Jest już wiosna!
Re: Jest już wiosna!
Maryś śliczne Hosty i takie zdrowe bo u mnie ślimaki mają stołówkę na nich i poobgryzane 

- Shire
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hosty bardzo urodziwe. Zwłaszcza te limonkowe oryginalne. W prymulce się zakochałam, przecudna. coś podobnego kupiłam, ale już na koniec kwitnienia; może jesienią jeszcze zakwitnie, to porównam.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu....bardzo podobają mi się twoje hosty, czy wszystkie masz w cieniu
. Mam kilka, chronię przed słońcem, ale to niereprezentacyjne miejsce. Za domkiem, w kącie..a może warto z nimi wyjść do ludzi, na widok.
. Pozdrawiam serdecznie. 

- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki Marysiu ,przypomnę się w sierpniu . 

Piękne są Twoje hosty i te kolorki. Moje ubiegłoroczne nabytki poszły w zapomnienie.
Pozdrawiam Justyna
mój skromny ogród - początki
- besia
- Od: 28 maja 2014, o 18:17
Marysiu
Zakwitły u mnie późne tulipany , a wśród nich takie cudko .
Przesłam Ci jego zdjęcie wraz z pozdrowieniami .

Zakwitły u mnie późne tulipany , a wśród nich takie cudko .

Przesłam Ci jego zdjęcie wraz z pozdrowieniami .

Pozdrawiam, Beata.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam Serdecznie!
Ze zdumieniem stwierdziłam, że jestem u siebie pierwszy raz dzisiaj, przepraszam i już się poprawiam
Elu nie żałuj! ja przez tą mnogość roślin zaniedbuję warzywka, pomidory, papryki a większość popularnych jarzyn już nie sieję. Nie wspomnę o ich dogłębnych rozpoznaniu a, co za tym idzie wspaniałych plonach
Hosty możesz sobie w miejscach cienistych posadzić, one nie wymagają opieki. Pozdrawiam serdecznie 
Lisico dziękuję za pochwałę awatarka
Zarówno zima jak i wiosna nie służą roślinom, wegetacja zaburzona i kilka roślin nie przeżyło tych niby łagodnych warunków. Jednak na pewno na południu jest dużo lepiej. Jagi ciągle narzeka na klimat, który kiepsko wpływa na ogród i ogrodniczkę
Koniecznie pokaż kompozycję
Pozdrawiam i życzę ciepłego deszczu
Dorotko nic mi nie wykiełkowało, ale doniczkę trzymam nadal
Aniu jeszcze wczoraj znalazłam jedną zapomnianą hostę, bo mam je w różnych miejscach
Większość mam bez nazw, a nawet te co je miały to się zagubiły. Pozdrawiam
Jadziu pestek nie mam, ale siewki tak! i to nawet spore już rośliny
Dorotko to nasza kochana Martusia dzieli się swoimi wiadomościami
i uczy mnie odwagi 
Marysiu patrzyłam i mam jedną roślinę niewielką która rokuje nadzieję na przyjęcie, ale poczekaj chwilę odezwę się w przyszłym tygodniu bo może coś będzie więcej
Martusiu ja też dzisiaj wzbogaciłam się o nowe rośliny bo przyszła paczka z różnościami, już posadzone i podlane, bo cały dzień padało, byłam cała mokra aż pod wieczór nie mogłam się odkleić od gliny
Musiałam też przygotować rośliny na jutrzejszą ekspedycję. Miłego wieczoru i idę robić ser
Violu teraz jest najlepszy okres dla host, kiedy zieleń jest świeża i rzeczywiście nic je nie podgryza
Misiu
Moniko każda ma swój urok a jak jeszcze kwitną to dopiero są śliczne, a niektóre kwiaty pachną
Będę zbierać nasiona prymulki to jak będziesz chciała to proszę
Zeniu dwie hosty rosną w słońcu bo takie lubią warunki to te w białymi pachnącymi kwiatami, reszta w cieniu albo półcieniu. Pozdrawiam cieplutko
Elu bardzo proszę, pewnie będę zbierać i inne nasiona
Justynko co się z nimi stało
u mnie hostę przejechała ogromna koparka i wstała, żyje!
Beatko juni biedaku nie spiesz się my tu zawsze jesteśmy
Beatko besiu dziękuję za cudownego tulipanka
i ja Ciebie serdecznie pozdrawiam
Wybaczcie zdjęć błotno deszczowych nie ma, a poza tym dzisiaj mam dzień serowy i lecę do kuchni! Miłego wieczoru i dziękuję za odwiedziny
Ze zdumieniem stwierdziłam, że jestem u siebie pierwszy raz dzisiaj, przepraszam i już się poprawiam

Elu nie żałuj! ja przez tą mnogość roślin zaniedbuję warzywka, pomidory, papryki a większość popularnych jarzyn już nie sieję. Nie wspomnę o ich dogłębnych rozpoznaniu a, co za tym idzie wspaniałych plonach

Lisico dziękuję za pochwałę awatarka

Koniecznie pokaż kompozycję

Dorotko nic mi nie wykiełkowało, ale doniczkę trzymam nadal

Aniu jeszcze wczoraj znalazłam jedną zapomnianą hostę, bo mam je w różnych miejscach

Jadziu pestek nie mam, ale siewki tak! i to nawet spore już rośliny

Dorotko to nasza kochana Martusia dzieli się swoimi wiadomościami

Marysiu patrzyłam i mam jedną roślinę niewielką która rokuje nadzieję na przyjęcie, ale poczekaj chwilę odezwę się w przyszłym tygodniu bo może coś będzie więcej

Martusiu ja też dzisiaj wzbogaciłam się o nowe rośliny bo przyszła paczka z różnościami, już posadzone i podlane, bo cały dzień padało, byłam cała mokra aż pod wieczór nie mogłam się odkleić od gliny

Violu teraz jest najlepszy okres dla host, kiedy zieleń jest świeża i rzeczywiście nic je nie podgryza

Misiu

Moniko każda ma swój urok a jak jeszcze kwitną to dopiero są śliczne, a niektóre kwiaty pachną

Zeniu dwie hosty rosną w słońcu bo takie lubią warunki to te w białymi pachnącymi kwiatami, reszta w cieniu albo półcieniu. Pozdrawiam cieplutko

Elu bardzo proszę, pewnie będę zbierać i inne nasiona

Justynko co się z nimi stało

Beatko juni biedaku nie spiesz się my tu zawsze jesteśmy

Beatko besiu dziękuję za cudownego tulipanka

Wybaczcie zdjęć błotno deszczowych nie ma, a poza tym dzisiaj mam dzień serowy i lecę do kuchni! Miłego wieczoru i dziękuję za odwiedziny

Marysiu po grudniowej przeprowadzce - okazało się, że moje olbrzymy zostały i sobie rosną tyle, że nie u mnie.
No cóż poszukam nowych
No cóż poszukam nowych

Pozdrawiam Justyna
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,u mnie tak bardzo nie padało ,tylko przelotnie ,napisałam u mnie ,żebyś przyjechała we wtorek,ja jutro sadzę moje kwiatuszki ,są zabezpieczone ,a czy w tunelu już sie uspokoiło,u mnie dalej zimno,ale jakby się rozciepliło wieczorem ,może już będzie po zimnych ogrodnikach ,najwyższy czas,najgorsze jest to ,że nic nie chce mi się robić
,pozdrawiam i miłej nocki 

- Maska
- Kontakt:
Justynko czyli zmieniłaś adres? ale najważniejsze, że miłość do roślin pozostała
Martusiu to dobrze czyli teraz pracuję nad M wstępnie już rozmawialiśmy
Cieszę się na azalie i różaneczniki na pewno będzie co oglądać
Ja dzisiaj zmokłam i wysychałam a wieczorem musiałam zastosować piwo z jajkiem bo wewnętrzne zimno mnie brało plus kominek i mam nadzieję że będzie ok! Ściskam i dobrej nocy 

Martusiu to dobrze czyli teraz pracuję nad M wstępnie już rozmawialiśmy

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Marysiu!
Kiedy już serek będzie ociekał i tu zajrzysz, to przeczytasz co następuje:
- jak mam nie narzekać, kiedy klimat mojego miasta naprawdę nie sprzyja ogrodowi
.
Rośliny giną, i to w dodatku te najbardziej ulubione. Deszczu dramatycznie mało
. Licznik wody leci za to jak szalony. I jak tu się nie stresować, sama powiedz...
.
Już mi się nie chce nowych roślin, odwrotnie niż Tobie
.
No, ale jak się ma takie układy w niebie...
.
Jagi
Kiedy już serek będzie ociekał i tu zajrzysz, to przeczytasz co następuje:
- jak mam nie narzekać, kiedy klimat mojego miasta naprawdę nie sprzyja ogrodowi

Rośliny giną, i to w dodatku te najbardziej ulubione. Deszczu dramatycznie mało

Już mi się nie chce nowych roślin, odwrotnie niż Tobie

No, ale jak się ma takie układy w niebie...

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Marysiu znowu miałaś deszcz
, a ja musiałam podlewać, bo strasznie sucho i jak mają się rozwijać różane pąki jak taka susza
Jak wysoka rośnie ta jabłonka jest to taka karłowata czy wielkolud

- Maska
- Kontakt:
Jaguś jesteś kochana
, nawet nie wiesz jak mi żal Twoich kwiatów
Gdybym mogła przechyliłabym naszą ziemię w Twoją stronę, żeby spłynęło co nieco
Piszesz że Ci się nie chce nowych roślin, a jakbym posłała kłosowca? niestety pokrzywolistny prawie całkiem zanikł (też biały). Myślałam że odrośnie, ale widać to jak ostatnio niektórzy określają bylina krótkowieczna
Moje układy też się czasem obracają przeciwko mnie, nie będę Ci przypominać
Utulam
Jadziu moja redlove jest piąty sezon i wysoka na 2,5 m, ale jej nie przycinam bo nie ma takiej potrzeby. Myślę, że można ją ciąć wtedy będzie niższa

Moje układy też się czasem obracają przeciwko mnie, nie będę Ci przypominać

Utulam

Jadziu moja redlove jest piąty sezon i wysoka na 2,5 m, ale jej nie przycinam bo nie ma takiej potrzeby. Myślę, że można ją ciąć wtedy będzie niższa