Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...
Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...
Aniu, żurawki masz cudne, moja ciemna jedna w marnym stanie. Ale może odbije. No to będziemy sobie podziwiać wzajemnie: Ty moją Aquarell-kę, a ja Twoje magnolie
. Przyznam, że dzisiaj stałam obok dwóch takich pięknotek i tak do mnie wołały "weź mnie, weź mnie!" ale rozsądek wziął górę - mam już jakąś koncepcję, ale tak jak mówisz, nie chcę jej przesadzać, więc już jak wsadzę to na stałe. Aniu czy na jesieni można magnolie sadzić czy tylko wiosną?

Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Kawałek zielonego marzenia
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Naoglądałam się u Ciebie tych wędrujących tulipanów i śniło mi się że mi w lesie powyrastały. Jakaż ja byłam zdziwiona i uradowana.. Od drogi aż do lasu się przeniosły i to w drugi koniec. Niestety się obudziłam i nici z oglądania odmian

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No też bym chciała mieć takie sny.....
Tulipana Exotic tez mam, ale już się wyradza powoli.
Twoja kępka w pełnej krasie jeszcze długo będzie kwitła, bo zimno się zrobiło.

Tulipana Exotic tez mam, ale już się wyradza powoli.
Twoja kępka w pełnej krasie jeszcze długo będzie kwitła, bo zimno się zrobiło.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu, przeczytałam o Twojej Edence i przykro mi, że taki gruby pęd ma uszkodzony
. Dziewczyny pewnie mają rację, że od metalowej podpory. U siebie też na jakiejś róży widziałam coś podobnego. Tylko nie pamiętam, na której. Poszukam i zrobię zdjęcie dla porównania.
Wiosenne fotki zachwycają. Ta zieleń - soczysta, żywa i wszystko tak pięknie wygląda o tej porze roku
Wędrujące tulipany są i u mnie. Dziwiłam się, skąd pojedyncze sztuki w różnych dziwnych miejscach? Nie przypominam sobie, żebym je tam posadziła i to po jednej sztuce

Wiosenne fotki zachwycają. Ta zieleń - soczysta, żywa i wszystko tak pięknie wygląda o tej porze roku

Wędrujące tulipany są i u mnie. Dziwiłam się, skąd pojedyncze sztuki w różnych dziwnych miejscach? Nie przypominam sobie, żebym je tam posadziła i to po jednej sztuce

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Grażynko lepiej żeby takie rzeczy zdarzały się w rzeczywistości. Bo zawód po przebudzeniu jest przeogromnykogra pisze:No też bym chciała mieć takie sny.....![]()

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu tulipany Pink Impression są zjawiskowe, szczególnie prześwietlone słońcem.
Już ja je dorwę jesienią w B.
choć muszę sprawdzić nazwę swoich różowych z B, bo coś mi świta...
Czekam na kwiatuchy Twojej żółtej magnolii, jestem jej bardzo ciekawa.
Ja w zeszłym roku przesadzałam swoją Susan. I to w trakcie kwitnienia. Nie dość, że kwitła dalej, to w tym roku ma jeszcze więcej kwiatów.

Czekam na kwiatuchy Twojej żółtej magnolii, jestem jej bardzo ciekawa.
Ja w zeszłym roku przesadzałam swoją Susan. I to w trakcie kwitnienia. Nie dość, że kwitła dalej, to w tym roku ma jeszcze więcej kwiatów.

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Weekend minął,a ja nie byłam na działce,zimno jak diabli,wieje,pada,chmurzy się,wczoraj chyba lekki przymrozek w nocy był
Moja młodzież pociągająca nosem,mamusia latała z tabletkami,witaminkami i innymi specyfikami,by w poniedziałek mogły iść do szkoły.
Spojrzałam w prognozy,a tu deszcz i zimnica,dopiero w piątek ma być lepiej,chyba się zapłaczę.Magnolia czeka,tulipany przed kilkoma dniami miały pąki spore,a ja nie mogę tego zobaczyć
W sobotę powywalałam z 3 donic zeschnięte powojniki,a w dwie posadziłam kobee.Niech zarosną kratkę,będę miała parawan.
W maju zamierzam dokupić jeszcze pelargonie do donic wiszących.Miałam w niedzielę jechać na giełdę,ale było tak zimno,że wolałam pod kołderką się wygrzać
Soniu w wątku odpowiedziałam
Słońce w płatkach tulipanów spowodowało,że wyglądają jak zapalone lampki
Madziu no tak ja gapa zapomniałam,że masz dwie żółte
Pewnie dlatego,że jeszcze nie zakwitły,ale pewnie Genie pokaże kwiaty...
Zuza nie pamiętam,która to azalia zakwitnie,mam Persil,Giblartar i jeszcze jedną...
Mam nadzieję,że poskrzypka w tym roku nie będzie atakowała lilii,trzeba będzie uważnie zaglądać w korony...
Yellow B ...czy zakwitła? Nie mam pojęcia,chyba dla niej pojadę w środę choć na chwilkę ...
Ewa to moja szybsza,bo już zrzuciła futerko...galaxy ma niespotykany kolor,najpierw ciemne pąki,a w miarę rozkwitu jaśnieją...
Aniu-Zara słonka brak,a jak wyjdzie to na chwilkę i zaraz się chowa za chmurami
Oby się ociepliło,bo od 5 dni mi zimno ...
Kasiu najlepiej sadzić wiosną,ale praktycznie do końca lata możesz posadzić,nie radziłabym jesienią,ona musi zdążyć się ukorzenić,a wtedy łatwo o przemarznięcie
Madziu ale Ty masz ciekawe sny,a mi dziś śniły się wakacje
Grażynko tulipany i mi się wyradzają niektóre,ale inne te spacerujące zachowują się w dobrej postaci i przypominają o swoim istnieniu i pochodzeniu.Mam jedną odmianę Washington....ten to dopiero wycieczki robi po całym ogrodzie
Zimno się zrobiło to chyba tulipany pozostaną w pąkach? Mam taką nadzieję...
Dorotko jakbyś mogła znaleźć swój pęd uszkodzony to porównamy.No trudno,na razie go nie obcięłam,bo dużo krótkopędów wypuścił.Pojedyncze sztuki odmian dokładnie tak to wygląda
Aneczko czasem tulipany na opakowaniu nie odzwierciedlają danej odmiany do końca,dopiero w promieniach słońca pokazują swoje prawdziwe barwy
A może je masz?
Przesadzana magnolia zakwitła? No to teraz się zdziwiłam,ja jednej boję się ruszać,chciałam przesadzić Alexandrinę,bo chyba za blisko płota sąsiada posadziłam
Nie mam nowych fotek...kotlety zatem podam z zeszłego roku
Wycieczkowicz to żółtek z czerwonymi paskami Washington,odmiana niezniszczalna,rośnie u mnie od początku 8 lat

Moja młodzież pociągająca nosem,mamusia latała z tabletkami,witaminkami i innymi specyfikami,by w poniedziałek mogły iść do szkoły.
Spojrzałam w prognozy,a tu deszcz i zimnica,dopiero w piątek ma być lepiej,chyba się zapłaczę.Magnolia czeka,tulipany przed kilkoma dniami miały pąki spore,a ja nie mogę tego zobaczyć

W sobotę powywalałam z 3 donic zeschnięte powojniki,a w dwie posadziłam kobee.Niech zarosną kratkę,będę miała parawan.
W maju zamierzam dokupić jeszcze pelargonie do donic wiszących.Miałam w niedzielę jechać na giełdę,ale było tak zimno,że wolałam pod kołderką się wygrzać

Soniu w wątku odpowiedziałam

Madziu no tak ja gapa zapomniałam,że masz dwie żółte

Zuza nie pamiętam,która to azalia zakwitnie,mam Persil,Giblartar i jeszcze jedną...
Mam nadzieję,że poskrzypka w tym roku nie będzie atakowała lilii,trzeba będzie uważnie zaglądać w korony...
Yellow B ...czy zakwitła? Nie mam pojęcia,chyba dla niej pojadę w środę choć na chwilkę ...
Ewa to moja szybsza,bo już zrzuciła futerko...galaxy ma niespotykany kolor,najpierw ciemne pąki,a w miarę rozkwitu jaśnieją...
Aniu-Zara słonka brak,a jak wyjdzie to na chwilkę i zaraz się chowa za chmurami

Oby się ociepliło,bo od 5 dni mi zimno ...
Kasiu najlepiej sadzić wiosną,ale praktycznie do końca lata możesz posadzić,nie radziłabym jesienią,ona musi zdążyć się ukorzenić,a wtedy łatwo o przemarznięcie

Madziu ale Ty masz ciekawe sny,a mi dziś śniły się wakacje

Grażynko tulipany i mi się wyradzają niektóre,ale inne te spacerujące zachowują się w dobrej postaci i przypominają o swoim istnieniu i pochodzeniu.Mam jedną odmianę Washington....ten to dopiero wycieczki robi po całym ogrodzie

Zimno się zrobiło to chyba tulipany pozostaną w pąkach? Mam taką nadzieję...
Dorotko jakbyś mogła znaleźć swój pęd uszkodzony to porównamy.No trudno,na razie go nie obcięłam,bo dużo krótkopędów wypuścił.Pojedyncze sztuki odmian dokładnie tak to wygląda

Aneczko czasem tulipany na opakowaniu nie odzwierciedlają danej odmiany do końca,dopiero w promieniach słońca pokazują swoje prawdziwe barwy

Przesadzana magnolia zakwitła? No to teraz się zdziwiłam,ja jednej boję się ruszać,chciałam przesadzić Alexandrinę,bo chyba za blisko płota sąsiada posadziłam

Nie mam nowych fotek...kotlety zatem podam z zeszłego roku

Wycieczkowicz to żółtek z czerwonymi paskami Washington,odmiana niezniszczalna,rośnie u mnie od początku 8 lat

- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu, Pink Impression warte szerszego rozpropagowania, cudne są
Muszę i ja wybrać się w końcu jesienią do B... Tymczasem upolowała mi tam koleżanka gipsówkę - wsadziłam i zobaczę co z niej wyrośnie. Cebul niczym nie zaprawiam - tylko dodatkowa robota i koszty. Grubaski u mnie w podobnej fazie.
Wiosna się coraz bardziej kolorowa i radosna robi, szkoda tylko, że przyszło tak wielkie ochłodzenie. Na tą noc zapowiadane są przygruntowe
przymrozki
Oby nie wyrządziły zbyt wielu szkód...

Wiosna się coraz bardziej kolorowa i radosna robi, szkoda tylko, że przyszło tak wielkie ochłodzenie. Na tą noc zapowiadane są przygruntowe
przymrozki

- zara
- 500p
- Od: 6 maja 2015, o 12:06
Aniu ten choler... zimny kwiecień chyba już wszystkim nam zalazł za skórę
Oby maj nadrobił zaległości cieple i pocieszył nas w końcu komfortem termicznym
Moje dzieci tez zasmarkane cały weekend. Latałam z kropelkami i inhalacja jak kwoka - można zwariować normalnie
Tulipanek I klasa takie właśnie rosły setkami u mojej babci - sentyment mnie dopadł na jego widok

Oby maj nadrobił zaległości cieple i pocieszył nas w końcu komfortem termicznym

Moje dzieci tez zasmarkane cały weekend. Latałam z kropelkami i inhalacja jak kwoka - można zwariować normalnie

Tulipanek I klasa takie właśnie rosły setkami u mojej babci - sentyment mnie dopadł na jego widok

- Yollanda
- 500p
- Od: 23 maja 2014, o 14:34
Yellow B zastygł w rozwoju, bo mu zimno. Co to za pogoda. Nie narzekałam, ale już nie mogę znieść tego zimna.
Tulipanki jednak nie przejmują się pogodą i mimo wszystko kwitną.
Pink Impression w słonku - rewelacyjna fotka.
Też podobają mi odmiany 'Impression'. Miałam je już w zeszłym roku. Oprócz 'Pink Impression' piękne są 'Design'; 'Salmon' i 'Apricot'
Kwiaty są wysokie, wielkie, piękne.
http://www.vanengelen.com/flower-bulbs- ... ction.html
Tulipanki jednak nie przejmują się pogodą i mimo wszystko kwitną.
Pink Impression w słonku - rewelacyjna fotka.
Też podobają mi odmiany 'Impression'. Miałam je już w zeszłym roku. Oprócz 'Pink Impression' piękne są 'Design'; 'Salmon' i 'Apricot'
Kwiaty są wysokie, wielkie, piękne.
http://www.vanengelen.com/flower-bulbs- ... ction.html
- Aiss
- 200p
- Od: 20 sty 2012, o 21:16

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Bardzo mi się podobają magnolie, szkoda że tak krótko kwitną. Choć przy obecnym chłodzie to zarówno tulipany jak i magnolie będą nas dłużej cieszyły. Nie ma tego złego
Myślałam że twoja werbena się pośpieszyła i siewki wschodzą, ale to coś innego. Mnie Margo nauczyła odróżnić siewki werbeny. Tylko co z tego jak nie chce się u mnie rozsiewać
Flaming Flag masz jakieś ładniejsze niż moje. Mają bardziej wyraziste paski, moje takie rozmazane...
Brr, zimnica.

Myślałam że twoja werbena się pośpieszyła i siewki wschodzą, ale to coś innego. Mnie Margo nauczyła odróżnić siewki werbeny. Tylko co z tego jak nie chce się u mnie rozsiewać

Flaming Flag masz jakieś ładniejsze niż moje. Mają bardziej wyraziste paski, moje takie rozmazane...
Brr, zimnica.
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Aniu widzę że u ciebie powojnik bylinowy już ładnie się zagęścił.
Mój wypuścił mały ledwo widzialny pędzik i stoi w miejscu. A przecież obornika dostał i dolomitem podsypałam i co Focha strzela?
U mnie też zimno a tyle mam pracy zaplanowanej...
Teraz to nawet śnieg zaczyna lekko padać.

Mój wypuścił mały ledwo widzialny pędzik i stoi w miejscu. A przecież obornika dostał i dolomitem podsypałam i co Focha strzela?

U mnie też zimno a tyle mam pracy zaplanowanej...

Teraz to nawet śnieg zaczyna lekko padać.

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
To ja widzę, że u wszystkich tak zimno? Ja rozumiem, że zima byłą ciepła
Taka może pozostać. ale dlaczego wiosna jest taka zimna? Ja już tęsknię do słoneczka, do ciepełka. Nie chcę już puchowej kołderki
Nie ma sposobności pojechać na działkę, zobaczyć jak sobie radzą rośliny w taki ziąb.
Dobrze chociaż, że pokazujesz ciepłe kotleciki
Od razu się cieplej robi.
Miałam możliwość kupna Yellow Bird i w zakupowym zamieszaniu........zapomniałam
Co prawda, nie wiem gdzie bym ją wsadziła, ale ja zawsze takimi drobiazgami zajmuję się później
No cóż, teraz będę miała czas, żeby znaleźć jej miejsce. Tylko czy aby na pewno? Ogródek z gumy jednak nie jest. Będę myśleć 

Dobrze chociaż, że pokazujesz ciepłe kotleciki

Miałam możliwość kupna Yellow Bird i w zakupowym zamieszaniu........zapomniałam

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A u mnie najgorszą sprawą jest brak deszczu
Susza totalna. Po zeszłych upałach miałam nadzieje, że przez zimę trochę się poprawi, a tu nic. Czasem tylko cos pokropi.
Boję, że znowu czeka nas ciężki rok
Susza totalna. Po zeszłych upałach miałam nadzieje, że przez zimę trochę się poprawi, a tu nic. Czasem tylko cos pokropi.
Boję, że znowu czeka nas ciężki rok