Ogród Marty-cz.aktualna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty-cz.aktualna
Martuś ta rajska jest piękna, chwaliłam już u Marysi. Grad spustoszenia czyni, szkoda roślin , mam nadzieję, że oprócz tulipanów nic poważniejszego się nie uszkodziło, nie ucierpiało. A ja się nie mogę doczekać jakiegoś deszczyku, susza straszna .
- zara
- 500p
- Od: 6 maja 2015, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, Marta odpowiedziała już chyba na to pytanko: w odpowiedzi wyżej ...anabuko1 pisze:Martuś
Ponawiam pytanie.co to za ładna roślinka o pstrych liściach na tym zdjątku w lewym dolnym rogu ???
To: żywokost
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jetsem bardzo ciekawa jak te dzwonki będą wyglądały, bo liście mają całkiem ciekawe
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam ,dzień pracowity ,sadziłam kwiatuszki od Marysi, rozmnażałam swoje ,teraz przegoniła mnie burza i padał deszcz ale spokojnie ,a więc roślinki podlane .
Marysiu,ja też latam po ogrodzie i szukam miejsc optymalnych dla Twoich -moich roślinek,ja też szykuję się do robienia sera ,już mam jeden 5 litrowy baniaczek po wodzie ,a zaraz będzie drugi i jadę po mleko,absolutnie muszę zrobić ten ser,.roślinki już rosną ,myślę ,że wszystko będzie dobrze i nic nie zatracę ,pozdrawiam
Tereniu,szkoda że nie było Cię z nami rajcowałybyśmy we trójkę ,rajska strzepana przez grad ,owocówki coś zostało na krzakach ,ale trochę spadło agrestów i kwiatów borówek ,ogólnie ogród usiany młodymi listkami i kwiatami co zrobić ,jak nie mamy na takie sprawy żadnego wpływu,pozdrawiam i buziaczki
Kasiu,jasne zawsze mnie odwiedzaj ,uwielbiam gości ,a może i w realu dasz radę przyjechać na wycieczkę ,zapraszam
Iwonko,oj jest pracowity dzień ,sadzę cały dzień ,tylko godzinę temu burza mnie przegoniła i teraz przerwa ,to zrobię obiadek ,bo u mnie o 18 zawsze,tak mąż wraca z pracy
Jolu,nic nie poradzę na taką sytuację ,jak piszesz będą inne roślinki,a tulipanki wyjmę ze skrzyneczkami i postawię w kącie niech dojrzewają na rok następny,u mnie będzie jeszcze troszkę nowych ,bo te dzielnie się trzymały,jabłoń bardzo strzepało,bo zdobiła by dalej,pozdrawiam
Aniu,już Ci odpisałam zaraz jak pytałaś ,to jest taka odmiana żywokostu
Dorotko,grad jest bezwzględny ale nie mamy wpływu na takie historie ,najbardziej szkoda mi owocówki trochę strąciło ,ale co nieco zostało,a tak sie cieszyłam z agrestów i borówek ,pewnie będzie o połowę mniej ,u mnie teraz w czasie burzy znowu fajnie popadało no i spokojnie co najważniejsze,pozdrawiam
Aniu zara ,Ania coś nie doczytała ,ale może znajdzie odpowiedź
Gosiu,ten dzwonek ma 150 cm -200 cm,to dzwonek piramidalny ,zobacz go w internecie jaki piękny ,zobaczymy co u mnie pokaże
Marysiu,ja też latam po ogrodzie i szukam miejsc optymalnych dla Twoich -moich roślinek,ja też szykuję się do robienia sera ,już mam jeden 5 litrowy baniaczek po wodzie ,a zaraz będzie drugi i jadę po mleko,absolutnie muszę zrobić ten ser,.roślinki już rosną ,myślę ,że wszystko będzie dobrze i nic nie zatracę ,pozdrawiam
Tereniu,szkoda że nie było Cię z nami rajcowałybyśmy we trójkę ,rajska strzepana przez grad ,owocówki coś zostało na krzakach ,ale trochę spadło agrestów i kwiatów borówek ,ogólnie ogród usiany młodymi listkami i kwiatami co zrobić ,jak nie mamy na takie sprawy żadnego wpływu,pozdrawiam i buziaczki
Kasiu,jasne zawsze mnie odwiedzaj ,uwielbiam gości ,a może i w realu dasz radę przyjechać na wycieczkę ,zapraszam
Iwonko,oj jest pracowity dzień ,sadzę cały dzień ,tylko godzinę temu burza mnie przegoniła i teraz przerwa ,to zrobię obiadek ,bo u mnie o 18 zawsze,tak mąż wraca z pracy
Jolu,nic nie poradzę na taką sytuację ,jak piszesz będą inne roślinki,a tulipanki wyjmę ze skrzyneczkami i postawię w kącie niech dojrzewają na rok następny,u mnie będzie jeszcze troszkę nowych ,bo te dzielnie się trzymały,jabłoń bardzo strzepało,bo zdobiła by dalej,pozdrawiam
Aniu,już Ci odpisałam zaraz jak pytałaś ,to jest taka odmiana żywokostu
Dorotko,grad jest bezwzględny ale nie mamy wpływu na takie historie ,najbardziej szkoda mi owocówki trochę strąciło ,ale co nieco zostało,a tak sie cieszyłam z agrestów i borówek ,pewnie będzie o połowę mniej ,u mnie teraz w czasie burzy znowu fajnie popadało no i spokojnie co najważniejsze,pozdrawiam
Aniu zara ,Ania coś nie doczytała ,ale może znajdzie odpowiedź
Gosiu,ten dzwonek ma 150 cm -200 cm,to dzwonek piramidalny ,zobacz go w internecie jaki piękny ,zobaczymy co u mnie pokaże
-
par zdjęć z ogrodu ,zapraszam
żywokost
rabarbar dłoniasty
kwitną klony ,grad sporo strącił kwiatów
iglaczki ,gałęzie u modrzewia złamane
jeszcze wczoraj rano było tak
a dzisiaj tak,dobrze,ze ten grad nie rozburzył mi kaskadowej
kwiaty rajskiej jabłoni leżą na ziemi
nowe narcyzy zakwitły ,one nie dały się gradowi,bo rosną pod iglaczkiem
jagodowiec też się uratował,bo nad nim rośnie gruszka ,za to ona zgubiła liście
wilczomlecz pstry cudownie wygląda
zakwitła drobniutka azalia
żywokost
rabarbar dłoniasty
kwitną klony ,grad sporo strącił kwiatów
iglaczki ,gałęzie u modrzewia złamane
jeszcze wczoraj rano było tak
a dzisiaj tak,dobrze,ze ten grad nie rozburzył mi kaskadowej
kwiaty rajskiej jabłoni leżą na ziemi
nowe narcyzy zakwitły ,one nie dały się gradowi,bo rosną pod iglaczkiem
jagodowiec też się uratował,bo nad nim rośnie gruszka ,za to ona zgubiła liście
wilczomlecz pstry cudownie wygląda
zakwitła drobniutka azalia
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Marta ładnie ci się rozrósł jagodowiec.
Czytam,że miałaś grad. Dziś przygrzało i miało się u mnie na burzę,ale przeszło.Tylko postraszyło.
A trójlisty Ci wyszły?Masz je oznaczone? Pozdrawiam
Czytam,że miałaś grad. Dziś przygrzało i miało się u mnie na burzę,ale przeszło.Tylko postraszyło.
A trójlisty Ci wyszły?Masz je oznaczone? Pozdrawiam
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Jejku,
mój jagodowiec dopiero z ziemi wyłazi.
Mówi się, że jak nie urok, to sraczka.
A w ogrodzie, no cóż, chyba znacznie więcej opcji...
mój jagodowiec dopiero z ziemi wyłazi.
Mówi się, że jak nie urok, to sraczka.
A w ogrodzie, no cóż, chyba znacznie więcej opcji...
Jagodowiec - pierwszy raz widzę
Żywokost też piękny
Żywokost też piękny
Pozdrawiam serdecznie
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Mówisz Martusiu deszcz, burz, oj jak by się mi przydał, chciałam sadzić już wysiewy ale się nie da, dziś z samego rana pojechałam zlać całą działkę wodą, ale to nie jest to samo co deszcz, wszystko w doniczkach stoi i ciągle czeka śliczny żywokost, a zaciekawił mnie ten rabarbar, fajny
-
Witam miłych gości,dzień był dzisiaj piękny ,słoneczny i ciepły bez deszczu ,za to wczoraj dopadało,w ogrodzie pracy mnóstwo,nie wiadomo w co ręce wsadzić ,ale i tak to lubię .
Beatko,no taki nasz żywot ,tulipany inne dokwitają ,a tamte już poszły do lamusa ,owocówki trochę zostało na pocieszenie ,malutkich agreścików sporo leży pod krzaczkami ,ale trudno,żeby tylko się to nie powtarzało
Ala.śliczny ten jagodowiec ,a po trójlistach została tylko tabliczka ,w tamtym roku jeszcze był jeden ,a w tym nic ,nie chcą u mnie być to nie będą ,pozdrawiam
Madziu,tak ta nasza natura ,albo mrozy ,albo ulewy czy grady ,ciągle coś nam dokucza ,jagodowiec i mnie zaskoczył,bo o nim zapomniałam i spacerując po ogrodzie znalazłam go przy ścieżce,aż się do niego uśmiechnęłam ,pozdrawiam
Olu,super ten jagodowiec ,a ja o nim zapomniałam ,że go mam ,żywokost też się wyróżnia tymi liśćmi,pozdrawiam
Iwonko,u mnie wczoraj bardzo padało,i burze wokoło były ,a ja tylko drżałam ,żeby znowu coś nie przyniosło,obie roślinki takie ciekawei widoczne z daleka,pozdrawiam
Beatko,no taki nasz żywot ,tulipany inne dokwitają ,a tamte już poszły do lamusa ,owocówki trochę zostało na pocieszenie ,malutkich agreścików sporo leży pod krzaczkami ,ale trudno,żeby tylko się to nie powtarzało
Ala.śliczny ten jagodowiec ,a po trójlistach została tylko tabliczka ,w tamtym roku jeszcze był jeden ,a w tym nic ,nie chcą u mnie być to nie będą ,pozdrawiam
Madziu,tak ta nasza natura ,albo mrozy ,albo ulewy czy grady ,ciągle coś nam dokucza ,jagodowiec i mnie zaskoczył,bo o nim zapomniałam i spacerując po ogrodzie znalazłam go przy ścieżce,aż się do niego uśmiechnęłam ,pozdrawiam
Olu,super ten jagodowiec ,a ja o nim zapomniałam ,że go mam ,żywokost też się wyróżnia tymi liśćmi,pozdrawiam
Iwonko,u mnie wczoraj bardzo padało,i burze wokoło były ,a ja tylko drżałam ,żeby znowu coś nie przyniosło,obie roślinki takie ciekawei widoczne z daleka,pozdrawiam
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Z tego wszystkiego widziałam zdjęcia a nie wpisałam się Martusiu szkoda kwiatów i tych na kaskadowej i tych z jabłoni ozdobnej. Nie widziałam kwitnącego klonika ozdobnego, ładnie wygląda. Ciekawe nowe narcyzy!
Śliczna drobniutka azalia. Tyle masz pracy a ciągle znajdujesz nowe zajęcia, tylko patrzeć jak pokażesz zdjęcie nowego dzieła Pogody dobrej do pracy Ci życzę, bo wszystko rośnie jak szalone Dobrej nocy i kolorowych snów
Śliczna drobniutka azalia. Tyle masz pracy a ciągle znajdujesz nowe zajęcia, tylko patrzeć jak pokażesz zdjęcie nowego dzieła Pogody dobrej do pracy Ci życzę, bo wszystko rośnie jak szalone Dobrej nocy i kolorowych snów
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Martusiu życzę więc pięknej, słonecznej pogody już bez ulewy
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Martuś, gradu nie zazdroszczę. Mam nadzieję, że roślinki poradzą sobie i będą cieszyły. Ja jak zwykle czekam na deszcz, bo już jest sucho i zaczynamy podlewanie rabat . Kolejna sucha wiosna i upalne lato nie przyniosą jak zwykle wiele radości.