Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Violka33
200p
200p
Od: 18 lut 2013, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Maryś śliczne Hosty i takie zdrowe bo u mnie ślimaki mają stołówkę na nich i poobgryzane :(
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Byłam , podziwiałam.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Hosty bardzo urodziwe. Zwłaszcza te limonkowe oryginalne. W prymulce się zakochałam, przecudna. coś podobnego kupiłam, ale już na koniec kwitnienia; może jesienią jeszcze zakwitnie, to porównam.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu....bardzo podobają mi się twoje hosty, czy wszystkie masz w cieniu :?: . Mam kilka, chronię przed słońcem, ale to niereprezentacyjne miejsce. Za domkiem, w kącie..a może warto z nimi wyjść do ludzi, na widok. ;:306 . Pozdrawiam serdecznie. ;:168
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzięki Marysiu ,przypomnę się w sierpniu . ;:196
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

Piękne są Twoje hosty i te kolorki. Moje ubiegłoroczne nabytki poszły w zapomnienie.
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Nie potrafię za wami nadążyć.
Hosty i żurawki ;:333
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu

Zakwitły u mnie późne tulipany , a wśród nich takie cudko . :D
Przesłam Ci jego zdjęcie wraz z pozdrowieniami . ;:196

Obrazek
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam Serdecznie!
Ze zdumieniem stwierdziłam, że jestem u siebie pierwszy raz dzisiaj, przepraszam i już się poprawiam :D

Elu nie żałuj! ja przez tą mnogość roślin zaniedbuję warzywka, pomidory, papryki a większość popularnych jarzyn już nie sieję. Nie wspomnę o ich dogłębnych rozpoznaniu a, co za tym idzie wspaniałych plonach Obrazek Hosty możesz sobie w miejscach cienistych posadzić, one nie wymagają opieki. Pozdrawiam serdecznie Obrazek

Lisico dziękuję za pochwałę awatarka Obrazek Zarówno zima jak i wiosna nie służą roślinom, wegetacja zaburzona i kilka roślin nie przeżyło tych niby łagodnych warunków. Jednak na pewno na południu jest dużo lepiej. Jagi ciągle narzeka na klimat, który kiepsko wpływa na ogród i ogrodniczkę ;:131
Koniecznie pokaż kompozycję ;:180 Pozdrawiam i życzę ciepłego deszczu ;:168

Dorotko nic mi nie wykiełkowało, ale doniczkę trzymam nadal ;:333

Aniu jeszcze wczoraj znalazłam jedną zapomnianą hostę, bo mam je w różnych miejscach ;:131 Większość mam bez nazw, a nawet te co je miały to się zagubiły. Pozdrawiam :wit

Jadziu pestek nie mam, ale siewki tak! i to nawet spore już rośliny ;:224

Dorotko to nasza kochana Martusia dzieli się swoimi wiadomościami ;:167 i uczy mnie odwagi Obrazek

Marysiu patrzyłam i mam jedną roślinę niewielką która rokuje nadzieję na przyjęcie, ale poczekaj chwilę odezwę się w przyszłym tygodniu bo może coś będzie więcej :D

Martusiu ja też dzisiaj wzbogaciłam się o nowe rośliny bo przyszła paczka z różnościami, już posadzone i podlane, bo cały dzień padało, byłam cała mokra aż pod wieczór nie mogłam się odkleić od gliny Obrazek Musiałam też przygotować rośliny na jutrzejszą ekspedycję. Miłego wieczoru i idę robić serObrazek
Violu teraz jest najlepszy okres dla host, kiedy zieleń jest świeża i rzeczywiście nic je nie podgryza :D

Misiu :wit

Moniko każda ma swój urok a jak jeszcze kwitną to dopiero są śliczne, a niektóre kwiaty pachną ;:215 Będę zbierać nasiona prymulki to jak będziesz chciała to proszę ;:180

Zeniu dwie hosty rosną w słońcu bo takie lubią warunki to te w białymi pachnącymi kwiatami, reszta w cieniu albo półcieniu. Pozdrawiam cieplutko Obrazek

Elu bardzo proszę, pewnie będę zbierać i inne nasiona :D

Justynko co się z nimi stało ;:oj u mnie hostę przejechała ogromna koparka i wstała, żyje!

Beatko juni biedaku nie spiesz się my tu zawsze jesteśmy ;:168

Beatko besiu dziękuję za cudownego tulipanka Obrazek i ja Ciebie serdecznie pozdrawiam ;:168

Wybaczcie zdjęć błotno deszczowych nie ma, a poza tym dzisiaj mam dzień serowy i lecę do kuchni! Miłego wieczoru i dziękuję za odwiedziny ;:4
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

Marysiu po grudniowej przeprowadzce - okazało się, że moje olbrzymy zostały i sobie rosną tyle, że nie u mnie.
No cóż poszukam nowych :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,u mnie tak bardzo nie padało ,tylko przelotnie ,napisałam u mnie ,żebyś przyjechała we wtorek,ja jutro sadzę moje kwiatuszki ,są zabezpieczone ,a czy w tunelu już sie uspokoiło,u mnie dalej zimno,ale jakby się rozciepliło wieczorem ,może już będzie po zimnych ogrodnikach ,najwyższy czas,najgorsze jest to ,że nic nie chce mi się robić ;:306 ,pozdrawiam i miłej nocki ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Justynko czyli zmieniłaś adres? ale najważniejsze, że miłość do roślin pozostała ;:168

Martusiu to dobrze czyli teraz pracuję nad M wstępnie już rozmawialiśmy ;:162 Cieszę się na azalie i różaneczniki na pewno będzie co oglądać :roll: Ja dzisiaj zmokłam i wysychałam a wieczorem musiałam zastosować piwo z jajkiem bo wewnętrzne zimno mnie brało plus kominek i mam nadzieję że będzie ok! Ściskam i dobrej nocy ;:196
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Marysiu!
Kiedy już serek będzie ociekał i tu zajrzysz, to przeczytasz co następuje:
- jak mam nie narzekać, kiedy klimat mojego miasta naprawdę nie sprzyja ogrodowi ;:174.
Rośliny giną, i to w dodatku te najbardziej ulubione. Deszczu dramatycznie mało ;:145. Licznik wody leci za to jak szalony. I jak tu się nie stresować, sama powiedz... ;:209.
Już mi się nie chce nowych roślin, odwrotnie niż Tobie ;:218.
No, ale jak się ma takie układy w niebie... ;:224.

;:196 Jagi
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu znowu miałaś deszcz ;:oj , a ja musiałam podlewać, bo strasznie sucho i jak mają się rozwijać różane pąki jak taka susza ;:174 Jak wysoka rośnie ta jabłonka jest to taka karłowata czy wielkolud
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jaguś jesteś kochana ;:168 , nawet nie wiesz jak mi żal Twoich kwiatów :cry: Gdybym mogła przechyliłabym naszą ziemię w Twoją stronę, żeby spłynęło co nieco :lol: Piszesz że Ci się nie chce nowych roślin, a jakbym posłała kłosowca? niestety pokrzywolistny prawie całkiem zanikł (też biały). Myślałam że odrośnie, ale widać to jak ostatnio niektórzy określają bylina krótkowieczna ;:306
Moje układy też się czasem obracają przeciwko mnie, nie będę Ci przypominać :wink:
Utulam ;:196

Jadziu moja redlove jest piąty sezon i wysoka na 2,5 m, ale jej nie przycinam bo nie ma takiej potrzeby. Myślę, że można ją ciąć wtedy będzie niższa :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”