Ogród sentymentalny
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 9 mar 2013, o 04:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród sentymentalny
Bardzo piękne rośliny, aż dech zapiera!
Z czego są zrobione figurki kaczek na jednym z pierwszych zdjęć i jak reagują na złe warunki atmosferyczne?
Z czego są zrobione figurki kaczek na jednym z pierwszych zdjęć i jak reagują na złe warunki atmosferyczne?
Pozdrawiam Jarek
- Valur
- 50p
- Od: 18 kwie 2016, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Serdecznie dziękuję!!!
Kaczki są drewniane z mosiężnymi dziubkami. Lato spędzają w ogrodzie a zimy w ogrodzie zimowym
Kaczki są drewniane z mosiężnymi dziubkami. Lato spędzają w ogrodzie a zimy w ogrodzie zimowym
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudowne rośliny. Szczególnie te o dużych rozmiarach. Czy posiadasz je od małych sadzonek czy kupiłaś już takie?
- IzabelaS
- 500p
- Od: 15 cze 2010, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj w Twoim pięknym ogrodzie. Przyznam się, ze trafiłam do Ciebie przypadkiem, własciwie na chybił - trafił, i spotykam tu coś, o czym marzyliśmy z mężem od lat - ogród zimowy. Plany były, materiały również, miejsce jak najbardziej, tylko jakoś rozeszło się po kościach... A u Ciebie tak pięknie, tak od serca zrobione, miejsce z duszą, widać, ze kochasz to i masz do roślin rękę. Nie mogę się napatrzeć i napodziwiać, jak bogato kwitną te egzotyczne rośliny. Zawsze myślałam, ze tego typu roslinność u nas będzie się źle czuła, będzie marnieć, źle wyglądać. A tu proszę - przepięknie kwitną. I ten sentymentalizm... Gratuluję i podziwiam. Mam prośbę do Ciebie - napisz, jak tworzyłaś ten zimowy ogródek, jakie warunki tam panują latem i zimą, w jakim wieku są rośliny. NO i jak masz na imię, bo tak łatwiej się kontaktować. Bardzo mało piszesz o swoim cudnym miejscu, ludzie na forum chcą nie tylko zdjęć, ale i informacji,. Wtedy będziesz miała czytelników, fanów, podzielisz się jakże potrzebną wiedzą. No i zapraszam do siebie.
- Valur
- 50p
- Od: 18 kwie 2016, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
IzabellaS - dziękuję!
Mam na imię Joasia. Ogród zimowy mam kilka lat,a zewnętrzny o rok więcej...ponieważ parę lat temu zmieniliśmy dom.
Jako ciekawostkę podpowiem, że dom jest w samym centrum miasta!!! Dlatego pomysł na te nasze ogrody.
Kwiaty towarzyszą mi, mogę powiedzieć od kołyski. To Babcia zaraziła mnie miłością do roślin.
W ogrodzie zimowym zaczęło się od bugenwilli, które darzymy szczególnym sentymentem - wakacyjnym...
Co do warunków panujących w ogrodzie zimowym to latem jest tam tropik - dosłownie jak w lesie tropikalnym, gorąco i wilgotno. Zimą temperatura sięga około 20 stopni.
-- 31 maja 2016, o 08:20 --
Mam na imię Joasia. Ogród zimowy mam kilka lat,a zewnętrzny o rok więcej...ponieważ parę lat temu zmieniliśmy dom.
Jako ciekawostkę podpowiem, że dom jest w samym centrum miasta!!! Dlatego pomysł na te nasze ogrody.
Kwiaty towarzyszą mi, mogę powiedzieć od kołyski. To Babcia zaraziła mnie miłością do roślin.
W ogrodzie zimowym zaczęło się od bugenwilli, które darzymy szczególnym sentymentem - wakacyjnym...
Co do warunków panujących w ogrodzie zimowym to latem jest tam tropik - dosłownie jak w lesie tropikalnym, gorąco i wilgotno. Zimą temperatura sięga około 20 stopni.
-- 31 maja 2016, o 08:20 --
- IzabelaS
- 500p
- Od: 15 cze 2010, o 23:21
Witaj, Joasiu. Wróciłam do Twojego ogrodu, pospacerowałam poprzez mostki, płotki, spojrzałam na lampki, latarenki, figurki - cudnie, nastrojowo, miło - jak Ty to robisz? Planujesz czy samo przychodzi?
- martinez_82
- 500p
- Od: 1 wrz 2008, o 10:18
piękny ogród Joasiu szczególnie przypadła mi do gustu rabata -berberys z klonem coś pięknego , żebym był pewien ze nie przemarznie u mnie to bym też taką zrobił berberysik już jest:) pozdrawiam Marcin