory w tunelu?
Czy można przyspieszyć robienie się gnojówki z pokrzyw wstawiając wiadro do tunelu?
Pozdrawiam i życzę miłego i słonecznego dnia.
Pozdrawiam Justyna
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu już dziś na pewno lepiej no powiedz, że tak
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam w nowym dniu!
Już trochę ochłonęłam i odpoczęłam po wczorajszych emocjach Prawie cały dzień spędzony z kilkoma facetami 6 obcymi, 1 własnym i jeszcze sąsiad za płotem Na ekipę pracującą nie mogę powiedzieć ani jednego złego słowa, bo prace wykonywali z zegarmistrzowską dokładnością nie robiąc prawie żadnych szkód. Chociaż jak zobaczyłam wjeżdżającą, a właściwie wdzierającą się koparę to zamknęłam oczy, a może szeroko otworzyłam
Koparka kroiła ziemię na milimetry co widać u dołu po prawej stronie gdzie bez i rośliny koło niego rosnące pozostały nietknięte. Uratowana jest i hortensja i skalniak Kasi, jedynie okryłam je plandeką
Największą atrakcją dnia była parka kochinów, bo panowie mają albo do czynienia w inwentarzem albo mają ogrody i kury wzbudziły nie lada sensację Kogut przede wszystkim ilością mięsa do ogryzienia
Iwonko przypilnowane bardzo dokładnie ale i ze strony panów wykonawców była ogromna troska
Lucynko pogoda była wymarzona, bo nie dość że nie padało to świeciło słońce i było cieplutko! Deszcze przy mojej glinę byłby masakrą, bo nawet ta woda która była niezbędna do użycia zrobiła pod koniec ślizgawkę na glinie
Szkody w roślinach prawie żadne, jakaś otarta forsycja którą i tak po kwitnieniu się skraca czy przysypana roślina to naprawdę przy takiej inwestycji żadna strata. Panowie przyjeżdżają jeszcze dzisiaj do wykonania kominka i kosmetyki czyli dokończenia zakopywania Dziękuję za życzenia i troskę i mam nadzieję że już widziałaś swoje kwiatuszki na działce
Danusiu panowie sporo uporządkowali a jeszcze dzisiaj zobaczymy jak dokończą, kwiatki nie wrócą na miejsce bo postanowiłam inaczej urządzić grządkę i dosadzać jeszcze przez jakiś czas. Cebule siedzą w donicach i wiadrach, więc po straceniu zielonego dopiero wykopię i dosadzę. Dwukrotne ruszanie mogłoby je wykończyć
Aguś dziękuję było nieźle gdyby nie mój domowy facet co mnie wp..... a na koniec rozbita półka z lodówki chociaż nawet nią nie stuknęłam, a rozprysnęła się na pół kuchni w drobne szklane okruchy Teraz wiem że lepiej jakby została brudna
Aniu dziękuję Ci bardzo za miłe słowa
Misiu dziękuję za troskę Cieszę się że znalazłaś pomoc do realizacji swoich wizji ogrodowych
Bea noc przynosi dobre rady i przespanie się z problemami właściwie je rozwiązuje I ja Cię serdecznie pozdrawiam
Martusiu bardzo się ucieszyłam jak przeczytałam właściwie już wczoraj Twoje słowa o odwiedzinach Kocham ogród, ale jego nieodłączną częścią są nasze spotkania, rozmowy o roślinach i możliwość pokazania swoich nowych dokonań, bo któż je lepiej doceni Prace w ogrodzie przebiegły nadzwyczaj spokojnie i właściwie bez żadnych strat w roślinach o nawierzchnia szybko wróci do normy Dobrego dnia i szybkiego ukończenia przygotowywania wystawy
Justysiu dziękuję wszystko przebiegło łagodnie a zysk będzie wymierny . Nie mogę udzielić Ci informacji o odstępach sadzenia w tunelu, bo tylko w pierwszym roku robiłam to przepisowo. Potem z roku na rok się zagęszczało i teraz sadzę właściwie na oko. Tych przepisowych odległości dowiesz się na wątkach pomidorowych a w wątkach tych co sadzą bez opamiętanie poznasz jak dokonać cudu żeby zmieścić jak najwięcej krzaków nawet w najmniejszym tunelu
Gnojówka w tunelu to średni pomysł, bo nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak to śmierdzi Miłego dnia pełnego dobrych pomysłów
No to żeby wrócić do tematyki ogrodowej parę zdjęć
Kwitnie epimedium!
Miesięcznica
serduszka
prześliczna prymulka od Ewci
tulipanki od Ani
To zdjęcia dla Jurka, sempervivum-oddity
kiepsko wygląda opuncja
kwitnie ostatni żonkil z kilkoma kwiatkami na gałązce!
Już Iwonko wszystko ok
Dobrego dnia!
Już trochę ochłonęłam i odpoczęłam po wczorajszych emocjach Prawie cały dzień spędzony z kilkoma facetami 6 obcymi, 1 własnym i jeszcze sąsiad za płotem Na ekipę pracującą nie mogę powiedzieć ani jednego złego słowa, bo prace wykonywali z zegarmistrzowską dokładnością nie robiąc prawie żadnych szkód. Chociaż jak zobaczyłam wjeżdżającą, a właściwie wdzierającą się koparę to zamknęłam oczy, a może szeroko otworzyłam
Koparka kroiła ziemię na milimetry co widać u dołu po prawej stronie gdzie bez i rośliny koło niego rosnące pozostały nietknięte. Uratowana jest i hortensja i skalniak Kasi, jedynie okryłam je plandeką
Największą atrakcją dnia była parka kochinów, bo panowie mają albo do czynienia w inwentarzem albo mają ogrody i kury wzbudziły nie lada sensację Kogut przede wszystkim ilością mięsa do ogryzienia
Iwonko przypilnowane bardzo dokładnie ale i ze strony panów wykonawców była ogromna troska
Lucynko pogoda była wymarzona, bo nie dość że nie padało to świeciło słońce i było cieplutko! Deszcze przy mojej glinę byłby masakrą, bo nawet ta woda która była niezbędna do użycia zrobiła pod koniec ślizgawkę na glinie
Szkody w roślinach prawie żadne, jakaś otarta forsycja którą i tak po kwitnieniu się skraca czy przysypana roślina to naprawdę przy takiej inwestycji żadna strata. Panowie przyjeżdżają jeszcze dzisiaj do wykonania kominka i kosmetyki czyli dokończenia zakopywania Dziękuję za życzenia i troskę i mam nadzieję że już widziałaś swoje kwiatuszki na działce
Danusiu panowie sporo uporządkowali a jeszcze dzisiaj zobaczymy jak dokończą, kwiatki nie wrócą na miejsce bo postanowiłam inaczej urządzić grządkę i dosadzać jeszcze przez jakiś czas. Cebule siedzą w donicach i wiadrach, więc po straceniu zielonego dopiero wykopię i dosadzę. Dwukrotne ruszanie mogłoby je wykończyć
Aguś dziękuję było nieźle gdyby nie mój domowy facet co mnie wp..... a na koniec rozbita półka z lodówki chociaż nawet nią nie stuknęłam, a rozprysnęła się na pół kuchni w drobne szklane okruchy Teraz wiem że lepiej jakby została brudna
Aniu dziękuję Ci bardzo za miłe słowa
Misiu dziękuję za troskę Cieszę się że znalazłaś pomoc do realizacji swoich wizji ogrodowych
Bea noc przynosi dobre rady i przespanie się z problemami właściwie je rozwiązuje I ja Cię serdecznie pozdrawiam
Martusiu bardzo się ucieszyłam jak przeczytałam właściwie już wczoraj Twoje słowa o odwiedzinach Kocham ogród, ale jego nieodłączną częścią są nasze spotkania, rozmowy o roślinach i możliwość pokazania swoich nowych dokonań, bo któż je lepiej doceni Prace w ogrodzie przebiegły nadzwyczaj spokojnie i właściwie bez żadnych strat w roślinach o nawierzchnia szybko wróci do normy Dobrego dnia i szybkiego ukończenia przygotowywania wystawy
Justysiu dziękuję wszystko przebiegło łagodnie a zysk będzie wymierny . Nie mogę udzielić Ci informacji o odstępach sadzenia w tunelu, bo tylko w pierwszym roku robiłam to przepisowo. Potem z roku na rok się zagęszczało i teraz sadzę właściwie na oko. Tych przepisowych odległości dowiesz się na wątkach pomidorowych a w wątkach tych co sadzą bez opamiętanie poznasz jak dokonać cudu żeby zmieścić jak najwięcej krzaków nawet w najmniejszym tunelu
Gnojówka w tunelu to średni pomysł, bo nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak to śmierdzi Miłego dnia pełnego dobrych pomysłów
No to żeby wrócić do tematyki ogrodowej parę zdjęć
Kwitnie epimedium!
Miesięcznica
serduszka
prześliczna prymulka od Ewci
tulipanki od Ani
To zdjęcia dla Jurka, sempervivum-oddity
kiepsko wygląda opuncja
kwitnie ostatni żonkil z kilkoma kwiatkami na gałązce!
Już Iwonko wszystko ok
Dobrego dnia!