Moje różne zakątki....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje różne zakątki....

Post »

Będę się tysiąc razy powtarzać Aniu masz śliczne tulipanki ,jesteś mistrzynią w robieniu zdjęć ;:167
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu odpoczęłaś na działeczce? :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Niestety forum nie pomaga w oszczędzaniu kasy ;:306
Co chwila jakies chciejstwa
Ja tam nigdy nie zapisywałam wydatków, bo nóż by się zapiski w ręce m. dostały i chłop by zawału dostał.
A tak powoli, powoli przemyci się to i owo :wink:
Awatar użytkownika
Bożi
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 18:03

Post »

Zawsze można powiedzieć, że kwiaty z przeceny :;230
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Oooo jak miło,że ktoś tu zagląda.
Miło mieć takie dni,że nie trzeba pracować zawodowo, ogrodowo..
Tylko czas na odpoczynek, spacery, zaglądanie, robienie zdjatek. nudzenie się czasami, grillowanie itp..
Trochę ogrodowych zostawię i jutro odpowiem, jak sie da to w pracy jak n ie to wieczorem ;:173

Obrazek

Obrazek
Obrazek
wielkokwiarowe też nie chcą być w tyle
Obrazek
Uwielbiam te babcine narcyzki- actea
Obrazek
Obrazek
pigwowiec wciąż kwitnie
Obrazek

Obrazek
jabłonie kwitną, pachną :)
Obrazek
i rajska
Obrazek

-- 3 maja 2016, o 21:44 --

Obrazek

Obrazek
Heuchera -żurawka Green Spice
Obrazek
Żurawka Southern Comfort
Obrazek

Obrazek
Fiołek i żurawka Blackberry Jam
Obrazek

Obrazek
Tulipan Doll's Minuet
Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,cudowności u ciebie ,a te tulipanki strzępiaste to mnie urzekły,ogród robi się bardzo kolorowy ,super wszystko wygląda,pewnie troszkę odpoczęłaś przez te święta ,pogoda była cudowna i taki psychiczny luz,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Jak pięknie tyle kolorku u Ciebie Aniu.Prawdziwy maj się mai.brawo tylko podziwiać a zdjęcia robisz śliczne.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonka1; jonatanka-Asiu ; iwona0042 Teraz kwitną iryski małe.Średnie już maja pąki.A te wysokie na razie tylko liście:)I różne inne też.Tulipków jest sporo, to i bardziej kolorowo w ogrodzie
O tak, odpoczęłam,czasami dobrze,jest poleniuchować. móc nie spieszyć się.Czas na to co się chce ;:108
becia123-Beatko Co ja zrobię jak ja lubię tak kolorowo.I tak dążę do tego,żeby od wiosny do próżnej jesieni zawsze było coś kwitnącego :)
marpa-Maryniu ; kogra-Grażynko Tą tujkę sznureczkową jak nazywasz Maryniu ,ja ją nazywam dredzik.A to Thuja plicata Whipcord .Też ja bardzo lubię ;:173
Dzięki.Tulipanków trochę już ich jest.Ale w hostach jeszcze się ich zmieści, bo tam oprócz host nic nie było.W tym roku jest już kilka tulipanów posadzonych na jesieni.ale jeszcze duuzo, tam wejdzie I będzie na wiosnę bardziej kolorowo , nie pusto ;:109
Elwi-Elu; koziorozec-Martuś Mnie też te strzępiaste bardzo wzięły.Na jesieni jeszcze ich dokupię .One sa cudne. ;:167
Ja nie tworzę rabat kolorami, raczej lubię kontrasty i kolorowo.Nawet liliowiec jak mi zakwitł koło hortensji, uznałam,że mało ma odbicia,I na jesieni go przesadziłam w inne miejsce,A tam dałam drugi z innego miejsca ;:7
Przez te kilka dni wolego.Bo poniedziałek tez miałam.To bardzo odpoczęłam ,Chociaż ogrodowo pracowałam .ale nic na głowie juz nie ciąży,-To do zrobienia.to jeszcze itp.A zielsko,,, wyplewione.A za kilka dni pewnie znowu będzie z nim zajęcie :roll:
tulipanka-Wiolu Tak, to aktualne zdjęcie magnolii.Ona jest późniejsza,, krzaczkowata..W rozkwicie jest jasna.
iwek-Iwonko Miło mi słyszeć takie słowa ;:196
Bożi-Bożenko Jak miło,że do mnie tutaj zajrzałaś.Czasami myślę, o tobie i innych tam ogrodach.Ale od zimy tam nie zaglądałam..
Ze zdrówkiem jest ciężko.ciągle prawie jestem na lekach,Ale nie poddaję się.Bo cóż mam siedzieć i narzekać.To nie dla mnie .
Ja lubię ruch, pracę w ogrodzie.Duzo pracuję zawodowo.To teraz czasu tak nie mam wolnego.I dlatego zawsze mam coś do tyłu.
Z nowymi,, to czasami tak jest,że jak coś wypadnie , to zraża,U mnie też co jakiś czas coś wypadnie.ale cóż trudno.Tych wysokich irysów, już nie dokupuję .
O , Poll ma duzo host.Pięknych.Już sobie wyobrażam, jaki to żal.Szkoda.U mnie w tym roku żadnych przymrozków nie było.
A wiesz,że ja często nie przyznawałam,sie przed mężem,ile to wydaję na rośliny.chociaż i tak to z mojej kasy.Ale po co ma za duzo wiedzieć.często zaniżałam ceny.A czasami nie. :wink:
Zaglądaj czasami tutaj do mnie.Zapraszam, będzie mi miło gościć ciebie ;:196
Benka Witam , krajankę!!I zapraszam częściej !!
Margo2-Gosiu I chyba tak lepiej, nie zapisywać ile wydajemy na nasze roślinki, na ogrody.Dusza sie raduje.Rozum nie boleje.EM nie wie i nie marudzi :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Gęsiówka kaukaska- zauroczyła mnie ta mała roślinka.Cudna jest :)
A stasia jeszcze tyle wskazówek mi dała, jak ją przyciąć, jak rozmnożyć.Także będę tak robiła, wg jej rad :)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne te Twoje tulipany Aniu, przyjemnie na nie popatrzeć. I te iryski są bardzo ładne, podoba mi się taki głęboki fiolet.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Aniu ślicznie u Ciebie ,zdradź nam jak pielęgnować i przycinać gęsiówkę - dobrych rad nigdy za wiele a zawsze można spróbować. :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
Saskja
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ja też chętnie poczytam o gęsiówce, bo nie umiem z nią postępować.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O widzisz Aniu Ty już wiesz, to teraz nas pouczysz jak z gęsiówką postępować :wit , tak ładnie, tak kolorowo, jak miło Aniu tak posiedzieć i nic nie robić, ale na ogrodzie to tak się da? ;:306
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

silvarerum-Sylwio Tulipany to bardzo wdzięczne kwiaty :)
marzena06-Marzenko; Saskja-Aguś ,Iwonko0042 Dziewczyny ja tylko wiem, tyle, co napisała Stasia.I zamierzam się do tych rad dostosować.
stasia_ogrod pisze:Aniu, ......
to gęsiówka kaukaska Alba Plena o pełnych pachnących kwiatuszkach, może nawet ode mnie ją masz. ;:215
Po kwitnieniu przytnij mocno, żeby nie robiły się puste placki w środku, tylko wybierz pochmurny dzień. ;:108
Ścięte bukieciki przypominają konwalie i długo utrzymują się we flakonie. ......

.....Co do przycięcia gęsiówki, to wszystkie cięcia odsłaniające zacienione fragmenty należy robić właśnie w pochmurny a nie bardzo słoneczny dzień,bo po odsłonięciu mocne słońce przypali delikatne łodyżki i listeczki, które wcześnie były przykryte gęstą czupryną. ;:108....
..... z tych obciętych części gęsiówki, porób sobie nowe sadzonki, będziesz miała do obsadzenia wielu rabatek. ;:108
Dobrze,że chociaż czasami sa święta i można wówczas odpocząć ;:173

Od strony wschodniej już jest co pokazać z host :)
Funkia Paradise Glory
Obrazek
War Paint - teraz jest cudna ;:167
Obrazek
Obrazek
Paradigm
Obrazek
Hosta undulata Albo Marginata
Obrazek
I moja ulubienica nabiera kolorków ;:167
Obrazek
A to,, nie wiem co mam.To oczywiści jakaś pomyłka :cry: Ale ładna jest.
Obrazek
Ubiegloroczny zakup - Ghost Spirit
Obrazek
Hosta Rainbow's End

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”