Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...
U mnie tulipany z "oszołoma" zawsze były zgodne i pięknie kwitły... niestety tylko 2 lata, bo potem drobniały i już nie były takie wypasione...
...ale ogólnie są ok...
...ale ogólnie są ok...
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
U mnie susza niemiłosierna,co drugi dzień jeżdżę podlewać...każda roślinka prosi o wodę.Myślałam,że chociaż w nocy popada,ale daremne moje nadzieje.
Tulipany gdzieniegdzie jeszcze kwitną,strzępiaste trzymają dosyć długo płatki.Róże tworzą pączki,jest ich coraz więcej.
Rabaty zielenią się i ubierają w kolory,na to czekałam cały rok
Aniu-anabuko strzępiaste zawładnęły moim sercem,strasznie mi się podobają i na pewno je dokupię przy okazji następnych zakupów
Sabinko magnolia robi wrażenie,zakwitła jak na małe drzewko wieloma kwiatami,z daleka wyglądała jak lampa,polecam
Rzeczywiście rzadko można ją spotkać,raczej różowe i białe są spotykane w ogrodach
Aniu-zara maj to ulubiony miesiąc,czerwiec kocham wiadomo dlaczego,róże...tworzą się pączki i nadzieje na piękne kwitnienia:)
Małgosiu u Ciebie nadmiar deszczu,a u mnie deficyt,bardzo chętnie przygarnę trochę mokrego z nieba
Pastelowe tulipany przypadły mi do gustu,pięknie wyglądają na rabatach,wprowadzają harmonię i spokój
Iwonko ja też lubię papuzie i strzępiaste,choć każdy jeden mnie cieszy.
Ciekawe,czy u Ciebie pojawiły się pączki różane?
ZuzaIce Cream całkowicie pokazał krem,jest przesmaczny i wyjątkowy,chciałabym mieć ze 100 na rabacie
Strzępiasty mnie zadziwił z kremu zmienił się na czystą biel z fioletowymi maźnięciami
Asahi hmm jakie róże potrzebują reanimacji?
Elwi o dzięki za podanie nazwy,znany i w moich ulubionych pastelach
Czekasz na Ice Cream? Mój na maxa otwarty,bita śmietana aż się wylewa z kielicha mniam
Asahi popryskałam korzenie,bo akurat różę miałam wykopaną,potem gałązki,a na końcu listki.Szokująca dawka podziałała na Grace
Jadziu Giardina dostała Asahi i jak nie da rady to wykopię i coś innego w to miejsce.Jestem zaskoczona,że tak źle zniosła zimę,zazwyczaj super sobie radziła...Zobaczymy jak nasze krzaki...czy dadzą radę?
Soniu ja tez jestem zaskoczona co ta Giardina u mnie wyprawia,prawie całą różę muszę wykarczować,duże pędy stoją i nic nie wypuszczają
A magnolię z żółtymi kwiatami polecam,kwiaty są mleczne,nie typowo żółte,u Ciebie pięknie by się prezentowała
Olu liczę na to,że i Twoje panny ruszą się z miejsca po Asahi
Ewcia moja magnolia to na bank Yellow Bird,taką mam etykietę
Może w słońcu wygląda,że ma jaśniejsze kwiaty?
Szkoda mi twojej magnolii,ja tez wiosną trzęsłam się i bałam o pąki...
Wiolu ten tulipan z Auchan mnie kompletnie zadziwił,w życiu bym się nie spodziewała,że z cytrynowego zmieni się na biały z fioletem
A jednak wybarwił się,a ja jestem happy,że odmiana jest zgodna z opakowaniem.Jak tylko je spotkam jesienią znów dokupię inne z serii Diamonds
Dzidzia nie mam ich za dużo,ale każdy jeden ogromnie cieszy,zaraz przekwitną,więc kadruję i zatrzymuję na dysku.
Lubię zimą pooglądać jak kwitły w maju
Gabi o to się cieszę,bo do tej pory tylko w B kupowałam,a z Lidla też okazały się ok.
Huis Ten Bosh nadal kwitną...

Ice Cream mam jednego i tak właśnie powinien się otworzyć...

Elegant Lady

Queen of the Night

White Parrot

Princesse Irene

Ulubione Creme Upstar

Angelique

Upstar

Aria Card z Auchan

Therese Bugnet nie potrzebuje biostymulatora,rośnie zawsze...

Asahi

A na koniec atramentowe iryski

Pozdrawiam gorąco
Tulipany gdzieniegdzie jeszcze kwitną,strzępiaste trzymają dosyć długo płatki.Róże tworzą pączki,jest ich coraz więcej.
Rabaty zielenią się i ubierają w kolory,na to czekałam cały rok

Aniu-anabuko strzępiaste zawładnęły moim sercem,strasznie mi się podobają i na pewno je dokupię przy okazji następnych zakupów

Sabinko magnolia robi wrażenie,zakwitła jak na małe drzewko wieloma kwiatami,z daleka wyglądała jak lampa,polecam

Rzeczywiście rzadko można ją spotkać,raczej różowe i białe są spotykane w ogrodach

Aniu-zara maj to ulubiony miesiąc,czerwiec kocham wiadomo dlaczego,róże...tworzą się pączki i nadzieje na piękne kwitnienia:)
Małgosiu u Ciebie nadmiar deszczu,a u mnie deficyt,bardzo chętnie przygarnę trochę mokrego z nieba

Pastelowe tulipany przypadły mi do gustu,pięknie wyglądają na rabatach,wprowadzają harmonię i spokój

Iwonko ja też lubię papuzie i strzępiaste,choć każdy jeden mnie cieszy.
Ciekawe,czy u Ciebie pojawiły się pączki różane?
ZuzaIce Cream całkowicie pokazał krem,jest przesmaczny i wyjątkowy,chciałabym mieć ze 100 na rabacie

Asahi hmm jakie róże potrzebują reanimacji?
Elwi o dzięki za podanie nazwy,znany i w moich ulubionych pastelach

Czekasz na Ice Cream? Mój na maxa otwarty,bita śmietana aż się wylewa z kielicha mniam

Asahi popryskałam korzenie,bo akurat różę miałam wykopaną,potem gałązki,a na końcu listki.Szokująca dawka podziałała na Grace

Jadziu Giardina dostała Asahi i jak nie da rady to wykopię i coś innego w to miejsce.Jestem zaskoczona,że tak źle zniosła zimę,zazwyczaj super sobie radziła...Zobaczymy jak nasze krzaki...czy dadzą radę?
Soniu ja tez jestem zaskoczona co ta Giardina u mnie wyprawia,prawie całą różę muszę wykarczować,duże pędy stoją i nic nie wypuszczają

Olu liczę na to,że i Twoje panny ruszą się z miejsca po Asahi

Ewcia moja magnolia to na bank Yellow Bird,taką mam etykietę

Szkoda mi twojej magnolii,ja tez wiosną trzęsłam się i bałam o pąki...
Wiolu ten tulipan z Auchan mnie kompletnie zadziwił,w życiu bym się nie spodziewała,że z cytrynowego zmieni się na biały z fioletem

Dzidzia nie mam ich za dużo,ale każdy jeden ogromnie cieszy,zaraz przekwitną,więc kadruję i zatrzymuję na dysku.
Lubię zimą pooglądać jak kwitły w maju

Gabi o to się cieszę,bo do tej pory tylko w B kupowałam,a z Lidla też okazały się ok.
Huis Ten Bosh nadal kwitną...

Ice Cream mam jednego i tak właśnie powinien się otworzyć...

Elegant Lady

Queen of the Night

White Parrot

Princesse Irene

Ulubione Creme Upstar

Angelique

Upstar

Aria Card z Auchan

Therese Bugnet nie potrzebuje biostymulatora,rośnie zawsze...

Asahi

A na koniec atramentowe iryski

Pozdrawiam gorąco

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dopiero co podziwiałam Ice Cream u Marlenki, a ty też masz tego przystojniaka
NIech no tylko wpadnie w moje ręce
I róże już niedługo będziemy podziwiać 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Aniu jak ja uwielbiam wiosnę
piękne masz tulipany każdy cieszy
u mnie większość róż ma już pączki
po tulipankach będziemy oczekiwać na nasze królewny
miłego dnia

u mnie większość róż ma już pączki

miłego dnia

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, piękne rośliny i piękne zdjecia
. Przejrzałam wątek wstecz i widzę, że Twoje róże mają się świetnie. Ciesz się z tego, bo moje w większości w tej chwili wyglądają jak Twoje w marcu.
Masz bardzo dużo pięknych tulipanów. Jakoś nigdy ich nie pragnęłam, bo po przekwitnięciu straszą obumierającymi liśćmi. Jaki masz na to sposób? Mujszę coś wykombinować w tym zakresie, bo przecież szkoda tracić widowisko w postaci kwitnących tulipanów, które dają tyle radości na wiosnę. W ogóle tę miłość do ogrodu tak mocno się czuje w Twoich wpisach i myślę, że takie chwile radości pozwalają piękniej żyć
.

Masz bardzo dużo pięknych tulipanów. Jakoś nigdy ich nie pragnęłam, bo po przekwitnięciu straszą obumierającymi liśćmi. Jaki masz na to sposób? Mujszę coś wykombinować w tym zakresie, bo przecież szkoda tracić widowisko w postaci kwitnących tulipanów, które dają tyle radości na wiosnę. W ogóle tę miłość do ogrodu tak mocno się czuje w Twoich wpisach i myślę, że takie chwile radości pozwalają piękniej żyć

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Moje różyczki na razie nie maja jeszcze pąków
Nawet Rhapsody, która ucierpiała najmniej.
Ice cream wygląda smakowicie. Nawet nie spodziewałam się, że on aż tak się rozwija
Jest prześliczny. Zajrzyj do mnie, wstawiłam zdjęcie tulipanów, które podejrzewam, że mogą być Ice cream. Nie mam jednak pewności.
Tulipanki z igiełeczkami na płatkach aż dziwne, że nie kłują. takie najeżone cudowności

Ice cream wygląda smakowicie. Nawet nie spodziewałam się, że on aż tak się rozwija

Tulipanki z igiełeczkami na płatkach aż dziwne, że nie kłują. takie najeżone cudowności
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu widzę, że masz i Angelique i Upstar. Jaką widzisz różnicę między nimi? Sadziłam i jedne i drugie. Wyrosły wszystkie takie same. Upstary.
Śliczne masz te tulipany. I ja jestem bardzo zadowolona z cebulek Biedrowych i Lidlowych.
Śliczne masz te tulipany. I ja jestem bardzo zadowolona z cebulek Biedrowych i Lidlowych.
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Ania, Ice Cream są śliczne
chyba jesteś pierwszą osobą, u której widzę go rozwiniętego. Ciekawe kiedy wprowadzą go do oferty biedry
przynajmniej nie byłoby strachu że kupimy pomylone egzemplarze, bo niestety allegroo nie grzeszy zgodnością, a w moich ogrodniczych ograniczają się do podstawowych odmian.
Różanym pączkom wszyscy kibicujemy, już niedługo będziemy cieszyć się upojnym różanym zapachem

Różanym pączkom wszyscy kibicujemy, już niedługo będziemy cieszyć się upojnym różanym zapachem

- Yollanda
- 500p
- Od: 23 maja 2014, o 14:34
Tulipanki 'Creme Upstar' też mam i lubię. Mają delikatne pastelowe kolorki jak lody waniliowe i truskawkowe
Inne też ładne. No i irysek już się uśmiechnął.
Aniu, cz masz u siebie różę 'Minervę' ? Ciekawi mnie jakiego koloru ma listki?

Aniu, cz masz u siebie różę 'Minervę' ? Ciekawi mnie jakiego koloru ma listki?
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Aniu, śliczna gromadka tulipanowa u Ciebie. Czy Ty tez masz takie uczucie że te strzępiaste coś dłużej się utrzymują niż zwykłe
A Asahi pryskałam wszystkie różane nasadzenia jesienne. Po tej dziwnej zimie i przymrozkach wiosennych coś słabo im idzie. I dostało się też innym roślinkom które zaniemogły po przymrozkach wiosennych u mnie

A Asahi pryskałam wszystkie różane nasadzenia jesienne. Po tej dziwnej zimie i przymrozkach wiosennych coś słabo im idzie. I dostało się też innym roślinkom które zaniemogły po przymrozkach wiosennych u mnie

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Tulipany,,umm cudne:)
Widze dużo takich samych odmian mamy.Chyba takie same sklepy zakupowe ???
Rózyczki już ??
Ja dzisiaj kupiłam 3 nowe
A już miałam nic nie kupować do jesieni 
Widze dużo takich samych odmian mamy.Chyba takie same sklepy zakupowe ???
Rózyczki już ??

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Aniu masz rację Tereska nie potrzebuje żadnych stymulatorów .Swoją Tereskę mam ukorzenioną z patyczka od Majki [edulkot] i rośnie jak szalona ..Cudne te twoje tulipany jak jeden
A miałam Ice cream w ręku, jak mogłam go nie kupić!
Piękne masz tulipany.

Piękne masz tulipany.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Przypędziłam do ciebie skoro świt zobaczyć ice crem
Anulka, to właśnie na widok Twojego śliniłam sie w zeszłym roku
Szkoda ze one takie kosztowne, mimo to na pewno dokupię sobie jeszcze ze dwa w tym roku. Ja swoje dostałam jako gratisik z królika na targach 

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- zara
- 500p
- Od: 6 maja 2015, o 12:06
Po prostu tulipanowy czad
Oczopląs i wariacje w mojej głowie po obejrzeniu wszystkich twoich okazów
Wszystkie są prześliczne i trudno powiedzieć który piękniejszy od którego
Zdjęcia doskonałe - masz talent do tego rzemiosła
Pozdrawiam cieplutko

Oczopląs i wariacje w mojej głowie po obejrzeniu wszystkich twoich okazów

Wszystkie są prześliczne i trudno powiedzieć który piękniejszy od którego

Zdjęcia doskonałe - masz talent do tego rzemiosła

Pozdrawiam cieplutko