Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II
Beatko przyszłam nacieszyć oczy irysami, u mnie jakoś nie chcą ładnie kwitnąć. Może podmarzają, jak twoje maluchy. Haunted Heart wyjątkowo piękny. Piwonia jako przerywnik też cudna, ale słodziak rodzaju męskiego wyjątkowy.
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przy porannej kawie zajrzałam na fejsa i co widzą oczy moje koleżanka Kaśka w piżamie po ogrodzie lata O myślę sobie nie mogę być gorsza ,tylko narzucę coś na siebie...nie żeby tam przez wstydliwość tylko normalnie zmarzlak jestem
To podbijam stawkę
Stolen Sweets
Edith Wolford
Hunted Hear o poranku
Nowy nabytek Orange Toffee
Into the Naight
Fogbound
Venetian Glass
Sławku ja kocham je wszystkie miłością bezwarunkową wybaczam brzydkie liście i zagniwające na przedwiośniu kłącza Kwitnienie wszystko mi wynagradza
Aneczko normalnie to tak pięknie u mnie nie jest ,ale miałam dwa dni urlopu i zawziełam się ,że przynajmniej część ozdobną obrobię warzywniaka nie pokazuję,bo prędko z tamtąd nie wylezę
Soniu a patrząc na fotki wydawało by się ,że warunki na irysy masz ,tyle słońca u ciebie ,ale cóż ja chyba nigdy nie dochowam się takich cudnych hortensji jak u ciebie Słodziak mały jest teraz na etapie zadawania nieustających pytań i gaduła mała nie odstępuje mnie na krok
To podbijam stawkę
Stolen Sweets
Edith Wolford
Hunted Hear o poranku
Nowy nabytek Orange Toffee
Into the Naight
Fogbound
Venetian Glass
Sławku ja kocham je wszystkie miłością bezwarunkową wybaczam brzydkie liście i zagniwające na przedwiośniu kłącza Kwitnienie wszystko mi wynagradza
Aneczko normalnie to tak pięknie u mnie nie jest ,ale miałam dwa dni urlopu i zawziełam się ,że przynajmniej część ozdobną obrobię warzywniaka nie pokazuję,bo prędko z tamtąd nie wylezę
Soniu a patrząc na fotki wydawało by się ,że warunki na irysy masz ,tyle słońca u ciebie ,ale cóż ja chyba nigdy nie dochowam się takich cudnych hortensji jak u ciebie Słodziak mały jest teraz na etapie zadawania nieustających pytań i gaduła mała nie odstępuje mnie na krok
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- tomaszkowa
- 500p
- Od: 28 paź 2013, o 17:39
Ty to dla mnie możesz po ogrodzie nawet z gołą dooo latać, bylebyś tylko pokazywala takie cudowności
Mam kilka takich zwyklych irysów i wiem, że w tej chwili ich nic w ogrodzie nie przebije. Warto mieć chociaż kilka. Może lepiej kilkanaście?
Mam kilka takich zwyklych irysów i wiem, że w tej chwili ich nic w ogrodzie nie przebije. Warto mieć chociaż kilka. Może lepiej kilkanaście?
Pozdrawiam. Beata.
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Beata, udało mi się dostać wreszcie tego iryska który mnie u Ciebie tak zachwycił, tego biało fioletowego Podpowiedz kochana jaką miejscówkę mu zapewnić i jak dbać o taką roślinkę? Zobaczymy czy mu się u mnie spodoba
- bejka1970
Beatko a może by tak kilka set... kurczaczki nie wiem czy jest taka liczba ,która mnie zadowoli ,ciągle mam niedosyt i nie mogę się nimi nacieszyć Poprzedni tydzień pracowałam na drugą zmianę i tak ciężko było wyjechać z domu latam z kawą od rana ,bo to taki cudowny czas ,że każdy dzień przynosi coś nowego
Keepeng up Apperance
First Interstate delikatnie oparł się o Connection
Jazzband
Saturn
Keepeng up Apperance
First Interstate delikatnie oparł się o Connection
Jazzband
Saturn
- bejka1970
Zuzka znasz mój pas startowy,to piaszczysta patelnia ,bez skrawka cienia ,przez ,którą deszcz przelatuje jak przez sito Dosypuję trochę lepszej ziemi ,żeby roślinek nie zagłodzić i to wszystko kłącza sadzę płasko płytko ,bo lubią wygrzewać się w słonku i na lekkim wzniesieniu tak ,żeby woda nie stała ,bo tego nie lubią.
- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:
Irysy mega masz Stolen Sweets naprawdę robi wrażenie , piękne kwiaty ma
- bejka1970
Witaj Łukaszu rzeczywiście trochę się w irysy wkręciłam co roku dokupuję nowe odmiany ,bo te kwiaty dla mnie są zachwycające starsze ,czy nowsze odmiany ,falbaniaste i wielobarwne ...co raz zagościło w moim ogrodzie już w nim zostanie
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Beatko, pędzę się pochwalić, że wrzuciłam foty pierwszych irysków od ciebie. Jesteś wielka. Pamiętam jak mówiłaś, ze nie mam co liczyć w tym roku na kwiaty, a mimo to kwitną
Cuda jakie u siebie wstawiasz to dla mnie totalne nowości. U nas w okolicy nie ma takich rarytasów, ani to w sklepach, ani tym bardziej w ogrodach. Przypuszczam, że gdybyś wysłała kilka swoich zdjęć do odpowiednich pism dostałabyś pewnikiem swoją rozkładówkę
Jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia, jesienią zacznę rozglądać się na necie za kolejnymi odmianami choćbym miała rzędami pod ogrodzeniem sadzić Kiedyś podsyłałaś mi na prv informację o "godnych " źródłach dobrych kłączy. Nie zapisałam do zeszytu, a okazuje się, że wiadomości z czasem giną. Gdybyś była tak dobra i jeszcze raz podrzuciła mi info byłabym bardzo wdzięczna
Cuda jakie u siebie wstawiasz to dla mnie totalne nowości. U nas w okolicy nie ma takich rarytasów, ani to w sklepach, ani tym bardziej w ogrodach. Przypuszczam, że gdybyś wysłała kilka swoich zdjęć do odpowiednich pism dostałabyś pewnikiem swoją rozkładówkę
Jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia, jesienią zacznę rozglądać się na necie za kolejnymi odmianami choćbym miała rzędami pod ogrodzeniem sadzić Kiedyś podsyłałaś mi na prv informację o "godnych " źródłach dobrych kłączy. Nie zapisałam do zeszytu, a okazuje się, że wiadomości z czasem giną. Gdybyś była tak dobra i jeszcze raz podrzuciła mi info byłabym bardzo wdzięczna
- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dobrze, że jednak nie mam duszy kolekcjonera . Jazzband faktycznie . Ostatniom chodząc po ogrodzie znalazłam kilka kolejnych miejscówek na irysy , ale co tam, rozsadzę swoje bo się solidnie rozrosły . Lubię duże plamy kolorystyczne, więc będzie ok .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Minnie
- 200p
- Od: 11 kwie 2016, o 15:47
Witaj,
co jeden to piękniejszy, moja żądza posiadania sie wzmaga
Jak ty to robisz, ze z kilku liści wyrasta tyle pędów, ja mam większe kępy a kwiatów jak na lekarstwo. Masz chyba do nich złote rączki
Ale tym co zakwitły i tak wybaczam, w tym roku zakwitły mi 4 odmiany a w zeszłym roku tylko jedna.
W tym dokupilam jeszcze sporo, mam nadzieję, ze zobaczę w przyszlym roku choć kilka nowych kwiatuszków.
Ogarnięta coraz większym szaleństwem będę tworzyć nową rabatę i dokupię jeszcze kilka odmian. Wszystko przez forum i te wspaniałe zdjęcia
Pozdrawiam, Ania
co jeden to piękniejszy, moja żądza posiadania sie wzmaga
Jak ty to robisz, ze z kilku liści wyrasta tyle pędów, ja mam większe kępy a kwiatów jak na lekarstwo. Masz chyba do nich złote rączki
Ale tym co zakwitły i tak wybaczam, w tym roku zakwitły mi 4 odmiany a w zeszłym roku tylko jedna.
W tym dokupilam jeszcze sporo, mam nadzieję, ze zobaczę w przyszlym roku choć kilka nowych kwiatuszków.
Ogarnięta coraz większym szaleństwem będę tworzyć nową rabatę i dokupię jeszcze kilka odmian. Wszystko przez forum i te wspaniałe zdjęcia
Pozdrawiam, Ania
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
Bylinowo-różany ogród u Minnie
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Beata słów mi bark na widok tylu irysów Przeżyłam szok, obśliniłam cały monitor i do tej pory nie mogę dojść do siebie. Normalnie cuda, cuda i jeszcze raz cuda
Ale, ale, z tego wszystkiego zapomniałam, że miałam skomentować Twój wpis na temat mojego pytania o tę rosnącą Austinkę pomiędzy tulipanami...Drobne skrzywienie powiadasz? Jesteś zbyt łaskawa . Ja bym to nazwała obsesją. Doszło do tego, że potrafię oglądając jakiś film wychwycić rosnące róże I co Ty na to?
Przeczytałam Twoją listę i jeśli chodzi o Geoff Hamilton, Princess Alexandra of Kent, Eglantyne to są same rarytaski
Moją opinię o Abrahamie D zapewne znasz Tutaj nie będę chyba nigdy obiektywna, bo jak na razie ta róża od czterech sezonów niepodzielnie króluje w moim ogrodzie i kocham ją miłością bezgraniczną.
Ale, ale, z tego wszystkiego zapomniałam, że miałam skomentować Twój wpis na temat mojego pytania o tę rosnącą Austinkę pomiędzy tulipanami...Drobne skrzywienie powiadasz? Jesteś zbyt łaskawa . Ja bym to nazwała obsesją. Doszło do tego, że potrafię oglądając jakiś film wychwycić rosnące róże I co Ty na to?
Przeczytałam Twoją listę i jeśli chodzi o Geoff Hamilton, Princess Alexandra of Kent, Eglantyne to są same rarytaski
Moją opinię o Abrahamie D zapewne znasz Tutaj nie będę chyba nigdy obiektywna, bo jak na razie ta róża od czterech sezonów niepodzielnie króluje w moim ogrodzie i kocham ją miłością bezgraniczną.
- bejka1970
Sabinko tak czułam ,że ty taka sama fiksatka jesteś jak ja i ,że jak ci się spodobają to się wkręcisz i dobrze ,bo to przez twoje kuszenie zawitały u mnie pierwsze rozy Mam nadzieję ,że u ciebie też ogród pięknie podlany?Od razu lepiej się oddycha
Edytka przemyśl jeszcze tą koncepcję z rozsadzaniem jest tyle cudności ,że każda wolna miejscówka na wagę złota a te śliczności białe mogę ci na coś wymienić
Ja też nie potrafię zrobić zdjęcia mojej pięknej czerwonej piwonii ,z którego byłabym zadowolona aparat tego zupełnie nie łapie
Aniu ,czyli postęp jest ja mam takie uparciuchy na które cztery lata czekałam i tego roku też nie uważam za szczególnie udany ,zakwitło mi sporo nowych ,ale to zaledwie połowa odmian ,które mam z rozrastaniem się kęp to też dużo zależy od odmiany niektóre nowsze ,są naprawdę kapryśne ,np mój wymarzony irys High Master od trzech lat ma jedną rozetę liściową,a że ledwo przetrwał zimę to nawet powiedziałabum ,że się uwstecznił i nie kwitnie
Tempesto i Tango Exspres
Secret Land i Suky
Dorotka ja cię bardzo dobrze rozumiem ,też tak mam ,że oglądam film i widzę ogród a do Abrahama przekonały mnie nie tyle fotki róży co twoja parasolka skoro ma własną to uznałam ,że musi być wyjątkowy
Moje ubiegłoroczne różyczki mocno ciełam po zimie ,a że nie mam doświadczenia to trochę się bałam ,że kwiatów w tym roku nie zobaczę ,tymczasem pączki coraz tłuściejsze i już wiem ,że kiedy irysy skończą spektakl ,one będą mnie cieszyć
Fall Fiesta i Honky Tonky Blue
Edytka przemyśl jeszcze tą koncepcję z rozsadzaniem jest tyle cudności ,że każda wolna miejscówka na wagę złota a te śliczności białe mogę ci na coś wymienić
Ja też nie potrafię zrobić zdjęcia mojej pięknej czerwonej piwonii ,z którego byłabym zadowolona aparat tego zupełnie nie łapie
Aniu ,czyli postęp jest ja mam takie uparciuchy na które cztery lata czekałam i tego roku też nie uważam za szczególnie udany ,zakwitło mi sporo nowych ,ale to zaledwie połowa odmian ,które mam z rozrastaniem się kęp to też dużo zależy od odmiany niektóre nowsze ,są naprawdę kapryśne ,np mój wymarzony irys High Master od trzech lat ma jedną rozetę liściową,a że ledwo przetrwał zimę to nawet powiedziałabum ,że się uwstecznił i nie kwitnie
Tempesto i Tango Exspres
Secret Land i Suky
Dorotka ja cię bardzo dobrze rozumiem ,też tak mam ,że oglądam film i widzę ogród a do Abrahama przekonały mnie nie tyle fotki róży co twoja parasolka skoro ma własną to uznałam ,że musi być wyjątkowy
Moje ubiegłoroczne różyczki mocno ciełam po zimie ,a że nie mam doświadczenia to trochę się bałam ,że kwiatów w tym roku nie zobaczę ,tymczasem pączki coraz tłuściejsze i już wiem ,że kiedy irysy skończą spektakl ,one będą mnie cieszyć
Fall Fiesta i Honky Tonky Blue