Kawon ( arbuz ) - część 6
- seba1999
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kawon ( arbuz ) - część 6
Ja mam klasę 5,6 a nawet 7 (przy rzece mam torf) . Arbuzom w tamtym roku to nie odpowiadało. W tym roku dostały obornik pod korzenie. Ciekawe czy to im podpasuje
-
- Od: 7 kwie 2011, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To też nie masz za ciekawie ja na swojej pare lat temu wychodowałem sztukę co miała 3,5 kg. W tym roku muszę mieć większe
Piotr
Ja też mam klasę ziemi 7 + glina XD arbuzy dają radę gnojówka z pokrzyw i Substalem . Wiec rolnik90 odpusc sobie Topsin skoro arbuzy masz zdrowe szkoda traktować je chemią . U mnie na szczęście burza przeszła bokiem
-
Masz racje, zaczne działać jak coś zacznie się dziać. Przykrywacie je na noc czymś?
Piotr
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
rolnik90 teraz niczym sie nie przykrywa.Przykrywa się gdy zapowiadają niską temperaturę (przymrozki).
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 27 wrz 2014, o 15:08
ludziska, jeśli chcecie traktować swoje arbuzy chemią typu: pryskanie np. Topsinem, magiczne nawozy w płynie TO LEPIEJ KUPIĆ JE W SUPERMARKECIE !!!
JA W ZIEMI MAM TYLKO OBORNIK I KOMPOST, JAKBYM MIAŁA PRYSKAĆ TO MIJA SIĘ TO Z CELEM
PAMIĘTAJCIE ŻE OD WYSADZENIA Z DONICZKI DO GRUNTU MUSI UPŁYNĄĆ 2-3 TYGODNIE ABY TAK NAPRAWDĘ RUSZYŁY Z KOPYTA! MUSZĄ SIĘ PRZYSTOSOWAĆ, TAKIMI NAWOZAMI MOŻECIE TYLKO ZASZKODZIĆ
-- 29 maja 2016, o 00:18 --
Jak można upalić rośliny pod białą agrowłókniną jak ona oddycha, ludzie co wy za głupoty piszecie ? he? Ja mam ich 30 pod mini tunelami z agro, od wysadzenia minęło 8 dni, sprawdziłam wilgotność gleby i jest ok, jest gorąco ale one to lubią.
JA W ZIEMI MAM TYLKO OBORNIK I KOMPOST, JAKBYM MIAŁA PRYSKAĆ TO MIJA SIĘ TO Z CELEM
PAMIĘTAJCIE ŻE OD WYSADZENIA Z DONICZKI DO GRUNTU MUSI UPŁYNĄĆ 2-3 TYGODNIE ABY TAK NAPRAWDĘ RUSZYŁY Z KOPYTA! MUSZĄ SIĘ PRZYSTOSOWAĆ, TAKIMI NAWOZAMI MOŻECIE TYLKO ZASZKODZIĆ
-- 29 maja 2016, o 00:18 --
Jak można upalić rośliny pod białą agrowłókniną jak ona oddycha, ludzie co wy za głupoty piszecie ? he? Ja mam ich 30 pod mini tunelami z agro, od wysadzenia minęło 8 dni, sprawdziłam wilgotność gleby i jest ok, jest gorąco ale one to lubią.
-
Jeżeli sytuacja się powtórzy, to specjalnie dla Ciebie zrobię fotkę.
ja nawet tego nie mam, więc czymś musze je zasilać, na piachu same nie urosnąJA W ZIEMI MAM TYLKO OBORNIK I KOMPOST,
Piotr
Posiałem odmianę ARBUZ MINI LOVE - czy ktoś miał z nimi do czynienia? Podobno owoc wielkości średniego melona, czyli stosunkowo niewielki. Z 7 nasionek w paczce wzeszło 5, niedawno wsadziłem do gruntu rozsadę i się wszystkie przyjęły. Ogólnie dyniowate do tej pory rosły mi dość dobrze - czy macie jakieś specjalne wskazówki co do arbuza w stosunku do dyni?
-
Nada się ten nawóz ? mam zamiar nim nadrobić braki fosforu.
Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/substral-mag-sila-nawoz-do-ogrodu-300g-i6176944579.html
Piotr
rolnik90 Obojętnie jaki nawóz zamowisz czy z Substrala czy tańczy chodzi tylko o duża zawartość fosforu to z allegro jest dobre tylko poczytaj skład XD czym więcej fosforu tym lepiej ja mam 52%
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
Seba z ciekawości zapytam w jakim rozstawie posadziłeś Carolina Cross? Myślę, żeby podzielić sadzonki na 2 części. 2-3 sztuki poprowadzić na 1 owoc i spróbować wyhodować giganty a reszcie dać spokój i tylko regulować ilość owoców na początku sierpnia.
Pozdrawiam Jola
Trza się dać szybko do pracy nadchodzi poważna burza a zostały do zabezpieczenia arbuzy.... Mam nadzieję że zdarze i arbuza nic nie będzie..... dzisiaj w śląskie będzie poważne gradobicie......