Malachitowe parapetowe i balkonowe :)
- iwek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Malachitowe parapetowe i balkonowe :)
Ja nie mogę ale masz superaśną margerytkę ja jeszcze takiej nie widziałam lewkonie właśnie nie kupiłam sobie rozsady lewkonii Ty masz przepiękny kolorek
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Śliczne nowe nabytki średnio przepadam za różem, ale wszystkie Twoje roślinki mi się podobają
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- luna1202
- 100p
- Od: 21 mar 2014, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz cudowne roślinki! Bakopa prześliczna i podobnie jak Ty nie przepadam za pelargoniami, ale ta którą nabyłaś wyjątkowo mi się spodobała.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bakopa o pełnych kwiatkach! Pierwszy raz widzę, świetna! A margarytki są przecudne
Wspaniale kolorowo u ciebie.
Super sałatki - ja je hoduję na balkonie
Super sałatki - ja je hoduję na balkonie
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Szkoda, że pełne tulipany nie zakwitły.
Posadź pod balkonem - to zakwitną w przyszłym sezonie ;)
Sałaty szaleją, chętnie schrupałabym je ze szczypiorem i polane śmietaną, albo jogurtem. Mniam
Bakopa o pełnych kwiatach - pierwszy raz takie cudo widzę, wygląda świetnie.
Posadź pod balkonem - to zakwitną w przyszłym sezonie ;)
Sałaty szaleją, chętnie schrupałabym je ze szczypiorem i polane śmietaną, albo jogurtem. Mniam
Bakopa o pełnych kwiatach - pierwszy raz takie cudo widzę, wygląda świetnie.
Piękna Bakopa ale najbardziej zachwycona jestem tą wcześniejszą Dalią co zdjęcia wstawiłaś, jest cudowna, pochwal się proszę jaka odmiana albo gdzie nabyłaś bo zazdroszczę ;) A lewkonia na balkonie? Jeszcze nie widziałam, fajnie wygląda ;)
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Dorotko - przepięknie i kwieciście, czyli tak, jak powinno być w maju! Dobrze, ze pokazałaś coś takiego jak bakopa - pierwszy raz słyszę i widzę, kompletnie mi obca roślinka. Warta bliższego poznania. Śliczności! A narobiłaś mi smaku... mizuną
-
- Od: 15 maja 2015, o 14:00
Musze przyznać, że nabytki całkiem ładne. Fioletowy zestawik najbardziej mi się podoba Swoja droga bakopa ładna takiej nigdy nie miałam. Lewkonie dopiero niedawno posiałam i zastanawiam się co z nich bedzie Czy dobrze pamiętam, że lewkonia pachnie. Caladium też kiedyś widziałam w jakimś sklepie szkoda, że nie kupiłam. Gotowa roślinka chyba była w LM, ale co to za przyjemność Wiadomo im na coś dłużej czekamy tym bardziej cieszy
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rośliny na balkonie szaleją, bratki ustąpiły miejsca petuniom, generalnie - fioletowo mi, tylko czasu brak na regularne wrzucanie zdjęć do wątku
Dzisiaj zebrałam się w sobie i wygospodarowałam chwilę, bo muszę się z wami podzielić dość świeżymi nabytkami hojowymi, bo inaczej zaraz pogubię nazwy. Już nie mówiąc o przybliżonej dacie ich posadzenia. Dlatego wrzucam do wątku, będzie wiadomo za jakiś czas co padło, a co rośnie. To po kolei:
hoja callistophylla, na razie ani nie pada, ani nie rośnie
hoja sp. Ko Chang Island, dzisiaj ją wyciągnęłam z wody w celu posadzenia i odkryłam, że wyprodukowała listka
hoja sp. Nong Nooch, przyszła do mnie jako jednoliścienna, jak widać też ruszyła w perlicie. Na razie boję się ją przesadzić
hoja sp. Gunung Gading - przez przypadek ukorzeniłam ją "do góry nogami", ale odkryłam to za późno ruszyła ze wzrostem od samego dołu, na razie też mieszka w keramzycie.
Z innych domowych szaleją skrętniki (na zdjęciu piękna siewka od Justyny po odmianie 'Jan', DS-Rozhdenie Tajfuna i malutki kwiatuszek chirity Tamiana)
A na balkonie, tak jak już wspomniałam, rządzi fiolet!
Mam sporo innych zaległych wieści i zdjęć, ale na dziś wystarczy, lecę pozaglądać do was!
Dzisiaj zebrałam się w sobie i wygospodarowałam chwilę, bo muszę się z wami podzielić dość świeżymi nabytkami hojowymi, bo inaczej zaraz pogubię nazwy. Już nie mówiąc o przybliżonej dacie ich posadzenia. Dlatego wrzucam do wątku, będzie wiadomo za jakiś czas co padło, a co rośnie. To po kolei:
hoja callistophylla, na razie ani nie pada, ani nie rośnie
hoja sp. Ko Chang Island, dzisiaj ją wyciągnęłam z wody w celu posadzenia i odkryłam, że wyprodukowała listka
hoja sp. Nong Nooch, przyszła do mnie jako jednoliścienna, jak widać też ruszyła w perlicie. Na razie boję się ją przesadzić
hoja sp. Gunung Gading - przez przypadek ukorzeniłam ją "do góry nogami", ale odkryłam to za późno ruszyła ze wzrostem od samego dołu, na razie też mieszka w keramzycie.
Z innych domowych szaleją skrętniki (na zdjęciu piękna siewka od Justyny po odmianie 'Jan', DS-Rozhdenie Tajfuna i malutki kwiatuszek chirity Tamiana)
A na balkonie, tak jak już wspomniałam, rządzi fiolet!
Mam sporo innych zaległych wieści i zdjęć, ale na dziś wystarczy, lecę pozaglądać do was!
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Dorotko nie martw się brakiem czasu ,nam wszystkim go brakuję Śliczne masz kwiatuchy na balkonie no i trzymam kciuki za hoje,ja też ciągle się tych roślinek uczę
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Oj Dorotko, wszyscy mamy zbyt mało czasu w sezonie, bo przecież kiedy mamy tymi roślinkami się zachwycać, jak nie w pełni wegetacji. Kolorki u Ciebie piękne, brawo!
Dorotko, hoje piękne, aż boję się oglądać, bo tu zaraza jakaś się szerzy . A fiolet u mnie w sercu jakoś tak od dawna. Pięknie u Ciebie .