Majka w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majka w ogrodzie

Post »

witajcie :wit
rozkręca się

Obrazek

naparstnice samosiejki

Obrazek

lilia cudnie zapączkowana

Obrazek

eden rose z wiosennego sadzenia

Obrazek

ostróżka ;:167 ;:167 ;:167 kolor niebiański

Obrazek

petunie

Obrazek

krzewuszka i goździki brodate które same się ciągle wysiewają lubię je za różnorodnosć koloru i że tak długo utrzymują się w wazonie

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Eden Rose pięknie ci się rozrasta! ;:167
Goździki są wspaniałe, ja jeszcze dodatkowo lubię je za zapach... jednak w tym roku nie mam ani jednego. Przepadły... ;:219
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Majka cudny ten zestaw krzewuszka - goździki. ;:oj No i powojnik daje czadu, ;:215 moje wszystkie jeszcze w pąkach. Ostróżka ma niesamowity kolor. Jadę jutro na giełdę poszukać ładnego niebieskiego koloru. ;:108
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Majeczko goździki brodate również uwielbiam, zwłaszcza za ich cudny zapach ;:173 Piękna ta kremowa róża. Irysy ślicznie kwitną jak na takie młodziaki ;:333
slimak900
200p
200p

Post »

apus faktycznie eden rose ladnie zaczyna bo dużo o niej czytałam i nie zawsze sobie tak radzi ale ta przed sadzeniem dostala sporo gnojowicy aż przez chwile się zastanawiałam czy aby nie przesadziłam a i zapomniałam o zapachu goździków tak cudny i mam ich sporo i ciżągle w innych miejscach tak się sieją

cyma2704 powiem tak ostróżce nigdy we wcześniejszych latach nie dałam nawozu i tez ładnie rosła tylko że kolor miała zwyczajny jasny niebieski i rzadko osadzone kwiaty a w tym roku 2 razy gnojowica i proszę wielkie i pojawiły się fioletowe prążki w płatkach kolor ostry że z daleka widać a na jesieni chętnie mogę się z tobą podzielić za chwilę zakwitnie jeszcze granatowa i kupiłam w zeszłym roku białą ale na razie nie wiem czy jest bo sporo pąków a kilka się chyba samych wysiało a obok dosadziłam jeszcze od ciebie te jednoroczne ale będzie buszzzzzzzzzzzz lubię takie ;:162

clem3 do irysów zaczynam sie przekonywać jakoś ich nie lubiłam bo zawsze myślałam że krótko kwitną ale w sumie to wcale nie tak krótko i tyle jest kolorów że jak jadę gdzieś drogą to spoglądam kto ma inny co by się wymienić ;:65 a róża nie wiem co to NN a zdjęcie robione wieczorem więc kolor trochę jak kremowy a w rzeczywistości to on bardziej żółty pamiętam tylko, że to miala być nie za duża bo do donicy ale ostatecznie i tak jest w gruncie a w tym roku odbijała od samego korzenia i radzi sobie świetnie ;:333
slimak900
200p
200p

Post »

pęcherznica

Obrazek

bez czarny ładnie pachie ;:3

Obrazek

róża na pniu

Obrazek

róza nn

Obrazek

perovskia

Obrazek
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko ale ładnie wszystko rośnie u Ciebie ;:215
Twój bez miałam kiedyś w strefie "must have" ale teraz już niestety nie mam miejsca na krzewy :roll:

Róże piękne, teraz to ich czas!

Napisz mi na pw gdzie mieszkasz, może się kiedyś spotkamy :D
Pozdrawiam Jola
jo_linki
slimak900
200p
200p

Post »

u mnie sporo miejsca a za domem już posadziłam sosny i świerki i owocowe oby tylko szybko zarosło i mniej koszenia trawy będzie hehe
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Majka róża na pniu to Bonica. :?: Bez takie ładne baldachy pokazał. ;:215 Ja jestem wściekła na ostróżki, bo dwie zjadł mączniak, jak wróciłam po czterech dniach do domu. ;:223
slimak900
200p
200p

Post »

Tak mi się wydaję że to bonica choć jak je kupowałam to tylko podpisane było różowa, czerwona,,,,,, a ostróżki granatowe zaczynają są jeszcze większe jak te błękitne i u mnie jakoś nigdy nie miały mączniaka i jednak kilka same się wysiało i mam jedną różową ;:138
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Z Boniki będziesz zadowolona, to bezproblemowa róża. Niestety u mnie brak róż na pniu. Kupowałam je mojemu tacie, ale oprócz Anisade, pozostałe zmarniały. Nie uiem opiekować się tymi różami, choć zawsze mi się marzyły. Trzymam kciuki za Twoją Bonikę.
slimak900
200p
200p

Post »

ewka36jj z mojej boniki pewnie byłabym, zadowolona rosła jako jedyna tak pięknie po wiosennych przymrozkach rozrosła pięknie i pąków miała ponad 300szt no ale niestety wichura ;:134 ;:134 ;:134 przeszła przez mój ogród i z 6 piennych złamała się wlasnie ta pewnie tez dlatego że oblepiona pąkami była teraz stoi w wazonie w domu pewnie troszkę postoi bo ostróżki też połamał mi wiatr ale one w wazonie po godzinie już marnie wyglądały nie nadają się do bukietów

Obrazek

jol_ka spójrz czy to jest Crown Princess Margaretta bo są moje podobne do Twojej mam ich 5 szt a kolor ciężko uchwycić ani to żółty ani krem trochę chyba w herbaciany nie wiem jak go określić budowa kwiatu tak mi się zdaje jak u ciebie kolor o ile aparat dobrze złapał

Obrazek
slimak900
200p
200p

Post »

new down zaczyna się rozkręcać

Obrazek

chopin hymmmmmmmm na razie nie zachwyca choć to z wiosennego sadzenia więc ma czas na rozkręcenie posadziłam 6 szt 2 nic nie pusćiły a jedna wypuściła jeden lisć i tak jeszcze ze 2 3 dni i opadnie a w sumie podlewam jak resztę więc nie wiem co mu dolega jakieś po prostu słabe te sadzonki

Obrazek

tojad

Obrazek

ostróżka różowa ma ok 1 metra i może dobrze bo niebieskie miały już ponad 2 metry więc po ostatniej wichurze wyłamała się połowa

Obrazek

pierwsza lilia choć bardzo niziutka

Obrazek

latarenka byłam zmuszona przemalować orginalny szary kolor bo zaczęła blacha rdze łapać a takiej farby nie było możliwości dorobić więc poszło na biało a w środku jest słoik w nim rozpuszczony wosk z poprzednich świec gdyż same świece nie zdały rezultay bo w upalne dni rozpuszczały się i na dole kruszyły pod swoim ciężarem no teraz już takiego problemu nie będzie no chyba że słoik pęknie gdy będą się palić

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”