Riveting - cudo Ponoć najładniejszy wśród biało-atramentowych irysów SDB
Coca Pink
Hocus Pocus
Już znam imię - Bourgeoisi takie cudo dzisiaj zakwitło - piękniusi, ale nie znam imienia
Już znam imię - Bourgeoisi takie cudo dzisiaj zakwitło - piękniusi, ale nie znam imienia
Po prostu nie rosną. Nie gniją i nie chorują. Posadzone są płytko, bo czytałam, że nie można ich za głęboko sadzić.Alania pisze:Ziemia zbyt mokra lub zbyt głęboko posadzone. Jaki problem obserwujesz? Gniją, łapią choroby czy słabo kwitną?Dorfi pisze:Piękne masz te rysy.
U mnie jakoś nie chcą rosnąć. Nie wiem dlaczego.
daję znaćjol_ka pisze:Monia pierwszy i ostatni są bosskie Daj znać, jak będziesz je rozsadzała
Aga, w sprawie irysów pisz na p.w. które Cię interesująAga2016 pisze:Piękne są Twoje irysy , ja też chętnie ustawię się w kolejce po zakupu jak będziesz je rozsadzała . Słyszałam, że tulipany lubią wędrować i należy sadzić je w ziemi w doniczkach, nie wiem co o tym sądzić zwłaszcza, że kupiłam w doniczce i zastanawiam się czy je wyjmować czy wkopać z doniczką.
Agnieszka
Soniu, mogą im zasychać końcówki, jeśli to pierwszoroczniaki, bo są słabsze i może się tak dziać. Starsze brązowiejące to może być objaw grzybacyma2704 pisze:Moniko Bourgeois to kolejny, który mnie zauroczył, choć pewnie Riveting równie piękny. Dziękuję, czyli liście mają ładne. O liściach myślę pod kątem ich wyglądu, u mnie chyba łapią jakąś chorobę grzybową, bo zasychają.
Ile mam irysów Wszystkich z wysokimi, to chyba nie pokłamię, jeśli powiem, że ok.50-60Iwonka1 pisze:Piękna kolekcja irysków Wiem, że jesteś irysowo zakręcona, ale ponad 20 samych pumilek? Nawet nie wiedziałam, że może ich być aż tyle Nie wiedziałam również, że one tak się nazywają Margo2 mi to uświadomiła. To ile masz ogólnie wszystkich irysów?
Kamienny taras ponownie mnie zachwyca, cudny jest ten Twój kawałek podłogi
Tak, to bardzo ładna odmiana. Ja myślę, że pumilek jest ponad 100 odmian, ale nie wszystkie są znane w Polsce. Ja właśnie dokupiłam kolejnych 15 odmianjolcia1212 pisze:
Moniko...wow...20 odmian pumilek? Ja też nie miałam świadomości że może ich tyle być? Masz rację że są urocze i prawie bezobsługowe. Nie potrzebują wiele miejsca a i same listki też się ładnie komponują w zestawieniu z innymi roślinami. Mój faworyt to chyba jednak IRISH MOSS
Nie wiem co to, ale miałam takie kiedyśjolcia1212 pisze:MONIKO
u mnie na różach znalazłam młode sklejone listki a w nich małą larwę. Oczywiście pozbyłam się tego, ale zastanawiam się co to może być?
Nie przyrastają czy nie kwitną?Dorfi pisze:Po prostu nie rosną. Nie gniją i nie chorują. Posadzone są płytko, bo czytałam, że nie można ich za głęboko sadzić.Alania pisze:Ziemia zbyt mokra lub zbyt głęboko posadzone. Jaki problem obserwujesz? Gniją, łapią choroby czy słabo kwitną?Dorfi pisze:Piękne masz te rysy.
U mnie jakoś nie chcą rosnąć. Nie wiem dlaczego.
Może im miejsce nie odpowiada?
Spróbuję je na przyszły sezon przesadzić w inne miejsce.
Elwi pisze:Moniczko, piękne
Moimi faworytami są Pixie Delight i Riveting Nie dziwię się, że ten ostatni jest uważany za najładniejszy
Jaką one mają wysokość w realu?