Moje różne zakątki....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Saskja
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Moje różne zakątki....

Post »

Moim zdaniem roślina, o którą pytasz, to tawlina jarzębolistna odmiana "Sem". Bardzo wcześnie rusza z listeczkami, na początku są czerwonawe. Potem kwitnie takimi stożkowymi, pierzastymi kwiatostanami, kremowobiałymi, przyciąga mnóstwo pszczół i motyli - to w niej uwielbiam. Natomiast ma tę wadę, że jest bardzo ekspansywna, najlepiej posadzić ją w jakimś okręgu z blachy albo w wiadrze bez dna, bo w krótkim czasie wypuszcza dookoła rozłogi.
Mimo to ja osobiście nie zrezygnuję z niej, bo jest piękna.
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fiona dumna z takiego ogrodu,a ja normalnie wydrukuję sobie zdjęcia Twoich tulipanów powiększę i oprawię w ramki ;:167
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Fiona jak spiżowy posążek :wink:

Ty to masz wcześnie wszystko Aniu - najpierw powojniki, a teraz hosty... Ja dopiero w zeszłym roku kupiłam kilka, a że u mnie oprócz host ślimaki na wyścigi wpylają ostróżki za radą forumkowiczek kupiłam niebieskie kulki na te śliskie dziady i sprawa załatwiona. W tym roku, mimo, że moje hosty ledwo nosy wyściubiają z ziemi, już posypałam, bo u nas popadało i się robi cieplej, więc paskudy wyłażą na żer.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję za wpisy, wiadomości..
Jutro odpowiem.A teraz jeszcze ciu majowego kwiecia ;:173
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Aniu a co to za wariegatka?
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Ten tulipan "piwoniowy" prześliczny. Takiego jeszcze nie widziałam, aż po oczach wali intensywnością , purpurą i objętością ;:172
fotorelacja godna "Działkowca" ;:196
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Już się Aniu gubię w ilości masy tego piękna w hektolitrach sześciennych mierzonej ;:219 ;:219 ;:219
Ale wiem,że po prostu ślicznie masz i kolorowo,czyli jak być powinno ;:433
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko0042; Aguss85-Agnieszko Widzisz, nie ma to jak forum, mądre dziewczyny wiedziały i napisały, co to jest.
Tak, tak, to tawlina jarzębolistna. ;:173
Magnolia pomału chyba będzie kończyć swoje kwitnienie,Szkoda :roll: Ale będą inne. taka to kolej rzeczy i w ogrodzie .
Annes 77-Aniu Ja tez mam jednego Ice Cream .W ubiegłym roku kupiłam,i wcale mi nie wzeszedł na wiosnę :evil:
Kupiłam ponownie na jesieni jednego, posadziłam go w funkiach.I jest.Cudny jest.Może mu dokupię żonę w tym roku,żeby nie był samotny ;:306
Tak, Magnolia Ann to krzaczkowata,mniejsza, późniejsza magnolka .Ale ja taka chciałam :wink:
Fiona, jak to Fiona, nasz kochany kociak.Obcym raczej nie da się głaskać, ani dotknąć, taki to dziwak :wink:
stasia_ogrod-Stasiu Wielkie dziki po raz kolejny. Wiedziałam, do kogo się zwrócić.Ty znasz chyba wszystkie roślinki ;:196
Obczytałam wszystko o niej.Ponoć jest bardzo ekspansywna.Hmmm, na razie rośnie w takim miejscu, ze może się rozrastać .apotem najwyżej będę ją ciąć :)
slanka-flora-Sławku Tak to jest,że mamy czasami jakieś pomyłki.Ja tego też doświadczyłam.
Tulipanki już jedne przekwitają. inne kwitną. i ciut jeszcze jest pakach.Ale już mniej pąkach. Więcej w rozkwicie :)
Iwonka1 War Paint jest bardzo cudna.To raczej duża hosta.Jutro zrobię jej fotkę to wieczorem pokaże.Bo pojadę na działkę sadzić pomidorki, papryczki, kosić,plewić itp..
Saskja-Agnieszko Dzięki wielkie .Sprawdziłam, tak to będzie ta tawlina jarzębolistna odmiana "Sem".
Dzięki za tak, obszerne wiadomości o niej.Nie ma to jak forum.Nie wiesz, pytaj, a powiedzą ci ;:108
Moja będzie miała sporo miejsca, to niech rośnie. A jak za dużo jej już będzie, to wówczas będę przycinać, niepokorna roślinkę .
iwek-Iwonko Mówisz,że Fiona dumna ze swojego ogrodu.Może :D
A powiększaj sobie tulipanki i oprawiaj ile tylko chcesz.cieszę się,że komuś oprócz mnie one się podobają :D
silvarerum-Sylwuś Czy wcześniej to nie wiem.Inni maja jeszcze wcześniej niż u mnie .
Ale to nic wszystko i tak juz cieszy :wink:
U mnie w tym miastowym ogrodzie, też widziałam ślimaki małe.Chyba tez muszę sobie kupić takie niebieskie kulki .Bo host trochę tutaj też posadziłam :wink:
Biedronka641-Alu Ta wariegatka, to dereń pstry :wink:
zara Ten tulipanek, nie tylko jest ładny jaskrawy,Ale ma bardzo duży ten kwiat ;:333
Tulap-Mateuszu O fiu, fiu,,ale mi posłodziłeś. Ale to miłe . :) Ze wszystkim u innych nie da rady być na bieżąco.

Takiego gościa miałam dziś na świerku conica ;:oj .Ćma gigant 1 10 cm w pionie miała jak nic :shock:
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
i taki niemrawy gośiu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
I bukieciki tarasowe już też są :wink:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Aniu magnolia nie przestała Ci jeszcze kwitnąć? :D Żartowałam z tym powiększaniem Twoich zdjęć są one Twoją własnością,ale gdybym z takim zdjęciem miała obraz byłabym zachwycona gdyż robisz cudowne zdjęcia ;:196
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Wielka ćma ;:oj , ale ładna, a żabcia taka pstrokata ;:oj , Aniu a bukiecik z czego, z jakich kwiatków bo nie poznaję ?
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aniu widzę u Ciebie tulipana Ice Cream mój jeszcze w pąku, kupiłam jesienią jedną cebulkę bo chciałam zobaczyć czy rzeczywiście mnie zachwyci, no jak do tej pory to bez fajerwerków ale poczekam aż rozchyli się.
Piękne tulipany u Ciebie i taka różnorodność.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu u Ciebie na działeczce można kompleksów się na bawić ;:306
Tyle piekna ,ze aż buzka się śmieje .
Pozdrawiam sedecznie ;:167 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś był pracowity dzień ,Na działce też.Posadzone: pomidorki, papryka.,pory( 2 -tura)
Posiane ogórki, moje nowe funkie Empress Wu i Firn Line ;:173
Trawa wykoszona.
Tujki przycięte( trzeba było wypróbować nową zabawkę- nożyce akumulatorowe) :D
Zielsko na dzień dzisiejszy wyplewione.
I deko odpoczynku zaliczone.Dobrze,że jutro jest niedziela - większy odpoczynek :)
Obrazek

iwek-Iwonko No właśnie nie.Jeszcze moja magnolka sobie kwitnie.A co juz jej nie chcesz oglądać ??
No to proszę tulipanki dla ciebie :)
Obrazek
Obrazek

Iwonko0042 Cma wielka, i nie koniecznie fajna.Za duże takie stworzenia, to juz dla mnie nie sa fajne.
A bukieck jest z kaczeńców ;:173
Obrazek
Obrazek

jola1-Jolu Ice ceram mam jednego. I faktycznie jest piękny. Dokupie mu jakieś takie same odmianowo towarzystwo, aby ni czul się samotny ;:7
Zobaczysz, jak rozkwitnie, to zachwyci, oj zachwyci. Jest cudny oj ;:108
a wszelaką różnorodność to ja bardzo lubię :D

Ice cream
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Strzępiaste cudeńka
Obrazek

alicjad31-Alu Ja jak patrze na inne ogrody wymuskane, wyłożone kostkami, to tez myślę, można kompleksów się nabawić.U mnie jet wydaje mi się prosto

Znalazłam nazwę tego cudnego tulipanka - to- Tulipan pełny strzępiasty Esprit :D
Obrazek
I kochane narcyzki Actea
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”