Jaki płot nie do przejścia i niedrogi?
- OgromnyEdward
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 7 kwie 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jaki płot nie do przejścia i niedrogi?
Szukam rozwiązania żeby zabezpieczyć duży sad. Teraz mam siatkę leśną. Grupa dzieciaków (są złapani przez fotopłupkę), włamuje się i niszczy borówki i czereśnie. Jakby tylko jedli, to nie było by problemu, ale oni łamią gałęzie i celowo depczą borówki na złość. W tamtym roku wycieli siekierą czereśnie o średnicy pnia 20cm, żeby im się lepiej jadło. Siatkę przecinają sekatorem. Nie pierwszy raz przyszło do mnie zdjęcie na telefon z kamery. Tym razem powiadomiłem policję i złodzieje jeszcze tam byli, ale zdążyli zrobić dziurę po drugiej stronie i uciec, po tym jak zauważyli policję. Pózniej w odwecie zniszczyli borówki i połamali gałęzie drzew. Zastanawiam się nad jakimś płotem z betonu, 2,5m np. ale to ogromy koszt! Jakie macie pomysły na najlepiej pełny, solidny płot? Może deski?
Re: Jaki płot nie do przejścia i niedrogi?
Najtaniej to żywopłot z Ałyczy lub innego cierniastego badyla Lub zaminować teren Niestety to nie legalne Bezstresowe "wychowanie"... Tak nawiasem to każdy płot można przejść, jeśli wstrętne bachory mają samozaparcie
- berberys ottawski
-rosa rugosa
-pigwowiec
-śliwa tarnina
-rosa rugosa
-pigwowiec
-śliwa tarnina
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Zanim ten sensowny żywopłot powstanie to hmmm..te dzieciaki już za chlebem wyjadą
Chyba pogadałbym ze starymi...albo może ule postawił (z ostrzeżeniem na płocie).
Chyba pogadałbym ze starymi...albo może ule postawił (z ostrzeżeniem na płocie).
Niech jadą za chlebem to może za granicą nauczą ich kultury. I poszanują swoją i cudzą przede wszystkim pracę i wyrzeczenia.
A odnośnie żywopłotu jakby wybrał sensowne silne sadzonki i dobrze odżywił to już w następnym sezonie będą całkiem zgrabne rośliny.
A odnośnie żywopłotu jakby wybrał sensowne silne sadzonki i dobrze odżywił to już w następnym sezonie będą całkiem zgrabne rośliny.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Tylko tak mi teraz przyszło do głowy, że jak gnidy nie mają problemu z przecięciem siatki, to z wycięciem gałęzi też nie będą miały problemu. Ja osobiście bym chyba jakiś meneli zatrudnił spod sklepu jako monitoring Beznadziejna sytuacja