Od sadzonki do sukcesu na...bis.
Re: Od sadzonki do sukcesu na...bis.
Warto się wykazać, w zamian za wspaniałą miejscówkę Kliwia wyeksponowana na stole w salonie Cudna jest!
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Okaz kliwii godny podziwu.
Piękna
Piękna
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Jeju chwalić ją można cały czas, piękna i w tej osłonce jak ulał.
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Pokazuj ją, pokazuj, bo cudowna jest
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
Woooow piękny widok
Fajnie, że jednak jej kwiatek dał radę pójść w górę.
Śliczna ta Twoja clivia.
Fajnie, że jednak jej kwiatek dał radę pójść w górę.
Śliczna ta Twoja clivia.
- AliWas
- 500p
- Od: 24 lut 2013, o 00:17
Dobry wieczór
Pati (Filigranowa27), Janko (gianna), Justynko (justus27), Kasiu (Kasiula17), Natalko (Blueberry), Kasiu (nieulozona-tak) ? dziękuje za słowa uznania dla mojej Clivi ? dała czadu
Jakiś czas temu zastanawiałam się co zrobić Monsterą a konkretnie z jej podpórką, która nogle stała się za krótka
Wtedy Pati (Filigranowa27) poradziła mi kupno dłuższej podpórki lub obcięcie Monstery. Zdecydowałam się na kupno podpórki. Jednak najdłuższa podpórka w sklepie i tak była zbyt krótka. Postanowiłam połączyć starą i nową podpórkę.
Najpierw rozcięłam dolną część rurki.
Potem przeciętą końcówkę zcisnęłam....
.... tak aby wcisnąć ją w górną część nowo kupionej podpórki.
I tak powstała dwumetrowa podpórka
Tak wygląda efekt końcowy.... i wiecie co..... nie podoba mi się.... wygląda teraz przekomicznie...
Może trzeba było jednak skrócić Monsterę... Ciekawe, czy by się wtedy rozkrzewiła...
Moja Hoja Serduszkowa trochę otarła mi łzy po przebojach z podpórką i podarowała mi dwa ślicznie pachnące kwiatki
Skrętniki też mnie pocieszały swoimi kolorkami...
... i Fiołeczki....
Na koniec pokażę Kalanchoe, które dostałam od Baśki (Chrapki).
Podobno ma bardzo delikatne kwiatki
Pozdrawiam cieplutko
Pati (Filigranowa27), Janko (gianna), Justynko (justus27), Kasiu (Kasiula17), Natalko (Blueberry), Kasiu (nieulozona-tak) ? dziękuje za słowa uznania dla mojej Clivi ? dała czadu
Jakiś czas temu zastanawiałam się co zrobić Monsterą a konkretnie z jej podpórką, która nogle stała się za krótka
Wtedy Pati (Filigranowa27) poradziła mi kupno dłuższej podpórki lub obcięcie Monstery. Zdecydowałam się na kupno podpórki. Jednak najdłuższa podpórka w sklepie i tak była zbyt krótka. Postanowiłam połączyć starą i nową podpórkę.
Najpierw rozcięłam dolną część rurki.
Potem przeciętą końcówkę zcisnęłam....
.... tak aby wcisnąć ją w górną część nowo kupionej podpórki.
I tak powstała dwumetrowa podpórka
Tak wygląda efekt końcowy.... i wiecie co..... nie podoba mi się.... wygląda teraz przekomicznie...
Może trzeba było jednak skrócić Monsterę... Ciekawe, czy by się wtedy rozkrzewiła...
Moja Hoja Serduszkowa trochę otarła mi łzy po przebojach z podpórką i podarowała mi dwa ślicznie pachnące kwiatki
Skrętniki też mnie pocieszały swoimi kolorkami...
... i Fiołeczki....
Na koniec pokażę Kalanchoe, które dostałam od Baśki (Chrapki).
Podobno ma bardzo delikatne kwiatki
Pozdrawiam cieplutko
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
- koniczynka2014
- 1000p
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
Monstera dorośnie do swojej podpórki, a że u Ciebie tak szybko wszystko rośnie to się nawet nie spostrzeżesz kiedy Fiołeczki sliczniutkie
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alinko,przepiękny widok rozkwitającej Clivii na super fotkach-bardzo ładne i takie naturalne ujęcia
Bardzo ładnie kwitnące hoja,skrętniki i fiołki afrykańskie
No i super pokazany instruktaż przedłużenia pałki-podpórki dla Monstery,która teraz wygląda sobie całkiem ciekawie i nie wiem skąd u Ciebie takie zdegustowanie ,obciąć ją będziesz mogła w każdej chwili a póki co niech się jeszcze pnie w górę
Pozdrówka
Bardzo ładnie kwitnące hoja,skrętniki i fiołki afrykańskie
No i super pokazany instruktaż przedłużenia pałki-podpórki dla Monstery,która teraz wygląda sobie całkiem ciekawie i nie wiem skąd u Ciebie takie zdegustowanie ,obciąć ją będziesz mogła w każdej chwili a póki co niech się jeszcze pnie w górę
Pozdrówka
- hanka101
- Od: 31 mar 2013, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz piękne kwiaty w ślicznych doniczkach i osłonkach Może zdardzić gdzie je kupujesz
Monstera na nowej 2-metrowej podpórce wcale nie wygląda dziwnie Za jakąś chwilę monstera rozrośnie się i nic nie będzie widać
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz piękne kwiaty, już dawno tu podglądam
Instruktaż techniczny świetny Wygląda to całkiem dobrze, nie wiem, czego od tej podpórki chcesz bardziej bym się zastanawiała, czy przy tej wysokości dobrze spełni swoją rolę, kiedy zostanie obciążona rośliną.
Instruktaż techniczny świetny Wygląda to całkiem dobrze, nie wiem, czego od tej podpórki chcesz bardziej bym się zastanawiała, czy przy tej wysokości dobrze spełni swoją rolę, kiedy zostanie obciążona rośliną.
- Blueberry
- Kontakt:
Też jestem zdania że monstera dorośnie do nowej podpórki śliczne kwitnienia a kalanchoe chyba już dość sporo uzbierałaś?
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- AliWas
- 500p
- Od: 24 lut 2013, o 00:17
Witajcie
Dorotko (koniczynka2014) - dziękuję za przemiłe słowa
Haniu (hanka101) ? mam małego hopla na punkcie osłonek i doniczek Kupuję je wszędzie gdzie tylko się da ale nigdy (i nie wiem dlaczego) w dużych marketach ? tam, mimo ogromnej ilości, nie umiem nić ciekawego znaleźć. Lubię odwiedzać małe sklepiki, kwiaciarnie i różnego rodzaju centra ogrodnicze. Czasem specjalnie szukam osłonki dla nowo zdobytego kwiatka ale zdarza się tak, że po prostu jakaś osłonka zachwyci mnie i kupuję ją a w domu czeka na półeczce na swój czas
Arku (Arkadius121) ? masz rację, jeszcze będzie czas na ciachnięcie Monstery. Na razie niech pnie się w górę, żeby tylko nie rosła tak rzadko. Jej pierwsze listki były usadowione blisko siebie a teraz wyrastają w dużej odległości od siebie ale nie na wszystko mamy wpływ...
Lucynko (onectica) ? dziękuję, że wpadłaś do mojego wątku Coś mi się w tym moim paliku nie podobało i Ty właśnie uświadomiłaś mi, że to jego długość, która nie jest proporcjonalna do wielkości donicy. Myślę, że gdyby donica była większa, całość wyglądała by lepiej. A podpórka faktycznie lekko się chwieje ale do rury wcisnęłam trochę ziemi i jak na razie trzyma pion
Natalko (Blueberry) - to moje drugie Kalanchoe, jeśli chodzi o odmianę ale masz rację mam ich trochę jeśli chodzi o sztuki. Mam słabość do jednej starej odmiany (pewnie wiesz jakiej, bo często ją pokazuje). Dwa są w kształcie drzewka bonsai, dwa siedzą w czarnych metalowych osłonkach, jeden w malutkiej różowej doniczce i jeden w mini filiżance no i kilka gdzieś poutykanych Jednym słowem - masz rację
Monstera z nowym palem... nie pasowała już do małego kącika, więc zmieniłam jej miejsce. Jedyna wada tego miejsca to taka, że okno jest teraz z jej boku i na bank liście odwrócą się do światła. Pewnie znów mi się nie będzie podobała...
A to mój delikatny i ażurowy Asparagus. Bardzo trudno jest fotografować Asparagusy, są bardzo delikatne i na żywo wyglądają przepięknie a na zdjęciu... tak jakoś płasko...
Mój długi Patyczak....
.... ma teraz towarzysza, swojego potomka, który dorósł do zawiśnięcia na ścianie
...bo we dwoje zawsze raźniej Kurcze zapomniałam wyjąć żółtego przylepca na ziemióry...
A na koniec dwa fiołeczki:
Fiołek "Pacyfic pearl trailer"
Fiołek NN - biskupi.
Pozdrawiam serdecznie
Dorotko (koniczynka2014) - dziękuję za przemiłe słowa
Haniu (hanka101) ? mam małego hopla na punkcie osłonek i doniczek Kupuję je wszędzie gdzie tylko się da ale nigdy (i nie wiem dlaczego) w dużych marketach ? tam, mimo ogromnej ilości, nie umiem nić ciekawego znaleźć. Lubię odwiedzać małe sklepiki, kwiaciarnie i różnego rodzaju centra ogrodnicze. Czasem specjalnie szukam osłonki dla nowo zdobytego kwiatka ale zdarza się tak, że po prostu jakaś osłonka zachwyci mnie i kupuję ją a w domu czeka na półeczce na swój czas
Arku (Arkadius121) ? masz rację, jeszcze będzie czas na ciachnięcie Monstery. Na razie niech pnie się w górę, żeby tylko nie rosła tak rzadko. Jej pierwsze listki były usadowione blisko siebie a teraz wyrastają w dużej odległości od siebie ale nie na wszystko mamy wpływ...
Lucynko (onectica) ? dziękuję, że wpadłaś do mojego wątku Coś mi się w tym moim paliku nie podobało i Ty właśnie uświadomiłaś mi, że to jego długość, która nie jest proporcjonalna do wielkości donicy. Myślę, że gdyby donica była większa, całość wyglądała by lepiej. A podpórka faktycznie lekko się chwieje ale do rury wcisnęłam trochę ziemi i jak na razie trzyma pion
Natalko (Blueberry) - to moje drugie Kalanchoe, jeśli chodzi o odmianę ale masz rację mam ich trochę jeśli chodzi o sztuki. Mam słabość do jednej starej odmiany (pewnie wiesz jakiej, bo często ją pokazuje). Dwa są w kształcie drzewka bonsai, dwa siedzą w czarnych metalowych osłonkach, jeden w malutkiej różowej doniczce i jeden w mini filiżance no i kilka gdzieś poutykanych Jednym słowem - masz rację
Monstera z nowym palem... nie pasowała już do małego kącika, więc zmieniłam jej miejsce. Jedyna wada tego miejsca to taka, że okno jest teraz z jej boku i na bank liście odwrócą się do światła. Pewnie znów mi się nie będzie podobała...
A to mój delikatny i ażurowy Asparagus. Bardzo trudno jest fotografować Asparagusy, są bardzo delikatne i na żywo wyglądają przepięknie a na zdjęciu... tak jakoś płasko...
Mój długi Patyczak....
.... ma teraz towarzysza, swojego potomka, który dorósł do zawiśnięcia na ścianie
...bo we dwoje zawsze raźniej Kurcze zapomniałam wyjąć żółtego przylepca na ziemióry...
A na koniec dwa fiołeczki:
Fiołek "Pacyfic pearl trailer"
Fiołek NN - biskupi.
Pozdrawiam serdecznie
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
- Blueberry
- Kontakt:
To fakt fotografowanie szparagów do łatwych nie należy - ostatnio próbowałam z ogrodowym, ledwie go było widać na tle innych roślin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia