Kosiarka - niedroga - jaka
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 18 kwie 2016, o 10:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jaka kosiarka do 1200m2
Witam mam zamiar kupić kosiarkę i zastanawiam się nad elektryczną (takową mam ale już sędziwą)
Nie wiem dlaczego wszędzie jest napisane że powyżej np 400m2 to już powinno się zakupić kosiarkę spalinową...może mi to ktoś wytłumaczyć..??:)
3 rok koszę taki obszar elektryczną i jestem zadowolony(nie mam porównania do spalinowej) kosiarka elektryczna jest lekka,zwrotna mniej awaryjna, szerokość koszenia zbliżona do spalinowej...tylko kabel się ciągnie ale tak jak już napisałem mi on nie przeszkadza:) no i cena też przemawia za elektryczną...
Kabel się ciągnie za mną a nie przede mną ani koło mnie: ) więc wcale mi nie przeszkadza:)
Nie żebym dyskwalifikował kosiarki spalinowe:)
Działka wygląda tak jak na linku poniżej:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=7&t=94490
trawa rośnie w "pękach" dodatkowo teren ni jest idealnie równy dlatego też wcale ni jest tak łatwo ją pchać przez owe małe wertepy ale daje rade
Aktualnie posiadam taką kosiarkę:) to jest już wiekowy egzemplarz:) ale jest nie do zdarcia, nieważne na jaki kamień bym nie najechał ile by lezała na deszczu,śniegu bez przykrycia zawsze działa..zero napraw
Możecie coś polecić...
Nie wiem dlaczego wszędzie jest napisane że powyżej np 400m2 to już powinno się zakupić kosiarkę spalinową...może mi to ktoś wytłumaczyć..??:)
3 rok koszę taki obszar elektryczną i jestem zadowolony(nie mam porównania do spalinowej) kosiarka elektryczna jest lekka,zwrotna mniej awaryjna, szerokość koszenia zbliżona do spalinowej...tylko kabel się ciągnie ale tak jak już napisałem mi on nie przeszkadza:) no i cena też przemawia za elektryczną...
Kabel się ciągnie za mną a nie przede mną ani koło mnie: ) więc wcale mi nie przeszkadza:)
Nie żebym dyskwalifikował kosiarki spalinowe:)
Działka wygląda tak jak na linku poniżej:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=7&t=94490
trawa rośnie w "pękach" dodatkowo teren ni jest idealnie równy dlatego też wcale ni jest tak łatwo ją pchać przez owe małe wertepy ale daje rade
Aktualnie posiadam taką kosiarkę:) to jest już wiekowy egzemplarz:) ale jest nie do zdarcia, nieważne na jaki kamień bym nie najechał ile by lezała na deszczu,śniegu bez przykrycia zawsze działa..zero napraw
Możecie coś polecić...
Re: Kosiarka - niedroga - jaka
Kolego - wszystko zależy ile chcesz na taki sprzęt przeznaczyć.
Jak chcesz coś na lata to osobiście polecam polskie kosiarki Jakmet.
Przy takiej powierzchni i rodzaju trawy to sugeruję co najmniej model 1500.
Jak chcesz coś na lata to osobiście polecam polskie kosiarki Jakmet.
Przy takiej powierzchni i rodzaju trawy to sugeruję co najmniej model 1500.
Silnik bezszczotkowy i solidne kółka. Do tego unikaj kruchych plastików. Nie to aby to była złota recepta na kosiarki elektryczne ale w tego typu maszynach kupowanie jest naprawdę dużo prostsze Również polecam Jakmet ale z odpowiednim silnikiem. Może i jest droższa od tego co znajdziesz w markecie ale za to jak się postarasz to godnie zastąpi Ci poprzednią kosiarkę.
-
- 50p
- Od: 6 maja 2007, o 22:31
Chodzi o moc czy typ silnika?AmaPoland pisze:Również polecam Jakmet ale z odpowiednim silnikiem
Zapewne chodzi o silnik indukcyjny oraz koła na podwójnych łożyskach kulkowych.
Jakmet ma też trochę słabsze modele - z silnikami szczotkowymi oraz z kołami na łożyskach ślizgowych.
Najlepiej wejdź na stronę firmową i poczytaj.
Jakmet ma też trochę słabsze modele - z silnikami szczotkowymi oraz z kołami na łożyskach ślizgowych.
Najlepiej wejdź na stronę firmową i poczytaj.
Mam do koszenia dosyć równy trawnik o powierzchni około 400 m2. Czy da się kupić względnie bezawaryjną kosiarkę spalinową w cenie ~600 zł do takiego trawnika? Jeżeli tak, to jaką polecacie?
Witam, poszukuję kosiarki do ogródka 600m^2 spalinowej z funkcją mielenia. Ile takie coś może kosztować?
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 25 maja 2016, o 17:28
Dzień dobry.
Potrzebuję niedużej kosiarki, raczej bez napędu, do dość nierównego terenu. Główny wymóg to maksymalna bezobsługowość i bezawaryjność.
Polecicie coś sprawdzonego w okolicach 1000 zł? Jeśli trzeba to dołożę ale wolałbym nie
Potrzebuję niedużej kosiarki, raczej bez napędu, do dość nierównego terenu. Główny wymóg to maksymalna bezobsługowość i bezawaryjność.
Polecicie coś sprawdzonego w okolicach 1000 zł? Jeśli trzeba to dołożę ale wolałbym nie
Tak to nie działa Jak bardzo nierówny jest ten teren ? I przede wszystkim jaka powierzchnia ?krzysiekw3 pisze:Główny wymóg to maksymalna bezobsługowość i bezawaryjność ... 1000 zł
Zależy jaka półka cenowa i jakościowa. Poniżej 1500 zł to lepiej nie schodzić, a w górę to może lecieć i lecieć cenagouran pisze:Witam, poszukuję kosiarki do ogródka 600m^2 spalinowej z funkcją mielenia. Ile takie coś może kosztować?
-
- 0p - Nowonarodzony
Powierzchnia to jakieś 2-3 ary. Teren jest w miarę równy, tylko zdarzają się dziury, Które są w miarę sukcesywnie wyrównywane. Chodzi o to, że kosić ma moja mama, która ma prawie 60 lat. Więc muszą być dobre kółka aby się dobrze prowadziła, no i bezawaryjny silnik, który będzie zapalał od pierwszego "kopa"jaro710j pisze: Tak to nie działa Jak bardzo nierówny jest ten teren ? I przede wszystkim jaka powierzchnia ?
Zależy jaka półka cenowa i jakościowa. Poniżej 1500 zł to lepiej nie schodzić, a w górę to może lecieć i lecieć cena [/quote]gouran pisze:Witam, poszukuję kosiarki do ogródka 600m^2 spalinowej z funkcją mielenia. Ile takie coś może kosztować?
Chciałbym się w około 1000zł zmieścić Najlepiej żeby nie była 1 sezonowa.
Zastanawiam się nad AL-KO Classic 4.66 P-B
B&S poniżej serii 6 nie jest zalecanym rozwiązaniem
-
- 0p - Nowonarodzony
Ciężko znaleźć B&S serii minimum 6, bez napędu i w cenie około 1000 zł