tabweg pisze:Ciężko będzie rozgarnąć.
Bo posypałem nawozem, podlałem, a potem dałem na to zrębkę i w sumie musiałbym odgarniać zrębkę i wyszukiwać nawozu w torfie.
Dałem ciała, bo na nawozie nie pisali nic o dzieleniu dawki.
A co się stanie jak jest za dużo nawozu?
Za dużo azotu to roślina za szybko urośnie?
Za dużo fosforu to co?
A jak za dużo potasu?
Tomek
Jak ktoś wyżej pisał jeśli za dużo to uschną. Nie dziwie się bo na tym nawozie z tego co pamietam nie było sprecyzowane dawkowanie tylko pisało w zależności od wielkości krzewu 60-90 g na krzew, ja akurat podzieliłem to kiedyś na 3 dawki bo był to mój pierwszy nawóz jaki kupiłem do borówek jak zaczynałem z nimi przygodę
-- 3 maja 2016, o 14:01 --
Tak 10l pod krzew co dwa dni w zupełności powinno wystarczyć.tabweg pisze:Postaram się wybrać to co mogę a tak to będę podlewał obficie co 2 dni - wiadro 10 litrów na jedno podlanie wystarczy - to jest wystarczająco obficie czy trzeba więcej?
-- 3 maja 2016, o 14:02 --
Ale chyba nie ma innego wyjścia, a tak istnieje szansa że wypłuka nawózpelikano11 pisze:No przecież utopisz krzaki
Możesz pokazać zdjęcia tych borówek? 3letnie to niewiele znaczy.
-- 3 maja 2016, o 14:03 --
balbinka09 pisze:Witam
Na niektórych pędach mojej młodej borówki (duke) zbrązowiały i uschły liście (da się skruszyć). Trochę mnie to niepokoi, ale może to tylko przymrozki? Wygląda to tak, że krzaczek potrafi mieć kilka pędów jak na poniższym zdjęciu i kilka wyglądających na całkowicie zdrowe. Prosiłabym o jakąś poradę ;)
Wygląda to na uszkodzenia końcówek pędów przez przymrozki