Moje różne zakątki....
- Saskja
- 200p
- Od: 8 lut 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Moje różne zakątki....
Moim zdaniem roślina, o którą pytasz, to tawlina jarzębolistna odmiana "Sem". Bardzo wcześnie rusza z listeczkami, na początku są czerwonawe. Potem kwitnie takimi stożkowymi, pierzastymi kwiatostanami, kremowobiałymi, przyciąga mnóstwo pszczół i motyli - to w niej uwielbiam. Natomiast ma tę wadę, że jest bardzo ekspansywna, najlepiej posadzić ją w jakimś okręgu z blachy albo w wiadrze bez dna, bo w krótkim czasie wypuszcza dookoła rozłogi.
Mimo to ja osobiście nie zrezygnuję z niej, bo jest piękna.
Mimo to ja osobiście nie zrezygnuję z niej, bo jest piękna.
Pozdrawiam, Agnieszka
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami
- iwek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fiona dumna z takiego ogrodu,a ja normalnie wydrukuję sobie zdjęcia Twoich tulipanów powiększę i oprawię w ramki
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fiona jak spiżowy posążek
Ty to masz wcześnie wszystko Aniu - najpierw powojniki, a teraz hosty... Ja dopiero w zeszłym roku kupiłam kilka, a że u mnie oprócz host ślimaki na wyścigi wpylają ostróżki za radą forumkowiczek kupiłam niebieskie kulki na te śliskie dziady i sprawa załatwiona. W tym roku, mimo, że moje hosty ledwo nosy wyściubiają z ziemi, już posypałam, bo u nas popadało i się robi cieplej, więc paskudy wyłażą na żer.
Ty to masz wcześnie wszystko Aniu - najpierw powojniki, a teraz hosty... Ja dopiero w zeszłym roku kupiłam kilka, a że u mnie oprócz host ślimaki na wyścigi wpylają ostróżki za radą forumkowiczek kupiłam niebieskie kulki na te śliskie dziady i sprawa załatwiona. W tym roku, mimo, że moje hosty ledwo nosy wyściubiają z ziemi, już posypałam, bo u nas popadało i się robi cieplej, więc paskudy wyłażą na żer.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu a co to za wariegatka?
- zara
- 500p
- Od: 6 maja 2015, o 12:06
Ten tulipan "piwoniowy" prześliczny. Takiego jeszcze nie widziałam, aż po oczach wali intensywnością , purpurą i objętością
fotorelacja godna "Działkowca"
fotorelacja godna "Działkowca"
Już się Aniu gubię w ilości masy tego piękna w hektolitrach sześciennych mierzonej
Ale wiem,że po prostu ślicznie masz i kolorowo,czyli jak być powinno
Ale wiem,że po prostu ślicznie masz i kolorowo,czyli jak być powinno
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Iwonko0042; Aguss85-Agnieszko Widzisz, nie ma to jak forum, mądre dziewczyny wiedziały i napisały, co to jest.
Tak, tak, to tawlina jarzębolistna.
Magnolia pomału chyba będzie kończyć swoje kwitnienie,Szkoda Ale będą inne. taka to kolej rzeczy i w ogrodzie .
Annes 77-Aniu Ja tez mam jednego Ice Cream .W ubiegłym roku kupiłam,i wcale mi nie wzeszedł na wiosnę
Kupiłam ponownie na jesieni jednego, posadziłam go w funkiach.I jest.Cudny jest.Może mu dokupię żonę w tym roku,żeby nie był samotny
Tak, Magnolia Ann to krzaczkowata,mniejsza, późniejsza magnolka .Ale ja taka chciałam
Fiona, jak to Fiona, nasz kochany kociak.Obcym raczej nie da się głaskać, ani dotknąć, taki to dziwak
stasia_ogrod-Stasiu Wielkie dziki po raz kolejny. Wiedziałam, do kogo się zwrócić.Ty znasz chyba wszystkie roślinki
Obczytałam wszystko o niej.Ponoć jest bardzo ekspansywna.Hmmm, na razie rośnie w takim miejscu, ze może się rozrastać .apotem najwyżej będę ją ciąć
slanka-flora-Sławku Tak to jest,że mamy czasami jakieś pomyłki.Ja tego też doświadczyłam.
Tulipanki już jedne przekwitają. inne kwitną. i ciut jeszcze jest pakach.Ale już mniej pąkach. Więcej w rozkwicie
Iwonka1 War Paint jest bardzo cudna.To raczej duża hosta.Jutro zrobię jej fotkę to wieczorem pokaże.Bo pojadę na działkę sadzić pomidorki, papryczki, kosić,plewić itp..
Saskja-Agnieszko Dzięki wielkie .Sprawdziłam, tak to będzie ta tawlina jarzębolistna odmiana "Sem".
Dzięki za tak, obszerne wiadomości o niej.Nie ma to jak forum.Nie wiesz, pytaj, a powiedzą ci
Moja będzie miała sporo miejsca, to niech rośnie. A jak za dużo jej już będzie, to wówczas będę przycinać, niepokorna roślinkę .
iwek-Iwonko Mówisz,że Fiona dumna ze swojego ogrodu.Może
A powiększaj sobie tulipanki i oprawiaj ile tylko chcesz.cieszę się,że komuś oprócz mnie one się podobają
silvarerum-Sylwuś Czy wcześniej to nie wiem.Inni maja jeszcze wcześniej niż u mnie .
Ale to nic wszystko i tak juz cieszy
U mnie w tym miastowym ogrodzie, też widziałam ślimaki małe.Chyba tez muszę sobie kupić takie niebieskie kulki .Bo host trochę tutaj też posadziłam
Biedronka641-Alu Ta wariegatka, to dereń pstry
zara Ten tulipanek, nie tylko jest ładny jaskrawy,Ale ma bardzo duży ten kwiat
Tulap-Mateuszu O fiu, fiu,,ale mi posłodziłeś. Ale to miłe . Ze wszystkim u innych nie da rady być na bieżąco.
Takiego gościa miałam dziś na świerku conica .Ćma gigant 1 10 cm w pionie miała jak nic
i taki niemrawy gośiu
I bukieciki tarasowe już też są
Tak, tak, to tawlina jarzębolistna.
Magnolia pomału chyba będzie kończyć swoje kwitnienie,Szkoda Ale będą inne. taka to kolej rzeczy i w ogrodzie .
Annes 77-Aniu Ja tez mam jednego Ice Cream .W ubiegłym roku kupiłam,i wcale mi nie wzeszedł na wiosnę
Kupiłam ponownie na jesieni jednego, posadziłam go w funkiach.I jest.Cudny jest.Może mu dokupię żonę w tym roku,żeby nie był samotny
Tak, Magnolia Ann to krzaczkowata,mniejsza, późniejsza magnolka .Ale ja taka chciałam
Fiona, jak to Fiona, nasz kochany kociak.Obcym raczej nie da się głaskać, ani dotknąć, taki to dziwak
stasia_ogrod-Stasiu Wielkie dziki po raz kolejny. Wiedziałam, do kogo się zwrócić.Ty znasz chyba wszystkie roślinki
Obczytałam wszystko o niej.Ponoć jest bardzo ekspansywna.Hmmm, na razie rośnie w takim miejscu, ze może się rozrastać .apotem najwyżej będę ją ciąć
slanka-flora-Sławku Tak to jest,że mamy czasami jakieś pomyłki.Ja tego też doświadczyłam.
Tulipanki już jedne przekwitają. inne kwitną. i ciut jeszcze jest pakach.Ale już mniej pąkach. Więcej w rozkwicie
Iwonka1 War Paint jest bardzo cudna.To raczej duża hosta.Jutro zrobię jej fotkę to wieczorem pokaże.Bo pojadę na działkę sadzić pomidorki, papryczki, kosić,plewić itp..
Saskja-Agnieszko Dzięki wielkie .Sprawdziłam, tak to będzie ta tawlina jarzębolistna odmiana "Sem".
Dzięki za tak, obszerne wiadomości o niej.Nie ma to jak forum.Nie wiesz, pytaj, a powiedzą ci
Moja będzie miała sporo miejsca, to niech rośnie. A jak za dużo jej już będzie, to wówczas będę przycinać, niepokorna roślinkę .
iwek-Iwonko Mówisz,że Fiona dumna ze swojego ogrodu.Może
A powiększaj sobie tulipanki i oprawiaj ile tylko chcesz.cieszę się,że komuś oprócz mnie one się podobają
silvarerum-Sylwuś Czy wcześniej to nie wiem.Inni maja jeszcze wcześniej niż u mnie .
Ale to nic wszystko i tak juz cieszy
U mnie w tym miastowym ogrodzie, też widziałam ślimaki małe.Chyba tez muszę sobie kupić takie niebieskie kulki .Bo host trochę tutaj też posadziłam
Biedronka641-Alu Ta wariegatka, to dereń pstry
zara Ten tulipanek, nie tylko jest ładny jaskrawy,Ale ma bardzo duży ten kwiat
Tulap-Mateuszu O fiu, fiu,,ale mi posłodziłeś. Ale to miłe . Ze wszystkim u innych nie da rady być na bieżąco.
Takiego gościa miałam dziś na świerku conica .Ćma gigant 1 10 cm w pionie miała jak nic
i taki niemrawy gośiu
I bukieciki tarasowe już też są
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Aniu magnolia nie przestała Ci jeszcze kwitnąć? Żartowałam z tym powiększaniem Twoich zdjęć są one Twoją własnością,ale gdybym z takim zdjęciem miała obraz byłabym zachwycona gdyż robisz cudowne zdjęcia
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Wielka ćma , ale ładna, a żabcia taka pstrokata , Aniu a bukiecik z czego, z jakich kwiatków bo nie poznaję ?
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aniu widzę u Ciebie tulipana Ice Cream mój jeszcze w pąku, kupiłam jesienią jedną cebulkę bo chciałam zobaczyć czy rzeczywiście mnie zachwyci, no jak do tej pory to bez fajerwerków ale poczekam aż rozchyli się.
Piękne tulipany u Ciebie i taka różnorodność.
Piękne tulipany u Ciebie i taka różnorodność.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Aniu u Ciebie na działeczce można kompleksów się na bawić
Tyle piekna ,ze aż buzka się śmieje .
Pozdrawiam sedecznie
Tyle piekna ,ze aż buzka się śmieje .
Pozdrawiam sedecznie
Pozdrawiam Alicja
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Dziś był pracowity dzień ,Na działce też.Posadzone: pomidorki, papryka.,pory( 2 -tura)
Posiane ogórki, moje nowe funkie Empress Wu i Firn Line
Trawa wykoszona.
Tujki przycięte( trzeba było wypróbować nową zabawkę- nożyce akumulatorowe)
Zielsko na dzień dzisiejszy wyplewione.
I deko odpoczynku zaliczone.Dobrze,że jutro jest niedziela - większy odpoczynek
iwek-Iwonko No właśnie nie.Jeszcze moja magnolka sobie kwitnie.A co juz jej nie chcesz oglądać ??
No to proszę tulipanki dla ciebie
Iwonko0042 Cma wielka, i nie koniecznie fajna.Za duże takie stworzenia, to juz dla mnie nie sa fajne.
A bukieck jest z kaczeńców
jola1-Jolu Ice ceram mam jednego. I faktycznie jest piękny. Dokupie mu jakieś takie same odmianowo towarzystwo, aby ni czul się samotny
Zobaczysz, jak rozkwitnie, to zachwyci, oj zachwyci. Jest cudny oj
a wszelaką różnorodność to ja bardzo lubię
Ice cream
Strzępiaste cudeńka
alicjad31-Alu Ja jak patrze na inne ogrody wymuskane, wyłożone kostkami, to tez myślę, można kompleksów się nabawić.U mnie jet wydaje mi się prosto
Znalazłam nazwę tego cudnego tulipanka - to- Tulipan pełny strzępiasty Esprit
I kochane narcyzki Actea
Posiane ogórki, moje nowe funkie Empress Wu i Firn Line
Trawa wykoszona.
Tujki przycięte( trzeba było wypróbować nową zabawkę- nożyce akumulatorowe)
Zielsko na dzień dzisiejszy wyplewione.
I deko odpoczynku zaliczone.Dobrze,że jutro jest niedziela - większy odpoczynek
iwek-Iwonko No właśnie nie.Jeszcze moja magnolka sobie kwitnie.A co juz jej nie chcesz oglądać ??
No to proszę tulipanki dla ciebie
Iwonko0042 Cma wielka, i nie koniecznie fajna.Za duże takie stworzenia, to juz dla mnie nie sa fajne.
A bukieck jest z kaczeńców
jola1-Jolu Ice ceram mam jednego. I faktycznie jest piękny. Dokupie mu jakieś takie same odmianowo towarzystwo, aby ni czul się samotny
Zobaczysz, jak rozkwitnie, to zachwyci, oj zachwyci. Jest cudny oj
a wszelaką różnorodność to ja bardzo lubię
Ice cream
Strzępiaste cudeńka
alicjad31-Alu Ja jak patrze na inne ogrody wymuskane, wyłożone kostkami, to tez myślę, można kompleksów się nabawić.U mnie jet wydaje mi się prosto
Znalazłam nazwę tego cudnego tulipanka - to- Tulipan pełny strzępiasty Esprit
I kochane narcyzki Actea