Moje różne zakątki....
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje różne zakątki....
]koziorozec-Martuś, Kiedyś może i dopieszczę ten ogród,Ale jak na razie duże pustki w nim jeszcze są
Trochę bylin mam, to co się da to dzielę i sadzę tutaj.Ale to kropla w morzu.
Martuś, bardzo chętnie przyjmę jak coś masz w nadmiarze
Maska-Marysiu zapewne masz racje.chłodniej, to rośliny, zwłaszcza tulipany kwitną nam dłużej.Ale i tak od tych pierwszych-wczesnych do późnych- ostatnich to ponad miesiąc, albo 1,5 na pewno mija jak nam upiększają ogrody
silvarerum-Sylwio,slanka-flora-Sławku Dziękuję za miłe słowa
Ten berberys urzekł mnie na jesieni, jak go kupowałam.był cały pomarańczowy. Piękny
Ja zbliżenie lubie nie tylko paków, kwiatowych, nie tylko tulipanków.Ale i innych kwiatuchów
zara -Aniu Tak te strzępiaste i mi się bardzo podobają.
Nawet stwierdziła,ze na jesieni własnie tych strzępiastych muszę dokupić więcej
Połowa weekendu majowego będzie na Dębowym właśnie , wśród natury, klekotu bocianów urzędujących na sąsiedniej działce, wśród śpiewów ptaków,..ciszy nie podobnej do zgiełku miejskiego,,i moich roślin
beacia0088=Beatko Iwonko0042; Trochę słonka jest, to nie ma,To znowu jest,Ale za ciepło to nie jest.Ale z dnia na dzień temperatury idą w górę. I to optymistycznie brzmi
Tak, teraz w miarę pogodowo, da się popracować w ogrodzie.Ale ciepełko przydałoby się większe do majóweczki, do odpoczynku jakiegoś. Przecież tylko tyrać nie można
marpa-Maryniu Cieszę się,że coś ci się u mnie podobało.
Bo ja zawsze zachwycam się twoimi roślinkami, twoim spojrzeniem na nie.Bo zawsze ono jest piękne
becia123-Beatko Trochę jest roślinek, to cieszą one, bo kolorki to ja bardzo, bardzo lubię
Chyba wszystkich kwitnących nie oskubałaś na sypanie ??
Ale jak trzeba to trzeba. Siły wyższe I sobie i Tobie życzę ciepłej , nie tylko roboczej, ale i relaksującej majówki
Anna11-Anuś Epimedium mam dopiero 3 rok.Ale dostałam taki maleńki korzonek tym roku trochę już ładniejsze większe. Chciałam ukopać taki mały do nowego ogrodu,Ale mi nie wyszło.Uciął się bez korzonka.chyba długie i głębsze korzonki maja
cyna2704-Soniu Ja bardzo lubię słoneczko.A jak ono jest to chętniej sięgam po aparat.Bo światło o dużo lepsze .
Masz rację , lepiej nie wiedzieć ile to wydajemy rokrocznie na roślinki, cebulki od wiosny do późnej jesieni.A w całości , w latach ile te ogrody nas kosztują ??
Hmmm ,,,,same przyjemności. I jest ważne, bo to dla nas osobiście
Czy wy tez tak macie,że jak patrzycie,oglądacie, podziwiacie u innych . to uz myslicie,,jakich to ja jeszcze nie mam.O te jeszcze musze sobie dokupić
Jan Paweł II
papuzie- rococo
jeszcze kwitną
Trochę bylin mam, to co się da to dzielę i sadzę tutaj.Ale to kropla w morzu.
Martuś, bardzo chętnie przyjmę jak coś masz w nadmiarze
Maska-Marysiu zapewne masz racje.chłodniej, to rośliny, zwłaszcza tulipany kwitną nam dłużej.Ale i tak od tych pierwszych-wczesnych do późnych- ostatnich to ponad miesiąc, albo 1,5 na pewno mija jak nam upiększają ogrody
silvarerum-Sylwio,slanka-flora-Sławku Dziękuję za miłe słowa
Ten berberys urzekł mnie na jesieni, jak go kupowałam.był cały pomarańczowy. Piękny
Ja zbliżenie lubie nie tylko paków, kwiatowych, nie tylko tulipanków.Ale i innych kwiatuchów
zara -Aniu Tak te strzępiaste i mi się bardzo podobają.
Nawet stwierdziła,ze na jesieni własnie tych strzępiastych muszę dokupić więcej
Połowa weekendu majowego będzie na Dębowym właśnie , wśród natury, klekotu bocianów urzędujących na sąsiedniej działce, wśród śpiewów ptaków,..ciszy nie podobnej do zgiełku miejskiego,,i moich roślin
beacia0088=Beatko Iwonko0042; Trochę słonka jest, to nie ma,To znowu jest,Ale za ciepło to nie jest.Ale z dnia na dzień temperatury idą w górę. I to optymistycznie brzmi
Tak, teraz w miarę pogodowo, da się popracować w ogrodzie.Ale ciepełko przydałoby się większe do majóweczki, do odpoczynku jakiegoś. Przecież tylko tyrać nie można
marpa-Maryniu Cieszę się,że coś ci się u mnie podobało.
Bo ja zawsze zachwycam się twoimi roślinkami, twoim spojrzeniem na nie.Bo zawsze ono jest piękne
becia123-Beatko Trochę jest roślinek, to cieszą one, bo kolorki to ja bardzo, bardzo lubię
Chyba wszystkich kwitnących nie oskubałaś na sypanie ??
Ale jak trzeba to trzeba. Siły wyższe I sobie i Tobie życzę ciepłej , nie tylko roboczej, ale i relaksującej majówki
Anna11-Anuś Epimedium mam dopiero 3 rok.Ale dostałam taki maleńki korzonek tym roku trochę już ładniejsze większe. Chciałam ukopać taki mały do nowego ogrodu,Ale mi nie wyszło.Uciął się bez korzonka.chyba długie i głębsze korzonki maja
cyna2704-Soniu Ja bardzo lubię słoneczko.A jak ono jest to chętniej sięgam po aparat.Bo światło o dużo lepsze .
Masz rację , lepiej nie wiedzieć ile to wydajemy rokrocznie na roślinki, cebulki od wiosny do późnej jesieni.A w całości , w latach ile te ogrody nas kosztują ??
Hmmm ,,,,same przyjemności. I jest ważne, bo to dla nas osobiście
Czy wy tez tak macie,że jak patrzycie,oglądacie, podziwiacie u innych . to uz myslicie,,jakich to ja jeszcze nie mam.O te jeszcze musze sobie dokupić
Jan Paweł II
papuzie- rococo
jeszcze kwitną
To zależy,Aniu.
Na tulipany zrobiłem się strasznie wybredny i tak nie mam,wolę to wywoływać u innych
Ale z resztą roślinek,jak najbardziej
Tulipany u Ciebie rosną przy hostach,a hosty podlewasz? Chodzi mi,czy Ci nie gniją.
Na tulipany zrobiłem się strasznie wybredny i tak nie mam,wolę to wywoływać u innych
Ale z resztą roślinek,jak najbardziej
Tulipany u Ciebie rosną przy hostach,a hosty podlewasz? Chodzi mi,czy Ci nie gniją.
- anabuko1
Mati Ja chyba tez mam tak do większości roślin.a tulipanki dosadzam gdzie się da,Na jesieni pierwszy raz dosadzałam do host.I coś przynajmniej jest kolorowego teraz na tej rabacie
Moje hosty pod domkiem są pod częściowym okapem.Dlatego co jakiś czas muszę podlewać. bo te w pierwszym rzędzie od domku to mało łapią wody, deszczu
żagwin
I te jeszcze kwitną .chyba 3 kępy mam ( w nowym).Na działce ich nie mam.chociaz jedna roślina stąd pójdzie na działkę.
a tak raczej jest odwrotnie
Moje hosty pod domkiem są pod częściowym okapem.Dlatego co jakiś czas muszę podlewać. bo te w pierwszym rzędzie od domku to mało łapią wody, deszczu
żagwin
I te jeszcze kwitną .chyba 3 kępy mam ( w nowym).Na działce ich nie mam.chociaz jedna roślina stąd pójdzie na działkę.
a tak raczej jest odwrotnie
- Saskja
- 200p
- Od: 8 lut 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Piękne zdjęcia!
U Ciebie żagwin się utrzymuje? U mnie po czterech próbach zaczęłam go traktować jako roślinę jednoroczną, no, najwyżej dwuletnią. Pewnie coś robię źle.
U Ciebie żagwin się utrzymuje? U mnie po czterech próbach zaczęłam go traktować jako roślinę jednoroczną, no, najwyżej dwuletnią. Pewnie coś robię źle.
Pozdrawiam, Agnieszka
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami
- anabuko1
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu witaj majowo
Tez tak mam,że jak zobaczę cudną roślinę u kogoś to mam na nią chęć i zapisuję.Nie zawsze oczywiście dochodzi do zakupu...
Mi np spodobały się u Ciebie te pomarańczowe strzępiaste Znasz odmianę?
Miłego dnia
Tez tak mam,że jak zobaczę cudną roślinę u kogoś to mam na nią chęć i zapisuję.Nie zawsze oczywiście dochodzi do zakupu...
Mi np spodobały się u Ciebie te pomarańczowe strzępiaste Znasz odmianę?
Miłego dnia
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
O! Coś tu czytam o nowych chciejstwach i zapisywaniu...Właśnie sama zapisałam w nowym notesie TULIPANY!!! Obym miała jesienią parę złoty, bo planuję sporawe zakupy... Jak się napatrzę u Was, to później notesu brakuje, może jednak dobrze, że poprzedni uległ zniszczeniu?
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu śliczny ten ostatni tulipan! i truskawkom kwiatki nie zmarzły...będą owocki!
Tulipany mają swoje 5 min!
Miłej majówki!
Tulipany mają swoje 5 min!
Miłej majówki!
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Och , jak pięknie u Ciebie . Jakie tulipany Ja dopiero zaczynam sie w nie bawić. Dosadziłam w ub.r. nie wiedziałam ,że mam też papuzie co to za śliczne kwiatki te tulipany. A Ty kolorków też masz do koloru do wyboru
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Aniu, pięknie realizujesz plany ogrodowe,żeby jeszcze zdrowie dopisało, to wszystko nabierze innego tempa.
Gdzieś mi zginęłaś, powiadomienia nie przychodziły a tu tyle stron do nadrobienia i tyle cudnych tulipanów do obejrzenia.
Co do przycięcia gęsiówki, to wszystkie cięcia odsłaniające zacienione fragmenty należy robić właśnie w pochmurny a nie bardzo słoneczny dzień,bo po odsłonięciu mocne słońce przypali delikatne łodyżki i listeczki, które wcześnie były przykryte gęstą czupryną.
Gdzieś mi zginęłaś, powiadomienia nie przychodziły a tu tyle stron do nadrobienia i tyle cudnych tulipanów do obejrzenia.
Co do przycięcia gęsiówki, to wszystkie cięcia odsłaniające zacienione fragmenty należy robić właśnie w pochmurny a nie bardzo słoneczny dzień,bo po odsłonięciu mocne słońce przypali delikatne łodyżki i listeczki, które wcześnie były przykryte gęstą czupryną.
Aniu, Epimedium czytałam że z łatwością się wysiewa, jeśli to prawda już w następnym roku będą nowe sadzonki...dzielić młodą roślinę trochę szkoda, można stracić sadzonkę. Podziwiam tulipany rewelacyjnie kwitną
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Kiedyś też tak miałam przy oglądaniu innych wątków.
Ale to chyba przypadłość wszystkich forumków.
Dopiero z czasem człowiek się uczy , że ma wybierać nie tylko oczami ale i rozumem, bo inaczej drogo mogą kosztować takie wydatki.
Ale to chyba przypadłość wszystkich forumków.
Dopiero z czasem człowiek się uczy , że ma wybierać nie tylko oczami ale i rozumem, bo inaczej drogo mogą kosztować takie wydatki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- anabuko1