Storczyki Marty
- miss_patrycja
- 50p
- Od: 13 mar 2016, o 16:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczusie Marty
Jaki cudowny poranek, ślicznie to wygląda! Aż niemożliwe Mogłabym się cały dzień na nie patrzyć!
Witam serdecznie i dziękuję za bardzo miłe słowa
To jest połowa mojej kolekcji, pozostałe storczyki są na innych parapetach porozstawiane. Golden Beauty chwilowo nie kwitnie, stoi na karnym parapecie
To jest połowa mojej kolekcji, pozostałe storczyki są na innych parapetach porozstawiane. Golden Beauty chwilowo nie kwitnie, stoi na karnym parapecie
Pozdrawiam Marta
A tak w ogóle to zapraszam jutro do mnie pochwalę się zakupami, czekałam, chodziłam i wychodziłam świeżutka dostawa w Brico
Pozdrawiam Marta
- miss_patrycja
- 50p
Na pewno wpadnę! Ja dzisiaj capnęłam coś małego w OBI, co raczej nie było świeżutką dostawą
Też mam taki parapet, ale u mnie to jest "rehabilitacja" i najbardziej potrzebujący właśnie tam są
Ciekawość mnie zżera coś Ty tam kupiła!
Też mam taki parapet, ale u mnie to jest "rehabilitacja" i najbardziej potrzebujący właśnie tam są
Ciekawość mnie zżera coś Ty tam kupiła!
- Sandersk
- 100p
- Od: 2 kwie 2016, o 11:38
Jeśli mowa o wątku, to na moją obecność również można liczyć.
Podoba mi się metoda karnego parapetu, coś w stylu łopatologicznego "Kwitniesz, albo wpier***", jak nie prośbą to groźbą, może zadziała?
Z tego, który teraz pokazałaś najbardziej zwraca swoją uwagę Twój prezent, Magic Art. Oczywiście każdy jest urodziwy i do tego pokaźnie kwitnie, ale osobiście jestem wielkim fanem tych o nieoczywistych kolorach kwiatów, więc Magic przemawia do mnie najskuteczniej
Podoba mi się metoda karnego parapetu, coś w stylu łopatologicznego "Kwitniesz, albo wpier***", jak nie prośbą to groźbą, może zadziała?
Z tego, który teraz pokazałaś najbardziej zwraca swoją uwagę Twój prezent, Magic Art. Oczywiście każdy jest urodziwy i do tego pokaźnie kwitnie, ale osobiście jestem wielkim fanem tych o nieoczywistych kolorach kwiatów, więc Magic przemawia do mnie najskuteczniej
Taaadaammmm
Duży niby zwyczajny, ale zawsze marzył mi się taki buraczek no i midi A tak poza tym doszłam do takiego etapu, że zwykła marketowa dostawa nie zaspokaja moich potrzeb...ten buraczkowy był jeden jedyny którego nie mam w swojej kolekcji, reszta albo taka jak moje, albo bardzo podobna. Więc padło na buraka, a tak poza tym, że mi się marzył świetnie przełamuje jasne kolory na parapecie.
Duży niby zwyczajny, ale zawsze marzył mi się taki buraczek no i midi A tak poza tym doszłam do takiego etapu, że zwykła marketowa dostawa nie zaspokaja moich potrzeb...ten buraczkowy był jeden jedyny którego nie mam w swojej kolekcji, reszta albo taka jak moje, albo bardzo podobna. Więc padło na buraka, a tak poza tym, że mi się marzył świetnie przełamuje jasne kolory na parapecie.
Pozdrawiam Marta
- Sandersk
- 100p
Gratuluję, oby się zdrowo chowały!
"Buraczek" przy kalibracji kolorów w moim monitorze wpada w intensywną fuksję, a Phal. kwitnące kwiatami w jednolitym kolorze mają w sobie coś eleganckiego niezależnie od koloru. Poza tym ten przedłużający się pęd w połowie głównego wygląda rozkosznie.
Ładne kolory kwiatów miniaturek, no i ten postrzępiony peloric dodaje im dodatkowego uroku. Co do zaspokajania naszych storczykowych potrzeb- osobiście roślin mam malutko, ale przy każdej kolejnej wizycie w kwiaciarni (lub ewentualnie w hipermarketach) wybrzydzam jak mało kto :P
"Buraczek" przy kalibracji kolorów w moim monitorze wpada w intensywną fuksję, a Phal. kwitnące kwiatami w jednolitym kolorze mają w sobie coś eleganckiego niezależnie od koloru. Poza tym ten przedłużający się pęd w połowie głównego wygląda rozkosznie.
Ładne kolory kwiatów miniaturek, no i ten postrzępiony peloric dodaje im dodatkowego uroku. Co do zaspokajania naszych storczykowych potrzeb- osobiście roślin mam malutko, ale przy każdej kolejnej wizycie w kwiaciarni (lub ewentualnie w hipermarketach) wybrzydzam jak mało kto :P
- miss_patrycja
- 50p
Ja mam dwa buraczki, też tak ślicznie intensywne i bardzo mi się właśnie takie podobają. Ma bardzo ładne kwitnienie, ślicznie sobie przedłużył pęd. Ciekawe co jako następne upolujesz, mówiąc, że tylko tego koloru Ci brakowało
Tylko tego koloru z tej całej dostawy nie miałam, to miałam na myśli
Pozdrawiam Marta
młoda drzemie, a starsze z tatą na rowerach, więc ja Wam szybciutko pokaże kolejną porcje kwitnących
Łaciatka w pełnym rozkwicie
Jasnoóżowy z ciemnoróżową warżką, pełen rozkwit
Pudrowy róż w pełnym rozkwicie
Piegusek przedłuża sobie pędzik
Prążkowany przedłuża pędzik i odbił z oczka
A na deser...no nie byłabym sobą jakbym do tego Brico nie polazła po raz kolejny, może ta Midi na tą chwilę nie powala urodą, ale ma śliczne kwiatuszki i mam nadzięję, że się dogadamy i ładnie mi zakwitnie. Wczoraj odpadła w pierwszej selekcji, ale dziś jest już moja
Łaciatka w pełnym rozkwicie
Jasnoóżowy z ciemnoróżową warżką, pełen rozkwit
Pudrowy róż w pełnym rozkwicie
Piegusek przedłuża sobie pędzik
Prążkowany przedłuża pędzik i odbił z oczka
A na deser...no nie byłabym sobą jakbym do tego Brico nie polazła po raz kolejny, może ta Midi na tą chwilę nie powala urodą, ale ma śliczne kwiatuszki i mam nadzięję, że się dogadamy i ładnie mi zakwitnie. Wczoraj odpadła w pierwszej selekcji, ale dziś jest już moja
Pozdrawiam Marta
W związku z moimi Midi mam pytanie, może ktoś mi coś pomoże. Otóż są w podłożu storczykowym, ale wygląda to tak jakby kiedyś to była mini bo widać dokładnie zbity mech jakby z mniejszej doniczki (zdjęcie kopnięte, ale widać na nim o co mi chodzi). Czy mam je przesadzić? Jeśli tak to teraz czy jak przekwitną? Czy je tak zostawić?
Pozdrawiam Marta
- Sandersk
- 100p
Mówisz, o tym mchu porastającym jeden z większych kawałków kory? Jeśli tak, to ja nie widzę w nim powodu do przesadzania. U mnie w każdej doniczce pałęta się trochę zielonego mchu, natomiast zawsze w obawie o brak poprawnej wentylacji wycinam otwory w plastikowych doniczkach. Póki co jakoś dajemy sobie radę.
Wydaje mi się, że Twój midi Phal jest prawie identyczny jak mój
Wydaje mi się, że Twój midi Phal jest prawie identyczny jak mój
Pogmerałam w tych doniczkach i okazało się, że nie jest to mech na korze, tylko bryłka mchu jakby z mniejszej doniczki (pewnie tak przebiega proces "produkcji" midi). Na szczęście korzonki w tej bryłce nie zgniły, rozkruszyłam to delikatnie i wsadziłam storczuchy do tego samego podłoża, mam nadzieje że będzie ok.
Pozdrawiam Marta