Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Martuś ale miałam och ach ;:306
Przecudne zakątki a jakie rododendrony piękne i dorodne... ;:138
Widzę ze Hosty też już piękne kępki i ślicznie wkomponowane. :tan
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam w niedzielny wieczór,wróciłam z komunii najmłodszego wnuka ,więc może chociaż odpowiem ,bo trochę zmęczona jestem siedzeniem i jedzeniem ;:306

Tereniu,powoli wszystko zakwitnie ,czas teraz tak leci ,chętnie się z Tobą wymienię jasnotami ,wczoraj padało bardzo ,dzisiaj wytrzymało bez deszczu ,chociaż chłodno,a w nocy będzie chyba zimno ,zabezpieczyłam dalie ,Gunnerę i Deinanthe ,pozdrawiam ;:196

Soniu,trochę pracuję w ogrodzie ,bo mam zaległości , ciągle coś nowego wymyślam a i stare trzeba pielęgnować ,chyba nie radzę wysadzać takiego pięknego ogrodu ,jak Twój ;:306 ,ja nie widzę na razie mszycy na moich margerytkach ,pozdrawiam ;:196

Iwonko,nie może Ci odebrać mowy,bo kto będzie z nami rozmawiał, :uszy szałwie jak wyszły ,to na pewno będą ,pozdrawiam ;:168

Aniu,cieszę się ,że mogłaś do mnie wstąpić ,że ogród się spodobał w realu,może jeszcze kiedyś się uda znowu przyjechać,pozdrawiam ;:168

Gosiu,cieszy mnie ,że lubisz ten ogród ,i ciągle go odkrywasz ,zakątków jest sporo ,więc ciągle są niespodzianki,a jak jeszcze sie podoba to już taki mój mały sukcesik,że coś warto robić ,twoje rododendrony na pewno urosną ,one do pewnego momentu tak słabo rosną ,a potem to ruszają z kopyta,pozdrawiam :wit

Tereniu,szałwia siedmiogrodzka jest byliną ,czyli wieloletnia ,już się o to postarałam,żebyś miała sadzoneczkę ,siewki obieli też mam i chyba nasionka też ,rabata kaskadowa pięknie się rozrasta ,pozdrawiam ;:196

Marysiu,ja dzisiaj cały dzień świętowałam razem z Franiem ,tylko to przeżarcie jest dokuczające teraz , ;:306 ,wypełniaj dziurki ,ja też jutro będę wypełniać jak tylko nie będzie padać ,dużo u mnie różnej zieleni ,bo sporo mam innych roślin oprócz bylin,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196

Eluś,Fan Tan ma jeszcze sporo pączków,więc dalej będzie kwitła,jedną mam taką wyrywną ostróżkę ,reszta rośnie w miarę spokojnie ,dywan z jasnoty i mnie się spodobał,chociaż posadzony tak z przypadku i braku innego miejsca ,pozdrawiam ;:168

Kasiu,tak cieszy jak ogród się podoba ,rododendrony urosły już duże ,więc to daje efekt,hosty też sie spieszą ,żeby nie być najgorsze,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Parę ogrodowych miejsc i zakątków dla Was,zapraszam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kamasje
Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Też zaliczam się do grona sympatyków tego ogrodu. :D
Kamienie świetnie obrastają kwiatami.
I jak przystało na tajemniczy ogród pełno w nim ciekawych zakątków i ścieżek. ;:333
Mszyce też tylko stwierdziłam na dwóch krzewach róż, ale pewno po oprysku pokrzywą i zimnicy jaka teraz wróciła wyginą.
Za to urodzaj mrówek mam w tym roku, na szczęście widzę tylko czarne, bo tych żółtych trudno uznać za przyjazne.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Obrazek

Martusiu co to jest?
O tak siedzenie dla Ciebie jest męczące, ale co się nie robi dla wnuków, jeszcze w takim dniu :D Rano było +4 jak zapowiadali, ale tej nocy ma być +3 i byle nie mniej ;:oj Ja nic nie okrywam, bo jak :shock: no chyba że zapowiedzą temperaturę minusową to muszę przejść po ogrodzie i najcenniejsze okryć, ale to trudno ;:174 Dzisiaj w ogrodzie spalisz kalorie więc życzę dobrej pogody i pozdrawiam ;:196
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak mi się zdaje, że to karagana syberyjska ale poczekajmy co na pisze właścicielka tego pięknego okazu :heja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

To karagana i ja potwierdzę, śliczna, z patyczka też może się udać, już właściwie się mi udała, ale zasuszyłam niestety teraz w te suche dni ;:223 , muszę sąsiadkę o patyczki jeszcze raz poprosić ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obiela jest przepiękna
Ma takie delikatne te kwiatki, jakby zrobione z bibuły
Zawsze u Ciebie czekam na kwitnienie piwonii. Masz ich tyle.
Ja cały czas walczę z moimi. Nadal nie kwitną 3. W dodatku dosadziłam 2 nowe i też chyba nie zakwitną, a nawet jakby marniały. Zobaczymy jak przetrwają sezon
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Masz cudowny ogród, piękne zakątki :D
Kalina koralowa już kwitnie, zaraz będzie cała w "kulkach" ;:138
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

Dawno nie byłam a tu cudownie ,wszystko takie poukładana u mnie troche nieporządku,miałam wnuka małego od wtorku do soboty i nie dał mi popracowac a teraz zimno że aż sie z domu nie chce wyjśc ale za to w foliaku troche nadrabiam.
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martusiu powtórzę się, ale muszę - pięknie u ciebie. Co to za roslinka?
Obrazek

Jakie fajne to forum...u mnie po kamasji została łodyga, a u ciebie nadal mogę ją podziwiać ;:333
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ,dni są tak zimne ,że nie chce się wychodzić do ogrodu ,jakoś to musimy przetrwać,moje dalie dalej siedzą zabezpieczone i czekają na ciepełko.

Grażynko,bardzo mi miło,że jesteś sympatykiem tego ogrodu,kaskadowa zarasta i coraz wiecej będzie kwitnień ,chociaż to tulipany do tej pory bardzo ją zdobiły,mszyc u mnie jakoś nie widzę ,nawet kalina z pomponami ich nie ma ,a nieraz było na niej aż czarno,mrówek też mam sporo w ogrodzie ,one też potrafią wykończyć roślinę ,pozdrawiam :wit

Marysiu,to karagana syberyjska ,pendula ,mrozów u mnie też nie było,ale zimno niemiłosierne i mało jestem w ogrodzie ,bo mam przerwę,chyba odpoczywam :uszy po prostu nie chce mi się,więc i kalorii nie tracę ,dzisiaj byłam w Krakowie ,potem obiadek i piecyk,pozdrawiam ;:196

Maju,masz rację to karagana ,forma płacząca :wit

Iwonko,ja też często coś zasuszę,więc nie jesteś odosobniona ;:306

Gosiu,czy zasilasz te piwonie nawozami potasowo fosforowymi,bo to niemożliwe ,żeby tyle lat nie kwitły,obiela pięknie wygląda,krzew jest bielusieńki, :wit

Aguś,dziękuję za miłe słowa ,bardzo budujące,kalin mam duzo ,bo je uwielbiam ,wiec nawsadzałam między iglaki i z każdego kąta będą wyglądać jak całkiem zakwitną :wit

Marzenko,tak nas czasem czas goni,że mniej nas na forum ,rozumiem to ,a z wnukami to super sprawa,ale wtedy cała robota stoi,ja też mało teraz jestem w ogrodzie jak tak zimno ,czasem zimno mi nie przeszkadza ,a teraz już 2 dni nie byłam w ogrodzie ,może jutro coś zrobię ,pozdrawiam :wit

Gosiu,to żarnowiec,miałam na początku żółty i czerwony ,a teraz mam przeróżne odcienie ,bo tyle się nasiało,kamasje u mnie teraz kwitną ,a białe dopiero będą kwitły ,są późniejsze,pozdrawiam :wit

Beatko,ogród zapełnia się kwiatami to prawda ,i miło,że sie podoba :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Parę wiosennych zakamarków ,zapraszam

Obrazek

kwitną białe chabry na kaskadowej ,na wiosnę przesadzane
Obrazek