Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Marysiu to może znalazłabyś jakąś zbędną sadzonkę .Czy one potrzebują dużo słonka, bo u mnie jest tylko do 16
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu mam sadzonki więc nie ma problemu ;:333 Moja jabłonka rośnie za tunelem więc też nie jest non stop na słońcu ;:333
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poczytałam wątek o tym jabłku i z tego co czytam w sam raz dla mnie .Wiem ,że na jabłka trzeba będzie sporo poczekać .Myślę ,że się doczekam chociażby tych cudnych kwiatów .Teraz będę intensywnie myśleć gdzie posadzić to cudo .Z pewnością pierwszą zimę sadzonka będzie musiała spędzić na korytarzu czy mogę zaraz posadzić do gruntu ;:cm juz mi ślinka cieknie ;:180 Marysiu
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu pochodziłam po szaliczku, i nie mogę nadziwić się tej bujności roślinek.Wszystko pięknie rozrośnięte bujne, aż chciało by się dotknąć wszystkiego ,powąchać... ;:168 Hosty cudowne, aż nie mogę się doczekać na moje od Ciebie, kiedy będą tak bujne. Ale to zapewne dostatek wody. U mnie leciutko pokropiło i to wszystko ;:145 nawet poidełko dl ptaków po jednym dniu nieobecności wyschnięte na wiór. A gdzie woda do korzeni , nawet podlewanie niewiele pomaga, no może nie mam tak zółtej trawy jak niepodlewający sąsiedzi ;:223 a to dopiero wiosna i zimno , co będzie w upały ;:222
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jadziu moja jabłonka była kupowana jako spore drzewko i kwitła od razu a za rok miała pierwsze jabłuszko, a siewka na pewno inaczej rośnie i owocuje więc nie powiem Ci jak długo będziesz czekać na jabłka. Pierwszą zimę jabłonka była okryta, a potem już sama sobie radziła :D

Julciu no tak poidełko wyschło, bo gdyby to była jesień mogłaby to być wina sfermentowanych owoców ;:304 Nie wiem jak rosną hosty na piaskach ale pewnie też urosną. Lubią wilgotne podłoże to może wyściółkujesz je korą, żeby zmniejszyć parowanie :D Na moim szaliczku zielone szaleje wszystkie rośliny te chciane i niechciane ;:306 Julciu ciepła i deszczu Ci życzę ;:196
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

Marysiu wyprowadziłam się tylko z rabaty przed domem - taki dostałam prikaz. Zostało tam trochę tulipanów, hiacyntów, śnieżynek i właśnie hosty.
Rozmawiałam z M na pocieszenie powiedział, że kupimy nowe :D :D
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu hostowisko przygotowane książkowo więc powinno być ok, zobaczymy ;:196 najlepiej czas pokarze.
Z korą to dobry pomysł ;:172
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam nadzieje że tych jabłek spróbuje u Jadzi. Marzenia się spełniają więc może :?:
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzień dobry!
Jak nastaje taki piękny majowy poranek, to zapomina się o ostatnim zimnie i brzydkiej pogodzie. Przyroda wygląda zupełnie inaczej podświetlona promieniami słońca. Ptaszki wydają z siebie nieziemskie głosy a koguty pieją radośnie chwaląc majowy poranek!

Obrazek

Obrazek

Wczoraj odwiedziła mnie koleżanka forumowa Betina przywożąc od Tereni Terdob skrzynkę i wiadro roślin więc większość od razu posadziłam i z nadmiaru wrażeń poszłam wcześniej spać. Dzisiaj czeka mnie mnóstwo pracy, bo podagrycznik się panoszy w tym roku wyjątkowo bezczelnie ;:124 Poza tym w głowie snuję plany o dwóch nowym przedsięwzięciach o grządce winoroślowej przy południowej ścianie domu i wykończeniu estetycznym miejsca po obu stronach schodów z tarasu. Będą to takie dwa skalniaki, bo chcę wykorzystać kamienie od sąsiada :D Została jeszcze rabatka wokół niedawno robionego szamba i tu jakoś mi ręce opadły ;:306

Justynko pamiętam jak planowałaś tą rabatę ;:218 może nowa rabata będzie jeszcze ładniejsza ;:215

Julciu pod Twoją troskliwą na pewno będzie dobrze ;:168 Tym bardziej ze jak się coś chce mieć to potem dbamy o to szczególnie :D

Irenko jeżeli to jest marzenie to może i szybciej się spełni :D

Parę wczorajszych zdjęć

Ostatnie tulipany szczególnie cieszą :tan

Obrazek

Wreszcie zakwitł~!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lada moment zakwitną krzewuszki :D

Obrazek

Dawno nie było moich kotów!

Obrazek

Obrazek

i pierzasta parka ;:224

Obrazek

Pięknego majowego piątku!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pierzasta parka widać ,że zadowolona .Marysiu Bertram i Chiastofil cudne roślinki i bardzo ciekawe.Jak jedna tak i druga mają ciekawe kwiatostany .Będziesz urządzać 2 skalniaki i winoroślową rabatkę, więc masz sporo pracy .U nas niebo zamglone a słonko gdzieś tam hen uciekło .Zapowiada sie senny dzień
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Marysiu ;:196
Pięknie pokazałaś swoje kwiaty ;:333 .Życzę Ci pięknego dnia i zdrówka ;:3 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Witaj Marysiu

Kolorowo u Ciebie . :D

Dobrze , że jestem tu stałym gościem , bo dzięki temu zobaczyłam i poznałam wiele roślin dla mnie zupełnie nieznanych . Nawet jeśli je widziałam wcześniej to nie znałam ich nazw . ;:108

Koty , bardzo lubię koty . Co tu dużo mówić , szczęściarze ! Mogą mieszkać i przebywać w takim bajecznym ogrodzie .

Czy pstrokate towarzystwo doczekało się już potomstwa ?

Pozdrawiam ;:3 -cznie .
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam :wit wilczomlecz (chyba) podświetlony słońcem-brak słów na określenie piękności ;:215
Azalia, co będę wymieniać, wszystkie przepięknie kwitną ;:167 . Kociaki i kuraki też cudowne ;:215 ;:167
Miłego dnia ;:3 ;:3
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Marysiu, przecież ta łaciata kotka to moja ukochana Piki!!!!! Miałam ją 15 lat i przeniosła się do krainy wiecznych łowów z jakieś 7 lat temu. widać narodziła się u Ciebie. Gdyby miała ukośną bliznę na nosku myślałabym, że to ta sama! :shock: :?

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu zwierzyniec na 102 ;:333
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany