Przydomowy ogródek Eweliny .
-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Przydomowy ogródek Eweliny .
trzy tygodnie bez ogrodu to całkiem sporo, aby tylko deszcze padały podczas twojej nieobecności
- Bufo-bufo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Śliczny irysek i orliki. Kocimiętki na zbliżeniu mają ciekawy kolor niebiesko-fioletowy (lubię takie). Udanego turnusu Do uprawy czosnków mam mieszane uczucia, wiele z nich straciłam, chyba najmocniejsze są właśnie te najwyższe typu Gladiator.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czyli już ten dzień nastał?
Wiem, że pozostawienie córeczki jest ciężkie.
Matka powinna się rozdwoić.
Albo zabrać druga ze sobą
Czas szybko minie i będziecie szybko razem
Wiem, że pozostawienie córeczki jest ciężkie.
Matka powinna się rozdwoić.
Albo zabrać druga ze sobą
Czas szybko minie i będziecie szybko razem
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie .
Wróciłam . Nie było mnie kawał czasu i stęskniłam się . Trzy tygodnie turnusu szybko zleciały ale jak wróciłam do domu to nie wiedziałam w co włożyć ręce . Łazienka w remoncie, chwasty po kolana . Co prawda byłam dwa razy na przepustce ale to tylko 12h w niedzielę więc zbyt wiele w ogródku nie robiłam . Zajęło mi trochę czasu zanim doprowadziłam ogródek do ładu no ale w rezultacie jestem zadowolona . Dobrze, że Teściowie zaopiekowali się przez dwa dni dziewczynkami to mogłam na spokojnie wszystko wyplewić a było tego sporo . Róże kwitną w najlepsze ,powojniki wcale nie są gorsze, hortensje mają pąki ,kwitnące byliny wygrzewają się do słoneczka, czego chcieć więcej ?? Nie mam zbyt wiele czasu więc nie będę rozpisywała się za bardzo . Odpowiem na Wasze posty i wstawię zdjęcia. Jak już wszystko się uspokoi i skończymy łazienkę to znajdę na pewno więcej czasu na otworzenie nowej części wątku. A tym czasem zapraszam na mały spacerem po ogródku . Niektóre fotki mogą być do siebie podobne ale nie umiałam się zdecydować .
Beatko kalina Compactum bardzo mi się spodobała i będę czekała na to aż trochę podrośnie. Mam nadzieje, że nie będzie problematyczna .
Olu akumulatory naładowane a pogoda na turnusie była całkiem ładna. Od rana do popołudnia było sporo zajęć a wieczorkiem można było udać się na spacer. Czas leciał bardzo szybko .
Marysiu dziękuję Ci bardzo za ciepłe słowa. Dobrze pamiętasz z tymi fiołkami ale tak się składa, że mam już je od innej Forumki. W każdym razie bardzo Ci dziękuję za pamięć. Miałaś rację, turnus szybko zleciał i nie było czasu na nudę. Udało mi się nawet przeczytać książki .
Anitko deszczyk padał ale znowu jest sucho . Trzy tygodnie to dużo i widać to było po ilości i wielkości chwastów ,które zawładnęły całym ogródkiem .
Olu mi czosnki sprawowały się całkiem nieźle i jestem zadowolona. Zobaczymy czy za rok też tak będą kwitły.
Małgosiu miałaś rację czas szybko zleciał a zostawienie córki było trudne. Na szczęście teraz rodzina w komplecie .
Pozdrawiam Wszystkich i życzę spokojnych snów .
Wróciłam . Nie było mnie kawał czasu i stęskniłam się . Trzy tygodnie turnusu szybko zleciały ale jak wróciłam do domu to nie wiedziałam w co włożyć ręce . Łazienka w remoncie, chwasty po kolana . Co prawda byłam dwa razy na przepustce ale to tylko 12h w niedzielę więc zbyt wiele w ogródku nie robiłam . Zajęło mi trochę czasu zanim doprowadziłam ogródek do ładu no ale w rezultacie jestem zadowolona . Dobrze, że Teściowie zaopiekowali się przez dwa dni dziewczynkami to mogłam na spokojnie wszystko wyplewić a było tego sporo . Róże kwitną w najlepsze ,powojniki wcale nie są gorsze, hortensje mają pąki ,kwitnące byliny wygrzewają się do słoneczka, czego chcieć więcej ?? Nie mam zbyt wiele czasu więc nie będę rozpisywała się za bardzo . Odpowiem na Wasze posty i wstawię zdjęcia. Jak już wszystko się uspokoi i skończymy łazienkę to znajdę na pewno więcej czasu na otworzenie nowej części wątku. A tym czasem zapraszam na mały spacerem po ogródku . Niektóre fotki mogą być do siebie podobne ale nie umiałam się zdecydować .
Beatko kalina Compactum bardzo mi się spodobała i będę czekała na to aż trochę podrośnie. Mam nadzieje, że nie będzie problematyczna .
Olu akumulatory naładowane a pogoda na turnusie była całkiem ładna. Od rana do popołudnia było sporo zajęć a wieczorkiem można było udać się na spacer. Czas leciał bardzo szybko .
Marysiu dziękuję Ci bardzo za ciepłe słowa. Dobrze pamiętasz z tymi fiołkami ale tak się składa, że mam już je od innej Forumki. W każdym razie bardzo Ci dziękuję za pamięć. Miałaś rację, turnus szybko zleciał i nie było czasu na nudę. Udało mi się nawet przeczytać książki .
Anitko deszczyk padał ale znowu jest sucho . Trzy tygodnie to dużo i widać to było po ilości i wielkości chwastów ,które zawładnęły całym ogródkiem .
Olu mi czosnki sprawowały się całkiem nieźle i jestem zadowolona. Zobaczymy czy za rok też tak będą kwitły.
Małgosiu miałaś rację czas szybko zleciał a zostawienie córki było trudne. Na szczęście teraz rodzina w komplecie .
Pozdrawiam Wszystkich i życzę spokojnych snów .
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ewelinko, cieszę się, że jesteś i bardzo się cieszę, że Twój ogród nie ucierpiał z powodu nieobecności ogrodniczki.
W ogóle nie widać braku ręki właścicielki. Roślinki mają się wręcz idealnie. Tak dużo ich kwitnie. Tak pięknie, tak bogato!
W ogóle nie widać braku ręki właścicielki. Roślinki mają się wręcz idealnie. Tak dużo ich kwitnie. Tak pięknie, tak bogato!
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Ewelinko super że już jesteś.
Trzy tygodnie to długo ale zleciało migiem. Ogród piękny , w ogóle nie odczuł twojej nieobecności.
Roślinki wiedziały że jesteś z nimi myślami...Pięknie wszystko ci kwitnie. Powojniki pierwsza klasa . Cudne...Róże , lilie , wszystko cudnie rośnie.
Trzy tygodnie to długo ale zleciało migiem. Ogród piękny , w ogóle nie odczuł twojej nieobecności.
Roślinki wiedziały że jesteś z nimi myślami...Pięknie wszystko ci kwitnie. Powojniki pierwsza klasa . Cudne...Róże , lilie , wszystko cudnie rośnie.
-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
pięknie wszystko kwitnie, powojniki jakie masz dorodne
Fajnie wyściółkowana rabata i super sposób na ukrycie dekla od studni - donica . Pięknie i kolorowo a u mnie tak łyso na tej łące, jeszcze mąż zarządził obniżenie kosiarki i wyginą mi kwiatki i koniczyna w trawie od tego niskiego koszenia. Do tej pory nie dążyłam to takiego idealnego trawnika, wręcz przeciwnie .
- IzabelaS
- 500p
- Od: 15 cze 2010, o 23:21
Ewelino, Twój ogród to bajka - wszystko w nim jest, kwitnie, rośnie, cieszy oczy i duszę. Udało Ci się fantastycznie. Patrzę i podziwiam, jak można z niczego uczynić tak miłe miejsce. Sąsiedzi już zaglądają i zazdroszczą?
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Ewelinko napracowałaś się, ale za to masz piękne widoki. Dzwonek skupiony z margerytką pięknie zestawiony. Powojniki i róże cudnie ci kwitną. Lilie już pokazały kolory, szczęściara.
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ewelina ogród przywitał Cię cudownymi widokami
Lilie masz wyrywne, róże i powojniki w pełni szczęścia, wszystko spięło się na powrót swojej ogrodniczki
Lilie masz wyrywne, róże i powojniki w pełni szczęścia, wszystko spięło się na powrót swojej ogrodniczki
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ewelinko fajnie, że już wróciłaś Ogród pięknie cię przywitał
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Ewelinko Peonia piękna
Iryski urocze
Różyczki piękne