Uratowane storczyki (Art) :)
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Dziękuję wszystkim za gratulacje, a moja Cattleya za pochwały
Jeszcze odpowiedzi na pytania:
Platynko, wyraźne zdjęcie, to wynik sprzyjającej pogody i dobrego światła, oraz zastosowanie trybu "makro" w moim aparacie
Dorociu, trzeci pączek potraktowany przypadkowo przeciągiem - odpadł Te, które zakwitły były już większe i silniejsze
Anusska, katlejkę kupiłam na wystawie w Katowicach w stanie przekwitania.
Jeszcze odpowiedzi na pytania:
Platynko, wyraźne zdjęcie, to wynik sprzyjającej pogody i dobrego światła, oraz zastosowanie trybu "makro" w moim aparacie
Dorociu, trzeci pączek potraktowany przypadkowo przeciągiem - odpadł Te, które zakwitły były już większe i silniejsze
Anusska, katlejkę kupiłam na wystawie w Katowicach w stanie przekwitania.
Witam po przerwie !
Większość z moich falenopsisów tworzy obecnie nowe pędy - u jednych są już dość spore, u innych dopiero co wyglądają
spomiędzy liści. Nie zapisywałam sobie jak który kwitł wcześniej, (pamiętam tylko niektóre ), więc będzie to jakaś niespodzianka.
Mam też nadzieję, że podobnie jak moje Paphiopedilum oraz Cattleya, 3 z moich cambrii zaszczyci mnie jeszcze przed
świętami B. N. swoimi kwiatami, bo pędy już sobie rosną...
Pierwsza - B. Nelly Isler pokazała juz nawet swoje pączki:
Najbardziej cieszą mnie jednak 2 pędy wyrastające z dwóch stron tej samej pseudobulwy u cambrii podobnej
do Odontoglossum Geyser Gold. Tą i następną ( podobną do Barthely Schwartz) kupiłam w ubiegłym roku
w grudniu. Obie jeszcze kwitły, ale były bardzo zabiedzone. Teraz czekam na ich "moje" kwitnienia:
Pozdrawiam, Joanna
Większość z moich falenopsisów tworzy obecnie nowe pędy - u jednych są już dość spore, u innych dopiero co wyglądają
spomiędzy liści. Nie zapisywałam sobie jak który kwitł wcześniej, (pamiętam tylko niektóre ), więc będzie to jakaś niespodzianka.
Mam też nadzieję, że podobnie jak moje Paphiopedilum oraz Cattleya, 3 z moich cambrii zaszczyci mnie jeszcze przed
świętami B. N. swoimi kwiatami, bo pędy już sobie rosną...
Pierwsza - B. Nelly Isler pokazała juz nawet swoje pączki:
Najbardziej cieszą mnie jednak 2 pędy wyrastające z dwóch stron tej samej pseudobulwy u cambrii podobnej
do Odontoglossum Geyser Gold. Tą i następną ( podobną do Barthely Schwartz) kupiłam w ubiegłym roku
w grudniu. Obie jeszcze kwitły, ale były bardzo zabiedzone. Teraz czekam na ich "moje" kwitnienia:
Pozdrawiam, Joanna
- Agnieszka_73
- 200p
- Od: 16 paź 2008, o 21:17
Agnieszko, nie chcę się powtarzać, więc poczytaj, co napisałam o tym na poprzedniej stronie TUTAJ
Ariel, czemu piszesz o Dendrobium, przecież nawet o nim nie wspomniałam
Życzę Ci zdobycia upragnionej katlejki
Dorociu, jak ich wcześniej nie zauroczę moim doglądaniem, to zdjęcia na pewno wkleję
Dzięki za tyyyyyle fajnych ikonek wyrażających wsparcie !
Ariel, czemu piszesz o Dendrobium, przecież nawet o nim nie wspomniałam
Życzę Ci zdobycia upragnionej katlejki
Dorociu, jak ich wcześniej nie zauroczę moim doglądaniem, to zdjęcia na pewno wkleję
Dzięki za tyyyyyle fajnych ikonek wyrażających wsparcie !
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Joasiu, GRATULUJĘ tych pięknych pędów na cambriach :P
I zazdraszczam deczko , bo też mi się marzy by moja Colmanara zakwitła ale w tym roku na pewno nie da rady, psb za mała
I zazdraszczam deczko , bo też mi się marzy by moja Colmanara zakwitła ale w tym roku na pewno nie da rady, psb za mała
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki