Pomidory w donicach cz.3
- Shire
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidory w donicach cz.3
Ładnie się prezentują.
Wczoraj byłam na działce, ale tak szybko że nie mam żadnych zdjęć. Pomidory przetrwały naszą 5 dniowa nieobecność bardzo dobrze, deszcz je podlewał. Kwitną, są wielkie i zielone. Wyglądam pierwszych zawiązków owoców. Od taty przywiozłam beczkę po kapuście i ustawiłam pod rynną. Będę je podlewała ciepłą deszczówką.

Wczoraj byłam na działce, ale tak szybko że nie mam żadnych zdjęć. Pomidory przetrwały naszą 5 dniowa nieobecność bardzo dobrze, deszcz je podlewał. Kwitną, są wielkie i zielone. Wyglądam pierwszych zawiązków owoców. Od taty przywiozłam beczkę po kapuście i ustawiłam pod rynną. Będę je podlewała ciepłą deszczówką.
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Moje kwitną, te w namiocie i te w gruncie - ale owocków jeszcze nie mam.
A moje nawet jeszcze nie kwitną 

- besia
- Od: 28 maja 2014, o 18:17
Trixi11
Piękną miejscówkę mają Twoje doniczkowce .
Widzę , że niektóre z nich już kwitną .
Czy już zaczęłaś je fertygować i jeśli można to proszę napisz jakiego nawozu do tego używasz ?
Pytam , bo posadziłam kilka pomidorów do donic , zabrakło mi na nie miesca w gruncie .Po raz pierwszy mam pomidory w donicach . Trochę czytałam , trochę już podpytałam u mojej forumowej koleżanki , ale wiedzy w tym temacie nigdy dość .

Piękną miejscówkę mają Twoje doniczkowce .

Widzę , że niektóre z nich już kwitną .

Czy już zaczęłaś je fertygować i jeśli można to proszę napisz jakiego nawozu do tego używasz ?
Pytam , bo posadziłam kilka pomidorów do donic , zabrakło mi na nie miesca w gruncie .Po raz pierwszy mam pomidory w donicach . Trochę czytałam , trochę już podpytałam u mojej forumowej koleżanki , ale wiedzy w tym temacie nigdy dość .

Pozdrawiam, Beata.
- Nanavel
- 200p
- Od: 5 mar 2014, o 11:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakiej wielkości jest bajaja? Mam dwa krzaczki w donicach 7,5l. Strasznie w liście idą, nie wiem czy nie przesadziłam z "miksturą" z pokrzywy. Kwitną ale kwiatów przez liściory nie widać, no i idzie bardzo w wilki i nie wiem czy je obrywać czy zostawić. Proszę o rady.
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Bajaja tak rośnie.
Puszcza mase krótkich pędów bocznych. Sam krzak też nie jest wysoki. Mi urosły max do ok 60cm. 

- Nanavel
- 200p
Czyli pozwolić rosnąć i nie przeszkadzać, liście nie powodują złego zawiązywania?
- BobejGS
- Kontakt:
Ja pozwoliłem rosnąć na żywioł.
Miałem ich z 9szt.
Jednak dla mnie to taka ciekawostka-ozdoba, tak na raz. 

- LaKamila
- 200p
- Od: 20 lut 2016, o 12:24
- Kontakt:
- Nanavel
- 200p
A na tych krótkich pędach bocznych też zawiązywały? Ja mam 2 w donicach 7,5l , dwa na podwyższonej grządce, i dwa aż wstyd się przyznać nadal w doniczkach z rozsady bo nie miałam czasu w grunt ich wsadzićBobejGS pisze:Ja pozwoliłem rosnąć na żywioł.Miałem ich z 9szt.
Jednak dla mnie to taka ciekawostka-ozdoba, tak na raz.

Na razie jest u mnie większa niż wymienione odmiany a jak z plennością i smakiem? ( maskotkę to hoduję od 3 lat tylko ze względu na wczesność) hmmm tym że maskotkę i betalux miałam w gruncie nie w donicy i w tym roku pierwszy raz zastosowałam "magiczną siłę pokrzywy ":)
- BobejGS
- Kontakt:
Zawiązywały pięknie na wszystkich pędach. Aż dziwne, że nie mogę żadnego zdjęcia znaleźć, bo krzaków miałem sporo.