Majka w ogrodzie
Majka w ogrodzie
Witam postanowiłam otworzyć swój własny wątek trochę za waszą namową a trochę dlatego że często zapominam nazwy odmiany roślin więc forum posłuży mi trochę jako notesik i kalendarz Z drugiej strony zacznę robić więcej zdjęć, które zawsze będę mogła porównać z czasem
Wasze ogrody podglądam już ponad 3 lata a Mój ogród ma 5 lat i ciągle w nim sadzę, przesadzam a czasem jestem bardzo niezdecydowana i niecierpliwa
Wstawię kilka zdjęć (bo z pisaniem to u mnie kiepsko) choć bardzo żaluję że nie mam tych z przed kilku lat ponieważ komputer zawisł i wyczyścił mi 70% zdjęć
tak więc wszystkie zdjęcia są z 2015 roku
Przy samej furtce witam gości ogromną czerwoną różą nazwy nie znam gdyż kiedyś nie przywiązywałam do tego wagi ale zamierzam to zmienić dzięki Wam
Mam sporo róż no już około 100 szt będzie choć kilka się powtarza np te w tym rzędzie jest 20szt rabatowych czerwonych
uwielbiam lilie choć żadnej nazwy nie zapisałam gdy w 2014 kupowałam
A to pelargonie wszystkie przechowane w piwnicy zakwitły pięknie w zeszłym roku w tym zdecydowanie będzie gorzej ewidentnie brak słońca o tej porze
Wasze ogrody podglądam już ponad 3 lata a Mój ogród ma 5 lat i ciągle w nim sadzę, przesadzam a czasem jestem bardzo niezdecydowana i niecierpliwa
Wstawię kilka zdjęć (bo z pisaniem to u mnie kiepsko) choć bardzo żaluję że nie mam tych z przed kilku lat ponieważ komputer zawisł i wyczyścił mi 70% zdjęć
tak więc wszystkie zdjęcia są z 2015 roku
Przy samej furtce witam gości ogromną czerwoną różą nazwy nie znam gdyż kiedyś nie przywiązywałam do tego wagi ale zamierzam to zmienić dzięki Wam
Mam sporo róż no już około 100 szt będzie choć kilka się powtarza np te w tym rzędzie jest 20szt rabatowych czerwonych
uwielbiam lilie choć żadnej nazwy nie zapisałam gdy w 2014 kupowałam
A to pelargonie wszystkie przechowane w piwnicy zakwitły pięknie w zeszłym roku w tym zdecydowanie będzie gorzej ewidentnie brak słońca o tej porze
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majka w ogrodzie
Witaj!!
!00 sztuk róż To już ładna kolekcja!!!
Ale ten szpaler różany robi niesamowite wrażenie.
Ja też lubię lilie.Twoje jak widać dobrze rosną, okazale kwitną.Ja też mam duzo NN
Pelargonie ładnie skomponowane,.
Juz mi się podoba u ciebie.Ciekawa jestem co będzie dalej
!00 sztuk róż To już ładna kolekcja!!!
Ale ten szpaler różany robi niesamowite wrażenie.
Ja też lubię lilie.Twoje jak widać dobrze rosną, okazale kwitną.Ja też mam duzo NN
Pelargonie ładnie skomponowane,.
Juz mi się podoba u ciebie.Ciekawa jestem co będzie dalej
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Majko
Nie spodziewałam się ze aż tyle róż u Ciebie napotkam Jestem pod wrażeniem.
Te na trzecim zdjęciu, to sztamówki ? Jak długo je już masz ?
Nie spodziewałam się ze aż tyle róż u Ciebie napotkam Jestem pod wrażeniem.
Te na trzecim zdjęciu, to sztamówki ? Jak długo je już masz ?
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Pięknie Majko
100 róż! Duuuużo Twój ogród musi być bajkowy!
Czekam z niecierpliwością na kolejne odsłony!
100 róż! Duuuużo Twój ogród musi być bajkowy!
Czekam z niecierpliwością na kolejne odsłony!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Witam gości
a na 3 zdjęciu tak to róże na pniu mam je od początku jak powstał ogród 5lat temu ale w tym roku pośpieszyłam się z ich odkopcowaniem i marnie to widzę przemarzły i nie dają oznak życia dam im jeszcze czas jak nie to na kompost ja co roku wykopywałam na jesieni duży dół i kładłam je na leżąco i przysypywałam i sadziłam bliżej maja jednak w tym roku gdzie były zakopcowane chciałam szybciej zagospodarować teren bo powstały w tym miejścu schody i pergola i musiała odkopać a teraz żałuję, że się tak pośpieszyłam bo to było końcem marca
a na 3 zdjęciu tak to róże na pniu mam je od początku jak powstał ogród 5lat temu ale w tym roku pośpieszyłam się z ich odkopcowaniem i marnie to widzę przemarzły i nie dają oznak życia dam im jeszcze czas jak nie to na kompost ja co roku wykopywałam na jesieni duży dół i kładłam je na leżąco i przysypywałam i sadziłam bliżej maja jednak w tym roku gdzie były zakopcowane chciałam szybciej zagospodarować teren bo powstały w tym miejścu schody i pergola i musiała odkopać a teraz żałuję, że się tak pośpieszyłam bo to było końcem marca
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Maju ,jestem i ja w Twoim ogrodzie ,fajnie ,że otwarłaś wątek i chcesz się podzielić z nami swoim ogrodem ,a jest czym ,bo taki piękny, 5 lat to już szmat czasu ,zresztą widać jak pięknie obsadzony i rozrośnięty ,tyle róż i lilii robi wrażenie moje na pniu dość przetrwały ,a była tylko włóknina ,ale są z tych drobnokwiatowych ,one są mocniejsze ,a inne już dawno straciłam i nie będzie ich więcej,pozdrawiam i czekam na nowe fotorelacje
- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju, dużo róż zgromadziłaś. Podziwiam Cię za zgromadzenie wielu sadzonek jednej odmiany. Mi wciąż trudno się ograniczać, więc jeżeli kupię dwie takie same, to już uważam za sukces . W końcu, jest tyle pięknych odmian, które warto mieć...
Pelargonie miałaś piękne! Podziwiam osoby, które nie uśmiercają doniczkowych .
Pelargonie miałaś piękne! Podziwiam osoby, które nie uśmiercają doniczkowych .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Dodam jeszcze kilka zdjęć
wiosna 2015 wstawiliśmy krawężniki i wsadziliśmy tuje szmaragdy po czym ścięłam je na kulki a po między nimi zamontowane zostały lampy kule zrobione z betonu zalewane w globusie i pomalowane technika decoupage
a całe lato wykładałam z M drogę z odpadu granitowego on mieszał beton ja układałam a na koniec ubijał i jakoś nam poszło
jesień 2015 rok
a wiosną tego roku mała metamorfoza gdyż zostało mi sporo tego odpadu granitowego więc z niego zrobiłam sporo obrzeży i sporo jeszcze mam zamiar zrobić
wiosna 2015 wstawiliśmy krawężniki i wsadziliśmy tuje szmaragdy po czym ścięłam je na kulki a po między nimi zamontowane zostały lampy kule zrobione z betonu zalewane w globusie i pomalowane technika decoupage
a całe lato wykładałam z M drogę z odpadu granitowego on mieszał beton ja układałam a na koniec ubijał i jakoś nam poszło
jesień 2015 rok
a wiosną tego roku mała metamorfoza gdyż zostało mi sporo tego odpadu granitowego więc z niego zrobiłam sporo obrzeży i sporo jeszcze mam zamiar zrobić
- apus
Maju proszę zbliżenie na lampy, bo mnie zaintrygowały
Podjazd super! Granit, to piękny materiał
U mnie też w tym roku robione są granitowe obrzeża, wcześniej były z wapienia, ale on się łamie i lasuje, obecne są wpuszczane w zimie, żeby można kosiarką najechać
Podjazd super! Granit, to piękny materiał
U mnie też w tym roku robione są granitowe obrzeża, wcześniej były z wapienia, ale on się łamie i lasuje, obecne są wpuszczane w zimie, żeby można kosiarką najechać
Pozdrawiam, Basia.
U mnie granit to był z odpadu więc kawałki krzywe i różnej wielkości, grubości ale się udało położyć choć powstały mi dwa dołki może latem to poprawie a lampy w tym roku dostaną nową serwetkę i więcej bieli ponieważ w tym roku dostałam na zająca od M i kolegi 2 pergole i metalowe krzesła i pomalowałam na biało w tym roku ogarnęło mnie szaleństwo bieli
kule jak już wspominałam wylane z betonu w globusie a szkło to słoiki po musztardzie potem dwie połówki sklejone i osadzone na metalowych rurach osadzone i zapalają się wieczorem na czujnik ruchu
kule jak już wspominałam wylane z betonu w globusie a szkło to słoiki po musztardzie potem dwie połówki sklejone i osadzone na metalowych rurach osadzone i zapalają się wieczorem na czujnik ruchu
- apus
Biel super się prezentuje w ogrodzie.
Kapitalny pomysł z tymi lampami!
Bardzo podoba mi się decoupage. Jak z trwałością na zewnątrz? Jaką farbą zabezpieczałaś?
Kapitalny pomysł z tymi lampami!
Bardzo podoba mi się decoupage. Jak z trwałością na zewnątrz? Jaką farbą zabezpieczałaś?
Pozdrawiam, Basia.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Majka miło, że się zdecydowałaś pokazać ogród. Różanki robią wrażenie, na pniu przepiękne. Lampy ponownie podziwiam. Kwiatek w różowym najpiękniejszy. Dzielna pomocnica.
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Trafiłam i ja do Twojego cudnego ogrodu. Pienne róże cały czas mnie pociągają, niestety obawiam się, że u mnie nie przetrwałyby 1-go sezonu, więc będę podziwiać je u Ciebie. Niech Ci pięknie rosną i zdobią Twój ogród. Różany szpaler
Piękne masz te szare wazony i oczywiście lampiony. Mnie ostatnio też wzięło na decoupage, na razie zrobiłam kilka wydmuszek na Wielkanoc, ale planuję też lampiony ogrodowe , takie na tee light-y Podpowiesz mi, jaką farbą je zabezpieczasz?
Świetnie, że otworzyłaś swój wątek, ilość róż imponująca
Piękne masz te szare wazony i oczywiście lampiony. Mnie ostatnio też wzięło na decoupage, na razie zrobiłam kilka wydmuszek na Wielkanoc, ale planuję też lampiony ogrodowe , takie na tee light-y Podpowiesz mi, jaką farbą je zabezpieczasz?
Świetnie, że otworzyłaś swój wątek, ilość róż imponująca