Na Polnej... comeback...
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na Polnej... comeback...
Boskie masz te korony
Przypomniałaś mi że też powinnam mieć jagodowca. Zaraz idę sprawdzic
Przypomniałaś mi że też powinnam mieć jagodowca. Zaraz idę sprawdzic
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Gabi piękna wiosna u Ciebie.
Powiedz, co to za urocze kwiatki wylewają się z tego dzbana? Czy to żagwin?
Tak oglądam te Twoje piękności i myślę, że jeszcze dużo roślin muszę dokupić
Moja wiosna bardzo skromna w porównaniu do Twojej.
W oko wpadła mi brunnera, jakie ona ma wymagania co do stanowiska??
Powiedz, co to za urocze kwiatki wylewają się z tego dzbana? Czy to żagwin?
Tak oglądam te Twoje piękności i myślę, że jeszcze dużo roślin muszę dokupić
Moja wiosna bardzo skromna w porównaniu do Twojej.
W oko wpadła mi brunnera, jakie ona ma wymagania co do stanowiska??
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To współczuję, pewno pełno u Ciebie tych owadów.
Zobaczysz, że nie pożałujesz stosowania tych tablic.
Ja dzisiaj rozwiesiłam białe na śliwy, przeciw muszkom , żeby mieć mniej robaczywych śliwek.
Piękną masz tą żółtą szachownicę.
Moja w tym roku nie zakwitła.
Zobaczysz, że nie pożałujesz stosowania tych tablic.
Ja dzisiaj rozwiesiłam białe na śliwy, przeciw muszkom , żeby mieć mniej robaczywych śliwek.
Piękną masz tą żółtą szachownicę.
Moja w tym roku nie zakwitła.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Gabi ale ślicznie na twojej działeczce, a jakie zmiany od czasu kiedy tam byłam Widać artystyczną duszę właścicielki.
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Wiolu, koron mam sporo mniej niż kiedyś... ale i tak jeszcze są...
Jagodowca dwa lata temu podzieliłam na trzy części i teraz rosną też w innych miejscach... wdzięczna roślinka, bardzo ją lubię.
Jolu, tak to żagwin... jakieś 15 lat temu miałam bardzo dużo różnych płożących roślinek, ale wkurzyły mnie, bo pod nimi siedziały ślimaki...
Wszystko wyrzuciłam, ale teraz znowu mnie naszło i zaczęłam kupować... a na ślimaki mam młotek... ...
Brunera potrzebuje raczej cienistego i wilgotnego zakątka, ale i w słońcu daje radę... jakiś czas temu miałam je w słońcu ale poprzenosiłam na tyły działki pod drzewa, bo trochę je przypalało i robiły się mniej efektowne... w cieniu, ale nie w takim głębokim... takim półcieniu mają o wiele większe liście i soczyste kolory.
i ciągle wołają pić...
Grażynko, pewnie nie pożałuję, ale mam też i obawy... na jabłoni widzę pełno owocnic, ale na różach oprócz skoczków widzę błonkówki... białych tablic u nas nie ma, a też chciałam na śliwę powiesić bo większość z nich jest zawsze robaczywa...
Halinko, bo dawno u mnie nie byłaś... chyba jakieś 7 lat... i faktycznie ciut się pozmieniało...
A teraz pytanie... co za paskudy i nie paskudy mi się przykleiły...to raczej błonkówki, a błonkówki są pożyteczne przecież... mam się cieszyć czy ryczeć...
a taki gość zrobił sobie gniazdo pod altanką i znowu pech... kurcze... przechyliło się i jajo wypadło... a to była żona Hermana... buuu...
no i reszta... pewnie się powtarzam, ale na to co mnie najbardziej kręci trzeba poczekać...
Jagodowca dwa lata temu podzieliłam na trzy części i teraz rosną też w innych miejscach... wdzięczna roślinka, bardzo ją lubię.
Jolu, tak to żagwin... jakieś 15 lat temu miałam bardzo dużo różnych płożących roślinek, ale wkurzyły mnie, bo pod nimi siedziały ślimaki...
Wszystko wyrzuciłam, ale teraz znowu mnie naszło i zaczęłam kupować... a na ślimaki mam młotek... ...
Brunera potrzebuje raczej cienistego i wilgotnego zakątka, ale i w słońcu daje radę... jakiś czas temu miałam je w słońcu ale poprzenosiłam na tyły działki pod drzewa, bo trochę je przypalało i robiły się mniej efektowne... w cieniu, ale nie w takim głębokim... takim półcieniu mają o wiele większe liście i soczyste kolory.
i ciągle wołają pić...
Grażynko, pewnie nie pożałuję, ale mam też i obawy... na jabłoni widzę pełno owocnic, ale na różach oprócz skoczków widzę błonkówki... białych tablic u nas nie ma, a też chciałam na śliwę powiesić bo większość z nich jest zawsze robaczywa...
Halinko, bo dawno u mnie nie byłaś... chyba jakieś 7 lat... i faktycznie ciut się pozmieniało...
A teraz pytanie... co za paskudy i nie paskudy mi się przykleiły...to raczej błonkówki, a błonkówki są pożyteczne przecież... mam się cieszyć czy ryczeć...
a taki gość zrobił sobie gniazdo pod altanką i znowu pech... kurcze... przechyliło się i jajo wypadło... a to była żona Hermana... buuu...
no i reszta... pewnie się powtarzam, ale na to co mnie najbardziej kręci trzeba poczekać...
- kogra
- Przyjaciel Forum
Gabi czy to na wszystkich tablicach masz tyle owadów czy tylko na jednej.
Pierwszy raz widzę takie błonkówki w takiej ilości.
U mnie nigdy takich nie było na tablicach.
Tylko raz miałam kilka złotooków ale potem już nie było ani jednego.
Do dzisiaj nie ma na nich innych owadów oprócz mszyc, skoczków i much.
Jak wysoko nad ziemią zawieszona jest ta tablica ?
Pierwszy raz widzę takie błonkówki w takiej ilości.
U mnie nigdy takich nie było na tablicach.
Tylko raz miałam kilka złotooków ale potem już nie było ani jednego.
Do dzisiaj nie ma na nich innych owadów oprócz mszyc, skoczków i much.
Jak wysoko nad ziemią zawieszona jest ta tablica ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Gabriela
Grażynko tablica jest mniej więcej na 1,2-1,4m nad ziemią.. wisi na LO, a to wielki krzaczor... jest większy ode mnie, a ja mam 162cm..
Pod altanką na RU są jeszcze takie wielgachne błyszczące muszyska i też chyba 2 błonkówki... dwie uwolniłam...
Pod altanką na RU są jeszcze takie wielgachne błyszczące muszyska i też chyba 2 błonkówki... dwie uwolniłam...
- kogra
- Przyjaciel Forum
To spokojnie Gabi, może wiatr je zwiał na tablice.
Ja na swoich takich nie mam, nawet byłam sprawdzić.
Może też ta wysokość jest tą na której najczęściej one latają i z ciekawości na niej przysiadły.
Obserwuj dalej, ale myślę, że to raczej przypadkowe zdarzenie.
Ja na swoich takich nie mam, nawet byłam sprawdzić.
Może też ta wysokość jest tą na której najczęściej one latają i z ciekawości na niej przysiadły.
Obserwuj dalej, ale myślę, że to raczej przypadkowe zdarzenie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- 1000p
Gabi przepiękne tulipany
Masz może zapisane nazwy tych z przedostatniego i przed- przedostatniego zdjęcia??
Masz może zapisane nazwy tych z przedostatniego i przed- przedostatniego zdjęcia??
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Gabriela
Grażynko, zobaczę co będzie dalej...najwyżej ściągnę tablice z tej róży albo ukryję ją głęboko ...
Jolu, z przedostatniego zdjęcia to są tulipany 20-sto letnie... są to pierwsze tulipany z Florexpolu jakie zamówiłam i niestety nie znam nazwy... pamiętam tylko że w pierwszym roku miały 5 kwiatków na jednej łodydze... a te z przed-przed.. to tulipany z oszołoma... były to tulipany w kolorze fiolet - mix...
no i tam były różne od jasnego do prawie czarnego koloru...
Skoro już zajrzałam to jeszcze kilka zdjęć, bo się przeterminują...
Jolu, z przedostatniego zdjęcia to są tulipany 20-sto letnie... są to pierwsze tulipany z Florexpolu jakie zamówiłam i niestety nie znam nazwy... pamiętam tylko że w pierwszym roku miały 5 kwiatków na jednej łodydze... a te z przed-przed.. to tulipany z oszołoma... były to tulipany w kolorze fiolet - mix...
no i tam były różne od jasnego do prawie czarnego koloru...
Skoro już zajrzałam to jeszcze kilka zdjęć, bo się przeterminują...
-
- 1000p
Gabi poproszę jak najwięcej takich zdjęć. Sama u siebie tych roślin nie mam, to choć u Ciebie oczy "napasę"
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Ale ładna kępka psizęba. Ciekawe jak mój w tym roku będzie wyglądał jak zakwitnie. Może ze dwoma kwiatkami uraczy ...
Fiołeczki nie sieją Ci się nadmiernie. Urocze są, to fakt, ale trochę jak chwast. Czekam na koniec kwitnienia i muszę ostro je przeżedzić.
Wyczekuj listonosza
Fiołeczki nie sieją Ci się nadmiernie. Urocze są, to fakt, ale trochę jak chwast. Czekam na koniec kwitnienia i muszę ostro je przeżedzić.
Wyczekuj listonosza
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
No właśnie, psizęby już same w sobie ładne, ale ich zdjęcia to wręcz fantastyczne. Ileż to ja się naobracam tym swoim obiektywem, a nigdy mi tak super nie wyjdzie.