Moje różne zakątki....
- iwek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje różne zakątki....
Będę się tysiąc razy powtarzać Aniu masz śliczne tulipanki ,jesteś mistrzynią w robieniu zdjęć
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu odpoczęłaś na działeczce?
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Niestety forum nie pomaga w oszczędzaniu kasy
Co chwila jakies chciejstwa
Ja tam nigdy nie zapisywałam wydatków, bo nóż by się zapiski w ręce m. dostały i chłop by zawału dostał.
A tak powoli, powoli przemyci się to i owo
Co chwila jakies chciejstwa
Ja tam nigdy nie zapisywałam wydatków, bo nóż by się zapiski w ręce m. dostały i chłop by zawału dostał.
A tak powoli, powoli przemyci się to i owo
Zawsze można powiedzieć, że kwiaty z przeceny
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Oooo jak miło,że ktoś tu zagląda.
Miło mieć takie dni,że nie trzeba pracować zawodowo, ogrodowo..
Tylko czas na odpoczynek, spacery, zaglądanie, robienie zdjatek. nudzenie się czasami, grillowanie itp..
Trochę ogrodowych zostawię i jutro odpowiem, jak sie da to w pracy jak n ie to wieczorem
wielkokwiarowe też nie chcą być w tyle
Uwielbiam te babcine narcyzki- actea
pigwowiec wciąż kwitnie
jabłonie kwitną, pachną
i rajska
-- 3 maja 2016, o 21:44 --
Heuchera -żurawka Green Spice
Żurawka Southern Comfort
Fiołek i żurawka Blackberry Jam
Tulipan Doll's Minuet
Miło mieć takie dni,że nie trzeba pracować zawodowo, ogrodowo..
Tylko czas na odpoczynek, spacery, zaglądanie, robienie zdjatek. nudzenie się czasami, grillowanie itp..
Trochę ogrodowych zostawię i jutro odpowiem, jak sie da to w pracy jak n ie to wieczorem
wielkokwiarowe też nie chcą być w tyle
Uwielbiam te babcine narcyzki- actea
pigwowiec wciąż kwitnie
jabłonie kwitną, pachną
i rajska
-- 3 maja 2016, o 21:44 --
Heuchera -żurawka Green Spice
Żurawka Southern Comfort
Fiołek i żurawka Blackberry Jam
Tulipan Doll's Minuet
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,cudowności u ciebie ,a te tulipanki strzępiaste to mnie urzekły,ogród robi się bardzo kolorowy ,super wszystko wygląda,pewnie troszkę odpoczęłaś przez te święta ,pogoda była cudowna i taki psychiczny luz,pozdrawiam
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Jak pięknie tyle kolorku u Ciebie Aniu.Prawdziwy maj się mai.brawo tylko podziwiać a zdjęcia robisz śliczne.
- anabuko1
Iwonka1; jonatanka-Asiu ; iwona0042 Teraz kwitną iryski małe.Średnie już maja pąki.A te wysokie na razie tylko liście:)I różne inne też.Tulipków jest sporo, to i bardziej kolorowo w ogrodzie
O tak, odpoczęłam,czasami dobrze,jest poleniuchować. móc nie spieszyć się.Czas na to co się chce
becia123-Beatko Co ja zrobię jak ja lubię tak kolorowo.I tak dążę do tego,żeby od wiosny do próżnej jesieni zawsze było coś kwitnącego
marpa-Maryniu ; kogra-Grażynko Tą tujkę sznureczkową jak nazywasz Maryniu ,ja ją nazywam dredzik.A to Thuja plicata Whipcord .Też ja bardzo lubię
Dzięki.Tulipanków trochę już ich jest.Ale w hostach jeszcze się ich zmieści, bo tam oprócz host nic nie było.W tym roku jest już kilka tulipanów posadzonych na jesieni.ale jeszcze duuzo, tam wejdzie I będzie na wiosnę bardziej kolorowo , nie pusto
Elwi-Elu; koziorozec-Martuś Mnie też te strzępiaste bardzo wzięły.Na jesieni jeszcze ich dokupię .One sa cudne.
Ja nie tworzę rabat kolorami, raczej lubię kontrasty i kolorowo.Nawet liliowiec jak mi zakwitł koło hortensji, uznałam,że mało ma odbicia,I na jesieni go przesadziłam w inne miejsce,A tam dałam drugi z innego miejsca
Przez te kilka dni wolego.Bo poniedziałek tez miałam.To bardzo odpoczęłam ,Chociaż ogrodowo pracowałam .ale nic na głowie juz nie ciąży,-To do zrobienia.to jeszcze itp.A zielsko,,, wyplewione.A za kilka dni pewnie znowu będzie z nim zajęcie
tulipanka-Wiolu Tak, to aktualne zdjęcie magnolii.Ona jest późniejsza,, krzaczkowata..W rozkwicie jest jasna.
iwek-Iwonko Miło mi słyszeć takie słowa
Bożi-Bożenko Jak miło,że do mnie tutaj zajrzałaś.Czasami myślę, o tobie i innych tam ogrodach.Ale od zimy tam nie zaglądałam..
Ze zdrówkiem jest ciężko.ciągle prawie jestem na lekach,Ale nie poddaję się.Bo cóż mam siedzieć i narzekać.To nie dla mnie .
Ja lubię ruch, pracę w ogrodzie.Duzo pracuję zawodowo.To teraz czasu tak nie mam wolnego.I dlatego zawsze mam coś do tyłu.
Z nowymi,, to czasami tak jest,że jak coś wypadnie , to zraża,U mnie też co jakiś czas coś wypadnie.ale cóż trudno.Tych wysokich irysów, już nie dokupuję .
O , Poll ma duzo host.Pięknych.Już sobie wyobrażam, jaki to żal.Szkoda.U mnie w tym roku żadnych przymrozków nie było.
A wiesz,że ja często nie przyznawałam,sie przed mężem,ile to wydaję na rośliny.chociaż i tak to z mojej kasy.Ale po co ma za duzo wiedzieć.często zaniżałam ceny.A czasami nie.
Zaglądaj czasami tutaj do mnie.Zapraszam, będzie mi miło gościć ciebie
Benka Witam , krajankę!!I zapraszam częściej !!
Margo2-Gosiu I chyba tak lepiej, nie zapisywać ile wydajemy na nasze roślinki, na ogrody.Dusza sie raduje.Rozum nie boleje.EM nie wie i nie marudzi
Gęsiówka kaukaska- zauroczyła mnie ta mała roślinka.Cudna jest
A stasia jeszcze tyle wskazówek mi dała, jak ją przyciąć, jak rozmnożyć.Także będę tak robiła, wg jej rad
O tak, odpoczęłam,czasami dobrze,jest poleniuchować. móc nie spieszyć się.Czas na to co się chce
becia123-Beatko Co ja zrobię jak ja lubię tak kolorowo.I tak dążę do tego,żeby od wiosny do próżnej jesieni zawsze było coś kwitnącego
marpa-Maryniu ; kogra-Grażynko Tą tujkę sznureczkową jak nazywasz Maryniu ,ja ją nazywam dredzik.A to Thuja plicata Whipcord .Też ja bardzo lubię
Dzięki.Tulipanków trochę już ich jest.Ale w hostach jeszcze się ich zmieści, bo tam oprócz host nic nie było.W tym roku jest już kilka tulipanów posadzonych na jesieni.ale jeszcze duuzo, tam wejdzie I będzie na wiosnę bardziej kolorowo , nie pusto
Elwi-Elu; koziorozec-Martuś Mnie też te strzępiaste bardzo wzięły.Na jesieni jeszcze ich dokupię .One sa cudne.
Ja nie tworzę rabat kolorami, raczej lubię kontrasty i kolorowo.Nawet liliowiec jak mi zakwitł koło hortensji, uznałam,że mało ma odbicia,I na jesieni go przesadziłam w inne miejsce,A tam dałam drugi z innego miejsca
Przez te kilka dni wolego.Bo poniedziałek tez miałam.To bardzo odpoczęłam ,Chociaż ogrodowo pracowałam .ale nic na głowie juz nie ciąży,-To do zrobienia.to jeszcze itp.A zielsko,,, wyplewione.A za kilka dni pewnie znowu będzie z nim zajęcie
tulipanka-Wiolu Tak, to aktualne zdjęcie magnolii.Ona jest późniejsza,, krzaczkowata..W rozkwicie jest jasna.
iwek-Iwonko Miło mi słyszeć takie słowa
Bożi-Bożenko Jak miło,że do mnie tutaj zajrzałaś.Czasami myślę, o tobie i innych tam ogrodach.Ale od zimy tam nie zaglądałam..
Ze zdrówkiem jest ciężko.ciągle prawie jestem na lekach,Ale nie poddaję się.Bo cóż mam siedzieć i narzekać.To nie dla mnie .
Ja lubię ruch, pracę w ogrodzie.Duzo pracuję zawodowo.To teraz czasu tak nie mam wolnego.I dlatego zawsze mam coś do tyłu.
Z nowymi,, to czasami tak jest,że jak coś wypadnie , to zraża,U mnie też co jakiś czas coś wypadnie.ale cóż trudno.Tych wysokich irysów, już nie dokupuję .
O , Poll ma duzo host.Pięknych.Już sobie wyobrażam, jaki to żal.Szkoda.U mnie w tym roku żadnych przymrozków nie było.
A wiesz,że ja często nie przyznawałam,sie przed mężem,ile to wydaję na rośliny.chociaż i tak to z mojej kasy.Ale po co ma za duzo wiedzieć.często zaniżałam ceny.A czasami nie.
Zaglądaj czasami tutaj do mnie.Zapraszam, będzie mi miło gościć ciebie
Benka Witam , krajankę!!I zapraszam częściej !!
Margo2-Gosiu I chyba tak lepiej, nie zapisywać ile wydajemy na nasze roślinki, na ogrody.Dusza sie raduje.Rozum nie boleje.EM nie wie i nie marudzi
Gęsiówka kaukaska- zauroczyła mnie ta mała roślinka.Cudna jest
A stasia jeszcze tyle wskazówek mi dała, jak ją przyciąć, jak rozmnożyć.Także będę tak robiła, wg jej rad
- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne te Twoje tulipany Aniu, przyjemnie na nie popatrzeć. I te iryski są bardzo ładne, podoba mi się taki głęboki fiolet.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Aniu ślicznie u Ciebie ,zdradź nam jak pielęgnować i przycinać gęsiówkę - dobrych rad nigdy za wiele a zawsze można spróbować.
- Saskja
- 200p
- Od: 8 lut 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ja też chętnie poczytam o gęsiówce, bo nie umiem z nią postępować.
Pozdrawiam, Agnieszka
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
O widzisz Aniu Ty już wiesz, to teraz nas pouczysz jak z gęsiówką postępować , tak ładnie, tak kolorowo, jak miło Aniu tak posiedzieć i nic nie robić, ale na ogrodzie to tak się da?
- anabuko1
silvarerum-Sylwio Tulipany to bardzo wdzięczne kwiaty
marzena06-Marzenko; Saskja-Aguś ,Iwonko0042 Dziewczyny ja tylko wiem, tyle, co napisała Stasia.I zamierzam się do tych rad dostosować.
Od strony wschodniej już jest co pokazać z host
Funkia Paradise Glory
War Paint - teraz jest cudna
Paradigm
Hosta undulata Albo Marginata
I moja ulubienica nabiera kolorków
A to,, nie wiem co mam.To oczywiści jakaś pomyłka Ale ładna jest.
Ubiegloroczny zakup - Ghost Spirit
Hosta Rainbow's End
marzena06-Marzenko; Saskja-Aguś ,Iwonko0042 Dziewczyny ja tylko wiem, tyle, co napisała Stasia.I zamierzam się do tych rad dostosować.
Dobrze,że chociaż czasami sa święta i można wówczas odpocząćstasia_ogrod pisze:Aniu, ......
to gęsiówka kaukaska Alba Plena o pełnych pachnących kwiatuszkach, może nawet ode mnie ją masz.
Po kwitnieniu przytnij mocno, żeby nie robiły się puste placki w środku, tylko wybierz pochmurny dzień.
Ścięte bukieciki przypominają konwalie i długo utrzymują się we flakonie. ......
.....Co do przycięcia gęsiówki, to wszystkie cięcia odsłaniające zacienione fragmenty należy robić właśnie w pochmurny a nie bardzo słoneczny dzień,bo po odsłonięciu mocne słońce przypali delikatne łodyżki i listeczki, które wcześnie były przykryte gęstą czupryną. ....
..... z tych obciętych części gęsiówki, porób sobie nowe sadzonki, będziesz miała do obsadzenia wielu rabatek.
Od strony wschodniej już jest co pokazać z host
Funkia Paradise Glory
War Paint - teraz jest cudna
Paradigm
Hosta undulata Albo Marginata
I moja ulubienica nabiera kolorków
A to,, nie wiem co mam.To oczywiści jakaś pomyłka Ale ładna jest.
Ubiegloroczny zakup - Ghost Spirit
Hosta Rainbow's End