Majka w ogrodzie
Re: Majka w ogrodzie
Piękne różyska tak z ciekawości zapytam w jakiej części Polski mieszkasz , bo zauważyłem, że u Ciebie sztamowe całkiem nieźle zimują ?
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
witam wszystkich
apus takich metalowych różyczek mam więcej to prezent z parapetówki a spiralka trochę jeszcze jej brak żeby odrosła niedociągnięcia
tulipanka tulipany wiosną lubię najbardziej zwłaszcza, że sporo odmian można ściąć i w wazonie stoją ponad tydzień a płatki się nie rozczochrują
wagabunga123 o to życzę mniejszych strat róż niż u mnie a co do cięcia iglaków to ja też nie mam pojęcia ide i tnę a potem myślę co z tego będzie hehe a po kilku miesiącach już wygląda lepiej Na początku przycięte zawsze wyglądają nieciekawie muszą się zagęścić przycięłam sporo kulek ale zawsze jak nie mam prezentu na parapetówkę to wykopuję i prezent
robertP2 mieszkam pomiędzy Toruniem a Grudziądzem ale ja swoje sztamowe co roku wykopuję i zakopuje w wykopanym dole i zasypuję ziemią i w tym roku tez tak zrobiłam ale pospieszyłam się z ich odkopcowaniem bo w miejscu gdzie były przechowywane robiłam drogę z kamienia i pięknie przezimowane posadziłam końcem marca a potem ściął je mróz w kwietniu -5 wystarczyło wczeńniejsze lata odkopywałam je w maju
apus takich metalowych różyczek mam więcej to prezent z parapetówki a spiralka trochę jeszcze jej brak żeby odrosła niedociągnięcia
tulipanka tulipany wiosną lubię najbardziej zwłaszcza, że sporo odmian można ściąć i w wazonie stoją ponad tydzień a płatki się nie rozczochrują
wagabunga123 o to życzę mniejszych strat róż niż u mnie a co do cięcia iglaków to ja też nie mam pojęcia ide i tnę a potem myślę co z tego będzie hehe a po kilku miesiącach już wygląda lepiej Na początku przycięte zawsze wyglądają nieciekawie muszą się zagęścić przycięłam sporo kulek ale zawsze jak nie mam prezentu na parapetówkę to wykopuję i prezent
robertP2 mieszkam pomiędzy Toruniem a Grudziądzem ale ja swoje sztamowe co roku wykopuję i zakopuje w wykopanym dole i zasypuję ziemią i w tym roku tez tak zrobiłam ale pospieszyłam się z ich odkopcowaniem bo w miejscu gdzie były przechowywane robiłam drogę z kamienia i pięknie przezimowane posadziłam końcem marca a potem ściął je mróz w kwietniu -5 wystarczyło wczeńniejsze lata odkopywałam je w maju
Jeszcze miesiąc i zacznie się coś dziać w różach tylko czy po takiej dziwnej zimie i wiosnie będą takie efekty jak w zeszłym roku????
ciężko to widzę
ta startuje od samego dołu jednym pędem a druga ładniejsza
ta też odbija choć bardzo słabo
pnąca rozarium bardzo słaba i przemarznięta i ścięta do 1/3 wysokości
a te choć u mnie pierwszy sezon 4 szt to w miarę ładnie przezimowaly
ciężko to widzę
ta startuje od samego dołu jednym pędem a druga ładniejsza
ta też odbija choć bardzo słabo
pnąca rozarium bardzo słaba i przemarznięta i ścięta do 1/3 wysokości
a te choć u mnie pierwszy sezon 4 szt to w miarę ładnie przezimowaly
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maju, pięknie się dzieje w Twoim ogrodzie Ogromne wrażenie zrobiła na mnie kamienna ścieżka. Musieliście w nią włożyć ogrom pracy lampiony robisz bardzo pomysłowe, postaraj się zrobić im zdjęcie jak świecą, pewnie jest wtedy pięknie Widac, że nie jest Ci obojętne w jakim otoczeniu mieszkasz. Uznanie dla męża za pergolę. B
Zapomniałam pochwalić róże, taka ilość robi wrażenie
Zapomniałam pochwalić róże, taka ilość robi wrażenie
Iwonka1 witaj w moim ogrodzie tak droga zajęła nam trochę czasu ale warto i zawsze taniej a lampy fakt musze w końcu zrobić zdjęcie jak świecą pobiegałam już u Ciebie w ogrodzie i co do mojego M to on lubi ogród chodzi i zagląda co już rośnie, podlewa a czasem sam biegnie coś kupić źle wyglądają na pniu i już podpowiadał mi że może gdzieś dokupimy żeby dosadzić
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
M, który interesuje się ogrodem to wielki skarb Na pewno jesteś z niego dumna.
Przykro, że Twoje różyczki tak ucierpiały. Wydaje mi się, że nawet nie tyle sama zima poczyniła szkody w ogrodzie, co te wiosenne przymrozki. U mnie po zimie róże wyglądały całkiem dobrze. Przy cięciu jeszcze też było ok. Za to później pokazało się sporo przemrożeń i musiałam niektóre ciąć kolejny raz. Najgorzej, że te przemrożenia powychodziły np. na środku pędu, co zmusza do bardzo niskiego cięcia
Przykro, że Twoje różyczki tak ucierpiały. Wydaje mi się, że nawet nie tyle sama zima poczyniła szkody w ogrodzie, co te wiosenne przymrozki. U mnie po zimie róże wyglądały całkiem dobrze. Przy cięciu jeszcze też było ok. Za to później pokazało się sporo przemrożeń i musiałam niektóre ciąć kolejny raz. Najgorzej, że te przemrożenia powychodziły np. na środku pędu, co zmusza do bardzo niskiego cięcia
Dorotko na pewno wiosna dołożyła swoje różom bo jedna malinowa rabatowa pięknie puszczała już się cieszyłam, że przetrwała zimę io jak piszesz wycięłam co uszkodzone a po parunastu dniach już zamarła cała i nie puszcza nawet od samego dołu
- zara
- 500p
- Od: 6 maja 2015, o 12:06
Piękne róże masz Maju .w tym roku i u mnie zagościły pierwszy raz róże na rabatach nie licząc leciwej u mnie historycznej Charles de Mills.
Dopieszczony ten Twój ogród i wypielęgnowany że ho,ho..
Dopieszczony ten Twój ogród i wypielęgnowany że ho,ho..
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Maju,jestem zauroczona Twoim ogrodem tym wjazdem tulipanowym do domu,tymi lampami ,pergolą pod róże,i brukiem ,tyle czynności bardzo trudnych ,wykonanych samodzielnie ,wielkie uznanie dla Was,pozdrawiam
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Trafiłam w końcu i ja do Ciebie.
Pięknie tu. I fajne pomysły. Zostaję.
Pięknie tu. I fajne pomysły. Zostaję.
- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maju ja też jestem ciekawa róż bo ta zima była fatalna dla roślin.Mi przemarzły chyba wszystkie budleje a miałam ich pięć Z różami dopiero zaczynam ale nie wszystkie dobrze też wyglądają .
Spirala z tui super
Spirala z tui super
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Majka niecierpliwość, to pewnie cecha większości ogrodników. Moja zaprzyjaźniona, fachowiec z długim stażem, ciągle powtarza uzbrój się w cierpliwość, łatwo powiedzieć. Spirala bardzo ładna, ja bym się nie odważyła ciąć, tak precyzyjnie. Na róże czekamy, na razie ciesząc się tulipanami. Przykro z powodu strat.
- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Maju, czy te róże na pniu ,Ci zmarzły -szkoda ja w 2012 roku musiałam wykopać 12szt
teraz już na tyle się nie piszę ale w tym roku 3 szt dokupiłam i mam w sumie 6 szt. piennych.
Piękny kolor tej malinowej jaka ma nazwę .
Cieszę się ,że w końcu pokazałaś swój Raj.
Pozdrawiam
teraz już na tyle się nie piszę ale w tym roku 3 szt dokupiłam i mam w sumie 6 szt. piennych.
Piękny kolor tej malinowej jaka ma nazwę .
Cieszę się ,że w końcu pokazałaś swój Raj.
Pozdrawiam