Majka w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majka w ogrodzie

Post »

Piękne różyska :D tak z ciekawości zapytam w jakiej części Polski mieszkasz , bo zauważyłem, że u Ciebie sztamowe całkiem nieźle zimują ?
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

witam wszystkich :wit
apus takich metalowych różyczek mam więcej to prezent z parapetówki ;:138 a spiralka trochę jeszcze jej brak żeby odrosła niedociągnięcia ;:224
tulipanka tulipany wiosną lubię najbardziej zwłaszcza, że sporo odmian można ściąć i w wazonie stoją ponad tydzień a płatki się nie rozczochrują ;:180
wagabunga123 o to życzę mniejszych strat róż niż u mnie a co do cięcia iglaków to ja też nie mam pojęcia ide i tnę a potem myślę co z tego będzie hehe a po kilku miesiącach już wygląda lepiej :heja Na początku przycięte zawsze wyglądają nieciekawie muszą się zagęścić przycięłam sporo kulek ale zawsze jak nie mam prezentu na parapetówkę to wykopuję i prezent ;:138
robertP2 mieszkam pomiędzy Toruniem a Grudziądzem ale ja swoje sztamowe co roku wykopuję i zakopuje w wykopanym dole i zasypuję ziemią i w tym roku tez tak zrobiłam ale pospieszyłam się z ich odkopcowaniem bo w miejscu gdzie były przechowywane robiłam drogę z kamienia i pięknie przezimowane posadziłam końcem marca a potem ściął je mróz w kwietniu -5 wystarczyło wczeńniejsze lata odkopywałam je w maju
slimak900
200p
200p

Post »

Jeszcze miesiąc i zacznie się coś dziać w różach tylko czy po takiej dziwnej zimie i wiosnie będą takie efekty jak w zeszłym roku????
ciężko to widzę
ta startuje od samego dołu jednym pędem a druga ładniejsza
Obrazek

ta też odbija choć bardzo słabo
Obrazek

pnąca rozarium bardzo słaba i przemarznięta i ścięta do 1/3 wysokości
Obrazek

a te choć u mnie pierwszy sezon 4 szt to w miarę ładnie przezimowaly
Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maju, pięknie się dzieje w Twoim ogrodzie ;:oj Ogromne wrażenie zrobiła na mnie kamienna ścieżka. Musieliście w nią włożyć ogrom pracy ;:108 lampiony robisz bardzo pomysłowe, postaraj się zrobić im zdjęcie jak świecą, pewnie jest wtedy pięknie :heja Widac, że nie jest Ci obojętne w jakim otoczeniu mieszkasz. Uznanie dla męża za pergolę. B

Zapomniałam pochwalić róże, taka ilość robi wrażenie ;:oj :wit
slimak900
200p
200p

Post »

Iwonka1 witaj w moim ogrodzie :wit tak droga zajęła nam trochę czasu ale warto i zawsze taniej :uszy a lampy fakt musze w końcu zrobić zdjęcie jak świecą ;:63 pobiegałam już u Ciebie w ogrodzie i co do mojego M to on lubi ogród chodzi i zagląda co już rośnie, podlewa a czasem sam biegnie coś kupić ;:65 źle wyglądają na pniu i już podpowiadał mi że może gdzieś dokupimy żeby dosadzić :heja
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

M, który interesuje się ogrodem to wielki skarb ;:333 Na pewno jesteś z niego dumna.

Przykro, że Twoje różyczki tak ucierpiały. Wydaje mi się, że nawet nie tyle sama zima poczyniła szkody w ogrodzie, co te wiosenne przymrozki. U mnie po zimie róże wyglądały całkiem dobrze. Przy cięciu jeszcze też było ok. Za to później pokazało się sporo przemrożeń i musiałam niektóre ciąć kolejny raz. Najgorzej, że te przemrożenia powychodziły np. na środku pędu, co zmusza do bardzo niskiego cięcia :(
slimak900
200p
200p

Post »

Dorotko na pewno wiosna dołożyła swoje różom bo jedna malinowa rabatowa pięknie puszczała już się cieszyłam, że przetrwała zimę io jak piszesz wycięłam co uszkodzone a po parunastu dniach już zamarła cała i nie puszcza nawet od samego dołu :oops:
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Piękne róże masz Maju .w tym roku i u mnie zagościły pierwszy raz róże na rabatach nie licząc leciwej u mnie historycznej Charles de Mills.
Dopieszczony ten Twój ogród i wypielęgnowany że ho,ho.. ;:333
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maju,jestem zauroczona Twoim ogrodem tym wjazdem tulipanowym do domu,tymi lampami ,pergolą pod róże,i brukiem ,tyle czynności bardzo trudnych ,wykonanych samodzielnie ,wielkie uznanie dla Was,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Trafiłam w końcu i ja do Ciebie. :wit
Pięknie tu. I fajne pomysły. Zostaję. ;:333
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Maju ja też jestem ciekawa róż bo ta zima była fatalna dla roślin.Mi przemarzły chyba wszystkie budleje a miałam ich pięć ;:223 Z różami dopiero zaczynam ale nie wszystkie dobrze też wyglądają .
Spirala z tui super ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Majka niecierpliwość, to pewnie cecha większości ogrodników. ;:108 Moja zaprzyjaźniona, fachowiec z długim stażem, ciągle powtarza uzbrój się w cierpliwość, łatwo powiedzieć. ;:306 Spirala bardzo ładna, ;:138 ja bym się nie odważyła ciąć, tak precyzyjnie. ;:202 Na róże czekamy, na razie ciesząc się tulipanami. :) Przykro z powodu strat. ;:168
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Maju, czy te róże na pniu ,Ci zmarzły -szkoda ;:185 ja w 2012 roku musiałam wykopać 12szt
teraz już na tyle się nie piszę ale w tym roku 3 szt dokupiłam i mam w sumie 6 szt. piennych.
Piękny kolor tej malinowej jaka ma nazwę . :?:
Cieszę się ,że w końcu pokazałaś swój Raj.
Pozdrawiam ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”