Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

TOSIA wiesz ,ze musisz Maigoldowi zostawić sporo miejsca.Na razie mam robotę w ogródku bo wszystko do malowania .Dzisiaj pomalowałam stół i krzesła jutro dalej malowanie .Nie wiem kiedy zabiorę się za tę większą bryłę czyli altankę ;:224 To skakanie po drabinie tam i z powrotem. No widzisz jak to bez czterech kółek a ja wciąż na autonogach zasuwam :;230
GABI czemu szczęściara :wink: ,ze już kwitną u mnie róże .No cóż po prostu mam takie wcześniej kwitnące .LO już dzisiaj pokazała kwiatek Muzykanci także
RENIU mój Maigold to Spinossisima gęsto kolczasta róża a kolce ma ,że hoho. Moja ma 6 lat to już staruszek w tym był przesadzany lecz szybko się opamiętał
no i do znudzenia mój cudnie ukwiecony ;:167 Maigold

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to pytanie do Marysi [mar] ??????

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jadziu ;:196
Jak cudnie u Ciebie ;:oj ;:oj róże dają czadu a ta Maigold - przepiękna ;:333
Przetaczniki , irysy i inne też cudne ;:215
Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ty różana czarodziejko! ślicznie kwitną róże! w moim klimacie trzeba jeszcze poczekać :D Czy pod pytaniem do Marysi mar biały to orlik?
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Jadziu pierwsze, zabij nie powiem bo nie wiem ;:145 drugie to kamasja a trzecie to czerpatka kanadyjska ;:108
Cudne masz Jadzieńko róże a ja się już z nich wyleczyłam i wolę pooglądać 'królowe ogrodów' u Ciebie, Tosi i Basi ;:162
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Prawie wszystkie pączki już pokazują kolorki. Jak U Ciebie cudnie ;:oj Masz niezłą kolekcję przetaczników, śliczne niebieskie kwiatuszki. Moje jeszcze nie kwitną, ale maja chęć.
U mnie ślimaków na razie niewiele. Pokazują się, ale za bardzo nie szkodzą.
Jakaś ta kamasja od mar33 nie bardzo podobna do kamasji. Te kwiatuszki są pełne?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU ;:196 na Ciebie zawsze można liczyć Ty nasza Encyklopedio ;:196 Już podpisałam te rośliny .Co się stało z różami ,ze tak narzekasz przecież ślicznie Ci kwitły .Niestety z różami nie jest w tym roku dobrze .U mnie po mimo oprysku prawie wszystkie dostają mączniaka.Pryskałam sodą, Bioseptem ,Substralem i nic nie pomaga, a co dziwne chorują te które nigdy nie chorowały na te przypadłość bo Doktorka zawsze coś tam łapało lecz pojedyncze liście
MARYSIU niestety nie wiem co to jest Marysia również .Coraz więcej róż już kwitnie lecz niestety dzisiaj się już pokazały te wstrętne Ogrodnice niszczylistki :evil: i oczywiście kogo atakowały wiadomo kogo-- Maigolda Chciałam ,żeby to słonko zaszło, bo wtedy są mniej aktywne.Oczywiści tłukłam ile wlezie nie pozwoliłam nawet na niedwuznaczne sytuacje :;230
TERENIU ;:196 cieszę sie z Twoich odwiedzin bo wiem ,ze jesteś zapracowana i schorowana .mnie na razie nic nie dolega oby tak dalej
IWONKO kwiatuszki tej Kamasji są takie jakie widać .To dopiero młode sadzonki a Marysia wie co pisze ,bo to nasza Encyklopedia .Moje ślimaki podgryzły mi cudną dalię i raczej tylko ta jak na razie im smakuje ,bo reszta nie ruszona ODPUKAĆ

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ŻYCZĘ WSZYSTKIM RÓŻANYCH SNÓW
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Jadziu - u mnie też pojawiła się Ogrodnica niszczylistka , a może to kwieciak majowy? Już sama nie wiem, jedno i drugie tępię, bo zżera mi kwiaty. Mam też ten sam problem z mączniakiem, i powiem Ci, że do końca nie jestem pewna czy to mączniak. Do złudzenia przypomina jednak czarną plamistość. Ale skoro specjaliści orzekli: mączniak, to ok.
Masz LO, powiedz mi , jak go prowadzisz. Mój wyrósł na ponad 2,5 m w kilku pędach, ale choć wielki i pokładający się, to niezbyt jest gęsty. Oczywiście też choruje! :twisted:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Ładni Ci ten doktorek kwitnie... ja się zastanawiam, czy nie posadziłam go w zbyt cienistym miejscu...
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, ta żółta piwonia jest prześlicznej urody, I kolor taki raczej mało spotykany u piwonii. Piękna!
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale pięknie ;:138
No właśnie - u nas też mączniak włazi na róże :( na szczęście tylko na tej nad wejściem zauważyłem, a przecież była pryskana co najmniej dwa razy różnymi przeciwgrzybowymi.
Widzę, że i u ciebie nie pomogło :(
Na 11 ziarenek ogórka, które otrzymałem, wzeszło 9 :)
Miało być bezogórkowo u nas, a od sąsiadki też dostaliśmy nasiona i wzeszło kilkanaście.

Angela ma pączek, patyczek Elżbietki Węgierskiej puścił listki :D za to zalążki liści na Doktorku zginęły, a Oczęta nic nie rosną (dalej trzymam w doniczce tak jak dostałem) :(
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Maigold się rozłożyła szeroko, dzisiaj ona króluje ;:215 Cudowne róże, szał się zaczyna.
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Piwonia Itoh Yellow Crown piękna ;:333 ma bardzo ciekawe kwiaty
płatki , są ciekawie ułożone i chyba ciężkie po deszczu :?:
U mnie dopiero dzisiaj spadł deszcz i pod ciężarem wody i wiatru
połamały się ostróżki - ale co tam ważne ,że popadało.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU Yellow Crown ma bardzo ciężkie kwiaty nawet jak nie pada .Nigdy w całości się nie otwarły, a jest podłożona z każdej strony ,żeby widać było kwiaty .Raczej nie polecałabym jej nikomu, bo co to za efekt podnosić kwiaty żeby było je widać, czy żeby móc je powąchać .U nas też dzisiaj calutki dzień padało lecz co to za deszcz pod większymi różami dalej sucho .Dobrze ,ze trochę się ochłodziło to kwiaty dłużej wytrzymają
JOASIU dzisiaj Maigoldem króluje także Louise Odier na pergoli i nie tylko.Zaczyna się różany festiwal
ANDRZEJU no cóż z oczętami trzeba będzie trochę poczekać, a może wcale nie zatrybić ten patyczek już tak miałam i to nie raz .Ile razy patyczek miał listki ,a potem ;:222 No to ogórki górą a pomidory dołem :wink: Może spróbuj te patyczki wsadzić do ziemi i nakryć Ja jakoś do doniczek nie jestem przekonana
BEATKO kolor ładny tylko te kwiaty ciężkie jak diabli i żadna z nich pociecha.Inne trzymają kwiaty w górze, a ona dołem przecież nie będę się przy niej czołgać :;230
GABI mój ma ciutek słonka rano a potem po południu .W ubiegłym roku miał końcówki płatków przypalone więc spokojnie dłużej wytrzyma.
EWUNIU Ogrodnica wygryza w kwiatach dziury ,a Kwieciak ciach i po pąku .U mnie grasuje mączniak prawdziwy , a u Ciebie może mączniak rzekomy .Moje liście pokryte są od spodu białym nalotem nawet ogonki pąków mają ten nalot .Widać to na Muzykantach .Moja LO jest prowadzona na pergoli i na siatce

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Pięknie Ci purpury zakwitły Śliczne wszystkie. ;:oj ;:oj Czym je karmisz?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Jadziu, u nas nadal sucho, ale spryskałam swoje róże na choroby grzybowe, bo wilgoć w powietrzu straszna, no i niektóre mają pączki, no jeszcze chwilę i moje zakwitną :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”