Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Martuś ta rajska jest piękna, chwaliłam już u Marysi. Grad spustoszenia czyni, szkoda roślin ;:168 , mam nadzieję, że oprócz tulipanów nic poważniejszego się nie uszkodziło, nie ucierpiało. A ja się nie mogę doczekać jakiegoś deszczyku, susza straszna ;:185 .
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

anabuko1 pisze:Martuś :wit
Ponawiam pytanie.co to za ładna roślinka o pstrych liściach na tym zdjątku w lewym dolnym rogu ???
Aniu, Marta odpowiedziała już chyba na to pytanko: w odpowiedzi wyżej ...
To: żywokost
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jetsem bardzo ciekawa jak te dzwonki będą wyglądały, bo liście mają całkiem ciekawe
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam ,dzień pracowity ,sadziłam kwiatuszki od Marysi, rozmnażałam swoje ,teraz przegoniła mnie burza i padał deszcz ale spokojnie ,a więc roślinki podlane :heja .

Marysiu,ja też latam po ogrodzie i szukam miejsc optymalnych dla Twoich -moich roślinek,ja też szykuję się do robienia sera ,już mam jeden 5 litrowy baniaczek po wodzie ,a zaraz będzie drugi i jadę po mleko,absolutnie muszę zrobić ten ser,.roślinki już rosną ,myślę ,że wszystko będzie dobrze i nic nie zatracę ,pozdrawiam ;:196

Tereniu,szkoda że nie było Cię z nami rajcowałybyśmy we trójkę ,rajska strzepana przez grad ,owocówki coś zostało na krzakach ,ale trochę spadło agrestów i kwiatów borówek ,ogólnie ogród usiany młodymi listkami i kwiatami co zrobić ,jak nie mamy na takie sprawy żadnego wpływu,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Kasiu,jasne zawsze mnie odwiedzaj ,uwielbiam gości ,a może i w realu dasz radę przyjechać na wycieczkę ,zapraszam ;:196

Iwonko,oj jest pracowity dzień ,sadzę cały dzień ,tylko godzinę temu burza mnie przegoniła i teraz przerwa ,to zrobię obiadek ,bo u mnie o 18 zawsze,tak mąż wraca z pracy :wit

Jolu,nic nie poradzę na taką sytuację ,jak piszesz będą inne roślinki,a tulipanki wyjmę ze skrzyneczkami i postawię w kącie niech dojrzewają na rok następny,u mnie będzie jeszcze troszkę nowych ,bo te dzielnie się trzymały,jabłoń bardzo strzepało,bo zdobiła by dalej,pozdrawiam :wit

Aniu,już Ci odpisałam zaraz jak pytałaś ,to jest taka odmiana żywokostu :wit

Dorotko,grad jest bezwzględny ale nie mamy wpływu na takie historie ,najbardziej szkoda mi owocówki trochę strąciło ,ale co nieco zostało,a tak sie cieszyłam z agrestów i borówek ,pewnie będzie o połowę mniej ,u mnie teraz w czasie burzy znowu fajnie popadało no i spokojnie co najważniejsze,pozdrawiam ;:196

Aniu zara ,Ania coś nie doczytała ,ale może znajdzie odpowiedź :wit

Gosiu,ten dzwonek ma 150 cm -200 cm,to dzwonek piramidalny ,zobacz go w internecie jaki piękny ,zobaczymy co u mnie pokaże :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

par zdjęć z ogrodu ,zapraszam

żywokost
Obrazek

rabarbar dłoniasty
Obrazek

Obrazek

Obrazek

kwitną klony ,grad sporo strącił kwiatów
Obrazek

Obrazek

iglaczki ,gałęzie u modrzewia złamane
Obrazek

jeszcze wczoraj rano było tak
Obrazek

a dzisiaj tak,dobrze,ze ten grad nie rozburzył mi kaskadowej
Obrazek

Obrazek

kwiaty rajskiej jabłoni leżą na ziemi
Obrazek

Obrazek

nowe narcyzy zakwitły ,one nie dały się gradowi,bo rosną pod iglaczkiem
Obrazek

jagodowiec też się uratował,bo nad nim rośnie gruszka ,za to ona zgubiła liście
Obrazek

Obrazek

wilczomlecz pstry cudownie wygląda
Obrazek

zakwitła drobniutka azalia
Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Marta ładnie ci się rozrósł jagodowiec.
Czytam,że miałaś grad. ;:222 Dziś przygrzało i miało się u mnie na burzę,ale przeszło.Tylko postraszyło.
A trójlisty Ci wyszły?Masz je oznaczone? Pozdrawiam ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Jejku,
mój jagodowiec dopiero z ziemi wyłazi.
Mówi się, że jak nie urok, to sraczka.
A w ogrodzie, no cóż, chyba znacznie więcej opcji...
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Olmo
50p
50p
Od: 6 lis 2014, o 20:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagodowiec - pierwszy raz widzę ;:oj
Żywokost też piękny :D
Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Mówisz Martusiu deszcz, burz, oj jak by się mi przydał, chciałam sadzić już wysiewy ale się nie da, dziś z samego rana pojechałam zlać całą działkę wodą, ale to nie jest to samo co deszcz, wszystko w doniczkach stoi i ciągle czeka ;:108 śliczny żywokost, a zaciekawił mnie ten rabarbar, fajny ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości,dzień był dzisiaj piękny ,słoneczny i ciepły bez deszczu ,za to wczoraj dopadało,w ogrodzie pracy mnóstwo,nie wiadomo w co ręce wsadzić ,ale i tak to lubię :heja .

Beatko,no taki nasz żywot ,tulipany inne dokwitają ,a tamte już poszły do lamusa ,owocówki trochę zostało na pocieszenie ,malutkich agreścików sporo leży pod krzaczkami ,ale trudno,żeby tylko się to nie powtarzało :wit

Ala.śliczny ten jagodowiec ,a po trójlistach została tylko tabliczka ,w tamtym roku jeszcze był jeden ,a w tym nic ,nie chcą u mnie być to nie będą ,pozdrawiam ;:196

Madziu,tak ta nasza natura ,albo mrozy ,albo ulewy czy grady ,ciągle coś nam dokucza ,jagodowiec i mnie zaskoczył,bo o nim zapomniałam i spacerując po ogrodzie znalazłam go przy ścieżce,aż się do niego uśmiechnęłam ,pozdrawiam :wit

Olu,super ten jagodowiec ,a ja o nim zapomniałam ,że go mam ,żywokost też się wyróżnia tymi liśćmi,pozdrawiam :wit

Iwonko,u mnie wczoraj bardzo padało,i burze wokoło były ,a ja tylko drżałam ,żeby znowu coś nie przyniosło,obie roślinki takie ciekawei widoczne z daleka,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Z tego wszystkiego widziałam zdjęcia a nie wpisałam się :oops: Martusiu szkoda kwiatów i tych na kaskadowej i tych z jabłoni ozdobnej. Nie widziałam kwitnącego klonika ozdobnego, ładnie wygląda. Ciekawe nowe narcyzy!
Śliczna drobniutka azalia. Tyle masz pracy a ciągle znajdujesz nowe zajęcia, tylko patrzeć jak pokażesz zdjęcie nowego dzieła :;230 Pogody dobrej do pracy Ci życzę, bo wszystko rośnie jak szalone :D Dobrej nocy i kolorowych snów ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu życzę więc pięknej, słonecznej pogody już bez ulewy :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, gradu nie zazdroszczę. Mam nadzieję, że roślinki poradzą sobie i będą cieszyły. Ja jak zwykle czekam na deszcz, bo już jest sucho i zaczynamy podlewanie rabat . Kolejna sucha wiosna i upalne lato nie przyniosą jak zwykle wiele radości.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”