Pomidory z Rosji cz.1
- PaulaPola
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidory z Rosji
Witaj Adrian. Warmia i Mazury się Kłaniają . Nie jest to na pewno objaw chorobowy. Daj im czas. Podlewaj sama wodą, nie dawaj nawozów. U mnie też się czasem liście podwijaja ale to nic poważnego. Pisałeś jaka to odmiana? Bo nie wiem czy to ja gapa jestem. 

- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
adziosz12 ,
dokładnie tak jak pisze PaulaPola, nie ma powodu do paniki...
sam pisałeś, że rośliny wyglądają na zdrowe...
dokładnie tak jak pisze PaulaPola, nie ma powodu do paniki...
sam pisałeś, że rośliny wyglądają na zdrowe...
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Adrian. Odmiany czarne mają mniejsze zapotrzebowanie na azot. Gdy mają go za dużo są niesmaczne. Może to być objaw nadmiaru azotu. Ale jak mówiłam, nie ma powodu do niepokoju 

- badzia
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Kontakt:
Adrian, w ubiegłym sezonie też tak miałam z tą odmianą. Więdły mu czubki, słabo się regenerował przez noc, od rana znowu ten uwiąd (czy zwiąd?) W przypływie bezradności podlałam go przefermentowaną i rozcieńczoną gnojówką z obornika (krowiej kupki, żeby nie mylić z innym nawozem). Bardzo szybko się pozbierał i do końca nie było już problemu.
-
- 50p
- Od: 20 lut 2012, o 10:47

Witam dzisiaj zauważyłem plamki na łodydze innego pomidora

Witam.Ciemno fioletowe łodygi,liście zdrowe .Może ktoś poda przyczynę?
Pozdrawiam Adrian
-
- 500p
- Od: 17 kwie 2015, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Problemy z pobieraniem fosforu spowodowane niskimi temperaturami jakie panowały w ciągu ostatnich dwóch nocy.
Lub cecha typowa dla odmiany o czarnych owocach np Indigo Blue
Pozdrawiam
Bea
Lub cecha typowa dla odmiany o czarnych owocach np Indigo Blue

Pozdrawiam
Bea
Pozdrawiam
Bea
Bea
Czy ktoś miał odmianę Grigorij Altai?
Jako jeden z nielicznych jakoś dziwnie się zachowuje, zwija liście, wygląda jak przywiędły ( jutro wstawię zdjęcia).
Może on ma jakieś szczególne wymagania?
Jak ze smakiem tego pomidorka?
Jako jeden z nielicznych jakoś dziwnie się zachowuje, zwija liście, wygląda jak przywiędły ( jutro wstawię zdjęcia).
Może on ma jakieś szczególne wymagania?
Jak ze smakiem tego pomidorka?
Ciesz się drobiazgami, a wielkie szczęście wejdzie w twoje życie. - Ola
-
- 10p - Początkujący
- Od: 19 kwie 2016, o 11:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
nertu ja mam Grigorij Altai pierwszy raz w tym roku i też jest jakiś taki lekko klapnięty, więc myślę, że ta odmiana tak ma po prostu, choć mój nie zwija liści. Dopiero zaczął kwitnąć.
U mnie z rosyjskich jako pierwszy owocuje Wołowe Ucho, a zaraz za nim Czernomor. Oba mają już ładne, spore owocki.
U mnie z rosyjskich jako pierwszy owocuje Wołowe Ucho, a zaraz za nim Czernomor. Oba mają już ładne, spore owocki.
-
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zwijanie liści wzdłuż ich osi spowodowane jest najczęściej sytuacjami stresowymi - za sucho, za gorącoadziosz12 pisze:Nikt nic nie poradzi?
http://budujesz.info/artykul/zwijanie-l ... ,1440.html
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
U mnie Gregori's Altaj rośnie normalnie, ma zawiązanych kilka pomidorków na pierwszym gronie i kwitnie na kolejnych.
Smak dopiero poznam bo posadziłam go po raz pierwszy

Jak na razie z odmian rosyjskich pospieszyły się Zolotyje Kupola, dzisiaj musiałam podwiązywać grono, bo się nadłamało.

Pozdrawiam
Smak dopiero poznam bo posadziłam go po raz pierwszy

Jak na razie z odmian rosyjskich pospieszyły się Zolotyje Kupola, dzisiaj musiałam podwiązywać grono, bo się nadłamało.

Pozdrawiam
Ciesz się drobiazgami, a wielkie szczęście wejdzie w twoje życie. - Ola
Nertu, normalnie jakbym widziała zdjecie jednego z moich pomidorów.
Czy ktoś z Was uprawia pomidora Dietskij Sładkij, porosło mi krzaczysko ogromne w szerz, ma mnóstwo zawiązanych owoców i dalej kwitnie, rośnie na 3 pędy i każdy pęd wypuszcza wilki z kwitnącym gronem. Zostawić czy coś pousuwać.
pozdrawiam Karina