Moje różne zakątki....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje różne zakątki....

Post »

]koziorozec-Martuś, Kiedyś może i dopieszczę ten ogród,Ale jak na razie duże pustki w nim jeszcze są :(
Trochę bylin mam, to co się da to dzielę i sadzę tutaj.Ale to kropla w morzu.
Martuś, bardzo chętnie przyjmę jak coś masz w nadmiarze ;:129
Maska-Marysiu zapewne masz racje.chłodniej, to rośliny, zwłaszcza tulipany kwitną nam dłużej.Ale i tak od tych pierwszych-wczesnych do późnych- ostatnich to ponad miesiąc, albo 1,5 na pewno mija jak nam upiększają ogrody :)
silvarerum-Sylwio,slanka-flora-Sławku Dziękuję za miłe słowa ;:113
Ten berberys urzekł mnie na jesieni, jak go kupowałam.był cały pomarańczowy. Piękny :)
Ja zbliżenie lubie nie tylko paków, kwiatowych, nie tylko tulipanków.Ale i innych kwiatuchów ;:173
zara -Aniu Tak te strzępiaste i mi się bardzo podobają.
Nawet stwierdziła,ze na jesieni własnie tych strzępiastych muszę dokupić więcej ;:7
Połowa weekendu majowego będzie na Dębowym właśnie , wśród natury, klekotu bocianów urzędujących na sąsiedniej działce, wśród śpiewów ptaków,..ciszy nie podobnej do zgiełku miejskiego,,i moich roślin ;:167

beacia0088=Beatko Iwonko0042; Trochę słonka jest, to nie ma,To znowu jest,Ale za ciepło to nie jest.Ale z dnia na dzień temperatury idą w górę. I to optymistycznie brzmi :)
Tak, teraz w miarę pogodowo, da się popracować w ogrodzie.Ale ciepełko przydałoby się większe do majóweczki, do odpoczynku jakiegoś. ;:136 Przecież tylko tyrać nie można ;:109
marpa-Maryniu Cieszę się,że coś ci się u mnie podobało.
Bo ja zawsze zachwycam się twoimi roślinkami, twoim spojrzeniem na nie.Bo zawsze ono jest piękne :)
becia123-Beatko Trochę jest roślinek, to cieszą one, bo kolorki to ja bardzo, bardzo lubię ;:173
Chyba wszystkich kwitnących nie oskubałaś na sypanie ??
Ale jak trzeba to trzeba. Siły wyższe ;:108 I sobie i Tobie życzę ciepłej , nie tylko roboczej, ale i relaksującej majówki ;:196
Anna11-Anuś Epimedium mam dopiero 3 rok.Ale dostałam taki maleńki korzonek tym roku trochę już ładniejsze większe. Chciałam ukopać taki mały do nowego ogrodu,Ale mi nie wyszło.Uciął się bez korzonka.chyba długie i głębsze korzonki maja :evil:
cyna2704-Soniu Ja bardzo lubię słoneczko.A jak ono jest to chętniej sięgam po aparat.Bo światło o dużo lepsze .
Masz rację , lepiej nie wiedzieć ile to wydajemy rokrocznie na roślinki, cebulki od wiosny do późnej jesieni.A w całości , w latach ile te ogrody nas kosztują ??
Hmmm ,,,,same przyjemności. I jest ważne, bo to dla nas osobiście ;:167

Czy wy tez tak macie,że jak patrzycie,oglądacie, podziwiacie u innych . to uz myslicie,,jakich to ja jeszcze nie mam.O te jeszcze musze sobie dokupić ;:7
Obrazek

Obrazek
Jan Paweł II
Obrazek
papuzie- rococo
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
jeszcze kwitną
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To zależy,Aniu.
Na tulipany zrobiłem się strasznie wybredny i tak nie mam,wolę to wywoływać u innych ;:306
Ale z resztą roślinek,jak najbardziej ;:224
Tulipany u Ciebie rosną przy hostach,a hosty podlewasz? Chodzi mi,czy Ci nie gniją.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati Ja chyba tez mam tak do większości roślin.a tulipanki dosadzam gdzie się da,Na jesieni pierwszy raz dosadzałam do host.I coś przynajmniej jest kolorowego teraz na tej rabacie :wink:
Moje hosty pod domkiem są pod częściowym okapem.Dlatego co jakiś czas muszę podlewać. bo te w pierwszym rzędzie od domku to mało łapią wody, deszczu

żagwin
Obrazek
I te jeszcze kwitną .chyba 3 kępy mam ( w nowym).Na działce ich nie mam.chociaz jedna roślina stąd pójdzie na działkę.
a tak raczej jest odwrotnie :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
Saskja
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 15:01
Kontakt:

Post »

Piękne zdjęcia!
U Ciebie żagwin się utrzymuje? U mnie po czterech próbach zaczęłam go traktować jako roślinę jednoroczną, no, najwyżej dwuletnią. Pewnie coś robię źle.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko Witaj majówkowo.!! Odpoczywasz, pracujesz ogrodowo ???
Dzięki za miłe słowo. Żagwin jest został kupiony w tym roku.Ale na działce mam mały kupiony w tamtym roku, i widzę przeżył.
Ale jeszcze tamten nie kwitnie :wink:

Trochę kolorków ;:173
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu witaj majowo :wit

Tez tak mam,że jak zobaczę cudną roślinę u kogoś to mam na nią chęć i zapisuję.Nie zawsze oczywiście dochodzi do zakupu...
Mi np spodobały się u Ciebie te pomarańczowe strzępiaste ;:oj Znasz odmianę?

Miłego dnia :D
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

O! Coś tu czytam o nowych chciejstwach i zapisywaniu...Właśnie sama zapisałam w nowym notesie TULIPANY!!! :;230 Obym miała jesienią parę złoty, bo planuję sporawe zakupy... ;:209 Jak się napatrzę u Was, to później notesu brakuje, może jednak dobrze, że poprzedni uległ zniszczeniu?
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu śliczny ten ostatni tulipan! i truskawkom kwiatki nie zmarzły...będą owocki!
Tulipany mają swoje 5 min!
Miłej majówki! :wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Och , jak pięknie u Ciebie . Jakie tulipany ;:oj Ja dopiero zaczynam sie w nie bawić. Dosadziłam w ub.r. nie wiedziałam ,że mam też papuzie ;:224 co to za śliczne kwiatki te tulipany. A Ty kolorków też masz do koloru do wyboru ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Aniu, pięknie realizujesz plany ogrodowe,żeby jeszcze zdrowie dopisało, to wszystko nabierze innego tempa. ;:167
Gdzieś mi zginęłaś, powiadomienia nie przychodziły a tu tyle stron do nadrobienia i tyle cudnych tulipanów do obejrzenia. ;:138 ;:138
Co do przycięcia gęsiówki, to wszystkie cięcia odsłaniające zacienione fragmenty należy robić właśnie w pochmurny a nie bardzo słoneczny dzień,bo po odsłonięciu mocne słońce przypali delikatne łodyżki i listeczki, które wcześnie były przykryte gęstą czupryną. ;:108
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aniu, Epimedium czytałam że z łatwością się wysiewa, jeśli to prawda już w następnym roku będą nowe sadzonki...dzielić młodą roślinę trochę szkoda, można stracić sadzonkę. Podziwiam tulipany rewelacyjnie kwitną ;:333
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Kiedyś też tak miałam przy oglądaniu innych wątków.
Ale to chyba przypadłość wszystkich forumków.
Dopiero z czasem człowiek się uczy , że ma wybierać nie tylko oczami ale i rozumem, bo inaczej drogo mogą kosztować takie wydatki. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani witajcie wieczorkiem.! Dziś trochę był domek rodzinka, ogród, zaglądanie, itp.
wieczorem bierzmowanie synia najmloszego, wróciliśmy o 20,30.
kolacja , zaraz filmik i spadam spać.
Jutro szczegółowo odpowiem ;:196

Obrazek

Obrazek
Tulipan liliokształtny Doll's Minuet
Obrazek
Obrazek
Magnolia Ann
Obrazek
Obrazek
I smagliczka
Obrazek