Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Mi zapadła w pamięci Kristalperle,prawdziwa perełka. ;:167 Jadziu jak nazywa się różyczka w kolorze bordo obok białej?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

AGUSIU no cóż trzeb wybierać właśnie takie surviwalowe czyli historyczne one nawet na piasku wyrosną.Dużo kompostu to gleba się szybko wzbogaci
KAROLCIA, ano zaczyna sie różany festiwal :heja piwoniowy także Cora Louise ma wielgachne kwiaty jakieś 15 cm U Ciebie też za chwilkę zakwitną różane drzewa
NELCIA ;:196 i co sądzisz po wczorajszym przeglądzie.Dzisiaj przejrzałam jeszcze raz i sporo pociachałam .Zapraszam na ciachanie Alpenfee :wink: Ty uwielbiasz sekator :wink: lecz wiem ,że to dla ich dobra
BASIU ten mój LO ma co najmniej 6 latek oczywiście włącznie z patyczkowaniem .Na początku mocno go przycinałam wszystkie cieniutkie pędziki teraz odwdzięczył się za to
ANIU Louisek to różane monstrum jeśli go tak poprowadzisz.Mój ma już 6 latek co najmniej lecz mam go od patyczka .To samo Parnik Liptow 3 lata też z patyczka i ma pędy 5m .Poszukaj mu miejsce przy kratce lub pergoli bo widzisz co potrafi
EWCIU Muzykanci i nie tylko także cudna chińska piwonia Coral Charm .Inne też dają czadu Teraz czekam na kwitnienie Karla Rosenvielda i Sary Bernhard i Schirley Temple .Teraz kwitnie przecudna Duchesse de nemours
TOSIA wiedziałam ,ze u Ciebie będzie jej dobrze,bo ma słonko,a ona je kocha
JOASIU ta czerwona obok białej piwonii to Schwarze Madonna .Kristalperle to tylko u mnie możesz obejrzeć a pachnie konwaliami przecudnie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Cora jak zwykle cudna , u mnie jeszcze pąki też czekam na nią i parę póżnych , a tu róż ;:215 ;:3 e już pukają
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

A za czym te truskaweczki tak wyglądają? Za słoneczkiem chyba ;:3
Też potwierdzam, Cora cudna.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu masz tych róż sporo, zachwyciła mnie też ta biała perłowa (jakie one mają trudne nazwy). Taki elegancki kształt kwiatów! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Patrząc jak niszczylistka masakruje te piękności, to chyba cieszę się że u mnie nieliczne kwitną, choć po deszczu przedwczoraj może szybciej coś ruszy, żółta piwonia jest obłędna, dlaczego Cię denerwuje?
Chodzę sobie tak po Twoim ogrodzie i tylko spisuje nazwy róż , których nie mam, a chce koniecznie :;230 , niektóre nazwy masz takie z węgierska brzmiące, kupowalas je u nas z takimi nazwami ?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O matulu, Jadzi jak już pięknie Ci one kwitną, ja się cieszę, że chociaż kilka biedaków odżyło i kwiatki pokazują, ale pojedynczo jeszcze :wit
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Jadziu - w jakich szkółkach się zaopatrujesz? Oglądam Twoje róże i oglądam, a znakomita ich większość jest mi zupełnie obca. Czyżbym aż tyle cudeniek mogła przeoczyć?
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Elżbietka ma bardzo ładny kwiat. Muzykanci też się wyróżniają. Już wiele róż u Ciebie zakwitło.
No czemu moje ciągle w pąkach? ;:202
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

U mnie w ubiegłym roku była plaga ogrodnicy, w tym jest jej mniej, ale mimo wszystko bardzo dużo. Żółtą NN pnącą, zjadły prawie w całości ;:125 Pozostałe róże jeszcze w pąkach, to może się ostaną.
Patyczki na razie żyją, ale jakby co, to się do Ciebie uśmiechnę ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

JOLU ciesz sie ,że róże masz jeszcze w pąkach oszczędzisz na stresie .Jak zakwitną Twoje róże to Ogrodnica z pewnością już odejdzie w niepamięć i będziesz mieć cudne kwiaty a nie takie podziurawione jak u mnie ;:108
EWUNIU każdemu coś innego się podoba .Niektóre przyszły do mnie z Serbii, a Elżbietka z Węgier, Oczęta z Anglii reszta kupowana na miejscu .Zawsze robiłyśmy z dziewczynami wspólne szkółkowanie taniej wychodziło.Cieszę się ,że mogę cię zaskoczyć
IWONKO spoko Twoje też zakwitną u mnie pod LO już ściele się różowy dywanik .Dziennie sekator w ręce i sporo ścinam
RENIU masz rację niech Ogrodnica skończy swoje zaloty wtedy będziesz mogła się cieszyć cudnym kwitnieniem .Te z węgierska brzmiące są oryginalnie z Węgier, lecz chyba można je kupić u Kamili .Jeśli chcesz sie bawić w patyczkowanie, to po kwitnieniu Ci wyślę
BASIU tę białą perłowa możesz tylko u mnie podziwiać .Kupiłam ją w Niemczech w OBI lecz nie żałuję tej ceny jaką za nią zapłaciłam wtedy.To było jakieś 8 lat temu kurcze jak ten czas przeleciał jak jeden dzień .Teraz niemieckie OBI zeszło na psy ;:174
BEATKO wszystkie kwiaty i nie tylko zaglądają za słoneczkiem .Cora ma 15 cm kwiaty jest cudna i żadna fotka tego nie oddaje
TERENIU Cora Louise jest cudna w realu żadne zdjęcie nie oddaje jej wdzięku i wielkości kwiatu .Rozkwitają następne róże
IWONKO oczywiście możesz się uśmiechnąć lecz myślę ,ze z pewnością dadzą radę .Pamiętam jak jednego roku ogrodnice pożarły mi prawie wszystkie kwiaty Maigolda myślałam ,ze się pobeczę do tego deszcze zrobiły swoje ;:174 .Im więcej ich pozbijasz tym mniej ich będzie, bo ich cykl jest trzyletni ich larwy zimują w glebie jak chrabąszcze

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Jadziu róże cudne ;:167 ale tym razem zaintrygowały mnie twoje peonie a szczególnie Cora takiej peonii szukałam teraz już wiem jak się nazywa ;:215
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Jadziu ;:168 róże u Ciebie już w całym rozkwicie ,jak latasz z sekatorem po ogrodzie i przycinasz
to znaczy ,że już możesz się cieszyć różyczkami i wąchać, te przecudne kwiaty.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Jadziu, mnie jeszcze szczęka na miejsce nie wróciła po wizycie u Ciebie.
Co roku było cudnie, ale teraz, to już klękajcie narody.
Twoje róże w moim aparacie
Obrazek

Obrazek

Obrazek
a to bukiecik z moich kwiatków dla Ciebie za te róże.
Obrazek
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Tosia bukiecik i widzę coś słodkiego ale z Ciebie lizus :;230 Jadzi słodkości nie szkodzą a może coś tam jeszcze przemyciłaś, oj.oj......będzie boleć głowa :wit
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”