Kawon ( arbuz ) - część 6
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kawon ( arbuz ) - część 6
Załóż kapturek z butelki, ja podejrzewałbym ślimaki. A jeśli to nie one to arbuz i tak się z miniszklarenki ucieszy.
Drako pisze:Załóż kapturek z butelki, ja podejrzewałbym ślimaki. A jeśli to nie one to arbuz i tak się z miniszklarenki ucieszy.
Ślimaki nie mają dostępu do moich arbuzow. Po prostu coś zjadło wszystkie korzenie i łodygę co była w ziemii a reszta zostało bez naruszenia. Arbuz padł wyciągiem go były tylko liście i troszeczkę łodygi... Resztę znikło bez śladu xd
Ja straciłem 2 sadzonki które posadziłem w doniczce z kompostem wymieszanym z ziemia z działki, po doniczce łaziły robaki w pancerzykach, łodygi przy korzeniach lekko objedzone, dziś przesadziłem do specjalnej ziemi ogrodowej za 17 zł z lidla, wniosek jeden, stosować tylko ziemię ogrodniczą nie z pola..
Miał może ktoś z was nawóz płynny FruktoVit plus do warzyw i owoców?? Bo myślę czy kupić do arbuzów tylko nie wiem czy coś da ?? Jeśli mieliście to prosił bym o opinie o tym nawozie 

Wyczytałam że nawóz do dyniowatych ma NPK 14+14+19. Czy to dobry skład? Czy szukać innego? Może obornik granulowany byłby lepszy?
Nawoz sypiesz i zapominasz a ten w plynie musisz stosowac przy podlewaniu. Ja bym stosowal jeden i drugi gdy bym mial dzialeczke pod domem ;dWiciu pisze:Miał może ktoś z was nawóz płynny FruktoVit plus do warzyw i owoców?? Bo myślę czy kupić do arbuzów tylko nie wiem czy coś da ?? Jeśli mieliście to prosił bym o opinie o tym nawozie
Nawoz sypiesz i zapominasz a ten w plynie musisz stosowac przy podlewaniu. Ja bym stosowal jeden i drugi gdy bym mial dzialeczke pod domem ;d[/quote]
No ja właśnie mam ogromny ogródek ,kupiłem właśnie ten płynny nawóz FruktoVit efekty widać bo arbuzy dostały kopa wyśle potem fotki . A do tego robi mi się gnojowka z pokrzyw ;)
No ja właśnie mam ogromny ogródek ,kupiłem właśnie ten płynny nawóz FruktoVit efekty widać bo arbuzy dostały kopa wyśle potem fotki . A do tego robi mi się gnojowka z pokrzyw ;)
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

- seba1999
Gdyby nie nawóz nie byłyby takie ładne 

- seba1999
Arbuzy nie są wyciągnięte, super 

Dobrze że nie dałem ich w sobotę do gruntu bo już bym ich nie miał ;/ niby miało być ciepło a tu przymrozek.... Na szczęście 2 które były w gruncie nie zamarzły;). Seba masz znacznie większe niż ja co ile traktujesz je nawozem xd
- seba1999
Dwa razy dostały nawóz. W sobotę dostaną trzeci raz i ostatni. Plusem jest to, że są w tunelu, mają dużo światła i ciepła 

- seba1999
Halo, halo ! Dlaczego nikt nie wstawia zdjęć arbuzów ? Cisza tu straszna
Może wysadzę kilka arbuzów w weekend
Ma być bardzo ciepło
Nie zapowiadają dalszych chłodów 

Może wysadzę kilka arbuzów w weekend