Kawon ( arbuz ) - część 6
Re: Kawon ( arbuz ) - część 6
U mnie miały być duże burze a jak na razie od 2 dni masakrycznie straszy XD grzmi , błyska się ale zero deszczu a jest tak duszno że nie ma czym oddychać . Ale jak widać arbuzą to służy bo rosną Jak szalone . ;)
Barloto Sadzonki już masz ładne a masz tylko 2??
No niestety tylko 2 bo reszta nie dała rady.
Bartolo A to sadzisz pierwszy raz arbuzy ? I co stało się z resztą padły czy nie wykielkowaly??
Kilka lat temu sadziłem, ale większość siewek zgniła i dorobiłem się tylko jednego owocu wielkości piłki tenisowej
W tym roku wykiełkowały mi tylko 2, ale zanosi się na to, że coś z nich może być
W tym roku wykiełkowały mi tylko 2, ale zanosi się na to, że coś z nich może być
Bartolo A jaka masz odmianę i gdzie kupiles takie słabe nasiona że wykielkowaly Ci tylko 2??
Ja zacznę robić testy na jednym arbuzie zasadzonym w innym miejscu niż pozostałe XD . Na początek spróbuję połączyć Substal do roślin startowych z FruktoVitem do warzyw i owoców i sprawdzić czy spowoduje to szybszy wzrost czy po prostu roślina padnie . ;)
Ja zacznę robić testy na jednym arbuzie zasadzonym w innym miejscu niż pozostałe XD . Na początek spróbuję połączyć Substal do roślin startowych z FruktoVitem do warzyw i owoców i sprawdzić czy spowoduje to szybszy wzrost czy po prostu roślina padnie . ;)
W tym roku kupiłem wszystkie nasiona z firmy L...... i podobnie było z tykwami i dyniami (gdy się zorientowałem to posiałem ponownie inne nasiona i rosną). Może to tylko przypadek, ale nie jestem zadowolony z tej firmy i za rok pewnie nie skorzystam.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pogoda chyba bardzo odpowiada arbuzom bo rosną jak szalone!
Po 3 dniach już są takie i zaczynają kwitnąc, w tym żeńskie:
Po 3 dniach już są takie i zaczynają kwitnąc, w tym żeńskie:
-
- 100p
- Od: 4 sty 2014, o 15:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
łoo ale długasy
Bardzo piękne
Bardzo piękne
Wow!
Moje, pomimo że rosną prawie w czystym kompoście, nie umieją ruszyć ze wzrostem...
Moje, pomimo że rosną prawie w czystym kompoście, nie umieją ruszyć ze wzrostem...
Pozdrawiam, Gosia:)
wokan Jak na razie masz najlepsze arbuzy XD i raczej nikt Cię nie przebije Nasze w większości stoją w miejscu a Twoje już takie duże .
Goshia Nie przejmuj się moje też stoją w miejscu ale pewnie za niedługo też nam ruszą z wzrostem mam taką nadzieję xd
Goshia Nie przejmuj się moje też stoją w miejscu ale pewnie za niedługo też nam ruszą z wzrostem mam taką nadzieję xd
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2011, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam. dziś na 11 sadzonkach znalazłem takie coś, co to może być?
Piotr