Moje róże i nie tylko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje róże i nie tylko

Post »

Kochani zachciało się babci "lepsiejszego" aparatu i ma co chciała, nie umie, coś zablokowała, nie robi fotek wróciła do poprzedniego do czasu kiedy młodsze pokolenie będzie dyspozycyjne :;230
U nas ostatnio leje czasem aż leje jak z cebra, nie powiem aby roślinki już się napiły.

Jadziu w końcu polało, robota u mnie na działce to raczej techniczna, wpadł starszy syn na 3 dni coś zrobił i pa!!!!!!!! Doktorkowi nie zdążyłam zrobić dziś fotek, ale pierwsze kwiatki przekwitły. super facet!

Tosiu obiecałaś że wypielimy u mnie a potem każda u siebie :;230 Nie znęcaj się nad chwaściorami one też roślinki.

Gosiu/Margo Przyznam szczerze, ze piwonie drzewiaste zawsze jak dla mnie były zbyt kapryśne, długo czekać na kwitnienie itd. ale warto mam teraz 10 szt. wszystkie oczywiście jeszcze nie kwitły.

Ewuniu jutro sfocę warzywniak oj to dużo powiedziane ;:108 już małe pomidorki, sałata na bieżąco ale rzodkiewka to u mnie nie jest dorodna, choć pierwszy rzut był ok ale kret nas pogodził.
Na smaczek proszę truskawki, poziomki

Moja duma Captain Hoyward uwielbiam tego kapitanka - przesadzony i odbija od kopczyka nawet pięknie, kilka kwiatów już przekwitło

Obrazek

Obrazek

U Grażynki/Kogry podpatrzyłam ładne drzewko z brzoskwiniami to i ja pochwalę się swoim, nawet zdrowe co w moim beztalenciu sadowniczym to naprawdę wyczyn kwafilujący się na tzw.pudło :;230

Obrazek

Szalejący Henry Martin a zakochałam się w nim u naszej Halinki/Hall1959 - a tak przy okazji gdzie się podziewasz, wkrótce będziesz miała nalot z Sasanka jesteśmy już w progach startowych.

Obrazek

Charles Austin to jest zawodnik potrafi zachwycić ;:196 a dopiero zaczyna kwitnienie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czy możecie mi podpowiedzieć co to za róża? muszę zajrzyć do notatek a może nawet ma karteczkę
tylko dziś lało niemiłosiernie. Ta róża może być Bajazzo? choć karteczka od niej jest przy innej róży którą najprawdopodobniej "ukatrupiłam" siedzi jak zaklęta. Widzicie to jest jak się przesadza pod presją chwili, rozum idzie w odstawkę ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdrawiam miłych gości i zapraszam ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mój Twój Kapitanek ma mnóstwo paków i od ubiegłego roku zmężniał .Na razie muszę się zadowolić pąkami lecz to super .Oglądałam go w ubiegłym roku u Tosi i zakochałam się w nim ;:167 .U mnie Karolek to jego wysokość ma chyba z 5m jednak po kwitnieniu muszę go sprowadzić do odpowiedniej wysokości bo włazi na drzewa.Możliwe ,że to będzie Bajazzo musiałabyś zapytać się Marysi ona z pewnością potwierdzi
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Bezwzględnie przyznaję Ci Aniu pudło i to na najwyższym stopniu. ;:215
Foliaczek cudnie zagospodarowany z chodniczkiem i deskami zabezpieczającymi ;:224 , brzoskwinka na medal ;:333 , i tyle nowych panienek, no same tylko ;:138 Ci się należą. ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, Grażynko ;:196 dobrze, ze3 deszcz popadał inaczej czarno widziałam nasze ogródki.

Taki miszmasz

Visteria
Obrazek

RU
Obrazek

RU
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pnąca Gloria Dei
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ogórki zaczynają kwitnienie ale jakieś dziwne miały być wczesne, tunelowe ;:224
Obrazek
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

To może być Bajazzo, czasem komputer przekłamuje jednak kolor, więc mówię w 90%. Przy nowych kwiatach kolor ten jest bardzo intensywny, fajnie nasycony, potem blednie. Jeśli tak własnie dzieje się z Twoją różą, to zapewne jest Bajazzo. Dodatkowo znakiem tej różyczki jest wyraźne, dość okazałe żółte oczko w środku.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu za chwilkę będziesz mieć swoje ogórki i pomidorki .Moje to jeszcze maluchy.Cudnie kwitnie RU a u mnie zakwitł cudny Kapitanek ;:196 :heja Jest fajnie zapączkowany
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Aneczko, chociaż u mnie notoryczny brak czasu, to od czasu do czasu lubię popatrzeć co się dzieje w moich "znajomych" ogrodach. Od dawna nazywam Cię "Różaną Królową" ;:196 i podziwiam jak pięknie potrafisz zadbać o te rośliny. Ja do róż ręki nie mam ani trochę, tłumaczę sobie, że to klimat nie ten, ziemia słaba .... ale prawda jest taka, że róże potrzebują aby im poświęcić czas...niestety tego im zapewnić nie jestem w stanie.
Ściskam mocno i zdrówka życzę ;:196 ;:167
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Winter
200p
200p
Od: 24 lut 2015, o 09:34

Post »

Ależ dobroci warzywnych w tunelu u Ciebie.
Zachwycona jestem piwonią ze zdjęcia, całą obsypaną kwiatami.
Pozdrawiam Paulina
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Twoja Rosarium Uetersen jest oszałamiająca ;:138 ;:oj Czy to jeden krzak?
Moja nadal ma dwa główne pędy i pomimo przesadzenia nie chce jej się ani rosnąć, ani porządnie kwitnąć. Mam wrażenie, że z każdym rokiem ona się cofa w rozwoju. Chyba trzeba będzie się z nią pożegnać :roll:
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Aniu poziomeczki też już mam swoje, ale tylu pięknych róż ;:185
No i te Twoje piwonie. ;:303
Też mam koreankę i też ma niebieskie szyszki. Ty swoją masz w donicy?
Zobacz u mnie jaki będzie okaz po latach(powiedzmy 25).
Złotkiem (obojętnie jakim) można spalić, gdy się daje na wierzch, więc Twój sposób spoko.
Gloria Dei też mi zakwitła, stara ale ładna.
;:196 zdrówka i ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu widzę ,ze nasza stara znajoma Basia sie pokazała .Basiu gdzie masz tego ślicznego synusia, to już pewnie wielki kawaler.Anus może parę fotek :wink: Zakwitł wreszcie cudowny Kapitanek ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Moje pomidory dużo mniejsze, ale nie dziwię się, bo stoją na powietrzu.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu tak to Bajazzo i to mnie cieszy, inaczej musiałabym częściej wpadać do naszej Sasanki aby napaść oczęta widokiem cud niego krzaczora.
Ewuniu pisałam o RU u Ciebie a tu fotki:

Obrazek

Obrazek

Jadziu Kapitan jak na żeglarza przystało czujny, zwarty i gotowy do kwitnienia i podziwiania :wit
Captain Hoyward

Obrazek

Cynthia Basia, Basia, Basia.............jak miło, że wpadłaś i jeszcze pamiętasz, całuski dla Młodego ;:196 Pokaz co tam u Ciebie rośnie nie bądz taka ;:304 Dla Ciebie

Giardina
Obrazek

Paulinko Nie myślałam, ze kiedyś będę miała piwonie krzewiaste w ogóle nie miałam pojęcia, że takie istnieją no i że trzeba czasem czekać na kwitnienie lata.
Metoda prób i błędów nabyłam to cudo i w ub,roku dokupiłam dalsze i mam 10 szt. nie wszystkie w tym roku kwitły ale pożyjemy, poczekamy.
Zapraszam wpadaj częściej, dla Ciebie

Piwonia ITOH 'Bartzella'

Obrazek

Dorotko RU to jeden krzak, daj swojej szansę lubi kaprysić. Moją nazwałam "egoistka" rosła w towarzystwie dwóch innych pnących bo kupiłam jako pnącą, zwijała listki, nie kwitła była do eksmisji. Dostała miejscówkę bez towarzystwa i dopiero zaczęła pokazywać się jako super solidny krzew. Trzy lub cztery lata temu nie pamiętam ścięta do kopczyka odbiła jeszcze piękniejsza, nie boi się cięcia. Mam jeszcze dwie fotki wstawiłam wyżej. To zdrowa róża, kwitnie z mała przerwą do samych mrozów.

Obrazek

Marylka Koreanka u mnie bez donicy, mam jeszcze jedna małą a za 25 lat pewnie będą podziwiać bo ja to już wątpię.
Gloria Dei u mnie w tym roku trochę jakaś "patyczkowana" długie brzydkie pedy. w ub.sezonie miała piękne liście, jeśli będzie tak dalej będę musiała ją mocno ściąć.
pozdrawiam cieplutko ;:196

Jadziu FO to jak narkotyk zawsze ciągnie, doskonale to znamy. Dzień bez Forum to dzień stracony. Wczoraj i dziś u mnie internet działa czasowo ocieplają budynek i bawią się instalacją.
Mój Herkules urósł jak drzewo będę musiała nad nim popracować, przecież nie kupie sobie samolotu aby go oglądać :heja

Obrazek

Obrazek

Gosiu Ja mam tez pomidory w gruncie i teraz mają cieplutko to gonią, bedziemy pałaszować oj będziemy ;:196 Dla Ciebie

Baronesse

Obrazek

John Davis

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”