Krzewy na skarpę o szybkim rozroście
Krzewy na skarpę o szybkim rozroście
Witam,
Czy ktoś może zna jakieś krzewy/rośliny o szybkim rozroście na skarpę koło domu! Chodzi mi o to żeby tej skarpy nie kosić tylko żeby zarosła właśnie jakimiś krzewami.
Dodam jeszcze ze rok temu posadziłem kilka jałowców i nie jestem zadowolony z ich tempa rozrostu chodzi mi o takie krzewy/rośliny co potrafią w ciągu sezonu spory kawałek przestrzeni zająć.
Pozdro
lucc84
Czy ktoś może zna jakieś krzewy/rośliny o szybkim rozroście na skarpę koło domu! Chodzi mi o to żeby tej skarpy nie kosić tylko żeby zarosła właśnie jakimiś krzewami.
Dodam jeszcze ze rok temu posadziłem kilka jałowców i nie jestem zadowolony z ich tempa rozrostu chodzi mi o takie krzewy/rośliny co potrafią w ciągu sezonu spory kawałek przestrzeni zająć.
Pozdro
lucc84
- dzika
- 500p
- Od: 17 lut 2012, o 21:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Krzewy na skarpę o szybkim rozroście
Daj im czas. Żadna roślina po roku nie zarośnie całej skarpy. Nie oczekuj cudów. Najpierw musi dobrze się ukorzenić. Ja w podobnym miejscu posadziłam 3 lata temu jałowce płożące i dzisiaj muszę je przycinać, bo już powłaziły na siebie. Jałowce to najsilniej rozrastające się krzewy płożące. Teraz jeszcze możesz nawieźć je nawozem do iglaków.
- beatazg
- 1000p
- Od: 11 paź 2012, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Mam taki jałowiec ,długie kłujące igły , szybko rośnie ,jałowiec nadbrzeżny ,chyba go wytnę bo zajmuje coraz więcej miejsca
Beata
Beata
Dam im szanseDaj im czas. Żadna roślina po roku nie zarośnie całej skarpy. Nie oczekuj cudów. Najpierw musi dobrze się ukorzenić. Ja w podobnym miejscu posadziłam 3 lata temu jałowce płożące i dzisiaj muszę je przycinać, bo już powłaziły na siebie. Jałowce to najsilniej rozrastające się krzewy płożące. Teraz jeszcze możesz nawieźć je nawozem do iglaków.
Spróbuje posadzićTawulec pogięty "Crispa".
Z tego co się orientuje to ja mam posadzone jałowce ale pospolite ale też spróbuje tego posadzić.Mam taki jałowiec ,długie kłujące igły , szybko rośnie ,jałowiec nadbrzeżny ,chyba go wytnę bo zajmuje coraz więcej miejsca
pozdr
lucc84
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
BARWINEK, WISIENKA STEPOWA, ZAWILEC JAPOŃSKI
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)