Cis - CHOROBY i SZKODNIKI
Cis - CHOROBY i SZKODNIKI
Posadzone w sierpniu, po dwóch miesiącach miały matowe, lekko zbrązowiałe igły w dolnych partiach. Obejrzałam, nie widać szkodników, nie wygląda też na fytoftorozę, ale podlałam je na wszelki wypadek preparatem grzybobójczym.
Faktem jest, że były podlewane regularnie przez dwa tygodnie po posadzeniu, potem rzadziej, bo działkę mam daleko od miejsca zamieszkania. Są stracone, czy mają szansę? Czymś je podsypać na wiosnę? Bardzo mi na nich zależy.
Faktem jest, że były podlewane regularnie przez dwa tygodnie po posadzeniu, potem rzadziej, bo działkę mam daleko od miejsca zamieszkania. Są stracone, czy mają szansę? Czymś je podsypać na wiosnę? Bardzo mi na nich zależy.
Jednego roku przesadzałem cisy w pełni lata ponieważ tak musiałem zrobić i moje cisy ( 2szt) żółkły traciły igły w dolnej części myślałem że już po nich . Przestałem się nimi interesować i postanowiłem że wiosną lub jesienią kupię nowe, a tu nagle zauważyłem że zaczynają wypuszczać nowe młode pędy.Napisz co w tej chwili się z nimi dzieje.