Leśne ranczo nad wodą I.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśne ranczo nad wodą I.

Post »

Ta Magnolia to może być Nigra, kwitnie nieco pózniej u mnie powtarza kwitnienie, ale rośnie powoli.
dech zapiera patrząc na tak dopieszczoną działeczkę a o domku nie wspomnę ;:138
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu, gdzieś się zgubiła? Dalej walczysz na działce czy wreszcie odpoczywasz?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Gdzie jesteś? Sierściuchy dałam, a jutro będzie jeszcze wiecej ;:306
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziu, piękna wiosna u Was. Tabliczki, zawieszki, ptaszki - wszystko sliczne i oczka cieszą. Fajnie tworzycie z eM to swoje Leśne Ranczo nad wodą ;:oj
Bardzo mi się podoba Twój ogród. Tyle pracy włożonej, ale efekty widać, co roku jest coraz piękniej . Tak trzymać ! ;:215
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

Madziu a jak Twoja glicynia? Bo moja chyba zaczyna coś puszczać.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Domek klimatyczny a dodatki sprawiają że, jest przytulny.Fajne fotele i latarenka.Koło świetnie pasuje do domku.Czy migdałek rośnie w słonecznym miejscu? Trzeba go przycinać, ale w czerwcu po kwitnieniu gdy rozwiną się liście, później powstają pąki kwiatowe na nowych pędach, które zakwitną w następnym roku,ważnym zabiegiem jest także wycinanie pędów wybijających z podkładki. Nawet jak nie zakwitł, należy tuż po okresie kwitnienia skrócić pędy nawet o połowę.W maju i czerwcu można go dokarmić.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madzia pewno zaległości działkowe odrabia.
Jak skończy to powróci. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
chris26
100p
100p
Od: 27 sie 2013, o 07:57

Post »

Magdo,
Chciałbym zakupić powojnik 'Princess Red'. Jest bardzo ładny i pięknie pachnie. Chciałbym posadzić go razem gdzie rośnie pnąca żółta róża w miejscu słonecznym tylko przewiewnym.
Masz może zdjęcia tego powojnika ?
Chłop z Mazur
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witajcie :wit . Nie pisałam, bo urlopowałam a potem chorowałam i odpoczywałam. Na końcu harowałam na działce.
Majówkę mieliśmy przedłużoną w mojej wymarzonej Chorwacji. Słuchajcie.... może nie napiszę że mogłabym tam mieszkać ale spokojnie mogłabym jeździć tam średnio co trzy miesiące. I nie to, że powaliło mnie jakoś specjalnie zwiedzanie. Choć oczywiście też to ma jakieś znaczenie. Po prostu odnalazłam tam ciszę i spokój. Byliśmy przed sezonem dlatego właśnie było tak spokojnie. Podoba mi się ich klimat, styl życia, nastawienie do Polaków... No po prostu uwielbiam Chorwatów. Apartamenty mieliśmy fantastyczne, choć nigdy na to nie zwracam dużej uwagi bo zawsze nas nie ma w domu. Tam się tylko myje i śpi. Ale jednak balkon 10 metrowy robi swoje. Po wycieczce, kąpieli fajnie usiąść i posiedzieć. Albo rano z kawką przed wyprawą. Z tyłu mieliśmy widok na góry z przodu na morze. No raj. Jedzenie podawali polskie więc za wiele nie mogę powiedzieć. Jedynie spróbowałam kilka napojów wyskokowych i owoców. Po czym się pochorowałam tak że nie mogłam wyjść z ubikacji. Nie.. nie po napojach. Bo to dosłownie kropelka na język żeby wiedzieć jak smakują te kolorowe buteleczki. Pochorowałam się po owocach. Chyba były niemyte a oni wszędzie degustacje robili.
No ale dość gadania. Wklejam Wam kilka zdjęć.
Makarska ;:167 ;:167 tu stacjonowaliśmy.

ObrazekObrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Park Krajobrazowy Krka

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Dubrovnik

Obrazek
Obrazek
Obrazek

A tu właśnie dobra do degustacji. Nienawidzę miodu (jem tylko z papryką konserwową), a oni mają takie pyszne miody... lawendowe, mandarynkowe itd.

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

A tu jeszcze wtrącenie Makarskiej - zachód słońca.

Obrazek
Obrazek

Rejs na wyspę Hvar- Vrbovska

Na powitanie napój i Rakija na rozgrzanie. Potem kawka, herbatka i pączki coś jak racuchy z rodzynkami na ciepło.

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Postój we Vrbovskiej na małe zwiedzanie a w tym czasie nasi marynarze grilowali makrelę na obiad. Potem wino, kawa, herbata i ciasteczka na deser.
Wyruszamy dalej na wyspę Brac- Bol

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Trogir

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Split

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Jaskinia Vranjaca
Odkrył ją dziadek obecnego opiekuna jaskini na swoim polu. Od tamtej pory państwo postawiło tabliczkę że zabytek i poza tabliczką nie dołożyli nic. Ani grosza. Sami właściciele ją utrzymują. Najpierw opiekował się dziadek, potem ojciec a teraz obecny Pan- też już dziadziuś. Bardzo sympatyczny człowiek. Poczęstował nas swoją rakiją. Gdzie się nie pojedzie to rakije. Jestem nie pijąca i śmieją się ze mnie że tyle co wypiłam tam to nie wypiłam przez pięć lat normalnie :) .
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jeziora Plitwickie

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bośnia i Hercegowina- Pocitelj

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Mostar

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ślady po wojnie.
Obrazek

Byliśmy także w Medugorje ale nie weszliśmy na Górę Objawień z powodu mojej choroby po degustacjach.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

To sobie odpoczęliście w pięknym miejscu. ;:138 A teraz z nowymi siłami do własnego ogrodu.

Zazdraszczam ale tak pozytywnie. A te widoki wszystkie .... No bajka!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Chris Princes Red polecam Ci z czystym sumieniem. Kwitnie bujnie, faktycznie pachnie i w ogóle nie choruje. U mnie też rośnie przy róży. Szybko się rozrasta. Zdjęć nie mam jakiś konkretnych bo sporo ich straciłam na starym laptopie. Mam jakieś pojedyncze kwiatki ale to wstawię wieczorem, najpóźniej jutro.
Dorotko byłam na działce, mam kilka zdjęć. Później wstawię. Ale myślami wciąż jestem w Makarskiej. ;:197
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Madzieńko, ależ Wy baśniowe miejsca zwiedzaliście, wodospady przepiękne, wyspy, wysepki lazurowa woda i błękit nieba, żyć nie umierać. ;:138 ;:138
To teraz z nowymi siłami .... nowe wyzwania, podpatrzone kompozycje i dekoracje będą wprowadzane w czyn na własnych włościach. ;:215
chris26
100p
100p
Od: 27 sie 2013, o 07:57

Post »

Pashmina2006 pisze:Chris Princes Red polecam Ci z czystym sumieniem. Kwitnie bujnie, faktycznie pachnie i w ogóle nie choruje. U mnie też rośnie przy róży. Szybko się rozrasta. Zdjęć nie mam jakiś konkretnych bo sporo ich straciłam na starym laptopie. Mam jakieś pojedyncze kwiatki ale to wstawię wieczorem, najpóźniej jutro.
Dorotko byłam na działce, mam kilka zdjęć. Później wstawię. Ale myślami wciąż jestem w Makarskiej. ;:197
Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź ;:180 . Jak zobaczyłem Powojnik Princes Red na zdjęciach w sieci to pomyślałem, że muszę go mieć i pewnie tak się stanie :).
Pozazdrościć Chorwacji .... ;:145
Chłop z Mazur
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”