Na Polnej... comeback...
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na Polnej... comeback...
Też bym przy dereniu obstawała żurawkowa focia zajefajna zresztą nie tylko
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj. Matko jak u Ciebie jest pięknie i kolorowo . Świetne portreciki robisz swoim podopiecznym . Nie mam pojęcia co to za pączki ale obstawiam też derenia. Napisz w końcu co to takiego . Pozdrawiam .
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
No dobra... nie trzymam Was już w napięciu.... to Dereń Kousa...
Kupiłam go prawie osiem lat temu jako mała sadzonka... i dopiero teraz zakwitnie....
...klęłam na niego, obcinałam, straszyłam że go wywalę, a on spokojnie... przeczekał wszystko... no i w końcu ma pączusie... jeny jak się cieszę...
To jest biały, ale różowy też ma pąki, więc zakwitną obydwa...
Dziewczyny, dzięki za odzew... niedługo będzie nowa zagadka... a zdjęcia wieczorem...
Kupiłam go prawie osiem lat temu jako mała sadzonka... i dopiero teraz zakwitnie....
...klęłam na niego, obcinałam, straszyłam że go wywalę, a on spokojnie... przeczekał wszystko... no i w końcu ma pączusie... jeny jak się cieszę...
To jest biały, ale różowy też ma pąki, więc zakwitną obydwa...
Dziewczyny, dzięki za odzew... niedługo będzie nowa zagadka... a zdjęcia wieczorem...
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
A ja właśnie kupilam sobie tego derenia Jak przyjdzie mi długie lata czekać aż zakwitnie to wyjdę z siebie
- Gabriela
Wiolu, to chyba zależy od wielkości sadzonki i z czego jest... bo jeśli z nasion, to z pewnością upłynie sporo czasu, a jeśli wegetatywnie, no to powinien kwitnąć szybko...tak kiedyś gdzieś czytałam...
A teraz obiecane zdjęcia...
Kurcze... i znowu to samo... do zdjęć dodawane są jakieś dziwne obrazki... ... chyba muszę zmienić hosting... co polecacie ?
A teraz obiecane zdjęcia...
Kurcze... i znowu to samo... do zdjęć dodawane są jakieś dziwne obrazki... ... chyba muszę zmienić hosting... co polecacie ?
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Gabi ja tam widzę Twoje zdjęcia
Bardzo podoba mi się to ujęcie ze ścieżką
Bardzo podoba mi się to ujęcie ze ścieżką
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Gabi, osiem lat wyczekiwania? Ja mam podobnie, tylko ciut dłużej czekam i czekam na kwiaty... jaśminowca i doczekać się nie mogę Straszenie, ani przesadzanie nie pomogło.
Biały floks z fioletowym oczkiem wygląda ślicznie, git jest ten fiolet.
Już nie będę się powtarzać, że jak zawsze wszystko piękne i wycackane
Odnośnie fotek, to ja wspomagam się google (picasa).
Biały floks z fioletowym oczkiem wygląda ślicznie, git jest ten fiolet.
Już nie będę się powtarzać, że jak zawsze wszystko piękne i wycackane
Odnośnie fotek, to ja wspomagam się google (picasa).
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Gabi co to śliczne kwiatki z pierwszej fotki te białe a pod nimi jest Primula Franceska. Białe trójlisty i kwitnące azalie chwilo trwaj
- Gabriela
Jolka, widzisz zdjęcia, usunęłam ten obrazek...
Ale ten hosting mnie niepokoi, bo wyskakuje mi że wykryto wirusa i zastanawiam się czy to nie w tych dziwnych obrazkach coś się dzieje... chyba opłacę fotosika...
Alutka.. tyle czekałam i nawet nie wiem jeszcze czy warto...
A widzisz Alutka... ja przecież też mam Picasa... tylko nie wiem jak to działa... na bloga wiem, ale tu nie...
Jadziu, te kwiatuszki to Piaskowiec... śliczne, duże kwiaty, ale on ze mną niespecjalnie chce współpracować... może tym razem się uda...
A teraz mam pytanie za 100 punktów...
Dziewczyny, co sądzicie o sklepie Bergenia i Ogródkroton ?... kupowaliście tam ? jak wyglądają sadzonki i terminy dostaw ?
Interesuje mnie tam kilka roślin, ale nie wiem czy nie wtopię... dlatego proszę o opinie...
Ale ten hosting mnie niepokoi, bo wyskakuje mi że wykryto wirusa i zastanawiam się czy to nie w tych dziwnych obrazkach coś się dzieje... chyba opłacę fotosika...
Alutka.. tyle czekałam i nawet nie wiem jeszcze czy warto...
A widzisz Alutka... ja przecież też mam Picasa... tylko nie wiem jak to działa... na bloga wiem, ale tu nie...
Jadziu, te kwiatuszki to Piaskowiec... śliczne, duże kwiaty, ale on ze mną niespecjalnie chce współpracować... może tym razem się uda...
A teraz mam pytanie za 100 punktów...
Dziewczyny, co sądzicie o sklepie Bergenia i Ogródkroton ?... kupowaliście tam ? jak wyglądają sadzonki i terminy dostaw ?
Interesuje mnie tam kilka roślin, ale nie wiem czy nie wtopię... dlatego proszę o opinie...
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Gabi ja mam konto na Picassa Web. Wgrywam tam wszystkie zdjęcia już od kilku lat i nigdy nie miałam żadnych problemów. Zdjęcia nie znikają, jest za darmo, można tworzyć dowolą ilość albumów. Ja jestem w końcu zadowolona, bo długo kombinowałam z różnymi hostingami i zawsze wychodziły różne cyrki.
Piękne zdjęcia Gabi. Nawet popularne floksy na Twoich fotach wyglądają na nie wiadomo jakie rarytasy.
Piękne zdjęcia Gabi. Nawet popularne floksy na Twoich fotach wyglądają na nie wiadomo jakie rarytasy.
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Gabi, łał, ale piękne zdjęcia nam zaserwowałaś Boskie
Co to za roślinka na pierwszym z nich? Słodziak
W odpowiedzi na pytanie za 100 punktów:
- w Bergenii kupowałam kilka razy i mogę powiedzieć, że dostawy były nie na równym poziomie, ale różnie Jedna dostawa była genialna, inna mniej... Najgorsze od nich były sadzonki lawendy - zbyt wyrośnięte, źle przycinane Super sadzonki były kosaćców, szałwii, żurawek. Ogólnie oceniam tę szkółkę na plus
- w Krotonie kupowałam raz i trafiły mi się pomyłki, rośliny też trochę wymęczone... było to jednak dobre kilka lat temu, mogło się wiele zmienić...
Przekonałam się, że doświadczenia innych forumowiczów mogą być zupełnie inne od moich. Wniosek: każda dostawa to trochę loteria
Co to za roślinka na pierwszym z nich? Słodziak
W odpowiedzi na pytanie za 100 punktów:
- w Bergenii kupowałam kilka razy i mogę powiedzieć, że dostawy były nie na równym poziomie, ale różnie Jedna dostawa była genialna, inna mniej... Najgorsze od nich były sadzonki lawendy - zbyt wyrośnięte, źle przycinane Super sadzonki były kosaćców, szałwii, żurawek. Ogólnie oceniam tę szkółkę na plus
- w Krotonie kupowałam raz i trafiły mi się pomyłki, rośliny też trochę wymęczone... było to jednak dobre kilka lat temu, mogło się wiele zmienić...
Przekonałam się, że doświadczenia innych forumowiczów mogą być zupełnie inne od moich. Wniosek: każda dostawa to trochę loteria
- Gabriela
Dzięki Wiolu... też mam tam konto, ale nawet przez myśl mi nie przeszło aby z niego korzystać... pierwsze zdjęcie już jest
Elwi, to Piaskowiec... bylinka na skalniak... ja skalniaka nie mam, ale taką podwyższoną rabatkę z różami.. miałam tam wysypane korą, ale wkurzała mnie, bo ptaszyska dziennie szukały tam robactwa i rozgrzebywały korę... wkoło mam wysypane kamykami i taka mieszana z korą wyglądała wręcz brzydko...
teraz posadziłam trochę niskich bylinek żeby było kolorowo dopóóki róże się nie zakwitną...
Dzięki za opinię w sprawie sklepów... ale i tak nie wiem co zrobić...kupić...nie kupić... kupić....
A może ktoś ma sprawdzone i dobre sklepy ?....
Elwi, to Piaskowiec... bylinka na skalniak... ja skalniaka nie mam, ale taką podwyższoną rabatkę z różami.. miałam tam wysypane korą, ale wkurzała mnie, bo ptaszyska dziennie szukały tam robactwa i rozgrzebywały korę... wkoło mam wysypane kamykami i taka mieszana z korą wyglądała wręcz brzydko...
teraz posadziłam trochę niskich bylinek żeby było kolorowo dopóóki róże się nie zakwitną...
Dzięki za opinię w sprawie sklepów... ale i tak nie wiem co zrobić...kupić...nie kupić... kupić....
A może ktoś ma sprawdzone i dobre sklepy ?....