Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Post »

Aniu życzę żeby wszystko się unormowało i żebyś mogła trochę odpocząć choćby z FO. Na razie synek najważniejszy więc dla niego zdrowia i oby nie powtórzyły się żadne potknięcia ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Wszystko inne da sobie radę bez Ciebie, a ty pilnuj malucha. Będzie dobrze ;:196 Znajdź odrobunę czasu dla siebie, też musisz odpocząć.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Pilnuj synka, Aniu, pilnuj, bo to największy skarb. ;:167 ;:167
Rośliny sobie poradzą. A jeśli nawet nie, to przecież zawsze można jedne zastąpić innymi. ;:108
Masz tak wielu przyjaciół na FO, że w trymiga uzupełnimy ewentualne straty. :tan
Trzymaj się kochana i bądź dobrej myśli. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu życzę Wam zdrówka wszystkim ;:4 a Tobie sił do pilnowania synka ;:196
Jeszcze trochę i już będzie dobrze ;:108
Pozdrawiam niedzielnie ;:168
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu - oj współczuję tego dodatkowego stresu! Trzymam nadal kciuki za rekonwalescencję młodego człowieka! Oby już bez nieprzewidzianych przypadków!
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Kochani, wspaniale jest mieć tutaj tyle dobrych duszyczek ;:167
Dziękuję za pamięć i wiadomości na priv, mimo, że ostatnio nie udzielam się na forum. Czas tak pędzi, zaraz wakacje i mam nadzieję, że będzie troszkę lżej, jak już obaj chłopcy będą w domu i odrabianie prac domowych pójdzie w zapomnienie ;:224
U mnie sezon truskawkowy w pełni. Plantacja młoda ale sprzedałam już do chłodni ponad 100kg owoców ;:108
Ogród oczywiście z doskoku, bo nie da się inaczej. Na szczęście roślinki sobie radzą i oby tak dalej ;:108
Zdjęcia, które wstawiam robiłam na szybkiego, przez ostatnie kilka dni. Heh, te kwitnienia to może żadna rewelacja w porównaniu z Waszymi pięknymi ogrodami no ale przecież każdy kiedyś zaczynał ;:224
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tutaj jeden z licznych brateczków sianych przeze mnie w lutym: Obrazek

Obrazek

Petunie i surfinie, które siałam w styczniu. Mam takich doniczek dziesięć i kilkanaście okrągłych, powieszonych w zasadzie wszędzie tam, gdzie tylko się dało :)Obrazek

Skrzynka z kwiatami tuż przy wejściu do domu. Skrzynka wykonana przez mojego męża a pelargonie i lobelia z własnego siewu. Z pelargonii tylko łososiowa jest w pełni kwitnienia. Biała pokazuje już swoje śliczne pączki a czerwona chyba ćwiczy moją cierpliwość bo nie pokazała jeszcze kolorku ;:155 Obrazek

A tutaj widok na jedną z rabat. Zdjęcie robione około tydzień temu i przez ten czas roślinki sporo podrosły. Niestety ścieżki pomiędzy rabatami zdążyły porosnąć chwaściory zanim posiałam trawę i kiedy ja się z nimi uporam i przygotuję miejsce pod trawnik, to ja nie wiem ;:131 ;:185 Obrazek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

100 kg na początek, to chyba całkiem niezły wynik? Ktoś Ci przy nich pomaga, czy sama wszystko ogarniasz? Koniec roku szkolnego już za chwilkę, to będziesz miała żej.
Powojnik całkiem nieźle Ci rośnie, mój niestety znowu złapał uwiąd, chyba się z nim pożegnam ;:224
A jak synek?
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Póki co, tylko ten powojnik kwitnie, reszta zapączkowana i ciekawa jestem, co pokażą. Z synkiem na chwilę obecną wszystko ok. Kolejną wizytę u naszego neurochirurga mamy za miesiąc i pewnie dowiemy się wtedy, co dalej.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu pozdrawiam Cię serdecznie i cieszę się, że sytuacja ze zdrowiem synka stabilizuje się ;:168 Zebrać 100 kg truskawek to nie lada wyczyn ale trochę grosza wpadło ;:333 Ty piszesz, że kwitnienie nie jest rewelacyjne, nie żartuj takiego powojnika wiele z nas chciałoby mieć ;:215 Irysy piękne, a trawnik co się przejmujesz jak też nie mam trawnika tylko wiejską trawę. Sąsiad ambitnie wyrandapował, zaorał, posiał trawę, kosił i po trzech latach ma to samo co ja ;:306 Musiałabyś cały czas chemią częstować dwuliścienne, a przecież ta chemia z wodami podskórnymi przechodzi na grządki o reszcie nie wspomnę :D Tyle pięknych doniczkowych posiałaś i pielęgnowałaś przy dwójce dzieci i wielu obowiązkach, jesteś bardzo pracowita Aniu ;:196
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Aniu piękne masz kwiaty ;:215 Podziwiam Cie, że masz tyle na głowie i wszystko ogarniasz :D W tym roku przekonałem się, że kupowanie kwiatów w ogóle się nie opłaca ;:173 Twoje wyglądają rewelacyjnie. Wstaw proszę zdjęcie Twoich truskawek. Zastanawiam się jaką odmianę posadzić jesienią ;:224
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Aniu. ;:196
Tak się cieszę, że jesteś, a przede wszystkim, że synek wraca do zdrowia. ;:167
Musisz mieć ogromną plantację truskawek, skoro na początek zebraliście cały kwintal owoców. Nie zazdroszczę wysiłku, jaki trzeba włożyć w uprawę i zbieranie owocu z pola. Domyślam się, że ktoś Wam w tym pomaga, sami nie dalibyście rady, wszak truskawka to nie jabłko i nie poczeka. ;:185
Ogród też nie ucierpiał, co widać na zdjęciach. Powojnik kwitnie obficie i pięknie. ;:63
Donice i doniczki zapełnione kwieciem rozmaitym. ;:215
Że trawnik wymknął się spod kontroli.... A czy musi on być taki książkowy?
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Seba zdjęcia postaram się wstawić jutro, bo nie mam żadnych aktualnych, już teraz w trakcie owocowania. Ja mam dwie odmiany Hanoye- jedna z tych najwcześniejszych, pierwsze owoce zjedliśmy w Boże Ciało. Druga odmiana to Patrycja- późna, dopiero kilka truskawek dojrzało. Ale przeszłam się dzisiaj na poletko i podejrzewam, że pod koniec tygodnia Patrycja dojrzeje już na tyle, że będzie co zrywać ;:108
Jeśli zaś chodzi o kwiaty, to na pewno nie opłaca się kupować jeśli ma się trochę chęci i jeszcze więcej czasu, żeby wyhodować swoje własne od nasionka. Ja posiałam też i inne ale niestety nie dopilnowałam w porę i padły ;:145

Lucynko, Przemuś jak zwykle bardzo dzielny i obyśmy tylko nie mieli już jakichś nieprzewidzianych wypadków losowych, bo wtedy człowiek wariuje. Truskawki już trzy razy sprzedawałam więc stąd te 100kg ;:108 Jak do tej pory zrywałam sama ze starszym synkiem, który dzielnie pomagał, bo chce sobie zarabiać na swoje zachcianki hehe. Przy pieleniu w miarę możliwości pomaga mi mąż i szwagier, który co chwilę przyjeżdża ze swoją glebogryzarką spalinową, żeby między rzędami rozprawić się z zielskiem.
Trawnik nie spędza mi na szczęście snu z powiek ;:224 Chciałabym tylko, żeby po prostu rosła tam jakaś trawa a nie same chwaściory. Po kawałku ogarniam już tamten bałagan, trawa kupiona czeka więc może już lada dzień uda się posiać ;:131
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hmm taka jestem spora i mnie nie widać ;:306 ;:306
ODPOWIEDZ