Kawon ( arbuz ) - część 6
Re: Kawon ( arbuz ) - część 6
Oooo u mnie teraz 21 stopni oby dłużej takiej temperatury i arbuzy pięknie ruszą z wzrostem ;) . A jak u was z temperaturą?
seba1999 Tak są trzy. Wszystkie arbuzy wysiałam po 3 nasionka do każdej doniczki i bez rozdzielania przesadziłam na miejsce docelowe. Mam nadzieję, że będą rosły w zgodzie . Z wykarmieniem całej czeladki chyba sobie poradzę.To jest mój trzeci rok z arbuzami i według mnie mają podobne wymagania żywieniowe do dyni i cukinii.
Wiciu Moje na zdjęciu to też rosario. Na termometrze jest 18 .
Wiciu Moje na zdjęciu to też rosario. Na termometrze jest 18 .
Chcę posadzić arbuzy, dynie i melony na agrowłókninie. Znacie może jakiś dobry sposób w jaki można przytwierdzić materiał do ziemi żeby wiatr go nie porwał? Słyszałam, że są chyba takie specjalne szpikulce które wbija się w ziemię przez agrowłókninę. Nie mam jednak takich. Co radzicie, macie jakieś swoje "domowe" sposoby?
Pozdrawiam, Gosia:)
- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Te szpilki do agrowłókniny są bardzo wygodne, kotwy trochę jak dla mnie mniej, bo je trudniej przez ten materiał przebić. Szpilki bez problemu i niedrogo kupisz na jakiś aukcjach, w sklepach są droższe.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
-
- Od: 7 kwie 2011, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam. Po długiej pięcioletniej przerwie postanowiłem, że powrócę do uprawy arbuza.
Ziemia jest przygotowana, tylko potrzebuje jakiegoś sprawdzonego środka przeciw mączniakowi i innym chorobom.
Chciałbym aby ten środek zapobiegał, a w razie potrzeby leczył
Znacie coś godnego polecenia ?
A tu moje arbuzy
Ziemia jest przygotowana, tylko potrzebuje jakiegoś sprawdzonego środka przeciw mączniakowi i innym chorobom.
Chciałbym aby ten środek zapobiegał, a w razie potrzeby leczył
Znacie coś godnego polecenia ?
A tu moje arbuzy
Piotr
- ullak
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rolniku młody, kiedy wysiewałeś swoje arbuzy?
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
ullak Sadzone były na początku maja miały 5 listków ale kochane kosy się nimi odpowiednio zajeły....
-
- Od: 7 kwie 2011, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wysiewałem w ostatnim tygodniu kwietnia. W tym tygodniu idą do gruntu.
Piotr
- ullak
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje wysiewałam 26 kwietnia i mają dopiero po jednym mizerniutkim listku
Na kosy może dobre byłyby osłonki z dużych butelek po wodzie?
Na kosy może dobre byłyby osłonki z dużych butelek po wodzie?
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
USDA
USDA
ullak Właśnie nie mam takich butelek po 5 litrowych wodach a niz wypije to obawiam sie ze arbuz już sie tam nie zmieści XD . A używasz nawozy? I gdzie masz sadzonki?
Moje już w ziemi, późniejszy termin to tylko problemy bo robi się gorąco.. sadzonki muszą zdążyć się ukorzenić no chyba że ktoś ma pod działką dostęp do wody.
Testował ktoś odmianę crimson sweet ? ostatnio były w tesco i Biedrze pisze że słodkie... jak się przyjmą będę się ich trzymać za miast Rosario F1 (dotychczas sprawdzony faworyt).
Testował ktoś odmianę crimson sweet ? ostatnio były w tesco i Biedrze pisze że słodkie... jak się przyjmą będę się ich trzymać za miast Rosario F1 (dotychczas sprawdzony faworyt).